Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι το A.J.A.X. ? Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Asynchronous JavaScript And XML και είναι ένας από τους κύριους αντιπροσώπους του επονομαζόμενου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι το A.J.A.X. ? Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Asynchronous JavaScript And XML και είναι ένας από τους κύριους αντιπροσώπους του επονομαζόμενου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι είναι το A.J.A.X. ? Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Asynchronous JavaScript And XML και είναι ένας από τους κύριους αντιπροσώπους του επονομαζόμενου web 2.0 [ μια νέα εποχή για το Internet με κύρια στοιχεία τα wikis,τα blogs,τα Podcasts και γενικά την άμεση επικοινωνία του community των χρηστών του Internet ]

2 Πώς λειτουργεί το A.J.A.X. Σύμφωνα με την wikipedia το A.J.A.X είναι μια προγραμματιστική τεχνική του web που συνδυάζει υπάρχουσες τεχνολογίες [ JavaScript και XML κατά κόρον ] ώστε να καταστήσει την επικοινωνία client – server πιο άμεση και τις σελίδες που το χρησιμοποιούν πιο ζωντανές. Το κύριο χαρακτηριστικό μιας web σελίδας που χρησιμοποιεί A.J.A.X. είναι η άμεση ενημέρωση της με νέο περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να ξαναφορτωθεί εξ ολοκλήρου.

3 Τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το A.J.A.X.  XHTML και CSS για σχεδιαστικούς λόγους ( Αντί XHTML μπορεί να χρησιμοποιεί και XML ανάλογα με την υλοποίηση )  Το DOM ( Document Object Model ) μέσω της JavaScript για την δυναμική αναπαράσταση των πληροφοριών. DOM  Το αντικείμενο XMLHttpRequest που απαιτείται για την ασύγχρονη επικοινωνία του client με τον server XMLHttpRequestXMLHttpRequest DOM provides an api to access and modify the content, structure and style of the document.

4 Σελίδες που κάνουν χρήση του A.J.A.X.  Google Maps Google Maps Google Maps  Gmail Gmail  Google Suggest [ γενικότερα η Google το χρησιμοποιεί στις σελίδες της ] Google Suggest Google Suggest  Το τεχνολογικό site digg.com digg.com  http://www.zoozio.com/ http://www.zoozio.com/  Παραδείγματα τεχνικών με A.J.A.X. [ Rico ] [ Script.aculo.us ] [ Moo.fx ] [ Mochikit ] [ Quick Lookup ] [ IPLookup ] RicoScript.aculo.usMoo.fxMochikitQuick LookupIPLookupRicoScript.aculo.usMoo.fxMochikitQuick LookupIPLookup  Εργαλεία και μέθοδοι Blogging [ Wordpress ] Wordpress

5 Links για περαιτέρω μελέτη •http://blog.joshuaeichorn.com/slides/Building_Rich_Web_Applications_With_AJA X_v2/http://blog.joshuaeichorn.com/slides/Building_Rich_Web_Applications_With_AJA X_v2/ •http://blog.joshuaeichorn.com/slides/Introduction-To-HTML_AJAX/http://blog.joshuaeichorn.com/slides/Introduction-To-HTML_AJAX/ •http://www.petefreitag.com/item/514.cfmhttp://www.petefreitag.com/item/514.cfm •http://www-128.ibm.com/developerworks/web/library/wa-ajaxintro1.htmlhttp://www-128.ibm.com/developerworks/web/library/wa-ajaxintro1.html •http://www.webpronews.com/expertarticles/expertarticles/wpn-62- 20060110WhatIsAJAX.htmlhttp://www.webpronews.com/expertarticles/expertarticles/wpn-62- 20060110WhatIsAJAX.html •http://en.wikipedia.org/wiki/AJAXhttp://en.wikipedia.org/wiki/AJAX

6 Διαφορά μεταξύ Web 1.0 και Web 2.0 [fun] How to tell the difference between Web 1.0 and Web 2.0 Web 1.0 Web 2.0


Κατέβασμα ppt "Τι είναι το A.J.A.X. ? Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Asynchronous JavaScript And XML και είναι ένας από τους κύριους αντιπροσώπους του επονομαζόμενου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google