Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι το A.J.A.X. ? Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Asynchronous JavaScript And XML και είναι ένας από τους κύριους αντιπροσώπους του επονομαζόμενου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι το A.J.A.X. ? Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Asynchronous JavaScript And XML και είναι ένας από τους κύριους αντιπροσώπους του επονομαζόμενου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι είναι το A.J.A.X. ? Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Asynchronous JavaScript And XML και είναι ένας από τους κύριους αντιπροσώπους του επονομαζόμενου web 2.0 [ μια νέα εποχή για το Internet με κύρια στοιχεία τα wikis,τα blogs,τα Podcasts και γενικά την άμεση επικοινωνία του community των χρηστών του Internet ]

2 Πώς λειτουργεί το A.J.A.X. Σύμφωνα με την wikipedia το A.J.A.X είναι μια προγραμματιστική τεχνική του web που συνδυάζει υπάρχουσες τεχνολογίες [ JavaScript και XML κατά κόρον ] ώστε να καταστήσει την επικοινωνία client – server πιο άμεση και τις σελίδες που το χρησιμοποιούν πιο ζωντανές. Το κύριο χαρακτηριστικό μιας web σελίδας που χρησιμοποιεί A.J.A.X. είναι η άμεση ενημέρωση της με νέο περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να ξαναφορτωθεί εξ ολοκλήρου.

3 Τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το A.J.A.X.
XHTML και CSS για σχεδιαστικούς λόγους ( Αντί XHTML μπορεί να χρησιμοποιεί και XML ανάλογα με την υλοποίηση ) Το DOM ( Document Object Model ) μέσω της JavaScript για την δυναμική αναπαράσταση των πληροφοριών. Το αντικείμενο XMLHttpRequest που απαιτείται για την ασύγχρονη επικοινωνία του client με τον server DOM provides an api to access and modify the content, structure and style of the document.

4 Σελίδες που κάνουν χρήση του A.J.A.X.
Google Maps Gmail Google Suggest [ γενικότερα η Google το χρησιμοποιεί στις σελίδες της ] Το τεχνολογικό site digg.com Παραδείγματα τεχνικών με A.J.A.X. [ Rico ] [ Script.aculo.us ] [ Moo.fx ] [ Mochikit ] [ Quick Lookup ] [ IPLookup ] Εργαλεία και μέθοδοι Blogging [ Wordpress ]

5 Links για περαιτέρω μελέτη

6 Διαφορά μεταξύ Web 1.0 και Web 2.0 [fun]
How to tell the difference between Web 1.0 and Web 2.0 Web 1.0 Web 2.0


Κατέβασμα ppt "Τι είναι το A.J.A.X. ? Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Asynchronous JavaScript And XML και είναι ένας από τους κύριους αντιπροσώπους του επονομαζόμενου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google