Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΙΓΜΑΤΩΝ. ΕΚΧΥΛΙΣΗ  ΑΠΟΧΥΣΗ  ΔΙΗΘΗΣΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ: κάποιες ουσίες από τα φύλλα του τσαγιού μεταφέρθηκαν στο νερό. ΑΠΟΧΥΣΗ: διαχωρίζουμε το υγρό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΙΓΜΑΤΩΝ. ΕΚΧΥΛΙΣΗ  ΑΠΟΧΥΣΗ  ΔΙΗΘΗΣΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ: κάποιες ουσίες από τα φύλλα του τσαγιού μεταφέρθηκαν στο νερό. ΑΠΟΧΥΣΗ: διαχωρίζουμε το υγρό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΙΓΜΑΤΩΝ

2 ΕΚΧΥΛΙΣΗ  ΑΠΟΧΥΣΗ  ΔΙΗΘΗΣΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ: κάποιες ουσίες από τα φύλλα του τσαγιού μεταφέρθηκαν στο νερό. ΑΠΟΧΥΣΗ: διαχωρίζουμε το υγρό ρόφημα από τα στερεά φύλλα του τσαγιού. ΔΙΗΘΗΣΗ: διαχωρίζουμε τα στερεά φύλλα του τσαγιού χρησιμοποιώντας φίλτρο.

3 ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ Διαχωρισμός αλατόνερου με εξάτμιση: Ο διαλύτης (νερό) εξατμίζεται και στον πυθμένα του ποτηριού σχηματίζεται λευκό ίζημα (αλάτι).

4 Αλυκές = διαχωρισμός του θαλασσινού νερού με εξάτμιση

5 ΑΠΟΣΤΑΞΗ διαχωρισμός ενός μίγματος από συστατικά που βράζουν σε διαφορετικές θερμοκρασίες. συμπυκνωτής έξοδος νερού είσοδος νερού φλόγα μίγμα

6 Στο δοχείο τοποθετείται αλατόνερο μαζί με μία κόκκινη χρωστική ουσία. Τι χρώμα έχει το προϊόν της απόσταξης; Γιατί; Μετά το τέλος της διαδικασίας στο δοχείο παραμένει ένα στερεό υπόλειμμα. Τι είναι;

7 μια ευχάριστη εφαρμογή της απόσταξης…

8 μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή της απόσταξης… ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ υγραέρια βενζίνη κηροζίνη ορυκτέλαια πετροχημικά

9

10 ΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ διηθητικό χαρτί κηλίδα μελανιού • Το νερό διαβρέχει το χαρτί και διαλύει το μελάνι. • Το νερό ανεβαίνει στο διηθητικό χαρτί παρασύροντας τα συστατικά του μελανιού. • Τα συστατικά διαχωρίζονται καθώς κινούνται με διαφορετική ταχύτητα.

11 Αποτελέσματα χρωματογραφικών αναλύσεων

12 ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΣΗ Γαλάκτωμα = μίγμα μικροσκοπικών στερεών μέσα σε υγρό Για το διαχωρισμό τους χρησιμοποιείται η διαδικασία της φυγοκέντρισης.

13 διαχωρισμός των συστατικών του αίματος…

14 Ανάγνωση σελ 44-47 Ερωτήσεις 1,2,3 σελ. 47


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΙΓΜΑΤΩΝ. ΕΚΧΥΛΙΣΗ  ΑΠΟΧΥΣΗ  ΔΙΗΘΗΣΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ: κάποιες ουσίες από τα φύλλα του τσαγιού μεταφέρθηκαν στο νερό. ΑΠΟΧΥΣΗ: διαχωρίζουμε το υγρό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google