Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

    ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2012-13 ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ: Α ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Λύκειο Αμπελώνα ΤΜΗΜA: Β3 ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η κινητή τηλεφωνία και οι επιπτώσεις της.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "    ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2012-13 ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ: Α ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Λύκειο Αμπελώνα ΤΜΗΜA: Β3 ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η κινητή τηλεφωνία και οι επιπτώσεις της."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1     ΣΧ. ΕΤΟΣ: ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ: Α ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Λύκειο Αμπελώνα ΤΜΗΜA: Β3 ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η κινητή τηλεφωνία και οι επιπτώσεις της στη ζωή μας.    

2 ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
Να γνωρίσουν την ιστορική εξέλιξη της κινητής τηλεφωνίας και των τηλεπικοινωνιών. Να μιλήσουν και να κάνουν έρευνα για τη σχέση τους με την κινητή τηλεφωνία. Να καταγράψουν πως επιδρά στην καθημερινή τους ζωή (καθημερινές δραστηριότητες) και στην κοινωνικότητά τους, καθώς και στη ζωή των μεγάλων.

3 ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
Να ενημερωθούν για την έκθεση στην ακτινοβολία από κινητά και κεραίες κινητής τηλεφωνίας (μύθοι και αλήθειες). Να ενημερωθούν και να αξιολογήσουν τις δυνατότητες των συσκευών κινητής τηλεφωνίας και ειδικά αυτών νέας γενιάς. Να συγκρίνουν το κόστος αγοράς και παρεχόμενων υπηρεσιών των συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

4 ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
Να διακρίνουν ποια είναι τα οφέλη και ποιοι οι κίνδυνοι από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Να γνωρίσουν πώς να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Να ανακαλύψουν τα απορρίμματα που δημιουργούν οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας στο περιβάλλον.

5 Οι ομάδες που συμμετείχαν:
Οι ομάδες που συμμετείχαν: 1η ομάδα Μαρία Παπαζιάκα Μαρία Παπαστεργίου Γιώργος Σερλέτης Βασίλης Τεκούσης Χρυσάνθη Τσούτσα

6 2η ομάδα: Ναταλία Παπακωνσταντίνου Ελένη Πλήθου Κωνσταντίνα Τέλιου
Κατερίνα Τρίχα Μαρία Ψύρρα

7 3η ομάδα: Δήμητρα Παράσχου Βάσω Πετρωτού Σταυρούλα Στεργιούλα
Χρύσα Υφαντοπούλου Ζωή Χασιώτη

8 4η ομάδα: Σπυριδούλα Ουλάνη Ζωή Παπακωνσταντίνου Γιώργος Τράντος
Μαρία Τσιρέβελου Jonathan Χουλιαρός

9 «ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ»
«ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ» ΜΕΛΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ● ΠΑΠΑΖΙΑΚΑ ΜΑΡΙΑ ● ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ● ΣΕΡΛΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ● ΤΕΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ● ΤΣΟΥΤΣΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

10 …ΕΙΣΑΓΩΓΗ H εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος του project. Ως πρώτη ομάδα είχαμε την ευθύνη να βρούμε πληροφορίες για το εξής θέμα «ιστορία και εξέλιξη του κινητού τηλεφώνου». Το κινητό τηλέφωνο που έκανε την επίσημη εμφάνισή του στις 3 Απριλίου ήταν μοντέλο της μοτορόλα ενώ στην Ελλάδα εμφανίζεται το Τα κινητά ανάλογα με την εξέλιξη τους κατατάχθηκαν σε κινητά 1ης , 2ης , 3ης και 4ης γενιάς. Όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα της 3ης γενιάς σε σχέση με τα άλλα της 1ης και της 2ης προσφέρουν : υψηλές ταχύτητες ασύρματης μεταφοράς δεδομένων, video-streaming, υψηλής ποιότητας παιχνίδια, υπηρεσίες εύρεσης θέσεως, βίντεο-κλήσεις. Αυτά της 4ης γενιάς προσφέρουν δεκαπλάσια ταχύτητα από αυτά της 3ης καθώς πιο εξελισσόμενα θα είναι αυτά της 5ης. Επιπλέον, επισημαίνουμε τα χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων, στα οποία οι κατασκευαστές εφαρμόζουν πρόσθετες λειτουργίες ώστε να τα κάνουν πιο ελκυστικά προς τους καταναλωτές. Τέλος, αναφέρουμε κάποια από τα είδη των κινητών τηλεφώνων και τα συμπεράσματα που προκύπτουν.

11 …ΙΣΤΟΡΙΑ Οι ρίζες των κινητών τηλεφώνων εντοπίζονται ήδη από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, όταν άρχισαν να δημιουργούνται οι πρώτες εφευρέσεις. (π.χ. τηλέφωνο, τηλέγραφος κα ). Παράλληλα με την ανάπτυξη του τηλεφώνου, υπήρξε κι η ιδέα για ασύρματη τηλεπικοινωνία, αν και οι αντίστοιχες τεχνολογίες εμφανίστηκαν αρκετά αργότερα. Η περιπέτεια της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις πρώτες προσπάθειες των Σουηδών, Φιλανδών και Αμερικανών.

12 Το πρώτο αυτοματοποιημένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας λειτούργησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στη Σκανδιναβία. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80 τα κινητά τηλέφωνα ήταν ογκώδη για να μεταφέρονται στην τσέπη κι έτσι ήταν εγκατεστημένα κυρίως σε αυτοκίνητα. Το πρώτο κινητό που έλαβε άδεια έγκρισης ήταν το μοντέλο της Μοτορόλα Dyna .

13 Στην χώρα μας, η κινητή τηλεφωνία έκανε την εμφάνισή της το 1992, με την προκήρυξη διαγωνισμού για τη χορήγηση δύο αδειών. Ο αποκλεισμός του ΟΤΕ από τη διαδικασία αδειοδότησης προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης. Τελικά, οι δύο άδειες κατακυρώθηκαν στην Panafon. Σήμερα δραστηριοποιούνται τρεις εταιρείες, WIND, Vodafone και Cosmote, που είναι η ηγέτιδα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

14 …ΕΞΕΛΙΞΗ ..Ας ξεκινήσουμε πρώτα με μερικές ερωτήσεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 3G;
Το 3G είναι τα αρχικά των λέξεων 3rd Generation και αποτελεί έναν όρο ο οποίος αναφέρεται στην τρίτη γενιά τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας. Ως γενιά χαρακτηρίζεται το σύνολο των ασύρματων τεχνολογιών που επιτρέπουν τη μετάδοση φωνής ή και δεδομένων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. ΥΠΑΡΧΕΙ 1G ΚΑΙ 2G; Φυσικά. Ως πρώτη γενιά (1G) χαρακτηρίστηκε η αναλογική τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας, ενώ ως δεύτερη γενιά (2G) η ψηφιακή τεχνολογία που ακολούθησε.

15 ◦ Οι τεχνολογίες τρίτης γενιάς προσφέρουν:
● ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ 3G; ◦ Οι τεχνολογίες που ανήκουν στην ομάδα τρίτης γενιάς βασίζονται σε υψηλής ταχύτητας μετάδοση δεδομένων μοιρασμένων σε πακέτα (packet-switched). Η τεχνολογία αυτή είναι ικανή να επιτύχει ταχύτητες μετάδοσης έως και 2Mbps! ● ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ 3G; ◦ Οι τεχνολογίες τρίτης γενιάς προσφέρουν: –Υψηλές ταχύτητες ασύρματης μεταφοράς δεδομένων –Υψηλής ποιότητας παιχνίδια –Υπηρεσίες εύρεσης θέσεως –Δυνατότητα ανάκτησης βίντεο-κλήσης

16 …ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ 3G
… η βιομηχανία άρχισε να ψάχνει στοιχεία για το βελτιστοποιημένο 4ης γενιάς (4g) ,με την υπόσχεση βελτίωσης της ταχύτητας -10-πλάσια σε σχέση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες 3G.Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός , ότι για την επεξεργασία ερευνητικών εργασιών και άλλων διαφόρων έργων οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι θα δημιουργήσουν και την επόμενη σημαντική φάση της κινητής τηλεπικοινωνίας, δηλαδή την πέμπτη γενιά(5g) .

17 MULTI-ΚΑΡΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Ένα υβριδικό κινητό τηλέφωνο μπορεί να χωρέσει έως και τέσσερις κάρτες SIM. Από το 2010 και μετά που έγινε δημοφιλής στην Ινδία και την Ινδονησία και άλλες αναδυόμενες αγορές, οφείλεται στην επιθυμία να αποκτήσει το χαμηλότερο επί καθαρό ποσοστό κλήση.

18 KOSHER ΤΗΛΕΦΩΝΑ Στην εβραϊκή ορθόδοξη θρησκεία δεν υπάρχουν τηλέφωνα που να ανταποκρίνονται στο πρότυπο που επιβάλλει η θρησκεία. Για την εκπλήρωση αυτής της ζήτησης, απαιτούνται τηλέφωνα χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τα γραπτά μηνύματα ή φωτογραφικές μηχανές. Αυτά τα περιορισμένα τηλέφωνα είναι γνωστά ως kosher τηλέφωνα και έχουν εγκριθεί για χρήση στο Ισραήλ και αλλού από Ορθόδοξους Εβραίους. Παρά το γεγονός ότι αυτά τα τηλέφωνα που αποσκοπούν στην πρόληψη απουσίας σεμνότητας, ορισμένοι πωλητές αναφέρουν καλές πωλήσεις σε ενήλικες που προτιμούν την απλότητα των συσκευών.

19 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Από τα αποτελέσματα της έρευνας μας συμπεράναμε πως τα κινητά τηλέφωνα από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν ως σήμερα ακολούθησαν μια ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη. Η μεγάλη ζήτηση από τους ανθρώπους , ήδη από την εφηβική τους ηλικία, αλλά και η ανάγκη να καλύψουν πολλές ανάγκες τους οδήγησαν τους κατασκευαστές των κινητών τηλεφώνων να τα εξοπλίσουν με πολλές εφαρμογές, αλλά και να προσφέρουν πολλά οικονομικά πακέτα. Τα χρήματα που δαπανώνται για τα κινητά τηλέφωνα είναι αρκετά όπως επίσης και για τα αξεσουάρ.

20 ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ

21 Φορητότητα Πρόσβαση στο internet Ασφάλεια Ψυχαγωγία Χρήσιμες Εφαρμογές Επιδρά στην οικονομία Βοηθάει στην πρόληψη του Alzheimer Ασφαλής χρήση του κινητού

22 Φορητοτητα Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του κινητού τηλεφώνου είναι η φορητότητά του. Στις μέρες μας η συσκευή έχει ελαφρύνει και έχει μειωθεί το μέγεθος κάτι που βοηθάει στη μεταφορά. Επιπλέον η επαναφορτιζόμενη μπαταρία το κάνει εύχρηστο. Επίσης με ένα μόνο καλώδιο γίνεται εύκολα η σύνδεση με τον Η/Υ.

23 Προσβαση στο Internet Τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο internet. Βοηθάει στην άμεση πληροφόρηση χωρίς τη χρήση Η/Υ. Ακόμα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορούμε έχοντας σύνδεση στο internet να κατεβάσουμε διάφορες εφαρμογές που διευκολύνουν την καθημερινότητα μας.

24 Ασφαλεια Στα θετικά στοιχεία της χρήσης κινητού τηλεφώνου είναι η ασφάλεια της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ παιδιού και γονέα. Τα περισσότερα παιδιά ασχολούνται με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες με αποτέλεσμα να λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι. Επίσης τα παιδιά νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια γνωρίζοντας ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους. Με τον ίδιο τρόπο αυτό βοηθάει και τους ηλικιωμένους.

25 ενα παραδειγμα του πωΣ μπορει να βοηθησει το κινητο τηλεφωνο σε μια εκτακτη αναγκη ειναι η εξηΣ αληθινη ιστορια:

26 «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι
«Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι. Το όνομα της ήταν κοκκινοσκουφίτσα. Όταν ήταν πολύ μικρή, ένας λύκος την απήγαγε και έζησε μαζί της για 7 και ¾ χρόνια. Οι γονείς της όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν να την εντοπίσουν μα μάταια. Η κοκκινοσκουφίτσα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΙΝΗΤΟ. Κάποια στιγμή ο λύκος την βαρέθηκε και την έστειλε πίσω στους γονείς της. Αλλά… ήταν ήδη αργά. Η κοκκινοσκουφίτσα είχε πάθει το σύνδρομο της Στοκχόλμης… είχε ερωτευτεί τον απαγωγέα της. Συχνά προσπαθούσε να το “σκάσει” από το σπίτι για να τον βρει. Έτσι αποφάσισαν να της πάρουν ένα κινητό με GPS για να μπορούν να την εντοπίζουν. Κάποια μέρα κατάφερε να ξεφύγει και να φτάσει στο σπίτι του λύκου. Ο λύκος καθώς είχε δει ότι η κοκκινοσκουφίτσα είχε ομορφύνει πολύ αποφάσισε να την κρατήσει. Οι γονείς της όμως είχαν άλλη γνώμη γι’ αυτό. Επικοινώνησαν με την αστυνομία και χάρη στο κινητό που της είχαν δώσει κατάφεραν να τη εντοπίσουν. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. »

27 Ψυχαγωγια Μουσική-Ραδιόφωνο
Σημαντικό μέρος της ψυχαγωγίας είναι η μουσική. Από το κινητό έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε όποια τραγούδια θέλουμε κάθε στιγμή! Παιχνίδια Επίσης μέσω του κινητού μπορούμε να παίζουμε πολλά παιχνίδια. Το κινητό μας προσφέρει ώρες ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Εικόνες Από το κινητό τηλέφωνό μας , όχι μόνο κατεβάζουμε διάφορες εικόνες , αναλόγως με τις προτιμήσεις μας αλλά και τραβάμε πληθώρα εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή ,τις οποίες μπορούμε αργότερα να επεξεργαστούμε στο photo shop!

28 ΧρησιμεΣ εφαρμογεΣ Μπορούμε να κατεβάσουμε διάφορες εφαρμογές οι οποίες είναι χρήσιμες και μας χρησιμεύουν πάρα πολύ σε διάφορες χρήσεις. Οι εφαρμογές αυτές είναι εφαρμοσμένες στις εφαρμογές της εφαρμοσμένης καθημερινής ζωής μας. Γι’ αυτό οι χρήσιμες εφαρμογές χρησιμεύουν σε πολλά χρήσιμα πράγματα.

29 Ξυπνητήρι Αν θέλουμε να πάμε ένα ταξίδι ή να κοιμηθούμε εκτός σπιτιού μπορούμε να ρυθμίσουμε το ξυπνητήρι του κινητού για να είμαστε πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Επίσης με το ξυπνητήρι του κινητου μπορούμε να ξυπνάμε με τους ήχους της αγαπημένης μας μουσικής.

30 Αριθμομηχανή Με αυτή την εφαρμογή μπορούμε να κάνουμε εύκολα και γρήγορα μαθηματικούς υπολογισμούς όπου κι αν βρισκόμαστε. G.P.S – Χάρτες Μας προσφέρουν πλοήγηση σε άγνωστα μέρη , κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά σε ταξίδια!

31 ΕπιδρασειΣ στην οικονομια
Η ομάδα φοιτητών προγράμματος ΜΒΑ πλήρους φοίτησης του ALBA με τον επιβλέπων καθηγητή της μελέτης Δρ. Νικόλαο Μυλωνόπουλο, διερεύνησε της επιδράσεις της κινητής τηλεφωνίας στους τομείς της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

32 Σε ό,τι αφορά την οικονομία , είναι αξιοσημείωτο ότι η καθαρή εγχώρια ονομαστική προστιθέμενη αξία στο σύνολο του κλάδου αυξήθηκε στην χρονική περίοδο από τα 1,5 στα 3,7 δις ευρώ. Το ποσοστό της ελληνικής οικονομίας, που εξαρτάται από την ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας ανήλθε το 2003 στο 2,65% από 1,37% το 2000. Όσον αφορά στις εισαγωγές ηλεκτρονικού εξοπλισμού είτε αυτά είναι κινητά τηλέφωνα, αξεσουάρ, κάρτες SIM είτε εξοπλισμός δικτύου, το 2000 το επίπεδο των εισαγωγών έφτασε τα 900 εκατομυρια ευρώ ενώ ως το σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 8%.

33 Επίσης, η συμβολή του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας στην απασχόληση είναι ιδιαίτερη σημαντική, μιας και το σύνολο των απασχολούμενων στην Ελλάδα που εξαρτώνται από την ανάπτυξη του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας ξεπέρασε το 2003 τα άτομα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 12% από το 2000.

34 Τα κινητα τηλεφωνα προστατευουν απο το Alzheimer
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια υποδεικνύει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί πιθανόν να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων επιπτώσεων της νόσου Alzheimer, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Μετά από μακροχρόνια έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα, ποντίκια που έπασχαν από Alzheimer εμφάνισαν το ίδιο καλή επίδοση σε νοητικά τεστ και τεστ μνήμης σε σχέση με υγιή ποντίκια, σημειώνουν οι ερευνητές στο περιοδικό ‘Journal of Alzheimer's Disease.’

35 Στο τέλος του διαστήματος αυτού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα εξουδετέρωσε τη συσσώρευση βήτα αμυλοειδούς, πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί προθάλαμο της νόσου. Τα ποντίκια που έπασχαν από Alzheimer έδειξαν βελτίωση και αναστροφή της παθολογίας του εγκεφάλου . Οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικανική 'Ενωση για τον Καρκίνο και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έχουν καταλήξει ότι οι επιστημονικές ενδείξεις μέχρι σήμερα δεν υποστηρίζουν κάποιο αρνητικό πρόβλημα υγείας να σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων.

36 Χρηση κινητου τηλεφωνου με ασφαλεια
Όταν πρόκειται να συνομιλήσετε για αρκετή ώρα απαραίτητη είναι η χρήση κάποιων αξεσουάρ όπως για παράδειγμα το hands free η το ασύρματο blue tooth. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι οι επιπτώσεις από την ακτινοβολία είναι μειωμένες Προσέχετε που και πως τοποθετείτε το κινητό σας αποφεύγετε να το βάζετε στην τσέπη σας. Αν αυτό είναι απαραίτητο τοποθετήστε το με τέτοιο προσανατολισμό ώστε η πίσω πλευρά να μην εφάπτεται στο σώμα, καθώς αυτή είναι η πλευρά από την όποια τα περισσότερα κινητά εκπέμπουν την μεγίστη ένταση ακτινοβολίας Προτιμήστε τις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές , ιδιαίτερα όταν κάνετε κλήσεις μεγάλης διάρκειας Αποφύγετε την χρήση του κινητού τηλέφωνου σε αυτοκίνητα τρένα ,πλοία κλπ, καθώς η ακτινοβολία του ανακυκλώνεται εσωτερικά ανακλώμενη στις μεταλλικές επιφάνειες γιατί καθώς μετακινήστε το κινητό εκπέμπει σε πλήρη ισχύ διότι συνεχώς προσπαθεί να συνδεθεί με την πλησιέστερη κεραία .

37 Μοιράζετε το χρόνο ομιλίας σας κρατώντας το κινητό και από τις δυο πλευρές το κεφαλιού.
Μην αφήνετε το τηλέφωνο ανοιχτό διπλά σας όταν κοιμάστε αφού και σε stand by στέλνει σήμα κάθε λίγα λεπτά στην πλησιέστερη κεραία κινητής τηλεφωνίας. Το κινητό πρέπει να μένει όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σώμα μας. Αποφεύγετε να το έχετε στην τσέπη σας, ιδίως σε αυτήν του πουκαμίσου ή του σακακιού. Προτιμήστε μία θήκη προστασίας. Κυκλοφορούν δεκάδες στην αγορά. Ελαχιστοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση του κινητού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις αγροτικές περιοχές και γενικά οπουδήποτε βρίσκεστε μακριά από κεραίες. Ερευνα έχει δείξει ότι η αναζήτηση σήματος εκπέμπει «γερές» δόσεις ακτινοβολίας.

38 Αποφύγετε τις κλήσεις όταν βρίσκεστε μέσα σε κτίρια, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από χάλυβα.
Προτιμάτε να στέλνετε γραπτά μηνύματα, όποτε αυτό μπορεί να υποκαταστήσει μια συνομιλία από το κινητό. Απερίσκεπτη είναι η αγορά κινητού σε ανηλίκους. Κυρίως τα μικρότερα παιδιά αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο από την ακτινοβολία, αφού τα κρανία τους είναι λεπτότερα από των ενηλίκων. Να ζητάτε πάντα να δείτε τα χαρτιά που πιστοποιούν την ασφάλεια της καινούργιας σας συσκευής." Περιορίστε τον χρόνο ομιλίας σας στο κινητό επικοινωνώντας καλυτέρα με sms .

39 ΠΗΓΕΣ http://www.e-steki.gr/showthread.php http://www.logia.gr/

40 ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Παπακωνσταντίνου Ναταλία Πλήθου Ελένη Τέλιου Κωνσταντίνα
Τρίχα Κατερίνα Ψύρρα Μαρία

41 ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ Μέσω της τεράστιας ανάπτυξης της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες οι ζωές των ανθρώπων άλλαξαν. Σταδιακά σε κάθε τεχνολογία εισήλθε το κινητό με πρωταρχικό σκοπό την βοήθεια στον επαγγελματικό τομέα. Αργότερα περιήλθε στα χέρια των παιδιών, μέσω αυτού επήλθαν κάποιες επιδράσεις

42 ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ,ΚΕΦΑΛΑΛΓΟΙΕΣ) ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ

43 Ηλεκτροϋπερευαισθησία: η αλλεργία του 21ου αιώνα
Το φαινόμενο της «αλλεργικής» αντίδρασης στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες αποκαλείται «ηλεκτροϋπερευαισθησία», έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θεωρείται πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα χρόνια σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες.

44 Συμπτώματα που σήμερα πλήττουν ολοένα και περισσότερους:
Ναυτία, πονοκέφαλοι και ημικρανίες Βουητό στα αυτιά Πόνος στα κόκαλα και τους μύες Μούδιασμα στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος Ενοχλήσεις σε δόντια και σιαγόνες Ξηροφθαλμία και προβλήματα όρασης Αδυναμία συγκέντρωσης Ανεξήγητη κούραση Κατάθλιψη Ταχυκαρδία Κοκκινίλες και εξανθήματα Ξηρότητα στο λαιμό και την στοματική κοιλότητα Διόγκωση ιγμόρειων και συμπτώματα ρινίτιδας

45 Τελικά υπάρχουν επιπτώσεις υγείας;
Η χρήση κινητού τηλεφώνου καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα σύμφωνα με πανεπιστήμια στη Φρανκφούρτη, στο Μπρίστολ, στη Βερόνα, τη Φλωρεντία κ.α. Λιγότερο από ένα λεπτό ομιλίας είναι αρκετό για να προκαλέσει την συσσώρευση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα Bλάβες στο DNA, λευχαιμία και καρκίνος έχουν καταγραφεί από πανεπιστήμια στις Η.Π.Α., στην Ρωσία, στην Κίνα, στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Μεγάλη Βρετανία και στη Γερμανία. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου είναι 20% μεγαλύτερος στους πάνω από δεκαετία χρήστες κινητών τηλεφώνων και 200% μεγαλύτερος όταν μιλάνε κρατώντας το τηλέφωνο κυρίως από τη ίδια πλευρά του κεφαλιού Ωστόσο, Όταν γίνεται περιορισμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου και οι χρήστες δεν είναι παιδιά, ηλικιωμένοι ή εγκυμονούσες, άτομα με εκδηλωμένη ευαισθησία στις ακτινοβολίες ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, τότε οι αρνητικές επιδράσεις είναι πιθανώς παροδικές.

46 Τι είναι το SAR ? Ο δείκτης SAR (Specific Absorption Rate) είναι ο δείκτης που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ποσότητας ραδιοκυμάτων (RF) που απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός κατά τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου.

47 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ-ΕΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά "σκουπίδια" αποτελούν το ταχύτερα επιδεινούμενο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ευρώπη σήμερα, αποδίδοντας μέχρι και περισσότερους από 9 τόνους το χρόνο με συνεχή αυξητική τάση. Φιλόδοξοι αλλά και σωστοί στόχοι Ο στόχος σήμερα είναι να συγκεντρώνονται 4 κιλά "ηλεκτρονικών σκουπιδιών" κατά κεφαλήν σε όλα τα κράτη μέλη, όμως σήμερα πολλά έχουν ήδη ξεπεράσει το στόχο, ενώ άλλα δεν έχουν καταφέρει καν να τον φτάσουν.

48 Πού πάνε όλα αυτά τα ηλεκτρονικά σκουπίδια;
Ένας ασύλληπτος όγκος μη χρησιμοποιημένων ηλεκτρονικών συσκευών κάθεται σε αποθήκες Τα ηλεκτρονικά απόβλητα περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες αργύρου, χρυσού, και άλλων πολύτιμων μετάλλων τα οποία είναι άριστοι αγωγοί ηλεκτρισμού. Κάθε καταναλωτής δημιουργεί κατά μέσο όρο 16 κιλά τέτοιων απορριμμάτων το χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι ετησίως παράγονται στην Ευρώπη έξι εκατομμύρια τόνοι.

49 ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ Ομάδα Εργασίας: Σπυριδούλα Ουλάνη Ζωή Παπακωνσταντίνου
Γιώργος Τράντος Μαρία Τσιρέβελου Jonathan Χουλιαρός

50 Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν μπει στην ζωή μας τα κινητά τηλέφωνα
Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν μπει στην ζωή μας τα κινητά τηλέφωνα. Ένα προϊόν που έχει φέρει αλλαγές και αναταράξεις στην καθημερινότητα των νέων. Σίγουρα, ο λόγος της δημιουργίας των κινητών ήταν η διευκόλυνση στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων…

51 …Ωστόσο σήμερα η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και έχουν δημιουργηθεί ποικίλες εφαρμογές, άλλες περισσότερο χρήσιμες και άλλες λιγότερο.

52 Συγκεκριμένα όταν επιλέγει κάποιος να αγοράσει Smartphone, επιλέγει και το λειτουργικό σύστημα στο οποίο τρέχει. Android Κυριότερο πλεονέκτημα: Μεγάλη ποικιλία συσκευών από διαφορετικούς κατασκευαστές και μεγάλος αριθμός διαθέσιμων εφαρμογών

53 iOS (iPhone) Το λειτουργικό σύστημα iOS είναι διαθέσιμο μόνο στις συσκευές της Apple και σήμερα είναι ίσως το πιο γνωστό απ’ όλα τα Smartphones. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές διαθέσιμες στο App Store της Apple.

54 Windows Phone Το μενού είναι εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχουμε δει έως τώρα και συνδυάζει εμφάνιση περιεχομένου σε ξεχωριστές ενότητες για φωτογραφίες, επαφές, μουσική και βίντεο.

55 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ 52 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ,ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΗΣ :

56

57

58

59

60 Είναι αξιοσημείωτο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των κοριτσιών μπαίνουν στο διαδίκτυο από το κινητό τους ενώ στα αγόρια δεν παρατηρήσαμε κάτι τέτοιο.

61

62

63

64

65 ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΩΣ ΧΡΗΣIΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Η ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

66 ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ


Κατέβασμα ppt "    ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2012-13 ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ: Α ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: Λύκειο Αμπελώνα ΤΜΗΜA: Β3 ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Η κινητή τηλεφωνία και οι επιπτώσεις της."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google