Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα

2 Οι μαθητές που συμμετείχαν: Γιάγκος Στυλιανός, Μεταλλίδου Νεφέλη, Αντωνιάδου Ελένη, Γιάγκος Σωτήριος, Κούσης Χρήστος, Μπέζα Ελευθερία, Μπόζντα Ανγιελική, Νήρα Γεωργία, Παρασκευοπούλου Κυριακή, Στραφιώτη Ιουλία, Τάχος Γεώργιος, Τελιανίδου Αναστασία, Τσάτσης Γεώργιος, Χαντζάρας Γεώργιος Παβέλης Παναγιώτης – Δάσκαλος ΠΕ 70 panpavelis@sch.gr

3 Η ιδέα για να δημιουργηθεί «Η Τάξη του Μέλλοντος» προήλθε μια μέρα, καθώς κάναμε περιήγηση στο διαδίκτυο και παρατηρήσαμε ότι πολλές εφημερίδες πλέον κυκλοφορούν ως ηλεκτρονικές.

4 Η αναζήτηση στοιχείων στο διαδίκτυο μέσα από τον διαδραστικό πίνακα μάς εντυπωσίασε, αφού πλέον όλες οι ειδήσεις και οι ανακοινώσεις μεταδίδονται αστραπιαία ηλεκτρονικά.

5 Αυτή ήταν η αρχή, η ιδέα ξεκίνησε να γίνεται πράξη με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε τη δική μας ηλεκτρονική εφημερίδα.

6 Οι πέντε υπολογιστές της τάξης μας συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ο διαδραστικός πίνακας, η μεγάλη τηλεόραση και η ηχητική εγκατάσταση μάς έδωσαν την αφορμή για να ονομάσουμε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα «Η Τάξη του Μέλλοντος».

7 Οποιαδήποτε δραστηριότητα γίνεται στην τάξη μας αλλά και εκτός αυτής την ίδια μέρα θα είναι «κρεμασμένη» και στο διαδίκτυο. Ειδήσεις για το περιβάλλον και τον κόσμο, νέες ιδέες, ανέκδοτα, εργασίες, τραγούδια και δραστηριότητες γίνονται ειδήσεις, γνωστές σε όλο τον κόσμο.

8 Η διεύθυνση στην οποία δημοσιεύεται στο διαδίκτυο είναι: www.futureclass2011.blogspot.com και στη διεύθυνση http://users.sch.gr/elenipap/efimerida.htm www.futureclass2011.blogspot.com http://users.sch.gr/elenipap/efimerida.htm

9 Τις προηγούμενες σχολικές χρονιές θελήσαμε να εκδώσουμε πάλι κάποιες εφημερίδες με θέματα που μας αφορούσαν. Η έντυπη αυτή έκδοση είχε μια μικρή επιτυχία, αλλά δε μας ικανοποίησε αρκετά.

10 Τη φετινή χρονιά μάθαμε, με τη βοήθεια του δασκάλου μας, αρκετά πράγματα για τον κόσμο της πληροφορικής και με αφορμή ένα blog που είχε δημιουργήσει ο δάσκαλός μας για την τάξη μας σκεφτήκαμε να κάνουμε κι εμείς την ηλεκτρονική μας εφημερίδα και να δημοσιεύσουμε και το «Τρένο της Γνώσης» ένα περιοδικό διαφορετικό από τα άλλα. Ήταν τέλεια ιδέα για μας καθώς οι εργασίες μας και οι δραστηριότητές θα ξέφευγαν από τα όρια του μικρού μας χωριού και θα γίνονταν γνωστές σε όλο τον κόσμο και σε όλη τη γη!

11 Για την ηλεκτρονική μας εφημερίδα χρησιμοποιήσαμε τη φόρμα του blogger γιατί είναι εύχρηστη και ήμασταν σχετικά εξοικειωμένοι. Αργότερα όμως και με τη βοήθεια του δασκάλου μας μάθαμε το χειρισμό του Front page και δημιουργήσαμε και το site της εφημερίδας μας. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις μας στο διαδίκτυο ξεκινήσαμε τις πρώτες μας αναρτήσεις. Σκοπός της εφημερίδας μας είναι η διασκέδαση και η επικοινωνία. Ο δάσκαλός ήταν ο καθημερινός καθοδηγητής στην προσπάθειά μας.

12 •Αφού αποφασίσαμε μετά από πολύ συζήτηση τον τίτλο της εφημερίδας μας προχωρήσαμε στην κατανομή των αρμοδιοτήτων προκειμένου να αρχίσει η έκδοση της. Η αφορμή για την ονομασία «Η Τάξη του Μέλλοντος» μας δόθηκε από τον εξοπλισμό που διαθέτει η τάξη μας: Πέντε υπολογιστές συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ένας διαδραστικός πίνακας, μια μεγάλη τηλεόραση 37 ιντσών, μια πλήρες ηχητική εγκατάσταση και ένα πλήθος εποπτικών υλικών πλαισιώνουν το χώρο της τάξη μας. Έχουμε επιπλέον και τη δυνατότητα όσοι μαθητές διαθέτουν laptop ή netbook να το φέρνουν στην τάξη και να συνδέονται στο δίκτυο.

13 Η πρώτη εμφάνιση στο Blog www.futureclass2011.blogspot.com

14 • Στην εφημερίδα μπορεί ο καθένας μας να γράψει το δικό του άρθρο και να το δώσει στους υπεύθυνους προκειμένου να αναρτηθεί. • Όλοι μας έχουμε usb flash προκειμένου να καταχωρούμε τα άρθρα μας και να εργαζόμαστε στον ελεύθερο χρόνο μας μέχρι τη δημοσίευσή τους.

15 Η αρχική σελίδα στο Site: http://users.sch.gr/elenipap/efimerida.htm http://users.sch.gr/elenipap/efimerida.htm

16 Περιεχόμενο  Τα άρθρα που δημοσιεύονται είναι διαφόρων θεμάτων: Περιβάλλον, εργασίες, δραστηριότητες, επιστήμη, φαντασία, παραμύθια, ανέκδοτα, σπαζοκεφαλιές καθώς και διάφορες ψηφοφορίες. Καθημερινά όλοι μας ανάλογα τον ελεύθερο χρόνο του αναλαμβάνει να γράψει και ένα νέο άρθρο. Σκοπός μας είναι να δώσουμε ενημέρωση, διασκέδαση αλλά και προβληματισμό στους αναγνώστες.

17 Ενημέρωση, άρθρα, ψυχαγωγία

18

19 Το Βιβλίο Επισκεπτών

20 Η σελίδα μας στο Facebook

21 Τα τραγούδια μας

22 Οι Λεξάριθμοι των ονομάτων μας

23

24 Μετά από αρκετή δουλειά, η ηθική ικανοποίηση για μας ήταν τεράστια. Καταφέραμε να γίνουμε γνωστοί σε όλο τον πλανήτη καθώς το διαδίκτυο σήμερα μας κάνει να ζούμε όλοι σε μια γειτονιά. Η αποδοχή της προσπάθειάς μας έγινε από όλους με ενθουσιασμό. Ελπίζουμε καθημερινά να είμαστε σε θέση να ενημερώνουμε τον κόσμο για τις δραστηριότητές μας αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα. Για μας είναι μια εμπειρία που θα θυμόμαστε πάντα αλλά είναι και μια αφορμή να συνεχίσουμε το έργο μας μέσα στο σχολείο με περισσότερο ζήλο και όρεξη για μάθηση.

25 Ευχαριστίες Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το δάσκαλό μας, Παβέλη Παναγιώτη που μας βοήθησε και μας στήριξε στη δημιουργία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, όλους τους συμμαθητές μας που συμμετέχουν ως συνεργάτες, το Διευθυντή του Σχολείου μας και τους γονείς μας για την αμέριστη βοήθεια καθώς και τον κ. Σχολικό Σύμβουλο της 5ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την τεράστια ενθάρρυνση που μας έκανε προκειμένου να πάρουμε μέρος στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

26 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης - Πέλλας Σας Ευχαριστούμε


Κατέβασμα ppt "3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google