Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ

2 Περιεχόμενα Ιστορικό Το Δ.Σ. Ειδήσεις Καταστατικό Gallery Φωτογραφιών
Πώς παίζεται το μποουλινγκ Εξοπλισμός Τέλος

3 Ιστορικό Το μπόουλινγκ στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Αροllοn Palace στο Καβούρι το 1972 και την ίδια χρονιά κατασκευάσθηκε η πρώτη αίθουσα μπόουλινγκ στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, που λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Το 1974 λειτούργησε η δεύτερη αίθουσα μπόουλινγκ στην Αθήνα και από τότε το άθλημα άρχισε την άνοδό του.

4 Δειλά-δειλά στην αρχή ξεφύτρωναν νέες αίθουσες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του 90, το άθλημα εξαπλώθηκε ραγδαία σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 50 αίθουσες διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια και 60 σύλλογοι.

5 Οι πολλοί φίλοι του μπόουλινγκ που άρχισαν να ασχολούνται με το άθλημα ιδρύουν το 1974 τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Μπόουλινγκ ( ΠΑΣΜ ) με 48 ιδρυτικά μέλη και αμέσως αναγνωρίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Μπόουλινγκ. ως αρμόδιος φορέας το μπόουλινγκ στην Ελλάδα. Στον Σύλλογο αυτό συσπειρώθηκαν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες με αποτέλεσμα η Ελλάδα να συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

6 Το 1983 αρχίζουν σε κάθε αίθουσα μπόουλινγκ να ιδρύονται τοπικοί σύλλογοι με σκοπό τη ίδρυση μιας Ομοσπονδίας, γεγονός που γίνεται πραγματικότητα την επόμενη χρονιά, το 1984, και κατατίθεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών το καταστατικό της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή 12 συλλόγων ως ιδρυτικών μελών από επτά πόλεις της Ελλάδας.

7 Το Δ/Σ Πρόεδρος: Αλέξανδρος Τζούνης ( ) Αντιπρόεδρος: Βασίλης Κουλοχέρης ( ) Γ. Γραμματέας: Άγγελος Καλογερόπουλος ( ) Ταμίας: Νικόλαος Παπαδημητρίου Έφορος: Δημοσθένης Θεοφιλόπουλος Μέλος: Κων/νος Ζευγαρίδης Μέλος: Ανδρέας Ανδριόπουλος

8 Χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αγοριών η Εθνική !!!
Ειδήσεις Χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό αγοριών η Εθνική !!! Το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική ομάδα Juniors στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Νέων καταρρίπτοντας και ΔΥΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΩΝ. Πρώτο ρεκόρ στα 6 παιχνίδια με 6159 κορίνες και στα 3 παιχνίδια με 3165 κορίνες. Οι Βενέτης Γιώργος, Μίχας Μιχάλης, Μίχας Νίκος, Στεφανίδης Γιώργος και Κριζίνης Βαγγέλης ξεκίνησαν με 1064 κορίνες στο 1ο παιχνίδι και συνέχισαν με το υψηλό 1105 κορίνες στο 2ο ολοκληρώνοντας με 996 κορίνες στο 3ο παιχνίδι. Την 2η θέση κατέλαβε η ομάδα της Νορβηγίας με 6089 κορίνες και την 3η θέση η ομάδα του Ισραήλ με 6082 κορίνες. Στα Masters αγοριών οι αθλητές μας κατέλαβαν δύο θέσεις και θα αγωνιστούν αύριο στα Τελικά. Ο Μίχας Νίκος κατέλαβε την 8η θέση με Μ.Ο. 210,83 και ο Κριζίνης Βαγγέλης την 20η με Μ.Ο. 206,94. Ευχόμαστε Καλή επιτυχία στους αθλητές μας.

9 Καταστατικό Η Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ αναγνωρίστηκε με την υπ' αριθ. 3832/1984 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας και το Καταστατικό της που εγκρίθηκε με την πιο πάνω απόφαση και καταχωρήθηκε στα Βιβλία Σωματείων του Πρωτοδικείου της Αθήνας και που τροποποιήθηκε στην συνέχεια με την 1751/93 απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου και την 1966/2000 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τροποποιείται ως εξής:

10 Gallery Φωτογραφιών

11 Πώς παίζεται το μποουλινγκ
Ο νικητής του παιχνιδιού είναι να ρίξεις τις περισσότερες κορύνες για να κάνει έτσι το μεγαλύτερο σκορ. Επίσης για να παίχτη αυτό το παιχνίδι χρειάζεται μια ιδική πίστα από όπου νοικιάζεται με την ώρα

12 Εξοπλισμός Ο εξοπλισμός που χρειάζεται είναι ο εξής: Ένα γάντι
Ιδικά παπούτσια Μπάλες του μποουλινγκ Ένα ιδικό σάκο για την μεταφορά

13 Τέλος Όνομα Επίθετο


Κατέβασμα ppt "Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google