Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοίταξε προσεκτικά τα πόδια σου κάθε φορά που βγάζεις τα παπούτσια και τις κάλτσες για ύπαρξη ερυθρότητας ή δερματικών βλαβών. Αν δεις κάτι ανησυχητικό,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοίταξε προσεκτικά τα πόδια σου κάθε φορά που βγάζεις τα παπούτσια και τις κάλτσες για ύπαρξη ερυθρότητας ή δερματικών βλαβών. Αν δεις κάτι ανησυχητικό,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοίταξε προσεκτικά τα πόδια σου κάθε φορά που βγάζεις τα παπούτσια και τις κάλτσες για ύπαρξη ερυθρότητας ή δερματικών βλαβών. Αν δεις κάτι ανησυχητικό, επικοινώνησε με το γιατρό σου.

2 Ποτέ μην περπατάς ξυπόλητος μέσα ή έξω από το σπίτι.
Ποτέ μην περπατάς χωρίς παντόφλες στη θάλασσα ή στην παραλία.

3 Όταν αγοράζεις ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια, να προσέχεις να παίρνεις το σωστό νούμερο. Αγόραζε καινούρια παπούτσια το απόγευμα ή το βράδυ και όχι το πρωί. Να φοράς τα καινούρια παπούτσια 1-2 ώρες την ημέρα στην αρχή. Είναι καλύτερα να αλλάζεις τα παπούτσια μια φορά στη διάρκεια της ημέρας. Πάντα, πριν φορέσεις τα παπούτσια να ελέγχεις το εσωτερικό τους για τυχόν ύπαρξη ξένων σωμάτων.

4 Είναι προτιμότερη η χρήση λίμας για την περιποίηση των νυχιών
Είναι προτιμότερη η χρήση λίμας για την περιποίηση των νυχιών. Το ελεύθερο άκρο των νυχιών πρέπει να είναι οριζόντιο.

5 Σωστό Λάθος

6 Μη βάζεις τα πόδια σου πολλή ώρα στο νερό
Μη βάζεις τα πόδια σου πολλή ώρα στο νερό. Δοκίμασε τη θερμοκρασία του νερού πρώτα με το χέρι-κατά προτίμηση με τον αγκώνα. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 370C

7 Διατήρησε τα πόδια σου στεγνά μετά το μπάνιο
Διατήρησε τα πόδια σου στεγνά μετά το μπάνιο. Σκούπισε προσεκτικά τα σημεία μεταξύ των δακτύλων για την πρόληψη των μυκητιασικών λοιμώξεων.

8 Αν το δέρμα των ποδιών είναι ξερό, χρησιμοποίησε μια κρέμα για ενυδάτωση. Αν τα πόδια σου ιδρώνουν υπερβολικά, χρησιμοποίησε πούδρα.

9 Ποτέ μη χρησιμοποιείς χημικά διαλύματα ή επιθέματα , νυστέρι, ψαλίδι ή άλλα αιχμηρά εργαλεία για την περιποίηση των ποδιών σου. Ποτέ μη βάζεις τα πόδια σου σε θερμοφόρες ή κοντά σε θερμαντικά σώματα για να στεγνώσεις ή να ζεστάνεις τα πόδια σου.

10 Πρόσεχε να φοράς σωστά υποδήματα και όταν χρειάζεται κατάλληλους πάτους
λάθος σωστό σωστό


Κατέβασμα ppt "Κοίταξε προσεκτικά τα πόδια σου κάθε φορά που βγάζεις τα παπούτσια και τις κάλτσες για ύπαρξη ερυθρότητας ή δερματικών βλαβών. Αν δεις κάτι ανησυχητικό,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google