Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ

2 Σκοπός: Να σας δοθεί η ευκαιρία να βιώσετε την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα της διδακτικής πράξης.

3 Τρόπος επίτευξης:  Να σχεδιάσετε τη διδασκαλία ενός μαθήματος που να στηρίζει τους μαθητές να φτιάξουν μαθηματικά στην περιοχή που θα διαλέξετε  Να δοκιμάσετε τη διδασκαλία που σχεδιάσατε στην πράξη  Να επανέλθετε στην ίδια τάξη επιχειρώντας να βελτιώσετε σημεία του μαθήματός σας που πιστεύετε ότι θα στηρίξουν την περαιτέρω μάθηση των μαθητών Τρόπος επίτευξης:  Να σχεδιάσετε τη διδασκαλία ενός μαθήματος που να στηρίζει τους μαθητές να φτιάξουν μαθηματικά στην περιοχή που θα διαλέξετε  Να δοκιμάσετε τη διδασκαλία που σχεδιάσατε στην πράξη  Να επανέλθετε στην ίδια τάξη επιχειρώντας να βελτιώσετε σημεία του μαθήματός σας που πιστεύετε ότι θα στηρίξουν την περαιτέρω μάθηση των μαθητών

4 5 επισκέψεις στην ίδια τάξη:  Στις 3 πρώτες επισκέψεις σας θα προσπαθήσετε να γνωρίσετε τις δυνατότητες των μαθητών στη μαθηματική περιοχή που σκοπεύετε να διδάξετε (Σύντομες συνεντεύξεις μαθητών ή/και κάποιο τεστ με σχετικά προβλήματα)  Στις άλλες δύο επισκέψεις σας θα διδάξετε τα μαθήματα που θα έχετε σχεδιάσει (Χρειάζεστε επομένως 5 υπογραφές) 5 επισκέψεις στην ίδια τάξη:  Στις 3 πρώτες επισκέψεις σας θα προσπαθήσετε να γνωρίσετε τις δυνατότητες των μαθητών στη μαθηματική περιοχή που σκοπεύετε να διδάξετε (Σύντομες συνεντεύξεις μαθητών ή/και κάποιο τεστ με σχετικά προβλήματα)  Στις άλλες δύο επισκέψεις σας θα διδάξετε τα μαθήματα που θα έχετε σχεδιάσει (Χρειάζεστε επομένως 5 υπογραφές)

5 Παραδοτέα:  1 σελίδα με τις διαπιστώσεις σας από τη διερεύνηση των δυνατοτήτων των μαθητών (Τι προβλήματα χρησιμοποιήσατε; Με ποιους διαφορετικούς τρόπους τα ερμήνευσαν και τα έλυσαν οι μαθητές;)  1 σελίδα με το σχέδιο της πρώτης διδασκαλίας (Ποια προβλήματα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και γιατί; Ποια θέματα συζήτησης πιστεύετε ότι θα προκύψουν; Ποιες διδακτικές αναπαραστάσεις νομίζετε ότι θα στηρίξουν τη μάθηση των μαθητών;) Παραδοτέα:  1 σελίδα με τις διαπιστώσεις σας από τη διερεύνηση των δυνατοτήτων των μαθητών (Τι προβλήματα χρησιμοποιήσατε; Με ποιους διαφορετικούς τρόπους τα ερμήνευσαν και τα έλυσαν οι μαθητές;)  1 σελίδα με το σχέδιο της πρώτης διδασκαλίας (Ποια προβλήματα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και γιατί; Ποια θέματα συζήτησης πιστεύετε ότι θα προκύψουν; Ποιες διδακτικές αναπαραστάσεις νομίζετε ότι θα στηρίξουν τη μάθηση των μαθητών;)

6  1 σελίδα που θ’ αναφέρεται σε σημεία του μαθήματος που σας προβλημάτισαν (Τι δεν πήγε στο μάθημά σας όπως το περιμένατε; Ποιο θέμα πιστεύετε ότι χρειάζεται να επαναφέρετε για συζήτηση στην τάξη και με ποιον τρόπο θα το επιχειρήσετε;)  1 σελίδα με τις σκέψεις σας πάνω στη δεύτερη διδασκαλία που κάνατε (Με ποιον τρόπο ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στη νέα σας προσπάθεια; Υπάρχουν πράγματα που και πάλι δεν πήγαν όπως θα θέλατε; Για ποιο λόγο;)  1 σελίδα που θ’ αναφέρεται σε σημεία του μαθήματος που σας προβλημάτισαν (Τι δεν πήγε στο μάθημά σας όπως το περιμένατε; Ποιο θέμα πιστεύετε ότι χρειάζεται να επαναφέρετε για συζήτηση στην τάξη και με ποιον τρόπο θα το επιχειρήσετε;)  1 σελίδα με τις σκέψεις σας πάνω στη δεύτερη διδασκαλία που κάνατε (Με ποιον τρόπο ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στη νέα σας προσπάθεια; Υπάρχουν πράγματα που και πάλι δεν πήγαν όπως θα θέλατε; Για ποιο λόγο;)

7 Η περιοχή που θα διαλέξετε δεν είναι απαραίτητο να μην έχει διδαχθεί. Εξαρτάται όμως από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης αν θα δεχθεί κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να συνεννοηθείτε μαζί του/της, εκ των προτέρων και να συνεργαστείτε προκειμένου να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε τις διδασκαλίες σας. Ενδεχομένως να είναι απαραίτητο να βρεθείτε στην τάξη περισσότερες από 5 φορές για να μπορέσετε να οργανώσετε τα μαθήματά σας όσο γίνεται καλύτερα.

8 Χρήσιμες οδηγίες:  Η εργασία σας θα παραδοθεί ηλεκτρονικά - εντός 7 ημερών από τη γραπτή εξέταση του Ιουνίου  Οδηγίες για τον τρόπο παράδοσής της θα σας δοθούν στο πρώτο μάθημα μετά τις διακοπές του Πάσχα  Η παράδοση της εργασίας είναι υποχρεωτική. Όσοι δεν παραδώσουν εργασία δεν θα βαθμολογηθούν.  Την εργασία σας μπορείτε να την κάνετε ομαδικά ή ατομικά. Χρήσιμες οδηγίες:  Η εργασία σας θα παραδοθεί ηλεκτρονικά - εντός 7 ημερών από τη γραπτή εξέταση του Ιουνίου  Οδηγίες για τον τρόπο παράδοσής της θα σας δοθούν στο πρώτο μάθημα μετά τις διακοπές του Πάσχα  Η παράδοση της εργασίας είναι υποχρεωτική. Όσοι δεν παραδώσουν εργασία δεν θα βαθμολογηθούν.  Την εργασία σας μπορείτε να την κάνετε ομαδικά ή ατομικά.

9  Όσοι έχουν τελειώσει με τη Διδακτική της Φυσικής μπορούν να εργαστούν σε σχολεία από τη λίστα των συνεργαζόμενων σχολείων που υπάρχουν στο Προεδρικό Διάταγμα ή και σε άλλα σχολεία που είναι πρόθυμα να σας δεχθούν. Στα σχολεία αυτά μπορείτε να εργαστείτε ατομικά ή ομαδικά.  Στα σχολεία που θα παρακολουθήσετε Διδακτική της Φυσικής, θα εργαστείτε ομαδικά. Στα σχολεία αυτά θα οριστούν φοιτητές-συντονιστές. Εάν βέβαια επιθυμείτε και μπορείτε να πάτε άλλη μέρα σε άλλα σχολεία, δεν υπάρχει πρόβλημα.  Όσοι έχουν τελειώσει με τη Διδακτική της Φυσικής μπορούν να εργαστούν σε σχολεία από τη λίστα των συνεργαζόμενων σχολείων που υπάρχουν στο Προεδρικό Διάταγμα ή και σε άλλα σχολεία που είναι πρόθυμα να σας δεχθούν. Στα σχολεία αυτά μπορείτε να εργαστείτε ατομικά ή ομαδικά.  Στα σχολεία που θα παρακολουθήσετε Διδακτική της Φυσικής, θα εργαστείτε ομαδικά. Στα σχολεία αυτά θα οριστούν φοιτητές-συντονιστές. Εάν βέβαια επιθυμείτε και μπορείτε να πάτε άλλη μέρα σε άλλα σχολεία, δεν υπάρχει πρόβλημα.

10 Α.ΑΣΧΟΛΕΙΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ/ΠΡΟΣΒΑΣΗ 1.ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΣ Οδός Μαρασλή (Στάση Ευαγγελισμός του Μετρό) 2.8 ο & 15 ο ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ιοκάστης και Μακρυγιάννη (προτελευταία στάση του λεωφορείου 235). Είσοδος από οδό Ιοκάστης 3.3.3 o ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ευριπίδου 9 (500μ ΗΣΑΠ) 4.74o ΑΘΗΝΑΣΑδριανού 104-106, Πλάκα

11  Τα στοιχεία των συντονιστών και τα συνεργαζόμενα σχολεία θα υπάρχουν στο Wikispaces: Tomathimamas. Επίσης, στην ίδια τοποθεσία θα υπάρχουν και δύο δείγματα των επιστολών που θα μπορείτε να δώσετε στους Διευθυντές των σχολείων καθώς και η σελίδα για τις υπογραφές.


Κατέβασμα ppt "Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google