Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία της Βιολέτας Αγλαΐνη με θέμα «Αισθητικός»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία της Βιολέτας Αγλαΐνη με θέμα «Αισθητικός»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία της Βιολέτας Αγλαΐνη με θέμα «Αισθητικός»

2 Αισθητική Αισθητική είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται με τον ορισμό του ωραίου και αν μπορεί καταρχήν να υπάρξει ορισμός για το τι είναι ωραίο, αλλά και σε τι χρησιμεύει ένας τέτοιος ορισμός. Ο όρος εισήχθη για πρώτη φορά από τον γερμανό φιλόσοφο Αλεξάντερ Γκότλιπ Μπαουμγκάρτεν, ο οποίος με το έργο του συνέβαλε στο να αναγνωριστεί η αισθητική σαν ξεχωριστός φιλοσοφικός κλάδος.

3 Αισθητική O όρος ‘αισθητική’ παράγεται από την ‘αίσθηση’, την εμπειρία που προσλαμβάνουμε μέσω των αισθήσεων. Παρά το γεγονός ότι η Αισθητική, η περί το καλόν, ήτοι η περί το κάλλος συζήτηση, αποτελεί σήμερα το τέταρτο στοιχειώδες τμήμα της Φιλοσοφίας μετά την Ηθική, τη Γνωσιολογία και τη Μεταφυσική, εντούτοις σπάνια απασχόλησε αυτοτελώς τους φιλοσόφους.

4 Με τι ασχολείται; Η Αισθητική,  όπως είναι γνωστό στην Ανώτατη εκπαίδευση, ασχολείται με την πρόληψη και αντιμετώπιση των δερματολογικών και ενδοκρινολογικών προβλημάτων (μετά τη θεραπευτική αντιμετώπιση της αντίστοιχης ιατρικής ειδικότητας) και ενισχύει την ψυχική ισορροπία του ατόμου.     

5 Επίσης ο αισθητικός μπορεί να συνεργαστεί με έναν επαγγελματία θεραπευτή ομορφιάς και να παρέχουν επαγγελματική φροντίδα για το δέρμα.

6 Με τι ασχολείται; Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, η αισθητική γίνεται αποτελεσματικότερη, απαιτεί όμως από τον επαγγελματία Αισθητικό υψηλού βαθμού εκπαίδευση.  Το περιεχόμενο των σπουδών στα Τμήματα ΤΕΙ είναι έτσι οργανωμένο ώστε να παρέχεται η κατάλληλη εκπαίδευση σε σπουδαστές που θα ασχοληθούν με την ανθρώπινη υγεία ως επιστήμονες επαγγελματίες.

7 Σπουδές Ένας επαγγελματίας μπορεί να τελειώσει από ΤΕΙ ή επίσης από Δημόσιες ή Ιδιωτικές Σχολές. Μερικές από αυτές είναι ΙΕΚ ΣΒΙΕ, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

8 Σπουδές Το περιεχόμενο των σπουδών στο τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας αναφέρεται σε επιστημονικά θεωρητικές και εργαστηριακές γνώσεις σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να βελτιωθεί η εξωτερική εμφάνιση του προσώπου και του σώματος του ανθρώπου.

9 Σπουδές Ο καθημερινός άνθρωπος που αναγκάζεται να ζητήσει την αρωγή αγωγής της Αισθητικής πρέπει να αισθάνεται ασφάλεια και αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν ο Αισθητικός είναι επιστημονικά πλήρως ενημερωμένος και υπεύθυνος.  Το Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και το Τμήμα  του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης είναι τα μόνα σε όλη την Ελλάδα  τα οποία παρέχουν πτυχίο Αισθητικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

10 Σπουδές Ανήκουν  στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των αντιστοίχων Τ.Ε.Ι. Το Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας  αποτελεί  τη συνέχεια του τμήματος Αισθητικής που ξεκίνησε το 1978 στα τότε Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Αθήνας. Οι πρώτοι πτυχιούχοι αποφοίτησαν το εαρινό εξάμηνο του σπουδαστικού έτους   Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει από το τμήμα Αισθητικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας περίπου 800 άτομα.

11 Μερικά από τα Ι.Ε.Κ της Ελλάδας

12 Ειδικότητα και κατευθύνσεις των σπουδών στα Ι.Ι.Ε.Κ
Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής Αισθητικός επαγγελματικού μακιγιάζ θεάτρου & σκηνής Αισθητικός ποδολογίας και καλλωπισμού ονύχων

13 Μερικά από τα μαθήματα της ειδικότητας του Ειδικού Εφαρμογών Αισθητικής
Αισθητική άκρων (Μανικιούρ - Πεντικιούρ) art nail (στόλισμα νυχιών) Ανατομία Φυσιολογία Κοσμετολογία Πρώτες Βοήθειες Ψυχολογία

14 Μερικά από τα μαθήματα του Αισθητικού επαγγελματικού μακιγιάζ θεάτρου & σκηνής
Ιστορία Τέχνης Ιστορία Κινηματογράφου - Τηλεόρασης Ιστορία Θεάτρου Ενδυματολογία Αγγλικά Κοσμετολογία Δερματολογία Μορφολογία Επαγγελματικού Μακιγιάζ Μακιγιάζ Εποχής

15 Μερικά από τα μαθήματα του αισθητικού ποδολογίας και καλλωπισμού ονύχων
Παθολογία - Φαρμακολογία Τεχνολογία Ποδολογίας Ορθοπεδική Στατικές Διαταραχές Νευρολογία Πρακτικές Ασκήσεις Ποδολογίας Εφαρμοσμένη Φυσιοθεραπεία Θεραπείες άνω – κάτω άκρων

16 Ποια προσόντα απαιτούνται για να πετύχει κανείς σε αυτόν τον τομέα;
Απαιτείται ολοκληρωμένη μαθητεία, δεξιοτεχνία στα χέρια και ευαίσθητα δάχτυλα, καλή αισθητική, καθαριότητα, καλλιεργημένη εμφάνιση και τρόποι, και η ύπαρξη μιας καλής επικοινωνίας με τους ανθρώπους.

17 Ποια είναι τα καθήκοντά του;
Εξετάζει επαγγελματικά το δέρμα και αποφασίζει για την θεραπεία του και για το ποια προϊόντα θα χρησιμοποιήσει - καθαρίζει και εκπέμπει ατμό στο δέρμα - απομακρύνει ανεπιθύμητες τρίχες - κάνει καλλυντικό μασάζ - προετοιμάζει και χρησιμοποιεί τις μάσκες καλλυντικών.

18 Ποια είναι τα καθήκοντά του;
Επίσης κάνει επαγγελματικό μακιγιάζ - παρέχει συμβουλές για την καλλυντική φροντίδα του δέρματος - δοκιμάζει και αξιολογεί τα νέα καλλυντικά - είναι υπεύθυνος για το μακιγιάζ στις ταινίες, την τηλεόραση και το θέατρο (αυτοί είναι γνωστοί ως επαγγελματίες μακιγιέζ) - και είναι υπεύθυνοι για την παραγγελία και την αγορά καλλυντικών.

19 Σπουδές Οι σπουδές στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας σήμερα είναι προσαρμοσμένες στα σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα του κλάδου και   σκοπό έχουν να προετοιμάσουν τους αποφοίτους να ακολουθήσουν την δυναμική του επαγγέλματος και της τεχνολογίας, έτσι όπως διαμορφώνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς αγορές.

20 Βάσεις σχολών Οι βάσεις για τα Τ.Ε.Ι αισθητικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι για την Αθήνα και για τη Θεσσαλονίκη.

21 Ποια είναι τα καθήκοντά του;
Εξετάζει επαγγελματικά το δέρμα και αποφασίζει για την θεραπεία του και για το ποια προϊόντα θα χρησιμοποιήσει - καθαρίζει και εκπέμπει ατμό στο δέρμα - απομακρύνει ανεπιθύμητες τρίχες - κάνει καλλυντικό μασάζ - προετοιμάζει και χρησιμοποιεί τις μάσκες καλλυντικών - κάνει επαγγελματικό μακιγιάζ - παρέχει συμβουλές για την καλλυντική φροντίδα του δέρματος - δοκιμάζει και αξιολογεί τα νέα καλλυντικά - είναι υπεύθυνος για το μακιγιάζ στις ταινίες, την τηλεόραση και το θέατρο (αυτοί είναι γνωστοί ως επαγγελματίες μακιγιέζ) - και είναι υπεύθυνοι για την παραγγελία και την αγορά καλλυντικών.

22 Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες;
Η εργασία πραγματοποιείται στα τμήματα πωλήσεων καλλυντικών των καταστημάτων, ή σε κλινικές ομορφιάς, κέντρα αισθητικής και σαλόνια ομορφιάς. Υπάρχει σίγουρα επαφή με ποικίλα χημικά κατά την διάρκεια της εργασίας.

23 Για έναν υπάλληλο η εργασία είναι καθημερινώς 8 ώρες.
Ώρες εργασίας Για έναν υπάλληλο η εργασία είναι καθημερινώς 8 ώρες. Για τον ελεύθερο επαγγελματία η εργασία του είναι από το πρωί ως το βράδυ.

24 Για τον υπάλληλο η αμοιβή είναι 700€ / μήνα.
Αμοιβή Για τον υπάλληλο η αμοιβή είναι 700€ / μήνα. Αντίστοιχα, για τον ελεύθερο επαγγελματία η αμοιβή εξαρτάται από την υπηρεσία.

25 Τι εργαλεία χρησιμοποιεί;
Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι συσκευές ατμού, αποτριχωτικές βελόνες, τσιμπιδάκια, λάμπες, μεγεθυντικοί φακοί, φαρμακευτικά και διακοσμητικά καλλυντικά (μάσκες, κρέμες, λοσιόν, μακιγιάζ). Πρέπει επίσης να είναι επιδέξιος με τα χέρια του.

26 Επαγγελματική Αποκατάσταση
Μπορεί, επίσης, να εργαστεί σε καταστήματα πώλησης προϊόντων ομορφιάς όπως π.χ. Sephora, Hondos Center κ.ά. Ακόμη, μπορεί να δουλέψει ως ελεύθερος επαγγελματίας και να ασκεί το επάγγελμά της σε νύφες, δηλαδή να τις βάφει εφόσον αυτή είναι η δουλειά της.

27 Επαγγελματική Αποκατάσταση
Υπάρχει η δυνατότητα δικής σας επιχείρησης spa – χένα – μακιγιάζ – αποτρίχωση – θεραπείες άκρων – μανικιούρ – πεντικιούρ Σε ινστιτούτα Αισθητικής Σε Γυμναστήρια Σε τηλεοπτικά κανάλια ( τομέας μακιγιάζ ) Σε διαιτολογικά κέντρα Σε φαρμακεία Σε κομμωτήρια Στα ΜΜΕ Σε βιομηχανίες, εταιρείες καλλυντικών και στις πωλήσεις καλλυντικών Σε ξενοδοχειακές μονάδες


Κατέβασμα ppt "Εργασία της Βιολέτας Αγλαΐνη με θέμα «Αισθητικός»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google