Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ
Η Κρητική Φιλοξενία ΜΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ

2 ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑ Από τη μία πλευρά είναι η γενναιόδωρη φύση και η ιστορία του νησιού. Από την άλλη πλευρά, είναι ο λαός της Κρήτης, τόσος θερμός και φιλόξενος που επιβεβαιώνουν ότι είναι οι αυθεντικοί απόγονοι του Ξένιου Δία, του θεού της φιλοξενίας. Η έμφυτη ευγένεια και η ευαισθησία των απλών ανθρώπων θα σας οδηγήσουν να ανακαλύψετε τα μυστικά της γης τους. Θα σας αποκαλύψουν τον αρχαίο ρυθμό της ζωής τους, μέσα από απλές καθημερινές δραστηριότητες. Θα δοκιμάσετε με τους ανθρώπους τους μεζέδες της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, θα πάρετε μέρος σε γιορτές και εορταστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους που συνοδεύονται από τις γεύσεις και τα αρώματα της κρητικής γης, το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Τέλος, θα νιώσετε σπίτι σας ακόμα και αν είστε μίλια μακριά από αυτό.

3 Τα βήματα της Κρητικής Φιλοξενίας
Τα βήματα της Κρητικής Φιλοξενίας Καλωσορίζουμε τον ξένο με μία χειραψία και τον προσκαλούμε στο σπίτι μας . Τον βάζουμε να καθίσει ανάμεσα στην οικογένεια μας . Τον κερνάμε ένα ποτηράκι ρακή και ένα μεζέ (συνήθως ξηρούς καρπούς ). Τον προσκαλούμε να φάει μαζί μας . Το δίνουμε να φάει παραδοσιακό φαγητό ( Ζεστό ρύζι με στάκα ή βραστό κρέας κτλ ). Τον προσκαλούμε να κοιμηθεί αν δεν έχει πού να μείνει. Τον ρωτάμε ποιος είναι και από πού έρχεται και κάνουμε αυτό που θέλει

4 Κρητικές Μαντινάδες για τη Φιλοξενία
Κρητικές Μαντινάδες για τη Φιλοξενία Χίλια καλώς ορίσατε χίλια και δυο χιλιάδες , ο κάμπος με τα λούλουδα και με τις πρασινάδες. Χίλια καλώς ορίσατε φίλοι μας και δικοί μας, και αν δε χωρεί το σπίτι μας πάνω στην κεφαλή μας. Στην Κρήτη εγγενήθηκε η δόξα, η ανδρεία, η λευτεριά, η λεβεντιά και η φιλοξενία. Τη Κρήτη την αγάπησα από την εμορφιά της, από τη φιλοξενία της και από τη λεβεντιά της. Από τη Σητεία στα Χανιά όλη η Κρήτη αξίζει ποιο κλώνο του βασιλικού κόβεις και δε μυρίζει.

5 Ένα video για την Κρητική Φιλοξενία από τους μαθητές : ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΣΤΕΡΓΙΟ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ ΛΟΥΚΑΚΗ ( Βιντεοσκόπηση : Ντίνα Λουκάκη )

6

7

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ


Κατέβασμα ppt "ΜΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google