Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΕΡΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΡΔΑΜΑΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΕΡΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΡΔΑΜΑΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΕΡΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΡΔΑΜΑΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Browsers and the WWW. ΖΕΡΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΡΔΑΜΑΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

2 Browser Ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web είναι μια εφαρμογή λογισμικού για την ανάκτηση, την παρουσίαση, και διασχίζοντας τις πηγές πληροφόρησης για το World Wide Web. Μια πηγή πληροφοριών αναγνωρίζεται από ένα Uniform Resource Identifier (URI) και μπορεί να είναι μια ιστοσελίδα, εικόνα, βίντεο, ή άλλο κομμάτι του περιεχομένου. [2] Οι υπερ-συνδέσεις υπάρχουν στο πόροι επιτρέπουν στους χρήστες εύκολα να περιηγηθείτε browsers τους σχετικούς πόρους. Ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web μπορεί επίσης να οριστεί ως μια εφαρμογή λογισμικού ή πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση, την ανάκτηση και την προβολή εγγράφων και άλλων πόρων στο Διαδίκτυο.

3 URL Ο όρος Uniform Resource Locator (συντμ. URL, ελλ. Ενιαίος Εντοπιστής Πόρων) δηλώνει μια διεύθυνση ενός πόρου του Παγκόσμιου Ιστού. Είναι παρόμοιο με το όνομα ενός αρχείου, αλλά κρατάει και επιπλέον πληροφορία σχετικά με το όνομα του εξυπηρετητή, καθώς και το είδος του πρωτοκόλλου που αυτός χρησιμοποιεί. Οι ιστοσελίδες χρησιμοποιούν τα URLs για να συνδεθούν με άλλες σελίδες. Εκτός από αυτό τα URLs περιέχουν και πολλές άλλες δημοφιλείς δικτυακές εντολές όπως δείκτες προς FTP αρχεία, μηνύματα Usenet κτλ.

4 HTTP Το Πρωτόκολλο Μεταφοράς Υπερκειμένου (HyperText Transfer Protocol, HTTP) είναι η κύρια μέθοδος που χρησιμοποιούν τα πρωτόκολλα του Παγκοσμίου Ιστού για να μεταφέρουν δεδομένα ανάμεσα σε έναν διακομιστή (server) και ένα πελάτη (client). Το HTTP είναι ο συνήθης για τη διεκπαιρέωση αιτήσεων/απαντήσεων μεταξύ ενός υπολογιστή πελάτη (client) και ενός εξυπηρέτη (server). Πελάτης ονομάζεται ο τελικός χρήστης (που αλληλεπιδρά μέσω του browser του), και ο εξυπηρέτης είναι η εκάστοτε ιστοσελίδα.

5 Browsers

6 Internet Explorer Ο Windows Internet Explorer (προηγουμένως γνωστός ως Microsoft Internet Explorer και με συντομογραφία MSIE), με συντομογραφία IE, είναι μια σειρά γραφικών προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο, που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows, με αφετηρία το Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο από το 1999, σε ποσοστό 95% του μεριδίου χρήσης μέσα στο 2002 και το 2003 με τον IE5 και τον IE6, αλλά με σταδιακή πτώση της χρήσης του από την κυκλοφορία του IE7.Ο Internet Explorer πρωτοκυκλοφόρησε σαν πρόσθετο του Plus! for Windows 95. Οι επόμενες εκδόσεις διατίθενται ως δωρεάν στοιχεία λήψης και περιλαμβάνονται στις επισκευαστικές εκδόσεις OEM των Windows 95 και επόμενων εκδόσεων των Windows. Η πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος είναι η 7.0, η οποία διατίθεται ως δωρεάν ενημέρωση για τα Windows XP με Service Pack 2 και τον Windows Server 2003 με Service Pack 1 ή νεότερο και περιλαμβάνεται στα Windows Vista.

7 Ιστορικο Η ανάπτυξη του Internet Explorer ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1994 από τον Thomas Reardon και εν συνεχεία υπό την καθοδήγηση του Benjamin Slivka, με χρήση του πηγαίου κώδικα του Spyglass, Inc. Mosaic, ένα πρώιμο εμπορικό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Στα τέλη του 1994, η Microsoft αδειοδοτήθηκε να εισπράττει τα έσοδα από το Spyglass Mosaic για τρεις μήνες συν ένα ποσοστό των εσόδων που δεν ανήκουν στη Microsoft. Αν και το όνομα έμοιαζε με το NCSA Mosaic, το οποίο ήταν το πρώτο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, το Spyglass Mosaic ήταν σχεδόν άγνωστο και χρησιμοποίησε τον πηγαίο κώδικα του NCSA Mosaic με φειδώ.[1] Η κυκλοφορία του Internet Explorer for Mac και του Internet Explorer for UNIX (το δεύτερο για χρήση μέσω του X Window System στο Solaris και του HP-UX), καθώς επίσης και παλαιότερες εκδόσεις του προγράμματος έχει διακοπεί. Μόνο η έκδοση για τα Windows παραμένει σε ενεργό ανάπτυξη. Επίσης, οι εκδόσεις Mac OS X και UNIX δεν υποστηρίζονται.

8 Mozzila Firefox Ο Mozilla Firefox είναι ένας ελεύθερος και ανοικτού κώδικα browser του παγκόσμιου ιστού. Προήλθε από το Application Suite της Mozilla και η ανάπτυξή του εξακολουθεί να γίνεται κατά μεγάλο ποσοστό από την Mozilla Corporation, ενώ συνεισφέρουν και μεμονωμένοι χρήστες σε μικρότερο βαθμό. Ο Firefox κατείχε το 25% της καταγεγραμμένης χρήσης φυλλομετρητών Ιστού για τον Νοέμβριο του 2009, κατατάσσοντας τον στην δεύτερη θέση των πιο δημοφιλών φυλλομετρητών παγκοσμίως, μετά τον Internet Explorer.

9 Ιστορικο Ο Ντέιβ Χάιατ (Dave Hyatt) και ο Μπλέικ Ρος (Blake Ross) άρχισαν να αναπτύσσουν τον Firefox ως έναν πειραματικό κλάδο του Mozilla project. Θεώρησαν ότι οι εμπορικές απαιτήσεις των χορηγών του Netscape και τα χαρακτηριστικά του, που απευθύνονταν κυρίως σε προγραμματιστές, θα έθεταν σε αμφισβήτηση την χρησιμότητα του φυλλομετρητή της Mozilla.[10] Προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση στο απαιτητικό σε πόρους Mozilla Suite, ανέπτυξαν παράλληλα έναν ελαφρύ, γρήγορο και εύκολα επεκτάσιμο φυλλομετρητή, με τον οποίο ήλπιζαν ότι θα αλλάξουν τον κύριο αναπτυξιακό προσανατολισμό του Mozilla Foundation. Στις 3 Απριλίου 2003, τo Mozilla Foundation ανακοίνωσε αλλαγή πλεύσης και από το Mozilla Suite, έστρεψαν την προσοχή τους στον Firefox και το Thunderbird.[11]

10 Linux Η ονομασία Linux, που στα ελληνικά προφέρεται λίνουξ, είναι ένας γενικός όρος αναφοράς σε λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στον πυρήνα Linux. Η αρχιτεκτονική του Linux είναι παρόμοια με αυτή του λειτουργικού Unix αλλά έχει αναπτυχθεί εκ του μηδενός και δεν περιλαμβάνει κώδικα από το Unix. Η ανάπτυξη του Linux είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εθελοντικής συνεργασίας από διαδικτυακές κοινότητες, ενώ όλο το έργο είναι ανοικτού κώδικα και ελεύθερα προσβάσιμο από όλους για αντιγραφή, τροποποίηση ή αναδιανομή χωρίς περιορισμό. Το Linux είναι διαθέσιμο υπό άδειες όπως η GNU General Public License.

11 Ιστορικο Το Linux, ως unix-οειδές ("unix-like"), έχει ως πρότυπο ανάπτυξης το ίδιο το Unix. Το λειτουργικό σύστημα Unix σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε το 1969, από τους Κen Thompson, Dennis Ritchie, Douglas McIlroy και Joe Ossanna, για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρείας AT&T. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1971 και ήταν εξολοκλήρου γραμμένο σε συμβολική γλώσσα (assembly), κάτι που ήταν σύνηθες εκείνη την εποχή. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε μια νέα, πρωτοποριακή έκδοση του Unix γραμμένη σε γλώσσα C από τον Dennis Ritchie. Επειδή πλέον βασιζόταν σε μια γλώσσα υψηλού επιπέδου έγινε πιο εύκολη η μεταφορά του σε περισσότερες πλατφόρμες υπολογιστών, καθιστώντας το Unix πολύ δημοφιλές σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιχειρήσεις.

12 Opera Browser Ο Opera Desktop είναι η βασική έκδοση του Web Browser. Λειτουργεί σε περιβάλλον Microsoft Windows, Mac OS X, σε διανομέςGNU/Linux, Unix, FreeBSD και Solaris. Εκτός από την πλοήγηση στον Ιστό, ο Opera παρέχει λειτουργίες ανάγνωσης μέσω POP3, ανάγνωση RSS Feed και κατέβασμα αρχείου μέσω του ενσωματωμένου BitTorrent. Επίσης έχει λειτουργίες ad blocking, search plugins, δέχεται widget, έχει προστασία από phishing και malware, bookmark manager και έχει ορθογραφικό έλεγχο στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες. Λειτουργεί χωρίς πρόβλημα με τα plugins της Macromedia , Real Player, Microsoft Media Player, QuickTime, Acrobat Reader, Sun JAVA κ.λπ. Είναι ο πρώτος browser που απέκτησε καρτέλες (tabs) ενώ αρκετές άλλες λειτουργίες του δεν υπάρχουν σε άλλους browsers ή υπάρχουν μόνο ως επεκτάσεις (add-ons).

13 Ιστορικο Η ανάπτυξη του Opera Browser ξεκίνησε το 1994 στα εργαστήρια της Telenor. Το 1995 ιδρύεται η Opera Software ASA στο Όσλο. Η Opera Software ανέπτυξε ειδικές εκδόσεις του Opera Browser για συσκευές όπως το Nintendo DS, Nintendo Wii και set-top boxes.

14 Google Chrome ο Google Chrome είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web αναπτύχθηκε από την Google που χρησιμοποιεί τον κινητήρα διάταξης WebKit. Ήταν η πρώτη κυκλοφόρησε ως έκδοση beta για το Microsoft Windows στις 2 Σεπτεμβρίου, 2008, και το κοινό σταθερή έκδοση έγινε στις 11 Δεκεμβρίου Το όνομα προέρχεται από το γραφικό περιβάλλον χρήστη πλαισίου, ή «χρώμιο», των web browsers. Από τον Οκτώβριο του 2011, Chrome είναι η τρίτη πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης με 25% μερίδιο της παγκόσμιας χρήσης των web browsers, σύμφωνα με το StatCounter.

15 Ιστορικο Τον Σεπτέμβριο του 2008, η Google κυκλοφόρησε μια μεγάλη μερίδα του πηγαίου κώδικα του Chrome, συμπεριλαμβανομένης V8 κινητήρα της JavaScript, ως ένα έργο ανοικτού πηγαίου κώδικα με τίτλο χρώμιο. [3] [4] Η κίνηση αυτή επέτρεψε τρίτους προγραμματιστές να μελετήσει την υποκείμενη πηγαίου κώδικα και να βοηθήσει λιμάνι το πρόγραμμα περιήγησης στο Mac OS X και Linux λειτουργικά συστήματα. Google εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι άλλοι browsers θα υιοθετήσουν V8 να βελτιώσει την απόδοση των εφαρμογών web. [5] Το Google-συγγραφέας μερίδα του χρωμίου διατίθεται κάτω από τα επιτρεπτά άδεια BSD, [6], που επιτρέπει τμήματα, πρέπει να ενσωματωθεί τόσο ανοικτού κώδικα και κλειστού κώδικα προγράμματα λογισμικού. [7] Άλλες τμήματα του πηγαίου κώδικα υπόκεινται σε μια ποικιλία από άδειες χρήσης ανοιχτού κώδικα. [8] το χρώμιο εφαρμόζει ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό που ως Chrome, χωρίς όμως να διαθέτει ενσωματωμένη αυτόματες ενημερώσεις, ενσωματωμένο πρόγραμμα ανάγνωσης αρχείων PDF και το Google branding , και πιο αισθητή σε μπλε χρώμα το λογότυπο στη θέση της πολύχρωμο λογότυπο του Google. [9] [10]

16 Safari Safari είναι ένας web browser αναπτύχθηκε από την Apple Inc και περιλαμβάνεται στο Mac OS X και iOS λειτουργικά συστήματα. Πρώτα κυκλοφόρησε ως δημόσια beta στις 7 Ιανουαρίου 2003 [2] σχετικά με το Mac OS σύστημα της εταιρείας X λειτουργίας, έγινε προεπιλογή αρχή της Apple πρόγραμμα περιήγησης με το Mac OS X v10.3 "Panther". Safari είναι και η μητρική του προγράμματος περιήγησης για το iOS. Μια έκδοση του Safari για το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 11 Ιουνίου 2007, υποστηρίζει τα Windows XP, Windows Vista και Windows 7. [3] H τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης είναι η 5.1.1, η οποία διατίθεται ως δωρεάν download για Mac OS X και Microsoft Windows. Από το 2011, Safari είναι η τέταρτη πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στις ΗΠΑ, μετά τον Internet Explorer, Mozilla Firefox και Google Chrome. [4]

17 Ιστορικο Στις 7 Ιανουαρίου, 2003, στο Macworld San Francisco, ο Steve Jobs ανακοίνωσε ότι η Apple είχε αναπτύξει το δικό τους web browser, που ονομάζεται Safari. Βασίστηκε σε εσωτερική διακλάδωση της Apple από το KHTML μηχανή απόδοσης, που ονομάζεται WebKit. [8], η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση beta για OS X εκείνη την ημέρα. Μια σειρά από επίσημες και ανεπίσημες εκδόσεις beta ακολούθησαν, μέχρι την έκδοση 1.0 κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου Αρχικά διαθέσιμο μόνο ως ξεχωριστό στοιχείο λήψης για Mac OS X v10.2, εντάχθηκε με το Mac OS X v10.3 απελευθέρωση στις 24 Οκτωβρίου 2003 ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, με τον Internet Explorer για Mac περιλαμβάνονται μόνο ως εναλλακτική λύση του προγράμματος περιήγησης , που κυκλοφόρησε στις 13 Αυγούστου, το 2004 ήταν η τελευταία εκδοχή για την υποστήριξη Mac OS X v10.2, ενώ 1.3.2, κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου 2006 ήταν η τελευταία εκδοχή για την υποστήριξη Mac OS X v10.3. Ωστόσο, το 10,3 λάβει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2007.


Κατέβασμα ppt "ΖΕΡΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΡΔΑΜΑΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google