Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αξιολόγηση Αρχαιολογικού Πάρκου στη Πάφο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αξιολόγηση Αρχαιολογικού Πάρκου στη Πάφο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αξιολόγηση Αρχαιολογικού Πάρκου στη Πάφο
Αναπηρίες που εξετάζονται: Τύφλωση Κώφωση Σύνδρομο Down Κατά πλάκα σκλήρυνση

2 Λίγα λόγια για το χώρο Το πάρκο είναι ένας ανοιχτός και τεράστιας διάστασης χώρος, γι΄αυτό είναι δύσκολο σε θέμα προσανατολισμού. Υπάρχουν πολλά αρχαία μωσαϊκά και αρχαιολογικά κτήρια αλλά μερικά μέρη γκρεμισμένων κτηρίων είναι εκτεθειμένα χωρίς προστατευτικά μέτρα. Το μόνο που υπάρχει σε μερικά μέρη είναι σχοινάκια σε πολύ χαμηλό επίπεδο όμως, με κίνδυνο να σκοντάψει κάποιος.

3 Υπάρχουν απότομες και ανώμαλες ανηφόρες και κατηφόρες.
Δεν υπάρχουν κάποια ομαλά δρομάκια που να οδηγούν σε όλο το πάρκο και είναι επικίνδυνος χώρος για να περπατήσει ο κόσμος.

4 Δυσκολίες: Τύφλωση/ μειωμένη όραση
Δυσκολίες: Τύφλωση/ μειωμένη όραση Χάρτης περίπλοκος Σκαλιά πέτρινα, επικίνδυνα Δεν υπάρχει ράμπα Δεν υπάρχουν πινακίδες με ανάγλυφες πληροφορίες ή σύστημα braille (μόνο σε ένα δωμάτιο μωσαϊκών) Υπάρχει κενός χώρος μεταξύ των σκαλιών Σχοινιά σε χαμηλό επίπεδο για απαγόρευση πρόσβασης στο εξωτερικό χώρο

5 Δυσκολίες: Κώφωση Η ξενάγηση γίνεται λεκτικά
Δεν υπάρχουν υπότιτλοι στο βίντεο με τις πληροφορίες Περίπλοκες πινακίδες – δυσκολία κατανόησης Δεν υπάρχουν συναγερμοί για προειδοποίηση κινδύνου (χωρίς οπτικές ενδείξεις)

6 Δυσκολίες: Σύνδρομο Down
Χάρτης περίπλοκος Πινακίδες πληροφοριών – περίπλοκη εικόνα και πολύ κείμενο Υπάρχει κενός χώρος μεταξύ των σκαλιών Εκτεθειμένα σύρματα Παρουσίαση του βίντεο – μη κατανοητό, λόγω περιορισμένου χρόνου συγκέντρωσης

7 Δυσκολίες: Κατά πλάκα σκλήρυνση
Δυσκολίες: Κατά πλάκα σκλήρυνση Δεν υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες Σκαλοπάτια από πέτρα – επικίνδυνα Δεν υπάρχει ράμπα για πρόσβαση Απότομοι δρόμοι στη διαδρομή με ανηφόρες και κατηφόρες Περιορισμένη πρόσβαση στους χώρους του αρχαιολογικού πάρκου Περίεργα γραφικά στις πινακίδες - σύγχυση

8 Υφιστάμενος Χάρτης

9 Low Fidelity project - Map
Αρχική Ιδέα: Να βελτιώσουμε το χάρτη του χώρου ο οποίος θα βοηθά όλες τις αναπηρίες που εξετάζονται στην ομάδα όσο αφορά τον τομέα της πρόσβασης, της επικοινωνίας και του γνωστικού τομέα.

10 Low Fidelity project - Map
Ο χάρτης αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλατφόρμα κινητού για να μπορούν οι χρήστες να το έχουν μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης τους στο χώρο. Βοηθά στο να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο βρίσκονται, το όνομα του σημείου και μια φωτογραφία του χώρου.

11 Λειτουργεί σε Ελληνικά και Αγγλικά.
Τα γράμματα μεγεθύνονται όταν επιλεχτεί μια τοποθεσία.

12

13

14 Ομάδα Better Life Έλλη Κυριάκου Έλενα Γερόσαββα Κατερίνα Θεοδώρου
Γεράσιμος Κατσικαρέλης Ραλλία Μίνκοβα


Κατέβασμα ppt "Αξιολόγηση Αρχαιολογικού Πάρκου στη Πάφο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google