Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομάδα “άντερ κονστράξιον” - EXIT Η ομάδα «άντερ κονστράξιον» δημιουργεί στο πλαίσιο του ZONE D, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένα περιβάλλον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομάδα “άντερ κονστράξιον” - EXIT Η ομάδα «άντερ κονστράξιον» δημιουργεί στο πλαίσιο του ZONE D, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένα περιβάλλον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομάδα “άντερ κονστράξιον” - EXIT Η ομάδα «άντερ κονστράξιον» δημιουργεί στο πλαίσιο του ZONE D, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένα περιβάλλον επαναληπτικό, σειριακό, εύτακτο, εντός του οποίου το «πάγωμα» του χρόνου νοηματοδοτεί και τη στιγμή της εξόδου. Οι «άντερ κονστράξιον» είναι ένα συλλογικό εικαστικό πείραμα πάνω στην ιδέα της ανα-κατασκευής. Η ομάδα αποτελείται από τους: Γιώργο Γιαννακόπουλο, Ιάσονα Κοντοβράκη, Ξανθή Κωστορρίζου, Αλέξανδρο Λάϊο, Σπύρο Νάκα, Νίκο Παπαδόπουλο, Χρυσάνθη Παπαξένου, Χριστίνα Σγουρομύτη, Γεωργία Τουρμούζη, Πάνο Φαμέλη, Μάρω Φασουλή και Κώστα Χριστόπουλο.

4 Φωτογραφία: Camilo Nollas Ευγενική παραχώρηση: Γκαλερί Ζουμπουλάκη

5 Φωτογραφία: Camilo Nollas Ευγενική παραχώρηση: Γκαλερί Ζουμπουλάκη

6 Φωτογραφία: Camilo Nollas Ευγενική παραχώρηση: Γκαλερί Ζουμπουλάκη

7 Ήδη, έχουν δημιουργήσει μια συλλογικότητα. Αυτή τη συλλογικότητα, που κάποιοι προσπαθούν, εδώ και δυο δεκαετίες τουλάχιστον, να μας πείσουν ότι δεν είναι εφικτή. «Για να είναι κάποιος σύγχρονος έχει ανάγκη το παρελθόν και το μέλλον», γράφει ο Γάλλος ανθρωπολόγος Marc Auge στο έργο του Πού χάθηκε το μέλλον; (εκδόσεις Πολύτροπον 2008, σελ. 53). «Τούτο σημαίνει», συνεχίζει, «ότι η τέχνη εκτιμάται ως προς τη δυνατότητά της να εδραιώσει σχέσεις, δηλαδή ως προς αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε συμβολική ικανότητα. Χωρίς ακροατές, χωρίς κοινό, η τέχνη είναι δείγμα της απόλυτης μοναξιάς. Οφείλει να είναι κοινωνική». Η ομάδα «άντερ κονστράκτιον» προβάλλει την τέχνη και τον πολιτισμό ως ένα δημόσιο και κοινό αγαθό. Ικανό να ανατρέψει τις συμβάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Να διαρρήξει τα γρανάζια των μηχανισμών που την κινούν. Κι έτσι, να δημιουργήσει εκείνους τους δίαυλους επικοινωνίας που θα ενεργοποιήσουν τον θεατή, να προωθήσει τον ανοιχτό διάλογο. Το εγχείρημα της ομάδας θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρότυπα πάνω στη βάση των οποίων θα χτιζόταν ένα νέο συλλογικό υποκείμενο της νεοελληνικής κοινωνίας. 21/07/2009 Εφημερίδα η Αυγή, Καλλιτέχνες, παιδιά των καιρών τους, Σκέψεις για μια ριζοσπαστική γλώσσα επικοινωνίας και κριτικής, με αφορμή την έκθεση «exit» της ομάδας «άντερ κονστράκτιον», ΤΗΣ ΛΗΔΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ


Κατέβασμα ppt "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομάδα “άντερ κονστράξιον” - EXIT Η ομάδα «άντερ κονστράξιον» δημιουργεί στο πλαίσιο του ZONE D, στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένα περιβάλλον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google