Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

The Silence of the Lambs Η σιωπή των αμνών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "The Silence of the Lambs Η σιωπή των αμνών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 The Silence of the Lambs Η σιωπή των αμνών

2 1991 Η Σιωπή των Αμνών (Silence of the Lambs) είναι ταινία
θρίλερ, σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι, με τους Τζόντι Φόστερ και Άντονυ Χόπκινς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το σενάριο της ταινίας έχει βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Χάρις. Η ταινία βραβεύτηκε με πέντε βραβεία Όσκαρ.

3 Η Σιωπή των Αμνών

4 Pulp Fiction

5 Σκηνοθετημένη από τον Κουέντιν Ταραντίνο, ο οποίος εμφανίζεται και ως ηθοποιός.
Σενάριο : Κουέντιν Ταραντίνο και Ρότζερ Άβαρυ. F I C T O N P U L p

6 Ο Τζουλς Γουίνφιλντ και ο Βίνσεντ Βέγκα δουλεύουν σαν εκτελεστές για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας. Σε μια «δουλειά» σώζονται σαν από θαύμα και ο Τζουλς αποφασίζει να τα παρατήσει. Ο Γουάλας κλείνει συμφωνία έναν μποξέρ, να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και τον πληρώνει γι' αυτό. Τελικά όμως δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ σχεδιάζει να φύγει από την πόλη. Αναγκάζεται όμως να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει μαζί το ρολόι του πατέρα του γνωρίζοντας ότι πιθανώς θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Γουάλας.

7 Pulp Fiction

8 La Vita è Bella

9 1997 Η Ζωή Είναι Ωραία (La Vita è Bella) είναι ιταλική δραματική κωμωδία. Σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι Σενάριο : Ρομπέρτο Μπενίνι και Βιντσέζο Τσέραμι Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Ιταλού Εβραίου, που πρέπει να βάλει όλη του τη φαντασία σε λειτουργία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και αποδείχθηκε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας 229,1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

10 La vita è Bella

11 American Beauty

12 1999 To American Beauty είναι δραματική αμερικανική ταινία του Σαμ Mέντες Η ταινία απέσπασε συνολικά πέντε βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα σε αυτά, το βραβείο καλύτερης ταινίας και πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Kέβιν Σπέισι.

13 American Beauty

14 The Matrix

15 1999 Η ταινία The Matrix είναι κινηματογραφική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρουμε εμείς είναι ουσιαστικά, μια εικονική πραγματικότητα (το Matrix), που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να υποτάξει και να εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων.

16 Περιέχει πολυάριθμες αναφορές στις υποκουλτούρες των χάκερ, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό, αλλά και σωκρατικό και πλατωνικό ιδεαλισμό. Παρουσιάζεται, δανεισμός πολλών στοιχείων της Πλατωνικής Αλληγορίας του Σπηλαίου, τονίζοντας το φιλοσοφικό υπόβαθρο του έργου. Η ταινία προβλήθηκε αρχικά στις ΗΠΑ και αποτέλεσε την αρχή της σειράς Μάτριξ, η οποία περιλαμβάνει ταινίες, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια και κινούμενα σχέδια. Απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ.

17 The Matrix

18 The Pianist Ο Πιανίστας

19 2002 Ο Πιανίστας είναι μια ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι.
Αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης αυτοβιογραφίας του Εβραίου Πολωνού μουσικού, Βλαντισλάβ Σπίλμαν. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών με τον Χρυσό Φοίνικα.

20 The Pianist

21 Million Dollar Baby

22 2004 Το Million Dollar Baby είναι μια βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ. Η ταινία μιλάει για έναν υποεκτιμημένο προπονητή μποξ και την αναζήτησή του για εξιλέωση μέσω της βοήθειας που παρέχει σε μια ερασιτέχνισσα γυναίκα μποξέρ η οποία προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να γίνει επαγγελματίας. Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο των κριτικών κινηματογράφου της Αμερικής.

23 Million Dollar Baby

24 The Secret In Their Eyes

25 2009 Υπόθεση: To1974 ο ομοσπονδιακός πράκτορας Μπενχαμίν Εσποζίτο έχει αναλάβει τη διερεύνηση της βάναυσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας στο Μπουένος Άιρες. Αν και η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε ποτέ, 25 χρόνια μετά συνεχίζει να στοιχειώνει τον Εσποζίτο, ο οποίος έχει πια αφήσει το αστυνομικό σώμα για να γίνει συγγραφέας, και σκοπεύει αυτή η υπόθεση να είναι το πρώτο του βιβλίο.

26 The secret in their eyes

27 The King’s Speech Ο Λόγος του Βασιλιά

28 2010 Η ταινία Ο Λόγος του Βασιλιά αποτελεί Βρετανική δραματική , ιστορική και βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Τομ Χούπερ και σενάριο του Ντέιβιντ Σίντλερ. Η ταινία απέσπασε πολύ καλές κριτικές και πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων 4 βραβεία Όσκαρ. Tα κέρδη της παγκοσμίως ανέρχονται σε δολάρια, παρά το χαμηλό της προϋπολογισμό του οποίου το μέγεθος ανέρχεται στα δολάρια περίπου.

29 The King’s Speech

30 Inception

31 2010 Το Inception είναι περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κρίστοφερ Νόλαν. Πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος ερμηνεύει έναν εξειδικευμένο κατάσκοπο - κλέφτη ιδεών που εξάγει κρυφά πολύτιμες πληροφορίες από το ασυνείδητο μυαλό των στόχων του ενώ αυτοί κοιμούνται και ονειρεύονται. Μη μπορώντας να επισκεφτεί τα παιδιά του, του προσφέρεται μια ευκαιρία να αποκτήσει την παλιά του ζωή με αντάλλαγμα ένα σχεδόν ακατόρθωτο έργο: την "απαρχή", την εμφύτευση μιας ιδέας μέσα στο υποσυνείδητο ενός στόχου.

32 Inception

33 Black Swan

34 2010 Η Νίνα είναι μια μπαλαρίνα στην Νέα Υόρκη και ο χορός παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της. Ζει με την ψυχαναγκαστική πρώην μπαλαρίνα μητέρα της, η οποία της ασκεί ασφυκτική πίεση. Όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής αποφασίζει να αντικαταστήσει την πρίμα μπαλαρίνα για την παράσταση "Η Λίμνη των Κύκνων", η Νίνα είναι η πρώτη επιλαχούσα. Η Νίνα θα πρέπει να αποδείξει πως είναι ικανή να ενσαρκώσει, πέρα από τον Λευκό Κύκνο, και τον Μαύρο Κύκνο. Η Λίλι είναι νέα στην ομάδα χορού και αποτελεί την σημαντικότερη ανταγωνίστρια της Νίνα για τον περιζήτητο πρωταγωνιστικό ρόλο. Καθώς αναπτύσσεται μια ιδιόμορφη φιλία ανάμεσα στις δύο αντίπαλες χορεύτριες, η Νίνα έρχεται όλο και περισσότερο σε επαφή με την σκοτεινή της πλευρά.

35 Black Swan

36 Η ζωή του Πι

37 2012 Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ανγκ Λι με τους: Ιρφάν Καν, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σουράι Σάρμα. Ο νεαρός Ινδός Πι Πατέλ είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε μια βάρκα με συνεπιβάτιδα μια άγρια τίγρη. Χρόνια αργότερα αφηγείται την απίστευτη ιστορία του σε έναν Καναδό συγγραφέα.

38 Life of PI


Κατέβασμα ppt "The Silence of the Lambs Η σιωπή των αμνών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google