Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ» 10 Γε.λ. βυρωνα μαθητεσ α΄ λυκειου Α’ τετραμηνο σχολ. ετους 2012-2013 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ» 10 Γε.λ. βυρωνα μαθητεσ α΄ λυκειου Α’ τετραμηνο σχολ. ετους 2012-2013 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ» 10 Γε.λ. βυρωνα μαθητεσ α΄ λυκειου Α’ τετραμηνο σχολ. ετους ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

2 Κεντρική Ιδέα: Ενσυναίσθηση και ο ρόλος της στη σύγχρονη τάξη.
Κεντρική Ιδέα: Ενσυναίσθηση και ο ρόλος της στη σύγχρονη τάξη. Η Ανθρώπινη ικανότητα να μπορούμε να ταυτιζόμαστε με τους άλλους, κατανοώντας σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί να βιώνουν, καταστάσεις και κίνητρα.

3 Γιατί ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό: Είναι μια ικανότητα που καλλιεργώντας την….
αλλάζουμε τη γνώση για τον εαυτό μας και τον κόσμο, το πώς αισθανόμαστε, τις σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους άλλους. Αποτελεί βασικό στοιχείο των σχέσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των μελών μιας κοινότητας, όπως αυτής της τάξης και του σχολείου.

4 ΟΜΑΔΕΣ Ομάδα Μουσικής (Διαμαντάρα Δήμητρα, Κοζμά Άννα, Καντιώτη Νεφέλη, Μπάμπαλη Ζωή, Παπαδοπούλου Ραφαηλία) Ομάδα Αθλητισμού ( Ευσταθίου Έρρικα, Ζάγκλαρη Μαρία, Κόλλια Λιάνα, Κουτέλι Ορέστης) Ομάδα Εικαστικών ( Μελίστα Δήμητρα, Χριστιάνα Νταβίδη, Νιώρα Κατερίνα, Μπουμπούλη Μαρία) Ομάδα Κινηματογράφου ( Καλαντζή Εβίνα, Καλυβιώτη Άννα, Νάνου Ιφιγένεια, Παναγοπούλου Ελένη)

5 Ομάδα Μουσικής Ακούσαμε τραγούδια για την αγάπη και τον έρωτα, για τον πόνο και τη φιλία , για τον πόλεμο ή την ελπίδα που παίρνουμε από τη ζωή την ίδια…Στη συνέχεια επιλέξαμε να ασχοληθούμε με όσα μας άρεσαν περισσότερο και έδιναν τις δυνατότητες να επεκταθούμε σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα πανανθρώπινου ενδιαφέροντος . Συνδέσαμε, έτσι, διαφορετικές πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης, κατανοώντας ότι η Μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα και μια μορφή τέχνης ταυτόχρονα, που μπορεί να απευθύνεται σε όλους και να εκφράζει όλες τις εκφράσεις και τις αποχρώσεις των συναισθημάτων μας. Καταλήξαμε ότι είναι ένας άριστος τρόπος να μπαίνουμε στη θέση του άλλου, δηλ. του εαυτού μας σε ένα ενιαίο σύνολο.

6 OMAΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Επιλέξαμε να παρακολουθήσουμε και στη συνέχεια να αναλύσουμε την ταινία ‘Pay it Forward’ ή αλλιώς «Χωρίς αντάλλαγμα» , στην Ελληνική της εκδοχή. Η ταινία αποτυπώνει πλευρές της ζωής ανθρώπων που ζουν στο κέντρο μεγαλουπόλεων, χαμηλής οικονομικής και κοινωνικής καταβολής. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι ακραίες περιπτώσεις, που δεν μας αφορούν. Ανακαλύψαμε, όμως, ζητήματα που τίθενται στην ταινία και πραγματεύονται πανανθρώπινες αξίες και προβλήματα. Μέσα από τις ζωές των ηρώων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν συνειδητοποιήσαμε ότι η γενναιοδωρία, η ανιδιοτέλεια, ο θυμός, η παραίτηση, το κλείσιμο στον εαυτό μας, η βία, οι εθισμοί, η αυτοκαταστροφή, η ελπίδα, η αλλαγή, η αγάπη, που νομίζουμε ότι είναι ανέφικτη, εξαρτώνται τόσο πολύ από τις δικές μας αποφάσεις…. Και ίσως από μια έμπνευση και ένα όραμα να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

7 VIDEO CLIPS “Pay it forward” video clip http://youtu.be/Mqm-E9s8zos
“Enola gay” video clip “Pay it forward” video clip

8 Ομάδα Αθλητισμού Ανακαλύψαμε σπουδαίους αθλητές , Έλληνες και ξένους, όπως ο Κώστας Φύκας, ο Oscar Pistorius, η Wilma Rudolph. Η ζωή, τα αθλητικά τους επιτεύγματα και η σπουδαία κληρονομιά που αφήνουν ή άφησαν πίσω τους αυτοί οι άνθρωποι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για μας. Λειτούργησαν παράλληλα και ως απόδειξη ότι δεν υπάρχουν όρια για τον άνθρωπο που οραματίζεται ένα άλλο μέλλον για τον εαυτό του και τους άλλους. Πήραμε παράδειγμα από τις αντοχές του Oscar, το πείσμα της Wilma, το Θάρρος του Κώστα, την αγάπη του Αντώνη… Ο αθλητισμός ήταν ένα από τα αρχαία ύψιστα ιδανικά, ενός πολιτισμού που πίστευε πως ένα υγιές μυαλό έπρεπε να κατοικεί σε ένα υγιές σώμα.. Η ίδια η ζωή έδωσε παραδείγματα μεγάλων αθλητών με σοβαρές αναπηρίες και δύσκολες προκλήσεις που έθεταν οι χαμηλές οικονομικές και κοινωνικές καταβολές τους, πολιτικές καταστάσεις ή θέματα φύλου και φυλής. Οι άνθρωποι αυτοί πέρασαν από μπροστά μας σε βιντεάκια, φωτογραφίες και βιογραφίες και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη κι ένα μάθημα ζωής μαζί. « Μόνο εκείνοι που διακινδυνεύουν να πάνε πολύ μακριά, μπορούν να καταλάβουν πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς..» έγραψε ο διάσημος ποιητής T.S. Eliot και εμείς συμφωνούμε μαζί του.

9 ΟΜΑΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Mother and Child painted by Xi Pan
Εμείς μάθαμε να βλέπουμε λίγο πιο βαθιά και αληθινά ένα πίνακα ζωγραφικής, ένα γκράφιτυ ή μία φωτογραφία. Καταλάβαμε ότι η τέχνη της εικόνας είναι ένας από τους πιο ισχυρούς και καταλυτικούς τρόπους να μεταφέρει κανείς σχεδόν τα πάντα: Συναισθήματα, ρόλους και χαρακτήρες, στάσεις για τη ζωή, κοινωνικά προβλήματα και ανθρώπινες καταστάσεις,. Επισκεφτήκαμε έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και δεχτήκαμε τον καλλιτέχνη στο σχολείο μας. Έτσι είδαμε για πρώτη φορά από κοντά πως σκέφτεται και πως βλέπει τον κόσμο ή ταξιδεύει μέσα σ’ αυτόν, ένας ζωγράφος του σήμερα. Η εμπειρία της προσέγγισης δεν ήταν εύκολη, μια που σα μορφή τέχνης δεν είναι από τις πιο οικείες στο ευρύ κοινό. Κάνοντας, όμως, μια σύντομη αναδρομή, θα λέγαμε ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη εμπειρία. Εξάλλου …… «We work in the dark - we do what we can - we give what we have. Our doubt is our passion, and our passion is our task. The rest is the madness of art.” Henry James The Middle Years Mother and Child painted by Xi Pan

10 Αυτό είναι το αποθετήριο της δουλειάς μας
Αυτό είναι το αποθετήριο της δουλειάς μας. Ελπίζουμε να το βρείτε ενδιαφέρον….

11

12 Ευχαριστουμε για την προσοχη σασ
Ευχαριστουμε για την προσοχη σασ


Κατέβασμα ppt "«ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ» 10 Γε.λ. βυρωνα μαθητεσ α΄ λυκειου Α’ τετραμηνο σχολ. ετους 2012-2013 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google