Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Digital delay effects. Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Digital delay effects. Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Digital delay effects

2 Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση.

3 Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. Λειτουργία digital delay: η ψηφιακή μονάδα (hardware / software) ηχογραφεί προσωρινά το ηχητικό σήμα σε ένα audio buffer και έπειτα το επαναλαμβάνει 1 ή περισσότερες φορές με χρονική καθυστέρηση που ορίζεται από το χρήστη.

4 Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. Λειτουργία digital delay: η ψηφιακή μονάδα (hardware / software) ηχογραφεί προσωρινά το ηχητικό σήμα σε ένα audio buffer και έπειτα το επαναλαμβάνει 1 ή περισσότερες φορές με χρονική καθυστέρηση που ορίζεται από το χρήστη. buffer

5 Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. Λειτουργία digital delay: η ψηφιακή μονάδα (hardware / software) ηχογραφεί προσωρινά το ηχητικό σήμα σε ένα audio buffer και έπειτα το επαναλαμβάνει 1 ή περισσότερες φορές με χρονική καθυστέρηση που ορίζεται από το χρήστη. buffer Ανατροφοδότηση (feedback): σε αρκετές περιπτώσεις το επαναλαμβανόμενο σήμα ηχογραφείται ξανά (οδηγείται πάλι στο storage buffer) και αναπαράγεται.

6 Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. Λειτουργία digital delay: η ψηφιακή μονάδα (hardware / software) ηχογραφεί προσωρινά το ηχητικό σήμα σε ένα audio buffer και έπειτα το επαναλαμβάνει 1 ή περισσότερες φορές με χρονική καθυστέρηση που ορίζεται από το χρήστη. Παλαιότερες – αναλογικές συσκευές: το σήμα ηχογραφούνταν αναλογικά σε μαγνητοταινία και αναπαραγόταν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από διαφορετικές ‘κεφαλές ανάγνωσης’ της ταινίας (taps)

7 Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. Λειτουργία digital delay: η ψηφιακή μονάδα (hardware / software) ηχογραφεί προσωρινά το ηχητικό σήμα σε ένα audio buffer και έπειτα το επαναλαμβάνει 1 ή περισσότερες φορές με χρονική καθυστέρηση που ορίζεται από το χρήστη. Σύγχρονες, ψηφιακές μονάδες: το σήμα ψηφιοποιείται και αποθηκεύεται στη μνήμη (storage buffer). H επεξεργασία και ρύθμιση παραμέτρων γίνεται συνήθως μέσω λογισμικού που βασίζεται σε κυκλώματα μικροεπεξεργαστών.

8 Digital delay effects Software units

9 Digital delay effects Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση. buffer Dry – Wet: Dry signal: το αρχικό, ανεπηρέαστο σήμα Wet signal: το επεξεργασμένο/επαναλαμβανόμενο σήμα •Σε πολλές περιπτώσεις το αρχικό σήμα αναπαράγεται ταυτόχρονα και μιξάρεται με το επεξεργασμένο σήμα που παράγεται από τη μονάδα εφφέ, σε ποσοστό που επιθυμούμε dry wet mix

10 Digital delay effects Κατηγορίες των delay effects Echo: ένα ή περισσότερα επαναλαμβανόμενα σήματα προστίθενται στο αρχικό σήμα (αίσθηση ‘ηχούς’) Reverb: τα επαναλαμβανόμενα σήματα (echoes) προστίθενται στο αρχικό με καθυστέρηση μικρότερη από 50 msec. Aυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία της αίσθησης της ηχητικής αντανάκλασης Flanger: στο αρχικό σήμα προστίθεται επεξεργασμένο σήμα (delayed signal) με εναλλασσόμενη χρονική καθυστέρηση (συνήθως μικρότερη από 10 ms). Phaser: το αρχικό σήμα χωρίζεται σε 2 τμήματα. Το ένα τμήμα του φιλτράρεται ώστε να αποκτήσει διαφορετική φάση και έπειτα τα 2 τμήματα προστίθενται. Chorus: στο αρχικό σήμα προστίθενται επαναλήψεις μικρής αλλά σταθερής χρονικής καθυστέρησης (περίπου 5-10 ms). Το αποτέλεσμα δίνει την αίσθηση ‘πολλών φωνών’ που συνοδεύουν τη βασική (αρχικό σήμα) σε unisono. Συχνά, για να αποδοθεί πιστότερα η αίσθηση πολλών φωνών, τα επαναλαμβανόμενα τμήματα μπορεί να αναπαράγονται και με ελαφρά τονική απόκλιση (pitch shifting).


Κατέβασμα ppt "Digital delay effects. Delay: η επανάληψη ενός ηχητικού σήματος με χρονική καθυστέρηση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google