Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

2 Αντικείμενα ενασχόλησης
Ηλεκτρονικός Υπολογιστής Κινητό τηλέφωνο Φωτογραφική μηχανή Κινηματογράφος Παιχνιδοκονσόλα Αυτοκίνητο Ραδιόφωνο Διαδίκτυο

3 Ηλεκτρονικός Υπολογιστής

4 Υπολογιστές στην Αρχαιότητα και την Αναγέννηση
Ο Άβακας Το Κόσκινο του Ερατοσθένους (130πΧ) Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων (150πΧ) Η Μηχανή του Pascal (1645μΧ) Η Μηχανή του Leibniz (1674μΧ) Η Αναλυτική μηχανή του Μπάμπατζ (1822μΧ) Η μηχανή του Χόλεριθ (1890μΧ)

5 Τα μέρη ενός προσωπικού υπολογιστή
Μητρική πλακέτα (Motherboard) Επεξεργαστής (CPU) Κεντρική μνήμη (RAM-ROM) Κάρτα γραφικών (GPU) Τροφοδοτικό (PSU) Σκληρός δίσκος (HDD) Άλλες εξωτερικές κάρτες (Ήχου, Δικτύου)

6 Κινητό τηλέφωνο

7 Η Αρχή  Το 1972 ο Rudy Krolopp και ο Martin Cooper, κατασκεύασαν το πρώτο κινητό για λογαριασμό της Motorola. Λόγω έλλειψης κεραιών το κινητό έφτασε στα χέρια μας το 1983, που κόστιζε κάτι λιγότερο από δολάρια, ζύγιζε σχεδόν 1 κιλό και άλλαξε, για πάντα, την επικοινωνία μας!

8 Εξέλιξη Αρχή του '90: ψηφιοποίηση δικτύων (GSM)
Αρχή του '90: ψηφιοποίηση δικτύων (GSM) Κινητά δεύτερης γενιάς (2G): Ελαφριά τηλέφωνα, παροχή υπηρεσιών όπως SMS, Κάμερα.

9 Smartphones Στις αρχές του 21ου αιώνα ήλθαν τα κινητά τρίτης γενιάς (3G), με τις απεριόριστες δυνατότητες των πολυμέσων Οι ενεργές συσκευές ξεπερνούν τα 6 δισεκατομμύρια, με την τάση να είναι ανοδική.

10 Λειτουργία Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν τεχνολογία κυψελών (cells) και εκπέμπουν σε υψηλές συχνότητες. Για την εκπομπή και λήψη των σημάτων χρησιμοποιείται πλέον, αποκλειστικά ψηφιακή τεχνολογία με κωδικοποίηση. 

11 Επιπτώσεις στην υγεία Καρκίνος του εγκεφάλου
Καρκίνος των σιαλογόνων αδένων Όγκους στα μάτια Λευχαιμία Αϋπνία Πονοκέφαλος Σύγχυση και στρες Δυσκολιών συγκέντρωσης αλλά και κούρασης. Νόσο του αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες. Οι βλάβες στο DNA.  Υπογονιμότητα, που είναι πιθανό κατά ένα βαθμό να οφείλεται στην επίδραση της ακτινοβολίας. Δερματικών παθήσεων και υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσουν μέχρι και στον καρκίνο του δέρματος

12 Παιχνιδοκονσόλα Η Παιχνιδοκονσόλα είναι μια συσκευή η οποία εκπέμπει σήμα εικόνας ώστε να παίξει ο χρήστης ένα βιντεοπαιχνίδι

13 Γενιές κονσολών Οι κονσόλες διακρίνονται σε γενιές.
Οι κονσόλες της πρώτης έως και της τέταρτης γενιάς δεν θα αναφερθούν σε αυτή την παρουσίαση λόγω του μικρού ενδιαφέροντος που προξενούν

14 Πέμπτη γενιά (1993-2006) Κονσόλες Χαρακτηριστικά Atari Jaguar
Sony Playstation Nintendo 64 Sega Saturn Μετάβαση στις τρεις διαστάσεις Χρήση CD αντί για κασέτες στο PSOne Κυρίαρχη κονσόλα το PSOne Κύριος ανταγωνιστής το Ν64 To Saturn είναι αποτυχία

15 Έκτη Γενιά (2000-2011) Κονσόλες Χαρακτηριστικά Sony Playstation 2
Nintendo GameCube Microsoft XBOX Καλύτερα γραφικά Είσοδος της Microsoft στη βιομηχανία Το GameCube ήταν αποτυχία λόγω του παιδικού του χαρακτήρα και αποσύρθηκε για να δώσει τη θέση του στο Wii Αποχώρηση της Atari από το χώρο

16 Έβδομη γενιά (2005-) Κονσόλες Χαρακτηριστικά Sony Playstation 3
Microsoft XBOX 360 Nintendo Wii Gaming με κίνηση (Kinect, Move) Ρεαλιστικά γραφικά Χρησιμοποίηση του DVD και του BluRay

17 Όγδοη γενιά (2013-) Sony Playstation 4 Microsoft XBOX One

18 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΙΝΤΕΡΝΕΤ Συντάχθηκε μία έρευνα σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου και παρακάτω βλέπουμε τα αποτελέσματά της

19 Πηγή Πρόσβασης

20 Συχνότητα Πρόσβασης

21 Αίτια Πρόσβασης

22 Θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς το ίντερνετ;
Θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς το ίντερνετ;

23 Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
Ως πρώτη φωτογραφική "μηχανή" μπορεί να θεωρηθεί ένα σκοτεινό δωμάτιο ή κουτί (camera obscura).

24 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Το έτος 1827 ο Γάλλος φυσικός Joseph Nicephore Niepce (Νιέπς, ) πέτυχε να δημιουργήσει με χρήση σκοτεινού θαλάμου και αρκετά μεγάλο χρόνο έκθεσης 1861: Ο Μάξουελ και η πρώτη έγχρωμη αναπαραγωγή. Η αυγή της έγχρωμης φωτογραφίας. 1865: Ο Χουάιτ χρησιμοποιεί τη σκόνη μαγνησίου στην πρώτη φορητή, τεχνητή φωτιστική πηγή. Το πρώτο φλας είναι πραγματικότητα. 1908: Η πρώτη τηλεφωτογραφία είναι γεγονός. 1959: Έχουµε τις πρώτες φωτογραφίες της γης από δορυφόρο. 1990 : Ανακάλυψη ψηφιακών μηχανών.

25 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

26 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 1880: Εφεύρεση του κινηματοσκοπίου από τον Ουίλλιαμ Ντίκσον, ο οποίος εργαζόταν στα εργαστήρια του Τόμας Έντισον. Το κινητοσκόπιο, ήταν μία μηχανή προβολής, με δυνατότητα να προβάλλει την κινηματογραφική ταινία σε ένα κουτί, το οποίο ήταν ορατό μόνο από έναν θεατή, μέσω μιας οπής.

27 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

28 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ Οι αδελφοί Lumiere (Λυμιέρ), ο Auguste Marie Louis Nicolas ( ) και ο Louis Jean ( ) ουσιαστικά τελειοποίησαν την επινόηση του Έντισον, εισάγοντας ένα αντικειμενικό φακό, με τον οποίο προβαλλόταν η εικόνα στον τοίχο. Στις 28 Δεκεμβρίου του έτους 1895 έγινε η πρώτη προβολή στο Παρίσι της ταινίας «L' arroseur arrose» (ο ποτισμένος ποτιστής). Από το 1910 εγκαταστάθηκαν διάφοροι ανεξάρτητοι παραγωγοί ταινιών στο Λος'Αντζελες (Hollywood) και ίδρυσαν μικρά στούντιο, ανάμεσά τους οι William Fox, Samuel Goldwyn και Adolph Zukor.

29 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Το πρώτο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1908 από τον Χένρυ Φορντ. Την αρχή έκανε στην Γαλλία, το 1769, ο Νικόλα Κουνιό (Nicolas Jοseph Cugnot), δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο όχημα, ένα αυτοκινούμενο αμάξι, το fardier.

30 Αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης παράχθηκαν για πρώτη φορά στην Γερμανία από τον Καρλ Μπεντς (Κarl Benz) το 1885 - 1886 και τον Γκότλιμπ Νταίμλερ (Gotlieb Daimler) ανάμεσα στο1886 και το 1889.

31 Τα μέρη του αυτοκινήτου
το πλαίσιο που αποτελεί το σκελετό του αυτοκίνητου και πάνω του συναρμολογούνται όλα τα αλλά όργανα ο κινητήρας με το ηλεκτρικό σύστημα που εξασφαλίζουν την αυτόνομη κίνηση του αυτοκίνητου, το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, οι τροχοί που εξασφαλίζουν την στήριξη του αυτοκίνητου στο έδαφος, το σύστημα ανάρτησης, τα φρένα το αμάξωμα, που κατασκευάζεται ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζεται το αυτοκίνητο.

32 ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Πριν από εκατό περίπου χρόνια, το 1895, ο πατέρας του ραδιοφώνου Γουλιέλμος Μαρκόνι κατόρθωσε να μεταδώσει ηχητικά σήματα Μορς διαμέσου ερτζιανών κυμάτων.

33 Είδη Ραδιοφώνου Αναλογικό Ψηφιακό Δορυφορικό Διαδικτυακό

34 Ραδιόφωνο στην Ελλάδα Στην Ελλάδα ήδη από το 1923 άρχισε μια προσπάθεια εγκατάστασης ραδιοφωνικού πομπού. Ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός εξέπεμψε στη Θεσσαλονίκη με ιδιωτική πρωτοβουλία από το ραδιοηλεκτρολόγο Χρίστο Τσιγγιρίδη το 1926 και 20 ολόκληρα χρόνια λειτούργησε στην πόλη, μεταδίδοντας τακτικά εκπομπή-εκπομπές. Ο πρώτος όμως εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός ιδρύθηκε και λειτούργησε στην περιοχή των Αθηνών, ενώ το 1945 ιδρύθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.) που ανέλαβε την ευθύνη λειτουργίας του σταθμού. Από τα τέλη της δεκαετίας του '70, αρχικά η μπάντα των μεσαίων και στη συνέχεια η ζώνη των FM κατακλύζεται από εκατοντάδες ερασιτέχνες (οι επονομαζόμενοι και "πειρατές"), που εκπέμπουν πολυποίκιλα προγράμματα, αμφισβητώντας ανοιχτά το ραδιοφωνικό μονοπώλιο της κρατικής ραδιοφωνίας. Ραδιοσταθμό κατασκεύασαν, επίσης, οι φοιτητές του ΕΜΠ κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας το 1973.

35 Η ομάδα

36

37

38 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!
~Το τμήμα Α2~


Κατέβασμα ppt "Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google