Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

* Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "* Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 * Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς

2 H κρίση είναι καθολική και δεν είναι ελληνικό φαινόμενο…

3 Δημοκρατικό έλλειμμα… De la Démocratie en Europe… Reimagining democratic societies: a new era of personal and social responsibility (Council of Europe higher education series No. 18, Strasbourg 2013)

4

5 Commission presents new Rethinking Education strategy The European Commission has launched a new strategy called Rethinking Education to encourage Member States to take immediate action to ensure that young people develop the skills and competences needed by the labour market and to achieve their targets for growth and jobs. The new strategy calls for a fundamental shift in education, with more focus on 'learning outcomes' - the knowledge, skills and competences that students acquire. Basic literacy and numeracy still need to be significantly improved, while entrepreneurial skills and sense of initiative need to be developed or strengthened. The use of information and communication technologies and open educational resources should be encouraged in all learning contexts. Teachers need to update their own skills through regular training. The strategy also calls on Member States to strengthen links between education and employers and to give young people a taste of employment through increased work-based learning (…)

6 Α. ΠΟΛΙΤΗΣ

7 Elisabeth Kubler-Ross, Το πένθος  Πρώτο Στάδιο: Η άρνηση (Denial),  Δεύτερο Στάδιο: Ο θυμός (Aggresion),  Τρίτο Στάδιο: Η διαπραγμάτευση (Bergaining),  Τέταρτο στάδιο: Η κατάθλιψη (Depression) και το  Πέμπτο: Η αποδοχή (Acceptance).

8 Σαρώνει η κατάθλιψη στην Ευρώπη Προβλήματα ψυχικής υγείας αντιμετωπίζει ένας στους δέκα εργαζομένους στην ΕΕ.

9 Με την έναρξη του 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά το Ευρωπαϊκό έτος των πολιτών, ένα έτος αφιερωμένο σε εσάς και στα δικαιώματά σας. Αυτό το Ευρωπαϊκό Έτος εγκαινιάζεται σε μια κρίσιμη περίοδο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης – το 2013 είναι το έτος της 20ής επετείου της Ιθαγένειας της ΕΕ, που εισήχθη με τη Συνθήκη του Μάαστριχ το 1993 και είναι επίσης ένα έτος πριν από τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

10 Β. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

11

12

13

14 Γ. ΠΑΙΔΕΙΑ

15 Σήμερα η εικονική κοινότητα του Διαδικτύου αριθμεί πάνω από 1 δις μέλη. Εάν ήταν χώρα θα ήταν η Τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην υφήλιο. Το σύνολο των μηνυμάτων που αποστέλλονται –καθημερινά- είναι μεγαλύτερο σε αριθμό από τον αριθμό του παγκόσμιου πληθυσμού.

16 Νέες σχέσεις…νέοι ρόλοι!

17

18

19

20

21 Living Together. Combining Diversity and Freedom in 21st Century Europe, Report of the Group of Eminent Persons, Council of Europe, Strasbourg 2011.  Την αυξανόμενη αδιαλλαξία,  Την αυξανόμενη υποστήριξη για τα ξενόφοβα και λαϊκιστικά Κόμματα,  Τις διακρίσεις,  Την παρουσία ενός εικονικού πληθυσμού χωρίς δικαιώματα,  Τις παράλληλες κοινωνίες,  Τον ισλαμικό εξτρεμισμό,  Την απώλεια των δημοκρατικών ελευθεριών και  Την διαφωνία μεταξύ της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας της έκφρασης.

22

23

24 Σας ευχαριστώ πολύ!

25

26

27

28 19ου αιώνα και την τυποποίηση των μέτρων και σταθμών μέσα στα πλαίσια της βιομηχανικής επανάστασης, έγινε σαφές πως ο πόλεμος θα άλλαζε ριζικά την παραδοσιακή μορφή του. Αμήχανοι οι στρατιωτικοί πειραματίστηκαν με τις ζωές των υφισταμένων τους προκειμένου να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογικές καινοτομίες που τους προσέφεραν οι βιομηχανίες. Μα οι εφευρέτες βρίσκονταν πάντα ένα βήμα πιο μπροστά και τα συντηρητικά μυαλά ποτέ δεν κατάφερναν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, κάτι που μοιάζει να συμβαίνει και σήμερα. Το πρώτο αυτόματο πολυβόλο εμφανίστηκε ήδη στα 1885 και η δημιουργία ενός ανάλογου φορητού όπλου ήταν καθαρά θέμα χρόνου. Τα αρχικά σχέδια απέτυχαν κυρίως λόγω πρακτικών προβλημάτων, αλλά ήδη μέχρι τις αρχές του νέου αιώνα κάποια πρώτα αυτόματα τυφέκια (Madsen, Cei-Rigotti)είχαν εμφανιστεί αν και δεν μπήκαν σε υπηρεσία και πολύ δικαιολογημένα. Η τεχνολογία και η στρατιωτική φιλοσοφία της εποχής οδήγησε κατ’ αρχάς στη δημιουργία του οπλοπολυβόλου, ενώ στη Ρωσία το πρώτο αυτόματο τουφέκι (Fedorov Avtomat) μπήκε κιόλας σε υπηρεσία στα 1915.τυποποίηση1885οπλοπολυβόλουΡωσία1915

29  Το αγγλικό ισοδύναμο του διαβόητου Μάουζερ υιοθετήθηκε από το βρετανικό στρατό το 1895 και αποστρατεύτηκε το 1957 πολεμώντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης σε δύο παγκόσμιους πολέμους στο πόλεμο τον Μποερ και στην Ινδία. Ηταν το μοναδικό της εποχής του που με την κατάλληλη εκπαίδευση του στρατιώτη μπορούσε να εκτελέσει το περίφημο «τρελό λεπτό»: Τριάντα εύστοχες βολές σε 60 δευτερόλεπτα κάτι που απαιτούσε γέμισμα δύο φορές και την χειροκίνητη επαναφορά του κλείστρου σε μισό δευτερόλεπτο. Η μικρή κίνηση γεμίσματος και ο φλογοκρύπτης απέτρεπαν την αχρήστευση του όπλου λόγω σκόνης.  Mauser K98k Carbine   Η παραγωγή του ξεκίνησε στο τέλος του 19ου αιώνα και το Mauser 98 ήταν η επιτομή της τεχνολογίας στις αρχές του 20ου αιώνα: Άκαπνη πυρίτιδα, δέσμες που μπαίναν απευθείας στον γεμιστήρα και ο καταπληκτικός χειροκίνητος μηχανισμός που αποτελεί ακόμα και σήμερα την βάση για τα κυνηγετικά όπλα.  Το αρχικό μοντέλο 98 χρησιμοποιήθηκε στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο με πολύ καλά αποτελέσματα και άντεξε μέχρι και την εισβολή στη Ρωσία στο Β’ ΠΠ. Αναπόφευκτα με την εισαγωγή των αυτομάτων όπλων παραμερίστηκε, κερδίζει όμως επάξια μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία όπλα που παρουσιάστηκαν.


Κατέβασμα ppt "* Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google