Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

μια διαθεματική και διατμηματική προσέγγιση »

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "μια διαθεματική και διατμηματική προσέγγιση »"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 μια διαθεματική και διατμηματική προσέγγιση »
«Δημιουργία Μουσειοσκευής του Πρώτου Οικισμού της Χοιροκοιτίας με αξιοποίηση 3D λογισμικού και τρισδιάστατου εκτυπωτή – μια διαθεματική και διατμηματική προσέγγιση » Εκπαιδευτικός: Σταύρη Βασιλείου Καλημέρα σε όλους. Ονομάζομαι Σταύρη Βασιλείου και βρίσκομαι εδώ για να παρουσιάσω μια πρωτότυπη για τα κυπριακά δεδομένα δράση που σκοπό είχε τη δημιουργία μιας μουσειοσκευής… ενός σπιτιού του πρώτου Οικισμού της Χοιροκοιτίας. Το πρωτότυπο σε αυτή τη δράση όμως δεν είναι άλλο από την τρισδιάστατη εκτύπωση του!

2 Γιατί όχι και… Κάνοντας έρευνα στο διαδίκτυο, κανείς, μπορεί να βρει διάφορες ιδέες για το τι μπορεί να τυπώσει στον τρισδιάστατο εκτυπωτή του. Βρίσκουμε παραδείγματα ακόμη και διάφορων αξιοθέατων όπως του πύργου του Άιφελ, του πύργου της Πίζας, του Κολοσσαίου… Γιατί όχι όμως και… του μοντέλου του δικού μας σπιτιού της Χοιροκοιτίας;

3 Πλαίσιο Εφαρμογής Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελούσε δράση του σχολείου στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου “3D School” του ερευνητικού προγράμματος “Open Discovery Space”.

4 Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελούσε δράση του σχολείου στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου “3D School” του ερευνητικού προγράμματος “Open Discovery Space”.

5 Στα πλαίσια του προγράμματος, μας δόθηκαν άδειες χρήσης του 3D λογισμικού Tinkercad.

6 Πλαίσιο Εφαρμογής Όμως, το σενάριο, η εφαρμογή, και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν (με εξαίρεση το διαδικτυακό λογισμικό 3D) αποτελούν πρωτοβουλίες του σχολείου. Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελούσε δράση του σχολείου στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου “3D School” του ερευνητικού προγράμματος “Open Discovery Space”.

7 Στόχοι Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελούσε δράση του σχολείου στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου “3D School” του ερευνητικού προγράμματος “Open Discovery Space”.

8 Να γνωρίσουν τα στερεά μέσα από λογισμικό 3D
Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελούσε δράση του σχολείου στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου “3D School” του ερευνητικού προγράμματος “Open Discovery Space”.

9 Να αξιοποιήσουν λογισμικό 3D για δημιουργία μοντέλων σπιτιών της Χοιροκοιτίας και κατασκευή Μουσειοσκευής (Ε' τάξη) Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελούσε δράση του σχολείου στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου “3D School” του ερευνητικού προγράμματος “Open Discovery Space”.

10 Διατμηματική συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών
Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελούσε δράση του σχολείου στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου “3D School” του ερευνητικού προγράμματος “Open Discovery Space”.

11 Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελούσε δράση του σχολείου στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου “3D School” του ερευνητικού προγράμματος “Open Discovery Space”. Να δοθούν κίνητρα στους μαθητές της Γ' τάξης να μελετήσουν τον οικισμό της Χοιροκοιτίας (Ιστορία)

12 Στόχοι μας ήταν … Να δοθούν κίνητρα στους μαθητές της Στ' τάξης να εμπλακούν ενεργά στην κατανόηση των αναλογιών (Μαθηματικά)

13 Εκπαιδευτικό Υλικό Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελούσε δράση του σχολείου στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου “3D School” του ερευνητικού προγράμματος “Open Discovery Space”.

14 Διαδικτυακό λογισμικό 3D Tinkercad (www. tinkercad. com)

15 Φυλλομετρητής ιστού για πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τη Χοιροκοιτία

16 Λογισμικό Ιστορίας της Κύπρου για μελέτη από τα παιδιά της Γ' τάξης

17 Υπολογιστές Εργαστηρίου Η/Υ του σχολείου

18 Φορητούς υπολογιστές για αξιοποίηση στην εκπαιδευτική επίσκεψη

19 Οργάνωση τάξης Η τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελούσε δράση του σχολείου στα πλαίσια του αντίστοιχου έργου “3D School” του ερευνητικού προγράμματος “Open Discovery Space”.

20 Φορητούς υπολογιστές για αξιοποίηση στην εκπαιδευτική επίσκεψη

21 Στο διαδικτυακό λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης “Τinkercad”, οι μαθητές εργάζονταν ατομικά σε κάθε υπολογιστή του σχολείου ώστε να δημιουργήσει ο καθένας το δικό του μοντέλο, ενώ έδιναν ανατροφοδότηση και συνεχή βοήθεια ο ένας στον άλλο.

22 Στο διαδικτυακό λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης “Τinkercad”, οι μαθητές εργάζονταν ατομικά σε κάθε υπολογιστή του σχολείου ώστε να δημιουργήσει ο καθένας το δικό του μοντέλο, ενώ έδιναν ανατροφοδότηση και συνεχή βοήθεια ο ένας στον άλλο.

23 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΗΣ Στη μελέτη του υλικού που δόθηκε από τους μαθητές της Γ' και Στ' τάξης, οι μαθητές εργάζονταν ως μια ενιαία ομάδα. Η Ε' τάξη αποτελείται από 10 μαθητές, εκ των οποίων οι 2 είναι ενταγμένοι στην Ειδική Μονάδα του σχολείου.

24 Στο τελικό στάδιο, αποφάσισαν ως ομάδα το μοντέλο που θα εκτυπωνόταν τελικά.

25 ΕΦΑΡΜΟΓΗ Πώς έγιναν όμως όλα;

26 Μελέτη για τα σπίτια της Χοιροκοιτίας στο μάθημα της Ιστορίας από τα παιδιά της Γ΄τάξης. (εκπαιδευτική επίσκεψη, εκπαιδευτικά λογισμικά και άλλο υλικό) Εισήγηση από μαθητές για δημιουργία μιας μουσειοσκευή που θα βοηθούσε ανά πάσα στιγμή όλα τα παιδιά να μελετήσουν τα σπίτια και τον οικισμό.   Σχεδιασμός και κατασκευή μουσειοσκευής από μαθητές Ε' τάξης στο μάθημα του Σχεδιασμού & Τεχνολογίας, με έναν πρωτότυπο για τα κυπριακά δεδομένα τρόπο: την εκτύπωσή της. Υπολογισμός διαστάσεων σπιτιού Χοιροκοιτίας από μαθητές Στ' τάξης και διαστάσεων που πρέπει να έχει το μοντέλο που θα εκτυπωνόταν με μέγιστο ύψος τα 20cm (περιορισμός εκτυπωτή). Στα μέσα της σχολικής χρονιάς , η Γ' τάξη του σχολείου μας άρχισε τη μελέτη για τα σπίτια της Χοιροκοιτίας στο μάθημα της Ιστορίας. Προγραμματίστηκε εκπαιδευτική επίσκεψη και αξιοποιήθηκαν εκπαιδευτικά λογισμικά και άλλο υλικό, Όμως οι μαθητές εισηγήθηκαν να δημιουργηθεί μια μουσειοσκευή που θα βοηθούσε ανά πάσα στιγμή όλα τα παιδιά να μελετήσουν τα σπίτια και τον οικισμό. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε όπως υπάρξει συντονισμός και με άλλες τάξεις που θα έδειχναν ενδιαφέρον για το θέμα. Έτσι μετά και από εισήγηση μέλους του Συνδέσμου Γονέων αποφασίστηκε όπως τη μουσειοσκευή φέρουμε εις πέρας με έναν πρωτότυπο για τα κυπριακά δεδομένα τρόπο: την εκτύπωσή της σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Ανέλαβαν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν οι μαθητές της Ε' τάξης στο μάθημα του Σχεδιασμού & Τεχνολογίας. Ένας από τους μαθητές της Ε' τάξης έχει κινητικά προβλήματα και μετακινείται με τροχοκάθισμα, έτσι η μουσειοσκευή θα τον βοηθούσε και τον ίδιο να μελετήσει από 'κοντά' τα σπίτια αυτά. Οι μαθητές της Στ' τάξης ανέλαβαν να υπολογίσουν τις διαστάσεις που είχε ένα μέσο σπίτι της Χοιροκοιτίας και τις διαστάσεις που πρέπει να έχει το μοντέλο που θα εκτυπωνόταν με μέγιστο ύψος τα 20cm (περιορισμός εκτυπωτή).

27 1ο μάθημα (ιστορία Γ'): Μελέτη του οικισμού της Χοιροκοιτίας
Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο μάθημα, οι μαθητές της Γ΄τάξης, μελέτησαν τα σπίτια της Χοιροκοιτίας μέσα από βιβλία, βίντεο, εικόνες, πηγές διαδικτύου και λογισμικό του Υπουργείου Παιδείας. Στη συνέχεια κατέγραψαν τις πληροφορίες που αφορούσαν τα σπίτια (πού ήταν κτισμένα, πόσο κοντά ήταν το ένα το άλλο κτλ) και τις έδωσαν στους μαθητές της Ε' τάξης. Εργάστηκαν σε ομάδες, αρχικά με τη βοήθεια των εγχειριδίων της Γ’ Δημοτικού, όσο και με πληροφορίες από το διαδίκτυο με τη χρήση των φορητών τους. Στη συνέχεια μελέτησαν το ψηφιακό δίσκο «Ιστορία και αρχαιολογία της Κύπρου» στους υπολογιστές του εργαστηρίου του σχολείου με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο κατασκευής των σπιτιών της Χοιροκοιτίας, χάρη στα τρισδιάστατα μοντέλα που επεξηγούν με μεγάλη λεπτομέρεια τη δόμηση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού. Στον ψηφιακό αυτό δίσκο οι μαθητές επανήλθαν αρκετές φορές στη διάρκεια του σχεδιασμού των μοντέλων από τα παιδιά της Ε’ τάξης.

28 2ο μάθημα: Γνωριμία με το λογισμικό Tinkercad (Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ε, Mαθηματικά Ε'):
Στο 2ο μάθημα, οι μαθητές της Ε' τάξης διδάχθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας το διαδικτυακό λογισμικό τρισδιάστατης σχεδίασης “Τinkercad”. Οι άδειες χρήσης του λογισμικού εξασφαλίσθηκαν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “Open Discovery Space” (ODS) στο οποίο συμμετέχει το σχολείο. Το λογισμικό επιτρέπει τη σχεδίαση τρισδιάστατων αντικειμένων με το συνδυασμό απλών σχημάτων (κώνος, κύβος, κύλινδρος κτλ). Η διδασκαλία των σχημάτων στους μαθητές της Ε' τάξης που εργάζονταν στο Tinkercad έγινε παράλληλα με το αντίστοιχο περιεχόμενο και στόχους των Μαθηματικών (διαθεματική προσέγγιση). Οι μαθητές της Ε' τάξης δημιούργησαν ένα αρχικό μοντέλο του σπιτιού της Χοιροκοιτίας στον υπολογιστή, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μαθητών της Γ' τάξης, αλλά και τις αναλογίες που τους δόθηκαν από τη Στ΄τάξη . Αξιοποιήθηκαν και οι (λανθασμένες) υποθέσεις που είχαν κάνει οι αρχαιολόγοι για την οροφή σχήμα τρούλου που πιθανόν να είχαν τα σπίτια της Χοιροκοιτίας. Αυτή η άποψη διαψεύστηκε όταν ανακαλύφθηκε πριν από 20 χρόνια μια ολόκληρη οροφή θαμμένη στο χώμα.

29

30 3ο μάθημα: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο χώρο του Οικισμού της Χοιροκοιτίας:
Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της Γ', Δ' και Ε' τάξης, οργανώθηκε μάθημα εκπαιδευτικής επίσκεψης στο χώρο της Χοιροκοιτίας. Στόχος του μαθήματος και της επίσκεψης ήταν οι ίδιοι οι μαθητές να μελετήσουν τα μοντέλα πραγματικού μεγέθους που έχουν κατασκευάσει οι αρχαιολόγοι, καθώς και τον πραγματικό χώρο του οικισμού στο ύψωμα της Χοιροκοιτίας. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και είχαν στη διάθεσή τους φορητούς υπολογιστές με πρόσθετο υλικό και δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μεταξύ τους για συνεργασία από απόσταση καθώς και φύλλο παρατηρήσεων-εργασίας. Μεταξύ άλλων μελετήθηκαν οι αποστάσεις μεταξύ των σπιτιών, τα είδη των σπιτιών καθώς και οι διαστάσεις τους

31

32 4ο μάθημα: Υπολογισμός διαστάσεων σπιτιών της Χοιροκοιτίας και μοντέλου Tinkercad (Μαθηματικά Στ’):
Στο σχολείο, δόθηκαν φωτογραφίες των σπιτιών της Χοιροκοιτίας στους μαθητές της Στ' τάξης. Τα παιδιά, στα πλαίσια του μαθήματος των Λόγων - Αναλογιών (Μαθηματικά), αξιοποίησαν τις πληροφορίες που τους είχαν δοθεί ώστε να υπολογίσουν (α) μέση τιμή στις διαστάσεις ενός σπιτιού της Χοιροκοιτίας (σημείωση: τα σπίτια δεν είχαν σταθερές διαστάσεις) και (β) τις διαστάσεις στις οποίες θα πρέπει να σχεδιαστεί το αντικείμενο από τους μαθητές της Ε' τάξης, ώστε να μπορεί να εκτυπωθεί με ακρίβεια. Επίσης, από το σύνδεσμο γονέων δόθηκαν οι διαστάσεις στις οποίες θα έπρεπε να δημιουργηθεί το κάθε μοντέλο σπιτιού για να μπορέσει να εκτυπωθεί στον τρισδιάστατο εκτυπωτή, μια και επιτρέπει εκτύπωση αντικειμένου με ύψος μέχρι 20cm. Αξιοποιήθηκε το φύλλο εργασίας «maths_analogies_3Dprint.doc”.

33 5ο μάθημα: Ολοκλήρωση αρχικού σχεδιασμού και εκτύπωση αρχικού μοντέλου (Σχεδιασμός και Τεχνολογία Ε' τάξης- β’ φάση): Οι μαθητές της Ε' τάξης κάνοντας χρήση του διαδικτυακού λογισμικού τρισδιάστατης σχεδίασης “Τinkercad”, δημιούργησαν επικαιροποιημένα μοντέλα των σπιτιών της Χοιροκοιτίας, σύμφωνα με τις διαστάσεις που τους είχαν δοθεί (tinker3.jpg). Δημιουργήθηκαν επίσης και οι εσωτερικοί χώροι (εστία, αποθηκευτικός χώρος) καθώς και δύο είδη οροφών: η αρχική, σε σχήμα τρούλου, που αποδείχθηκε ανακριβής, καθώς και η πραγματική η οποία αποτελούσε συνδυασμό πολλαπλών στρωμάτων υλικών με οριζόντια τοποθέτηση κορμών δέντρων για μεγαλύτερη στήριξη. Από όλα τα αντικείμενα που είχαν σχεδιάσει οι μαθητές στο εργαστήριο Η/Υ του σχολείου, επιλέγηκε ένα και στάληκε μέσω στην εταιρεία που διαθέτει 3D εκτυπωτές, μέσω του συνδέσμου γονέων. Το πρώτο μοντέλο εκτυπώθηκε και μας στάληκε για μελέτη στο σχολείο (firstPrototype.jpg).

34 6ο μάθημα: Βελτίωση μοντέλου και τελική εκτύπωση
Το πρώτο μοντέλο παρουσίασε αρκετά προβλήματα στην εκτύπωση (print1.jpg, print2.jpg). Συζητήσαμε με τον υπεύθυνο που χειριζόταν τον εκτυπωτή και μας εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας. Ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί βιοδιασπώμενο πλαστικό το οποίο λιώνει σε 400 βαθμούς κελσίου. Μια κεφαλή που κινείται τοποθετεί συνεχώς στρώματα του υλικού το ένα πάνω στο άλλο. Αυτό όμως προκαλεί προβλήματα σε ενιαίες κατασκευές. Για παράδειγμα, η σκεπή δεν προλάβαινε να πήξει με αποτέλεσμα να έλιωνε προς τα κάτω και το σπίτι εκτυπωνόταν παραμορφωμένο. Το ίδιο ίσχυε και όταν γινόταν εκτύπωση των εσωτερικών αντικειμένων (σκάλα, αποθηκευτικός χώρος). Αφήσαμε τους μαθητές να σκεφτούν λύσεις. Οι μαθητές πρότειναν το κάθε τμήμα να εκτυπωθεί ξεχωριστά από τα υπόλοιπα. Έτσι, εκτυπώθηκε πρώτα η οροφή. Στη συνέχεια εκτυπώθηκαν οι τοίχοι του σπιτιού. Τέλος εκτυπώθηκε ο εσωτερικός υπερυψωμένος αποθηκευτικός χώρος καθώς και η σκάλα και συναρμολογήθηκε το τελικό μοντέλο του πρώτου σπιτιού, αυτή τη φορά με μεγάλη επιτυχία (finalHouse1.jpg). Για να μπορέσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης, αλλά και να μπορέσουν οι μαθητές της Ε' τάξης να διορθώσουν επί τόπου λάθη στην κατασκευή, ζητήθηκε από το σύνδεσμο γονέων να δανειστεί με δική του ευθύνη τον εκτυπωτή (3dprintclass.jpg). Έτσι, μέσω του συνδέσμου γονέων ο εκτυπωτής μεταφέρθηκε στο σχολείο (εργαστήριο Η/Υ) όπου και έγινε η εκτύπωση του δεύτερου αναθεωρημένου μοντέλου. Το δεύτερο μοντέλο που είχε δημιουργηθεί σε κομμάτια, αποδείχθηκε πολύ πιο κοντά στο πραγματικό σπίτι της Χοιροκοιτίας. Στη συνέχεια, οι μαθητές εκτύπωσαν συνολικά 4 μεγάλα μοντέλα σπιτιών (ύψος 10cm) και 8 μικρά με ύψος 4cm (printFinal2.jpg, print3.jpg, print4.jpg, print5.jpg). Οι μαθητές της Ε' τάξης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και τον τρόπο εργασίας τόσο στους μαθητές όλου του σχολείου, όσο και στο κρατικό κανάλι (ΡΙΚ).

35 Το λογισμικό Tinkercad
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΞΙΑ  Το λογισμικό Tinkercad Πρόσθετη αξία προσέγγισης Το λογισμικό Tinkercad, με το πολύ φιλικό του περιβάλλον, βοήθησε τους μαθητές (α) να γνωρίσουν και κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των στερεών σχημάτων αλλά κυρίως να αναπαριστούν πραγματικά αντικείμενα με συνδυασμό των συγκεκριμένων στερεών και (β) βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν τον τρόπο εργασίας σε 3 άξονες (Χ, Υ, Ζ) μια και έπρεπε να μετακινούν, τροποποιούν, περιστρέφουν και τοποθετούν αντικείμενα στον τρισδιάστατο εικονικό χώρο.

36 Το λογισμικό Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Κύπρου
ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΞΙΑ  Το λογισμικό Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Κύπρου Το λογισμικό Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Κύπρου βοήθησε τους μαθητές της Γ' αλλά και Ε' τάξης, μέσα από πολλαπλές αναπαραστάσεις, να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο είχαν δημιουργηθεί τα σπίτια της Χοιροκοιτίας, και μέσα από την αξιοποίηση των βίντεο και τρισδιάστατων μοντέλων ελεύθερης περιστροφής, είχαν ένα σημαντικό βοήθημα στο σχεδιασμό των δικών τους σπιτιών στο Tinkercad.

37 ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΞΙΑ  Η αξιοποίηση φορητών υπολογιστών στην εκπαιδευτική επίσκεψη  Η αξιοποίηση φορητών υπολογιστών στην εκπαιδευτική επίσκεψη βοήθησε (α) στο να μεταφέρουν οι μαθητές ένα σημαντικό όγκο πληροφοριών στο οποίο είχαν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στη μελέτη στο χώρο της Χοιροκοιτίας και (β) τους επέτρεψαν να συνεργάζονται με άλλες ομάδες που ήταν σκορπισμένες στο χώρο, μέσω της δυνατότητας ασύρματης δικτύωσής τους.

38 ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ Η όλη διαδικασία προκάλεσε μια σημαντική συνεργασία σε διατμηματικό επίπεδο ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου (Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξη) Η αξιοποίηση πολλαπλών πηγών σε συνδυασμό με εκπαιδευτική επίσκεψη, βοήθησε τους μαθητές να γνωρίσουν ένα σημαντικότατο μνημείο. Το τρισδιάστατο λογισμικό βοήθησε στο να γνωρίσουν οι μαθητές της Ε' τάξης τα στερεά αλλά και να εργαστούν σε 3 άξονες (Χ, Υ, Ζ). Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τον στόχο τους αλλά και να αναλάβουν το ρόλο του επιμορφωτή των επισκεπτών που είχαν. Η όλη διαδικασία προκάλεσε μια σημαντική συνεργασία σε διατμηματικό επίπεδο ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου (Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξη, με έμφαση στη Γ' και Ε'). Όλοι οι μαθητές είχαν ένα κοινό σκοπό, το σχεδιασμό της μουσειοσκευής, η οποία θα γινόταν με έναν πρωτότυπο για τα κυπριακά δεδομένα τρόπο: την εκτύπωσή τους. Η αξιοποίηση πολλαπλών πηγών σε συνδυασμό με εκπαιδευτική επίσκεψη, βοήθησε όλους τους μαθητές να γνωρίσουν ένα σημαντικότατο μνημείο της χώρας μας, καθώς και τον τρόπο ζωής των κατοίκων εκείνης της εποχής.  Με την αξιοποίηση του τρισδιάστατου λογισμικού, οι μαθητές της Ε' τάξης όχι απλά γνώρισαν τα στερεά, αλλά ήταν σε θέση να “μεταφράζουν” οποιοδήποτε αντικείμενο του περιβάλλοντος σε συστατικά μέρη από άλλα στερεά. Η αξιοποίηση του Tinkercad βοήθησε τους μαθητές να εργαστούν σε τρεις άξονες (Χ, Υ, Ζ) και να κατανοήσουν τη σχέση ανάμεσα στη θέση ενός αντικειμένου στους δύο από αυτούς σε σχέση με τον τρίτο άξονα.  Η μεταφορά του τρισδιάστατου εκτυπωτή στο σχολείο και η αξιοποίησή του από τους μαθητές, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά της Ε' τάξης να αναλάβουν το ρόλο του επιμορφωτή των υπολοίπων μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών του σχολείου, μια και ο ενθουσιασμός που προκλήθηκε επέτρεψε στα παιδιά να περιγράψουν σε όλους τους επισκέπτες όλη την πορεία εργασίας που προηγήθηκε, καθώς και το τελικό αποτέλεσμα.

39 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "μια διαθεματική και διατμηματική προσέγγιση »"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google