Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γυμνάσιο Παλουριώτισσας Advanced School Ευαγγελία Ζαβρίδου, ΒΔ Ιωσηφίνα Παύλου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γυμνάσιο Παλουριώτισσας Advanced School Ευαγγελία Ζαβρίδου, ΒΔ Ιωσηφίνα Παύλου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 http://lsl.eun.org Γυμνάσιο Παλουριώτισσας Advanced School Ευαγγελία Ζαβρίδου, ΒΔ Ιωσηφίνα Παύλου

2 2 ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΩΣ ADVANCED SCHOOL

3 3 LSL: Το σχέδιο S.T.E.P.S. του Γυμνασίου Παλουριώτισσας STEPS

4 4 STEPS

5 5 1. ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠληροφορικήΜαθηματικάΦιλολογικά ΜαθήματαΧημείαΦυσικήΜουσικήΟικιακή ΟικονομίαΣχεδιασμός και Τεχνολογία Πχ. Πληροφορική, Μαθηματικά, Φιλολογικά Μαθήματα, Χημεία, Φυσική, Μουσική, Οικιακή Οικονομία, Σχεδιασμός και Τεχνολογία

6 6 Παρουσιάστηκαν μονταρισμένα ιστορικά ντοκουμέντα κατά τη διάρκεια των Εκδηλώσεων του σχολείου. Στην παρουσίαση και στην ηχητική κάλυψη συμμετείχαν πολλοί μαθητές. Για το μοντάζ χρησιμοποιήθηκε το movie maker, το AVS video editor και το Adobe after effects. 2. ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Με τη βοήθεια του Movie Maker οι μαθητές δημιούργησαν εισαγωγικό φιλμάκι για τη θεατρική παράσταση του σχολείου μας.

7 7 3. ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ ΩΣ ΜΕΣΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΠΕ Μαθητές Γονείς Εκπαιδευτικοί Διεύθυνση Websms Dropbox Edmodo Email Ιστοσελίδα Σχολείου Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης

8 8 Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

9 9  Επιμορφωτικό σεμινάριο από την εταιρεία ‘ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’ προς όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη χρήση του διαδραστικού πίνακα DropboxEdmodo  Ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα Dropbox και την πλατφόρμα Edmodo από τους καθηγητές Πληροφορικής

10 10 5. ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΕΙΔΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΒΔ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

11 11 •Yπάρχει δικτύωση και παροχή διαδικτύου σε όλες τις ειδικές αίθουσες και πρόνοια για δικτύωση στις υπόλοιπες αίθουσες διδασκαλίας •Υπάρχει ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο ( WI-FI) στο κεντρικό κτήριο του σχολείου • Στο σχολείο υπάρχουν, επίσης : τα οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δανειστούν ανά πάσα στιγμή •Γίνεται χρήση προσωπικών φορητών υπολογιστών από τους μαθητές

12 12 STEPS

13 13 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ  Α΄ τάξη: μαθαίνουν να διαχειρίζονται αρχεία και φακέλους στα Windows, να χρησιμοποιούν φυλλομετρητή για διερεύνηση στο διαδίκτυο, να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να σχεδιάζουν και να επεξεργάζονται εικόνες με το πρόγραμμα Paint, να δημιουργούν απλές γραφικές εφαρμογές στο περιβάλλον Scratch και να επεξεργάζονται κείμενο με το πρόγραμμα Word.  Β΄ τάξη: μαθαίνουν να διαχειρίζονται υπολογιστικά φύλλα με το πρόγραμμα Excel, να χρησιμοποιούν εφαρμογές διαδραστικής επικοινωνίας όπως π.χ. Skype, να δημιουργούν δικά τους ιστολόγια, να δημιουργούν γραφικές εφαρμογές στο περιβάλλον Alice και να ετοιμάζουν παρουσιάσεις με το πρόγραμμα PowerPoint.  Γ΄ τάξη: μαθαίνουν να δημιουργούν και να διαχειρίζονται Βάσεις Δεδομένων χρησιμοποιώντας το βάση δεδομένων Microsoft Access, να αναπαριστούν αλγόριθμους με το «Δημιουργό διαγραμμάτων» και να δημιουργούν δικές τους απλές εφαρμογές χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Visual Basic.

14 14 Παράδειγμα εργασίας: δημιουργία ηλεκτρονικού παιχνιδιού γνώσεων από μαθητές Γ΄ τάξης με χρήση της Visual Basic.

15 15 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Στο πλαίσιο του μαθήματος των Νέων Ελληνικών οι μαθητές παρουσίασαν στους συμμαθητές τους βιβλία που διάβασαν, εμπλουτίζοντας τις παρουσιάσεις τους με δικές τους δημιουργικές εργασίες.

16 16 Λέσχη Ανάγνωσης

17 17 Δημιουργία μπλοκ Break the wall Δημιουργία μπλοκ Break the wall : Μίλα για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία Οι μαθητές στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού δημιούργησαν μπλοκ, ηλεκτρονική εφημερίδα και ντοκιμαντέρ με συνεντεύξεις συμμαθητών τους από άλλες χώρες.

18 18 «Θέση και Δράση» Μαθητική εφημερίδα «Θέση και Δράση». Οι μαθητές μας μίλησαν από καρδιάς για τον Ρατσισμό έτσι όπως τον βίωσαν οι ίδιοι. Πρώτο παγκύπριο βραβείο

19 19 Οι μαθητές σκηνοθετούν... φωτογραφίζουν και βιντεοσκοπούν  Ντοκιμαντέρ για τον ενδοσχολικό ρατσισμό  Έρευνα - Πρότζεκτ για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό Ανατροφοδότηση μέσω του γκρουπ στο Facebook. Οι μαθητές αναρτούν βίντεο που σχετίζονται με την καταδίκη του ρατσισμού, φωτογραφίες, σχολιάζουν και αποδοκιμάζουν το φαινόμενο.

20 20 Τα γκρουπ στο Facebook  Ανατέθηκε στους μαθητές να δράσουν ως administrators για τη δημιουργία των γκρουπ.  Οι μαθητές αναρτούν τις εργασίες τους σε μορφή αρχείου word/powerpoint/βίντεο που επεξεργάστηκαν στο movie maker.  Διορθώνονται από τον/την διδάσκοντα/ουσα και επαναποστέλλονται.

21 21 ΙΣΤΟΡΙΑ Στο μάθημα της Ιστορίας οι διδάσκοντες χρησιμοποιούν συστηματικά το πρόγραμμα Powerpoint στη διδασκαλία. Οι μαθητές ερευνούν στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες που τους δίνονται για να δημιουργήσουν δικές τους εργασίες (projects). Επίσης, προβάλλονται ντοκιμαντέρ ή άλλες ιστορικές πηγές που ελκύουν το ενδιαφέρον των μαθητών.

22 22 ΑΓΓΛΙΚΑ http://goanimate.com/videos/0gqsQfxt-U0E Go Animate Εξοικείωση μαθητών με το λογισμικό Go Animate με στόχο την συγγραφή διαλόγων και παραγωγή μικρού βίντεο υπό μορφή κινουμένων σχεδίων. Δείγμα από τέτοια εργασία που δημιουργήσαμε με μαθητές Γ΄ γυμνασίου στην τάξη:

23 23 Χρήση της ιστοσελίδας www.surveymonkey.com. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος οι μαθητές απάντησαν σε ερωτηματολόγιο που είχε ετοιμαστεί με τη χρήση της ιστοσελίδας αυτής, και αφορούσε τις συνήθειές τους αναφορικά με τον τρόπο ετοιμασίας υλικού project.www.surveymonkey.com

24 24 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Στο μάθημα των μαθηματικών αξιοποιούνται διάφορα μαθηματικά εφαρμογίδια όπως π.χ. το Geogebra, το Graphi, το Mathtype. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αξιοποιήθηκε η τεχνολογία τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές οι οποίοι έφερναν τους προσωπικούς τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εργάζονταν μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες στα εν λόγω προγράμματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον αλλά και να παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές να κατανοούν δύσκολες έννοιες π.χ. στη Γεωμετρία, που παρουσιάζονταν μέσω των λογισμικών.

25 25 ΦΥΣΙΚΗ Χρήση εκπαιδευτικής τεχνολογίας για διευκόλυνση της μάθησης και για συνδυασμό εικονικών και πραγματικών τεχνικών εργαστηρίου με ποικιλία μεθόδων διδασκαλίας. Διενέργεια έρευνας (συνεργασία με το Παν. Κύπρου) με συμμετέχοντες 88 μαθητές της Β΄ τάξης. Ανάπτυξη κατάλληλου λογισμικού με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία για τη διδασκαλία του φαινομένου του βρασμού και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της χρήσης του. Χρήση εκπαιδευτικής τεχνολογίας για διευκόλυνση της μάθησης και για συνδυασμό εικονικών και πραγματικών τεχνικών εργαστηρίου με ποικιλία μεθόδων διδασκαλίας. Διενέργεια έρευνας (συνεργασία με το Παν. Κύπρου) με συμμετέχοντες 88 μαθητές της Β΄ τάξης. Ανάπτυξη κατάλληλου λογισμικού με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία για τη διδασκαλία του φαινομένου του βρασμού και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της χρήσης του.

26 26 ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας έγινε project με θέμα «Ασφάλεια στον σχολικό χώρο». Με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών και tablets οι μαθητές εντόπισαν και κατέγραψαν επικίνδυνα σημεία στον χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια έγραψαν επιστολές προς τη Διευθύντρια του σχολείου και τη σχολική εφορεία και δημιούργησαν αφίσες, τρίπτυχα και βίντεο με οδηγίες για την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού του σχολείου.

27 27 ΜΟΥΣΙΚΗ Διαθεματικό Project σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου Οι μαθητές μεταμορφώνουν σε μουσικά όργανα υλικά της φύσης, ανακυκλώσιμα υλικά, αντικείμενα της καθημερινότητάς τους και κινητά τηλέφωνα. Το έργο συνοδεύεται από ηχητικά εφφέ και ηλεκτρονικούς ήχους από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

28 28 ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΑΞΗΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Living Schools Lab (LSL)

29 29 STEPS

30 30 Ενδιαφέρον στη χρήση των ΤΠΕ (Μαθητές και Εκπαιδευτικοί) Ενθουσιασμός των μαθητών κατά τη χρήση των ΤΠΕ Ικανότητες των μαθητών όσον αφορά στη χρήση των ΤΠΕ Διεθνής Βιβλιογραφία Παραδείγματα από σχολικές μονάδες άλλων χωρών

31 31  Προσφέρει τη δυνατότητα επικοινωνίας εκπαιδευτικού – μαθητών και μαθητή – μαθητή σε οποιοδήποτε χρόνο, σχολικό ή μη  Προσφέρει ένα ελκυστικότερο για τους μαθητές περιβάλλον μάθησης  Προσφέρει τη δυνατότητα διδασκαλίας και παρακολούθησης της πορείας εργασιών σε οποιοδήποτε χρόνο, σχολικό ή μη  Διευκολύνει την εξατομικευμένη μάθηση  Διευκολύνει την επίλυση αποριών κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον εργασίας  Δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές που απουσιάζουν να συμμετέχουν  Προσφέρει εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση απώλειας ωρών διδασκαλίας και ευνοεί την κατανόηση και εμπέδωση του γνωστικού αντικειμένου Το πρόγραμμα μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τους εκπαιδευτικούς/διεύθυνση όσο και τους μαθητές γιατί :

32 32 STEPS

33 33  Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας να χρησιμοποιούν τα εργαλεία των ΤΠΕ, αποτελεσματικά, στη διδασκαλία και τη μάθηση;  Πώς θα οργανώσουμε και θα εκπαιδεύσουμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν πιο εποικοδομητικά την τεχνολογία ως μέσο επικοινωνίας;  Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αντιλαμβάνονται τις προσπάθειες που γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος LSL και πόσο εποικοδομητικές ήταν για αυτούς; Ερωτήματα με βάση τους στόχους μας:

34 34 Διαμορφωτική αξιολόγηση διενεργείται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, για να εντοπίζονται, να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τυχόν δυσκολίες ή προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Πώς θα μετρήσουμε την επιτυχία του προγράμματος; ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙΜΑΘΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

35 35  Επιμορφωτικό σεμινάριο προς τους εκπαιδευτικούς για το πρόγραμμα PREZI στις 27/6 από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο  Edmodo - Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια επεξήγησης των δυνατοτήτων του προγράμματος για αξιοποίησή του από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές 1. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

36 36  Δειγματικές διδασκαλίες  Δειγματικές διδασκαλίες που θα παρέχουν βοήθεια στο σχεδιασμό μαθημάτων με τη χρήση της τεχνολογίας πρόγραμμα PREZI,  Εκπαίδευση μαθητών στο πρόγραμμα PREZI, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν ομαδικές εργασίες από το σπίτι site WORDLE  Χρήση του site WORDLE, όπου μπορείς να επιλέξεις/ γράψεις μια παράγραφο και αυτή μετατρέπεται σε αφίσα λέξεων Blog Λογοτεχνίας  Δημιουργία Blog Λογοτεχνίας «Λέσχη Ανάγνωσης» Google Hangouts  Χρήση του Google Hangouts στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COMENIUS 2. ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

37 37 3. ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Facebook  Δημιουργία group στο Facebook από όλους τους υπεύθυνους τμημάτων Εmail  Αποστολή ανακοινώσεων της Διεύθυνσης στους εκπαιδευτικούς μέσω Εmail Edmodo  Χρήση του Edmodo από όσο το δυνατό περισσότερους εκπαιδευτικούς και μαθητές Dropbox  Χρήση του Dropbox από όσο το δυνατό περισσότερους εκπαιδευτικούς Twitter  Δημιουργία λογαριασμού Twitter του σχολείου για συνεχή επικοινωνία όλων των εμπλεκομένων προσωπικών ιστοσελίδων  Δημιουργία προσωπικών ιστοσελίδων όλων των καθηγητών που εμπλέκονται στο πρόγραμμα

38 38 4. ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ διαδραστικών πινάκων  Αγορά επιπλέον διαδραστικών πινάκων ηλεκτρονικών υπολογιστών βιντεοπροβολέων  Αγορά καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών και επιπλέον βιντεοπροβολέων αίθουσα πολυμέσων  Τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού στην αίθουσα πολυμέσων όλων των ειδικών αιθουσών  Τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού όλων των ειδικών αιθουσών όλων των αιθουσών διδασκαλίας  Εξοπλισμός όλων των αιθουσών διδασκαλίας με ένα (1) τουλάχιστον υπολογιστή εκπαιδευτικών λογισμικών  Εμπλουτισμός των εκπαιδευτικών λογισμικών του σχολείου

39 39 STEPS

40 40 Υποστήριξη  Περαιτέρω εξοπλισμός ΤΠΕ θα πρέπει να αγοραστεί για το σχολείο Ποιοι μπορούν να βοηθήσουν : Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Σχολική Εφορεία και Σύνδεσμος Γονέων.  Η διαδικτυακή πλατφόρμα Edmodo (www.edmodo.com) θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή, προκειμένου να διευκολυνθεί η μάθηση των μαθητών στο σχολείο ή στο σπίτι Ποιοι μπορούν να βοηθήσουν : Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Σύμβουλοι Πληροφορικής), Καθηγητές Πληροφορικής  Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για διαδικτυακά εργαλεία συνεργασίας (Google Hangouts, Prezi κλπ) θα προσφερθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Ποιοι μπορούν να βοηθήσουν : Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου  Δειγματικές Διδασκαλίες Ποιοι μπορούν να βοηθήσουν : Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

41 Σας ευχαριστούμε web http://gym-palouriotissa-lef.schools.ac.cy email gym-palouriotissa-lef@schools.ac.cy The work presented in this presentation is partially supported by the European Commission’s FP7 programme – project Living Schools Lab (Grant agreement Nº 317587). The content of this presentation is the sole responsibility of the consortium members and it does not represent the opinion of the European Commission and the Commission is not responsible for any use that might be made of information contained herein. Επιμέλεια Παρουσίασης – Ενημερωτικού Φυλλαδίου Παύλου Ιωσηφίνα – Lead Teacher Βιολάρη Βάσω – Καθηγήτρια Πληροφορικής Επιμέλεια Παρουσίασης – Ενημερωτικού Φυλλαδίου Παύλου Ιωσηφίνα – Lead Teacher Βιολάρη Βάσω – Καθηγήτρια Πληροφορικής


Κατέβασμα ppt "Γυμνάσιο Παλουριώτισσας Advanced School Ευαγγελία Ζαβρίδου, ΒΔ Ιωσηφίνα Παύλου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google