Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σύστημα αρχειοθέτησης των MS Windows. Φάκελοι και αρχεία Τα δύο βασικά στοιχεία του συστήματος αρχείων είναι οι φάκελοι και τα αρχεία.  Φάκελοι: είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σύστημα αρχειοθέτησης των MS Windows. Φάκελοι και αρχεία Τα δύο βασικά στοιχεία του συστήματος αρχείων είναι οι φάκελοι και τα αρχεία.  Φάκελοι: είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σύστημα αρχειοθέτησης των MS Windows

2 Φάκελοι και αρχεία Τα δύο βασικά στοιχεία του συστήματος αρχείων είναι οι φάκελοι και τα αρχεία.  Φάκελοι: είναι τα εικονικά «κουτιά» μέσα στα οποία βάζουμε τα αρχεία έτσι ώστε να είναι τακτοποιημένα  Αρχεία: είναι οι δομές μέσα στις οποίες αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες που επεξεργαζόμαστε με τα διάφορα προγράμματα. Είναι αυτά που έχουν «αξία» για μας.

3 Αρχεία Κάθε πρόγραμμα φτιάχνει αρχεία διαφορετικού τύπου που συνήθως μπορούμε να τα ανοίξουμε μόνο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που τα δημιούργησε. Για να αναγνωρίζουμε τι τύπος είναι το κάθε αρχείο 1. Κοιτάμε την κατάληξη του ονόματός του (τα αγγλικά γράμματα που βρίσκονται μετά την τελεία) Σ ΙΓΟΥΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ 2. Κοιτάμε το εικονίδιο του αρχείου και αναγνωρίζουμε σε ποιο πρόγραμμα αντιστοιχεί Ε ΜΠΕΙΡΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠρόγραμμαΚατάληξηΕικονίδιο MS Excel.xml MS Word.doc Adobe Acrobat Reader.pdf WinZip.zip

4 Δεντρική δομή των φακέλων Οι φάκελοι είναι οργανωμένοι με έναν τρόπο που λέγεται «δεντρική δομή». Το όνομα δόθηκε γιατί η αναπαράσταση αυτής της δομής μοιάζει με ανάποδο δέντρο. (ρίζα) \

5 Φάκελοι  Μέσα σε κάθε φάκελο μπορούμε να αποθηκεύσουμε όσους φακέλους και αρχεία θέλουμε εμείς.  Διαδρομή ή μονοπάτι ενός φακέλου, ονομάζεται η αναφορά όλων των ονομάτων των φακέλων από την ρίζα μέχρι τον συγκεκριμένο φάκελο.  Πχ O:\schools\2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου\Εφαρμογές πληροφορικής\εικόνες  Είναι σημαντικό να θυμάστε πάντα σε ποιον φάκελο (μαζί με την διαδρομή του) έχετε αποθηκεύσει το αρχείο σας εφόσον θέλετε να το ξαναβρείτε.


Κατέβασμα ppt "Σύστημα αρχειοθέτησης των MS Windows. Φάκελοι και αρχεία Τα δύο βασικά στοιχεία του συστήματος αρχείων είναι οι φάκελοι και τα αρχεία.  Φάκελοι: είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google