Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπεύθυνοι: Κατερίνα Κολιού Στέργιος Νιαβής Μαρία Κωτούλα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπεύθυνοι: Κατερίνα Κολιού Στέργιος Νιαβής Μαρία Κωτούλα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπεύθυνοι: Κατερίνα Κολιού Στέργιος Νιαβής Μαρία Κωτούλα
Αλέξανδρος Μπέσσας Γιάννης Λαρίσης Γιάννης Ναστογιάννης

2 ΒΑΛΚΑΝΙΑ Χώρες Οι χώρες που περιλαμβάνονται στη γεωπολιτική σφαίρα των Βαλκανίων είναι: Αλβανία Βοσνία-Ερζεγοβίνη Βουλγαρία Κροατία Ελλάδα Σερβία Μαυροβούνιο ΠΓΔΜ

3 Στον κατάλογο ενίοτε περιέχονται η Ρουμανία, Σλοβενία και η Τουρκία, με τη δεύτερη να αρνείται ότι ανήκει στα Βαλκάνια, αυτοχαρακτηριζόμενη «χώρα της Κεντρικής Ευρώπης»

4 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΧΩΡΑ:ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΣΟΦΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ:7.629.300
ΕΚΤΑΣΗ: τετρ.χλμ.

5 Ύμνος της Βουλγαρίας Βουλγάρικα Ελληνική μετάφραση Мила Родино
Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. Припев: Мила Родино, ти си земен рай, твойта хубост, твойта прелест, ах, те нямат край. Αγαπημένη πατρίδα Περήφανη οροσειρά του Αίμου, δίπλα της ο Δούναβης ρέει, ο ήλιος τη Θράκη φωτίζει, προβάλλοντας πάνω από το Πίριν. Ρεφρέν: Αγαπημένη πατρίδα, είσαι ο παράδεισος στη γη, η ομορφιά σου και η χάρη, αχ, δεν έχουν τέλος.

6 Το νόμισμα της Βουλγαρίας
Ο σχεδιασμός του νομίσματος έγινε από τον Ιβαν Τοντόροφ και την Έλενα Τοντόροβα. Κάθε νόμισμα έχει πιστοποιημένη ποιότητα με σύνθεση κατά 92,5 % άργυρο και μερική επιχρύσωση. Το βάρος είναι 23,3 γραμμάρια και η διάμετρός του 38, 61 χιλιοστά. Κόπηκε σε τεμάχια.

7 Η οικονομία της Βουλγαρίας
Η βουλγαρική οικονομία ακολούθησε το 2007 – πρώτο έτος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης - μία πορεία βελτίωσης πολλών ονομαστικών δεικτών και κατέγραψε πολύ υψηλή επίδοση στην αύξηση του ΑΕΠ, το οποίο διατηρείται σε επίπεδα γύρω στο 6% ετησίως. Παράλληλα μειώθηκε το επίπεδο της ανεργίας και αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι άμεσες ξένες επενδύσεις. Παραμένουν ωστόσο προβλήματα στον πληθωρισμό, η ανοδική τάση του οποίου αναμένεται να συνεχισθεί και μάλιστα επιταχυνόμενη και στο έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, το οποίο πλέον δεν καλύπτεται από τις άμεσες ξένες επενδύσεις.

8 Παράλληλα ένα θέμα που αρχίζει να απασχολεί την Βουλγαρική Κυβέρνηση είναι και η σχετική κατανομή του πλούτου που παράγεται στην χώρα, αφού ήδη οι αδυναμίες στο σύστημα υγείας, παιδείας και συνταξιοδότησης αποτελούν σημεία κλονισμού της υγιούς βάσης της ευημερίας

9 ΑΞΙΟΘΕΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Βρίσκεται στη δυτική Βουλγαρία, στις πλαγιές του όρους Βίτοσα, και είναι το βασικό διοικητικό, βιομηχανικό και συγκοινωνιακό κέντρο της χώρας. Η πόλη της Σόφιας έχει αδελφοποιηθεί με την Αθήνα, καθώς και με πολλές άλλες πρωτεύουσες.

10 Ο ναός του Αγίου Αλέξανδρου Νιέφσκι
Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια οικοδομήθηκε στα 1904 – 1912 σε νεο-βυζαντινό ρυθμό σε σχέδια του Ρώσου αρχιτέκτονα Αλεξάντερ Ν. Πομεράντσεφ , σε συνεργασία με άλλους Ρώσους και Βουλγάρους αρχιτέκτονες. Ο ναός έχει πέντε κλίτη και οικοδομήθηκε σε ρυθμό σταυροειδούς βασιλικής με θόλο. Ο κεντρικός θόλος του ναού έχει ύψος 45 περίπου μέτρων. Ο ναός, με την εξαιρετική ακουστική του, καλύπτει μία επιφάνεια τ.μ. και μπορεί να χωρέσει ένα εκκλησίασμα ανθρώπων. Ο πύργος του καμπαναριού έχει ύψος 50 μέτρων και περιέχει 12 καμπάνες με ανάγλυφες διακοσμήσεις, οι οποίες χυτεύθηκαν στη Μόσχα. Η μεγαλύτερη καμπάνα ζυγίζει κιλά και η μικρότερη 10 κιλά, ενώ το συνολικό βάρος όλων των καμπανών είναι 23 τόνοι.

11 Μαύρη Θάλασσα Η Μαύρη Θάλασσα είναι πολύ ήρεμη και δεν υπάρχουν ουσιαστικά παλίρροιες, καθιστώντας την ένα πολύ ασφαλές μέρος για κολύμπι, ιδιαίτερα για τα παιδιά. Δεν είναι πολύ αλμυρή, δεδομένου ότι περιβάλλεται από γη και το μόνο αλμυρό νερό της θάλασσας που φτάνει εκεί προέρχεται από τον ποταμό του Βοσπόρου που αποτελεί και τη μοναδική σύνδεση με τη Μεσόγειο Θάλασσα.

12 Η ακτή της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία έχει πολλά να προσφέρει στους τουρίστες και τους επενδυτές γης.

13 Γεωγραφική θέση της Βουλγαρίας
Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που βρίσκεται στη νότιο- ανατολική Ευρώπη , συνορεύει με τη Ρουμανία , τη Σερβία , τη Δημοκρατία της Μακεδονίας , Ελλάδα , Τουρκία και τη Μαύρη Θάλασσα . Βόρεια σύνορά της με τη Ρουμανία ακολουθεί το Δούναβη ποταμό μέχρι την Σιλίστρα . Λαμβάνοντας υπόψη το μικρό της μέγεθος, η Βουλγαρία έχει μια μεγάλη ποικιλία από τοπογραφικά χαρακτηριστικά. Ακόμη και μέσα σε μικρά τμήματα της χώρας, η γη μπορεί να χωριστεί σε πεδιάδες, λόφοι, βουνά, φαράγγια και βαθιές κοιλάδες ποταμών. Το γεωγραφικό κέντρο της Βουλγαρίας , βρίσκεται στην Uzana .

14 Η χερσαία ζώνη της Βουλγαρίας είναι 110. 550 τετραγωνικά χιλιόμετρα
Η χερσαία ζώνη της Βουλγαρίας είναι τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η χώρα βρίσκεται στη δυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, με τη Ρουμανία στο Βορρά, την Ελλάδα και την Τουρκία στο νότο, και τη Σερβία και τη Μακεδονία στα δυτικά.

15 Η θρησκεία Οι κύριες θρησκείες της περιοχής είναι ο ανατολικός ορθόδοξος Χριστιανισμός, ο Καθολικισμός και ο Ισλαμισμός. Επίσης ασκείται μια ποικιλία διαφορετικών παραδόσεων της κάθε πίστης, με κάθε μία από τις ορθόδοξες χώρες να έχει την εθνική της εκκλησία. Η Ορθοδοξία είναι η κύρια θρησκεία στις παρακάτω χώρες: Βουλγαρία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Ελλάδα Ρουμανία Σερβία Μαυροβούνιο

16 Ο Καθολικισμός είναι η κύρια θρησκεία στις παρακάτω χώρες:
Κροατία Σλοβενία Ο Ισλαμισμός είναι η κύρια θρησκεία στις παρακάτω χώρες: Αλβανία Τουρκία Βοσνία και Ερζεγοβίνη

17 Σημαία της Βουλγαρίας Η σημαία της Βουλγαρίας αποτελείται από τρεις ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες χρώματος λευκού (στην κορυφή), πράσινου και κόκκινου. Το λευκό αντιπροσωπεύει την ειρήνη, το πράσινο τη γονιμότητα της βουλγαρικής γης και το κόκκινο το θάρρος του λαού. Υιοθετήθηκε στις 27 Νοεμβρίου Η χώρα έχει Σύνταγμα από τις 12 Ιουλίου 1991.


Κατέβασμα ppt "Υπεύθυνοι: Κατερίνα Κολιού Στέργιος Νιαβής Μαρία Κωτούλα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google