Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΑΛΛΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΑΛΛΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΑΛΛΙΑ

2 Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΕΝΙΚΑ… Η Γαλλία είναι από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Είναι μια χώρα που την βρέχει η Μεσόγειος θάλασσα αλλά και η ο Ατλαντικός Ωκεανός και βρίσκεται στα δυτικά της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Συνορεύει με πολλές χώρες, την Ισπανία, την Ανδόρα, την Ιταλία, το Μονακό, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο ενώ σε απόσταση μόλις 40 χιλιομέτρων από τις βόρειες ακτές της είναι η Μεγάλη Βρετανία. Είναι μια μεγάλη χώρα και από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου. Ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και διαθέτει ισχυρή επιρροή στη λήψη πανευρωπαϊκών και παγκοσμίων αποφάσεων. Η Γαλλία διαθέτει πολλά αξιοθέατα, φυσικά και τεχνητά και τόσο τα αστικά της κέντρα όσο και η επαρχία της συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των τουριστών. Η σημαντικότερη και πιο ενδιαφέρουσα πόλη είναι το Παρίσι αλλά και άλλες περιοχές και πόλεις είναι μεγάλης τουριστικής αξίας, όπως η Λυών, η Νίκαια, η Μασσαλία, το Στρασβούργο και άλλες. Στο νότο εκεί που την βρέχει η Μεσόγειος είναι η περίφημη Κυανή Ακτή ή αλλιώς Γαλλική Ριβιέρα όπου το καλοκαίρι πολλά εκατομμύρια Γάλλων και Ευρωπαίων κάνουν τις διακοπές τους εκεί. Επίσης εκεί βρίσκεται η Νίκαια, οι Κάννες, ο Σεντ Τροπέζ, ο Σεντ Ράφαελ και άλλες χαρούμενες παραλιακές πόλεις. Στη Γαλλία και συγκεκριμένα δίπλα στο Παρίσι βρίσκεται και η ευρωπαϊκή Disneyland που είναι από τις πιο αγαπημένες ατραξιόν της Γαλλίας και ιδιαίτερα των παιδιών.

3 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Το Παρίσι, γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός, από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας την πόλη του Παρισιού και τα περίχωρα και βρίσκεται σε ένα λεκανοπέδιο. Ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής και της περιφέρειας Île-de-France και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Το Παρίσι περιλαμβάνει ξεπερνά τα

4 Η γαλλική πρωτεύουσα έχει μεγάλο αριθμό ιστορικών και θρησκευτικών κτηρίων, μουσείων, πάρκων και θέατρων. Στο Παρίσι βρίσκονται περίπου 160 μουσεία, 200 μόνιμες εκθέσεις τέχνης 100 θέατρα, 600 κινηματογράφοι και πάνω από εστιατόρια. Η προσφορά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει κονσέρτα, εκθέσεις, φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου, επιδείξεις μόδας αλλά και αθλητικές εκδηλώσεις. Το παλάτι Φοντενεμπλό μπήκε το 1979, στον κατάλογο της UNESCO ως πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και το ίδιο συνέβη με το παλάτι των Βερσαλλιών το 1981 και την όχθη του ποταμού Σηκουάνα το 1991. ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΙΣΙΟΥ Τα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας βρίσκονται στο Παρίσι. Το Γαλλικό Θέατρο (Theatre français) είναι το εθνικό θέατρο με κλασσικό περιεχόμενο κυρίως. Ιδρύθηκε το 1680 και εκεί παίζονται κατεξοχήν τα έργα του Μολιέρου. To Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge) χτίστηκε το Το όνομα του θεάτρου αυτού σημαίνει "Κοκκινος Μύλος", που είναι και το σήμα κατατεθέν του. Υπάρχει, επίσης, και η Όπερα του Παρισιού, η οποία ιδρύθηκε το 1875, καθώς και το θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων.

5 ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΑΡΙΣΙΟΥ Το Παρίσι βρίθει μουσείων και εκθεσιακών χώρων που καλύπτουν πληθώρα θεμάτων και ιστορικών περιόδων. Επιχειρώντας μία αναφορά στα πιο σημαντικά: Το παγκοσμίως γνωστό μουσείο του Λούβρου, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1793, περιλαμβάνει πάνω από εκθέματα, από την αρχαιότητα μέχρι τον 19ο αιώνα. Πριν γίνει μουσείο ήταν βασιλική κατοικία και σήμερα είναι το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου. Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Παρισιού. Το Μουσείο Ορσέ (Musée d'Orsay), παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός που ανακατασκευάστηκε το 1986 για να στεγάσει αντικείμενα γαλλικής τέχνης της χρονικής περιόδου , φιλοξενεί μία πλούσια συλλογή ιμπρεσιονιστικών έργων, καθώς και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσωρινές εκθέσεις. Το κέντρο Ζορζ Πομπιντού ή Μπωμπούρ ή Εθνικό κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, γνωστό για τη νεωτεριστική αρχιτεκτονική του, κτίσθηκε το 1977 και στεγάζει σύγχρονα έργα τέχνης. Το Γκραν Παλέ πρωτοάνοιξε στην παγκόσμια Έκθεση το Μέσα στο μουσείο βρίσκονται κυρίως πίνακες ζωγραφικής. Δίπλα, αλλά ενσωματωμένο στο μουσείο, βρίσκεται ένα δεύτερο Μουσείο, αυτό της Φυσικής Ιστορίας. Το μουσείο του Πάμπλο Πικάσο είναι αφιερωμένο, όπως το λέει και ο τίτλος του, στον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο. Εκτίθενται περίπου 250 έργα του Πικάσο, πίνακες αλλά και γλυπτά. Το πάρκο της Βιλέτ, στο οποίο βρίσκονται τα μουσεία της "πόλης της μουσικής" και της "Πόλης των επιστημών και βιομηχανίας" με την τεραστίων διαστάσεων κινηματογραφική αίθουσα Ζεόντ (οθόνη μ²) Το μουσείο Ροντέν, με τον συμπαθέστατο κήπο, που φιλοξενεί έργα του διάσημου γλύπτη.

6 ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίωνείναι ένας από τους αρχαιότερους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης. Άρχισε να κτίζεται το 1163 και ολοκληρώθηκε το Οι δύο πύργοι του έχουν ύψος 69 μέτρα καθένας, ενώ το μήκος όλης της εκκλησίας φτάνει τα 130 μέτρα και το πλάτος της τα 45 μέτρα. Συνολικά έχει χωρητικότητα ατόμων. Η εκκλησία του Αγίου Σουλπικίου . Η σημερινή εκκλησία άρχισε να χτίζεται το 1649 και ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα. Η βασιλική της Ιερής Καρδιάς είναι ρωμαιοκαθολική εκκλησία στον λόφο της Μονμάρτρης, στο υψηλότερο σημείο της πόλης, μετά τον Πύργο του Άιφελ. Άρχισε να χτίζεται το 1876 και ολοκληρώθηκε το 1914.

7     ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ                        Ο Πύργος του Άιφελ είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο για τους ταξιδιώτες στη Γαλλία. Οι περισσότεροι τουρίστες ταξιδέψει στην Γαλλία μόνο για να τα δούμε πύργο του Άιφελ, το οποίο θυμίζει ένα αερόπλοια. Αυτό το σύγχρονο θαύμα στη Γαλλία είναι μεταξύ των πιο επισκέφθηκε μνημείο του κόσμου. Έτσι, ένα ταξιδιωτικό με τη Γαλλία θα είναι πλήρης χωρίς μια επίσκεψη στην Πύργος του Άιφελ.

8 DISNEYLAND Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ευκαιρία στο Παρίσι να ξαναζήσουμε για λίγο σαν παιδιά αφού εκεί βρίσκετε η DisneyLand. Το πάρκο της Disney απλώνεται σε 56 εκτάρια μόλις 32 χιλιόμετρα ανατολικά από το Παρίσι. Χωρίζεται σε πέντε κομμάτια, όπου το κάθε ένα έχει ένα διαφορετικό θέμα. Μπαίνοντας στο πάρκο των θεαμάτων, ο επισκέπτης αντικρίζει όλη την ατμόσφαιρα μιας μικρής αμερικάνικης πόλης στο τέλος του προηγούμενου αιώνα, γεμάτης γκαλερί, τραμ και ποταμόπλοια. Εκεί συναντά κανείς το Μίκη, τη Μίνι, τον Ντόναλτ Ντακ με το θείο και τα ανιψάκια, τον Γκούφι και όλους τους ήρωες του Disney, να κάνουν βόλτες και να διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους. Εξερεύνηση στην Άγρια Δύση, με ποταμόπλοια και γρήγορα τρένα, σε επιβλητικά τοπία και πόλεις φαντάσματα. Μοναδικές στιγμές δράσης με το πειρατικό του Κάπτεν Χουκ στις επτά θάλασσες και το νησί του θησαυρού. Περιπλάνηση στο γαλαξία, διαστημικά σόου και εικόνες από το μέλλον. Η διαμονή μέσα στις εγκαταστάσεις της Disney γίνεται ξεχωριστή, αφού υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία, που όλα είναι διακοσμημένα με διαφορετικό στιλ.

9 ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ…


Κατέβασμα ppt "ΓΑΛΛΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google