Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων
Τμήμα νηπίων (5-6 χρονών), Τμήμα προνηπίων (4-5 χρονών), Τμήμα προ-προνηπίων (3-4 χρονών)

2 Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Αγγλικών 2013-2014
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Αγγλικών Ζώνη Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Πρωϊνή Μεσημβρινή Τμήμα νηπίων Τμήμα προνηπίων Τμήμα προ-προνηπίων Απογευματινή

3 Γιατί Αγγλικά από το νηπιαγωγείο ;
Μπορεί ένα παιδί να μάθει από τόσο νωρίς Αγγλικά; Η θεωρία του critical age (κρίσιμη ηλικία μάθησης), να μπορεί δηλαδή κανείς να μάθει μια ξένη γλώσσα σε μια συγκεκριμένη ηλικία, είναι πια παρωχημένη. Τώρα βρισκόμαστε στην εποχή του lifelong learning (δια βίου μάθηση), ο άνθρωπος έχει γεννηθεί να μαθαίνει σε όλη του τη ζωή.

4 Άρα, δεν ρωτάμε αν μπορεί να μάθει το παιδί Αγγλικά αλλά τι ακριβώς μπορεί να μάθει.
Ανάλογα, λοιπόν, με την χρονική περίοδο της ζωής μας μπορούμε να μάθουμε καλύτερα ένα ιδιαίτερο κομμάτι της γλώσσας: οι ενήλικες τη γραμματική/συντακτικό, τα παιδιά την προφορά - pronunciation, τις δεξιότητες της ακρόασης/ομιλίας- listening/speaking skills. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για τα παιδιά να ακούνε Αγγλικά σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος και να προσπαθούν να απαντήσουν.

5 Πώς μπορεί να μάθει Αγγλικά το παιδί;
Μέσα από το παιχνίδι, τη βασική ασχολία της ηλικίας του. Χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές του: κίνηση, μίμηση, και εξερεύνηση. Τα μέσα εξάσκησης για την εκμάθηση των Αγγλικώνμπορεί να είναι : απλά πχ. χρώματα, σύνθετα πχ. κατασκευές, έως πολύ σύνθετα : εκπαιδευτική τεχνολογία .

6 Τι σημαίνει ‘εκπαιδευτική τεχνολογία’;
Κάθε τεχνολογικό μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σκοπό τη μάθηση, πχ. ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, η έξυπνη τηλεόραση ‘smart TV’ και ο έξυπνος πίνακας ‘smartboard’. Τα μέσα αυτά μπορούν να συνδυάσουν εικόνα+ήχο για να προσφέρουν ερμηνεία προσελκύοντας όλους τους μαθητές. Η τεχνολογία είναι σήμερα μέρος του κόσμου των παιδιών.

7 Οι μαθησιακοί στόχοι: Στο τέλος της χρονιάς του νηπιαγωγείου θα ξέρουν να χειρίζονται : τις βασικές λέξεις της γλώσσας (survival English): γειά σου, καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα, πως σε λένε ; πόσο χρονών είσαι; τι ώρα είναι; κλπ τα βασικά χρώματα, τα πρώτα νούμερα, τα πιο γνωστά φρούτα/ ζώα / φαγητά, τα μέλη της οικογένειας, τις 4 εποχές του χρόνου, τα βασικά είδη ένδυσης / αντικείμενα του σπιτιού και του κόσμου γύρω τους.

8 Στην ξένη γλώσσα είναι σημαντικό...
...to open the mind, not to overload it, just to put there a spark! ...να 'ανοίξεις' το μυαλό, όχι να το κουράσεις, απλά να βάλεις τη σπίθα! Υπενθύμιση για τους γονείς: Ας ενθαρρύνουμε τα παιδιά, η γνώση παίρνει χρόνο.

9 Ιστοσελίδες εκπαιδευτικής τεχνολογίας για μικρούς μαθητές
mickey mouse short films Kidspot Videos English for Kids. The place for fun learning Learn English for kids.The British Council (Για να πλοηγηθείτε στις ιστοσελίδες κάντε αριστερό κλίκ με το ποντίκι επάνω σε κάθε φράση) Οι ιστοσελίδες ελέγχθηκαν στις 13/10/2013 για ιούς κλπ κακόβουλα προγράμματα από : Symantec SafeWeb, Webutation , AVG Threat Labs, OnLine Link Scan, Trendmicro, StopBadware και URL Void. Χρηστικές πληροφορίες: Προστατεύστε: Tον υπολογιστή με προγράμματα firewall, antivirus και antispyware . Το λειτουργικό και τον φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε, με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφάλειας (security updates) που δημοσιεύουν οι κατασκευάστριες εταιρείες. Μάθετε στα παιδιά να χρησιμοποιούν τον Η/Υ και να σερφάρουν στο διαδίκτυο με ασφάλεια και , εάν είναι δυνατόν, με τη δική σας συμμετοχή.

10 Καλή σχολική χρονιά! Η καθηγήτρια των Αγγλικών Dr Εύη Μπενέτου τηλέφωνο νηπιαγωγείου:


Κατέβασμα ppt "Τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google