Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΙΑ ΓΟΥΡΕΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΙΑ ΓΟΥΡΕΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΦΕΡΟΥΣΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ-ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
ΑΣΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΙΑ ΓΟΥΡΕΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ ΑΛ ΑΧΜΑΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ!!!! ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ

3 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Η αύξηση του πληθυσμού της γης είναι ενα φαινόμενο που ολο και περισσότερο μας απασχολεί και μας προβληματίζει καθώς συνεπάγεται με πολλά προβλήματα. Όμως πως ήταν ο κόσμος μας πριν από 400 χρονια και πως εξελίχθηκε? Το 1650 ο πληθησμος της γης ηταν περιπου ενω το 1750 ο αριθμος αυξηθηκε στα Το 1850 ο πληθυσμος ξεπερασε το 1 δις και το 1900 το 1,6 δις. Πενηντα χρονια μετα, ο πληθυσμος κυμαινοταν περιπου στα 2,5 δις ενω το 1995 ανερχοταν στα 5 δισεκατομμύρια 760 εκατομμύρια. Σημερα στην γη κατοικουνε περιπου 7 δις ανθρωπων ενω ο ΟΗΕ προβλεπει οτι το 2050 θα κατοικουν στη γη περιπου 9,6 δισεκατομμύρια ανθρωποι. Φυσικα μια τετοια μεταβολη δεν ειναι καθολου τυχαια. Οι παραγοντες που οδήγησαν σε μια τετοια αλλαγη ειναι ευνοϊκοί για την εξαπλωση του ειδους και την αυξηση των κατοίκων της γης. Η τεχνολογικη πρόοδος και η εκβιομηχάνιση ειναι δυο βασικοι λογοι για τους οποιους ο πληθυσμος εχει μεγαλωσει. Επιπλέον η καλη διατροφη, ο υγιεινος τροπος ζωής και οι καλες παροχες υγειας εχουν βοηθησει στο να μεγαλωσει το οριο ζωης με αποτελεσμα να εχουμε περισσοτερες γεννησεις απ'οτι θανατους. Τέλος, ενα πολυ σημαντικος παράγοντας που βοηθαει στην αυξηση των ανθρωπως παμω στη γη ειναι οτι στις περισσοτερες χωρες του κοσμου επικρατει ειρηνη και ελευθερια με αποτελεσμα οι ανθρωποι να εχουν ελευθερη βουληση και επιλογη να δημιουργησουν απογονους, πραγμα που σε καιρο πολεμου ειναι πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο οχι μονο λογω αυξημενου κινδυνου αλλα και λογω των συνεπειων του πολεμου οπως η πεινα και το εξευτελιστικο βιοτικο επιπεδο που επικρατει.

4 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι η σημερινή αύξηση πληθυσμού και η συνακόλουθη αύξηση στη χρήση φυσικών πόρων συνδέεται με κινδύνους για το οικοσύστημα. Πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως τα αυξανόμενα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση και άλλα, επιδεινώνονται από την πληθυσμιακή αύξηση Η ανάγκη των ανθρώπων για τροφή και για χώρο θέτει απαραβίαστα όρια στην αύξηση του πληθυσμού. Η φτώχεια σε όλο τον κόσμο, οι συνεχείς τοπικοί πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι ασθένειες, οι μεταναστεύσεις μεγάλων ομάδων πληθυσμού κτλ., ακόμη και η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις πόλεις αποδίδονται στη μεγάλη αύξηση του πληθυσμού. Είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον, όταν οι πληθυσμιακές πιέσεις γίνουν ακόμη πιο έντονες, να εμφανισθούν αυθόρμητα ή να δημιουργηθούν βάσει σχεδίου μηχανισμοί σταθεροποίησης ή μείωσης του πληθυσμού. Πάντως, αν εμείς δεν κάνουμε αυτό που πρέπει με τρόπο συστηματικό και ανώδυνο, θα το κάνει η φύση με τρόπο βίαιο και επώδυνο.

5 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Όταν ο άνθρωπος προχώρησε στην εκπλήρωση της εντολής <<πληθύνεστε ως η άμμος της θαλάσσης>> , άρχισε να ανησυχεί και να προβληματίζεται για το μέλλον του. Ο αγώνας του για αύξηση και πρόοδο έγινε αγωνία. Έτσι λοιπόν άρχισε να ψάχνει για διάφορες μεθόδους επίλυσης των προβλημάτων του όπως την δικαιότερη κατανομή των αγαθών της γης. Είναι φοβερό οι αναπτυγμένες χώρες να πάσχουν από υπερκαταναλωτισμό και οι καθυστερημένες χώρες από υποκαταναλωτισμό. Η ινδική κυβέρνηση προσπάθησε μια φορά στο παρελθόν να προωθήσει τις βαζεκτομές (τεχνητή αντρική στείρωση), στη δεκαετία του 1970, όταν το άγχος για την έκρηξη του πληθυσμού ήταν στο αποκορύφωμά της. Η Πρωθυπουργός Ίντιρα Γκάντι και ο γιος της, Sanjay χρησιμοποίησαν εξουσίες έκτακτης ανάγκης για να υποχρεώσουν μια δραματική αύξηση στις στειρώσεις. Από το 1976 έως το 1977 ο αριθμός των εγχειρήσεων τριπλασιάστηκε, σε περισσότερο από οκτώ εκατομμύρια. Πάνω από έξι εκατομμύρια από αυτές ήταν βαζεκτομές. Οι εργαζόμενοι στον οικογενειακό προγραμματισμό εξωθήθηκαν να ανταποκριθούν στις ποσοστώσεις. Σε μερικές επαρχίες, η στείρωση έγινε μια προϋπόθεση για τη λήψη νέων κατοικιών ή άλλων κυβερνητικών οφελών. Σε ορισμένες περιπτώσεις η αστυνομία απλά έπιανε τους φτωχούς και τους οδηγούσε σε στρατόπεδα στείρωσης. Στην Ινδία, που οι άνθρωποι λιμοκτονούν, οι αγελάδες δεν τρώγονται, γιατί θεωρούνται ιερά ζώα. Στην αμάθεια προσκρούει και το σοβαρότερο από τα προτεινόμενα μέτρα, ο περιορισμός των γεννήσεων. Ένας πλανητικός νόμος, όπως η πολιτική του ενός παιδιού της Κίνας, είναι ο μόνος τρόπος για να αναστραφούν οι καταστροφικές παγκόσμιες γεννήσεις επί του παρόντος, με ένα εκατομμύριο γεννήσεις κάθε τέσσερις ημέρες!

6 ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ
Υπάρχει σαφής συναίνεση μεταξύ των παγκόσμιων ελίτ ότι ο υπερπληθυσμός είναι η κύρια αιτία των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και ότι κάτι πρέπει απεγνωσμένα να γίνει κάτι γι'αυτό. Πραγματικά πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είμαστε μια μάστιγα επάνω στη γη και ότι θα καταστρέψουμε κυριολεκτικά τον πλανήτη. Για την ελίτ, τα πάντα, από την υπερθέρμανση του πλανήτη μέχρι τα αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα μας, μπορούν άμεσα να αναχθούν στην έλλειψη ελέγχου του πληθυσμού. Προειδοποιούν ότι αν δεν γίνει τίποτα σχετικά με την έκρηξη του πληθυσμού, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα μέλλον γεμάτο από τη φτώχεια, τον πόλεμο και τη δυστυχία σε έναν βρώμικο, έρημο πλανήτη. Διαμαρτύρονται ότι "κοστίζει πάρα πολύ" για να κρατήσουν τους ηλικιωμένους ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο στη ζωή, και προωθούν με ανυπομονησία την άμβλωση για τα μωρά που είναι "ανεπιθύμητα", επειδή θα είναι βάρος για την κοινωνία. Οτιδήποτε μειώνει τον ανθρώπινο πληθυσμό, με οποιονδήποτε τρόπο, είναι ένα καλό πράγμα για αυτούς που πιστεύουν σε αυτή τη φιλοσοφία. Αυτή η διεστραμμένη φιλοσοφία προωθείται σε μας με ταινίες , σε τηλεοπτικές εκπομπές, στη μουσική μας, σε αμέτρητα βιβλία, σε πολλές από τα πιο γνωστές ιστοσελίδες στον κόσμο, και διδάσκεται σε όλα σχεδόν τα σημαντικότερα κολέγια και πανεπιστήμια του πλανήτη. Οι άνθρωποι που προωθούν αυτή τη φιλοσοφία «έχουν πολύ βαθιές τσέπες» και είναι πραγματικά πεπεισμένοι ότι βοηθούν να «σωθεί» ο κόσμος προσπαθώντας να μειώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό.


Κατέβασμα ppt "ΑΣΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΙΑ ΓΟΥΡΕΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google