Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2 ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2 ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2 ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

2 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ Α΄ΚΑΙ Ε΄ΤΑΞΗΣ Υπεύθυνες Δασκάλες: Κοτζακιόζη Ελένη Κωστούδα Θεοδώρα

3 Actionaid  “Ξέρατε ότι χρειάζονται επιπλέον 1,7 εκατομμύρια δάσκαλοι παγκοσμίως προκειμένου όλα τα παιδιά του κόσμου να πάνε σχολείο (το 1 εκατομμύριο μόνο στην Αφρική); Και δυστυχώς ακόμη 61 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που θα έπρεπε να πηγαίνουν Δημοτικό δεν έχουν γραφτεί ποτέ.  Ξέρατε ότι σε πολλές απομακρυσμένες κοινότητες το ρόλο του δασκάλου αναλαμβάνουν άνθρωποι που είναι απόφοιτοι γυμνασίου ενώ συχνά οι τάξεις είναι μεγαλύτερες των 100 ατόμων;  Η φετινή εκστρατεία ζητάει κατάλληλα εκπαιδευμένους δασκάλους για όλα τα παιδιά του κόσμου. Από τις 21 έως τις 28 Απριλίου περισσότερα από 800 σχολεία της Ελλάδας έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία και θα πραγματοποιούν τις δράσεις τους με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε σχέση με την έλλειψη δασκάλων στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.” http://education.actionaid.gr/GAW2013 http://education.actionaid.gr/GAW2013

4 Αφού δηλώσαμε έγκαιρα τη συμμετοχή μας στη φετινή εκστρατεία της actionaid, παραλάβαμε το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό της.

5 Επεξεργασία υλικού Μέσα στις Τάξεις τα παιδιά επεξεργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά τις σχετικές καρτέλες, ταξιδεύοντας νοερά σε σχολειά ενός «άλλου κόσμου».

6

7 Το κάθε ζευγάρι παρουσίασε την καρτέλα που επεξεργάστηκε.

8

9

10

11 Καταγράφηκαν τα προβλήματα που εντόπισαν τα παιδιά

12 Συνάντηση Α΄και Ε΄Τάξης – Προβολή video της actionaid

13 Συζήτηση- Δημιουργία και συντονισμός ομάδων.

14 Δημιουργία μηνυμάτων και εικόνων  Τα παιδιά έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία που ήταν ωφέλιμη για τους εξής λόγους:  Κάθε παιδί της Ε΄ Τάξης συνεργάστηκε με ένα παιδί της Α΄Τάξης.  Τα μεγάλα παιδιά είχαν συντονιστικό ρόλο προς τα μικρά παιδιά.

15  Τα παιδιά της Α΄ Τάξης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να συμμετάσχουν σε μία κοινή δραστηριότητα παραγωγής προφορικού και γραπτού λόγου με τα παιδιά της Ε΄Τάξης, μεταφέροντάς τους ιδέες από τα παραμύθια που επεξεργάστηκαν φέτος στην Τάξη τους.  Μοιράστηκαν συναισθήματα.  Αντιλήφθηκαν την αξία της συνεργασίας.

16

17

18 Ακολούθησε παρουσίαση των μηνυμάτων στην ολομέλεια.

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30 Δημιουργία κύκλου- ολομέλειας- επιδαπέδιου κολλάζ μηνυμάτων

31 Τα μηνύματα της εκστρατείας των παιδιών μας:

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43 ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…


Κατέβασμα ppt "Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2 ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google