Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών
Δήμος Ιωαννιτών " Ψηφιακά Έργα " Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών Public ΗotSpot Γιάννενα και Σύγχρονη Δημιουργία Παράθυρο στους Θρύλους Ηπειρωτική Ψηφίδα Έννοια (Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Πολιτών)

2 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ
Το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών (MAN) του Δήμου Ιωαννιτών εκτείνεται σε μήκος 26km σε ολόκληρη την πόλη και συνδέει τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Άμεσος στόχος είναι η παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες για την εγκαθίδρυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την παροχή αποδοτικών υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας και ποιότητας προς τον πολίτη.

3 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ Πλήρες σχέδιο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ  Πλήρες σχέδιο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ  Πλήρες σχέδιο

4 PUBLIC HOT-SPOT PUBLIC HOT-SPOT ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Ο Δήμος Ιωαννιτών στοχεύει στην διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην καθημερινή ζωή των πολιτών της πόλης και ταυτόχρονα στην παροχή προς όλους τους δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης την δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

5 PUBLIC HOT-SPOT PUBLIC HOT-SPOT ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Ο χώρος της κεντρικής Πλατείας Πύρρου που βρίσκεται το Wireless είναι ο πιο πολυσύχναστος χώρος Δημόσιου ενδιαφέροντος της πόλης. Η έκταση της πλατείας είναι m2 και η συνολική έκταση των κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονται γύρω από την πλατεία ανέρχονται σε m2. Ο Δήμος Ιωαννιτών στοχεύει στην διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην καθημερινή ζωή των πολιτών της πόλης και ταυτόχρονα στην παροχή προς όλους τους δημότες αλλά και επισκέπτες της πόλης την δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

6 Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.

7 Στόχοι του έργου • Καταγραφή των τοπικών καλλιτεχνών που
δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων • Μοναδικός ηλεκτρονικός κατάλογος καλλιτεχνών ο οποίος αποτελεί έναν "πολιτιστικό χάρτη" της περιοχής Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%.

8

9 Παράθυρο στους Θρύλους
Συλλογή, τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση-εκθεμάτων από τις συλλογές του Δημοτικού Μουσείου (Ελληνικό, Τουρκικό, Εβραϊκό στοιχείο), την Δημοτική Πινακοθήκη (συλλογή 50 Μεταβυζαντινών Εικόνων, συλλογή 80 έργων Χαρακτικής, συλλογή 140 Σχεδίων-Υδατογραφιών, συλλογή 350 πινάκων ζωγραφικής). Επίσης ψηφιοποιήθηκε το αρχείο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το 1911 έως το 1980.

10 Αποτελέσματα αναζήτησης

11 Προβολή τεκμηρίου και μενού επιλογής λεπτομερειών

12 Προβολή λεπτομερειών τεκμηρίου

13 Ηπειρωτική Ψηφίδα Τεκμηριωμένο και ψηφιοποιημένο υλικό που αφορά στην πολιτισμική κληρονομιά της Ηπείρου. Περιλαμβάνει 2500 φωτογραφίες (Εθνικοί Ευεργέτες, παραδοσιακές, διατηρητέες οικίες και κτίσματα Ηπείρου, γεφύρια και λευκώματα), 760 βιβλία από διάφορες συλλογές, 400 μουσειακά αντικείμενα από τα Μουσείο Φώτη Ραπακούση και 100 λοιπά-διάφορα τεκμήρια. Το υλικό βρίσκεται στο Διαδίκτυο μέσα από το portal της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

14 ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ Μέσω του Προγράμματος ΕΝΝΟΙΑ, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για: Δημοτικότητα Ληξιαρχική Πράξη Γάμου Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης-Βάπτισης Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου Πιστοποιητικό Γέννησης Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

15 ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ Μπορούν επίσης να υποβάλουν παράπονα – διαμαρτυρίες για διάφορα θέματα όπως: Μέσω του Προγράμματος ΕΝΝΟΙΑ, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για: Δημοτικότητα Ληξιαρχική Πράξη Γάμου Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης-Βάπτισης Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου Πιστοποιητικό Γέννησης Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης Καθαριότητα - πράσινο Ηλεκτροφωτισμός - Φωτεινοί σηματοδότες Λακκούβες - πεζοδρόμια Κυκλοφοριακά θέματα κτλ

16 Το µέλλον είναι εδώ και είναι σίγουρα ευρυζωνικό.


Κατέβασμα ppt "Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google