Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Συνάδελφε Πριν ψηφίσεις σκέψου...

2 Η δύναμη της παράταξης μας
είσαστε ΟΛΟΙ εσείς. Την παράταξη μας απαρτίζουν 43 Ενώσεις Λ/Φ σε όλη τη χώρα.

3 Όλοι εμείς ως Λ/Φ, με τις συνδρομές
μας, χρηματοδοτούμε τον ετήσιο προϋπολογισμό του Ο.Ε.Ε. σε ποσοστό πάνω από 90%.

4 Ανήκουμε και εμείς στους μαχόμενους καθημερινά συναδέλφους που διερωτώνται:

5 τι φταίει που η δομή και η οργάνωση του Επιστημονικού μας Φορέα, αδυνατεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στη διαχείριση των υποθέσεων του επαγγέλματος μας ;

6 Η Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ - εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε – ότι είναι υπεύθυνη που δεν ολοκληρώθηκε ακόμα η υλοποίηση των ρητών διατάξεων του νόμου 3842/ , για την Πιστοποίηση, και την Ψηφιακή υπογραφή. Μην ξεχνάμε ότι για να ψηφισθούν αυτές διατάξεις αγωνίσθηκε ολόκληρος ο Κλάδος και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

7 Θα επιτρέψουμε άλλο στην Κ. Δ
Θα επιτρέψουμε άλλο στην Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου να «τρέχει με ρυθμό χελώνας» την διαδικασία της πιστοποίησης; Παραβλέπει ότι πέρασαν ήδη 16 μήνες από την απόφαση που έλαβε και 42 μήνες από την ψήφιση του νόμου; Δεν καταλαβαίνει ότι όσο καθυστερεί, τόσο θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος αυτοί που θέλουν να κατεδαφίσουν το Επάγγελμα και να το απαξιώνουν με «σκόπιμες» νομοθετικές παρεμβάσεις;

8 γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των Συναδέλφων έχει γυρίσει την πλάτη της στο Ο.Ε.Ε ;

9 Είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κομματικές επιρροές.
Συνάδελφοι, Οικονομολόγοι, Λογιστές- Φοροτεχνικοί, Η Παράταξή μας, δεν έχει καμία κομματική ταυτότητα, παρά μόνο την ταυτότητα του επαγγέλματος μας. Είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κομματικές επιρροές.

10 Oι συνάδελφοι που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι πρώτα από όλα Οικονομολόγοι - Λογιστές – Φοροτεχνικοί και μόνο με αυτή την ιδιότητα διεκδικούν την ψήφο των Συναδέλφων.

11 Συνάδελφοι, Εμείς μιλάμε με έργα και καθημερινή δουλειά. Γιατί εμείς μέσα από τη δική μας μαχόμενη καθημερινότητα, γνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των συναδέλφων Οικονομολόγων – Λογιστών –Φοροτεχνικών.

12 Συνάδελφοι, Στην ατέλειωτη ταλαιπωρία από τη δυσλειτουργία του συστήματος, αλλά και του κακού προγραμματισμού από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, Ποια άλλη παράταξη θεώρησε υποχρέωση να σε θυμηθεί και να κάνει κάτι για σένα ;

13 Ποια άλλη παράταξη εκτός από την Π. Ο. Φ. Ε. -Ε
Ποια άλλη παράταξη εκτός από την Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. κινητοποιήθηκε αμέσως μόλις είδε την παγίδα τον περασμένο Αύγουστο στον νέο ΚΦΔ- Ν.4174/ , καταγγέλλοντας και ζητώντας από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να μάθουμε «Τι κρύβει η παράγραφος 4 του άρθρου 18 ; Καταργεί τον Λογιστή Φοροτεχνικό;»

14 Ούτε καν πέρασε από το μυαλό κάποιων «νεόκοπων» συναδέλφων – συνδικαλιστών που σήμερα στο ξεκίνημα της νέας παράταξης τους, επέλεξαν ατυχώς ως «έξυπνα» επικοινωνιακά τρυκ, μία αήθη επιθετικότητα, εναντίον της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε., (δηλαδή των συναδέλφων τους που ανήκουν σε 43 Ενώσεις σε όλη τη Χώρα).

15 Με παρέμβαση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. οι Λ/Φ συμπεριελήφθησαν στα αρμόδια πρόσωπα που κάνουν τον έλεγχο βιωσιμότητας για την ρύθμιση οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων προς τις φορολογικές αρχές, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, κλπ.

16 Μόνο η Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. στάθηκε ενεργά κοντά σου.
Με παραστάσεις, παρεμβάσεις, και υποδείξεις μετέφερε την αγωνία σου και ασυμβίβαστα ζήτησε από τους αρμόδιους παράγοντες να δεχθούν τις προτάσεις μας.

17 Μην ξεχνάς ότι η παρέμβασή μας πέρυσι στο Υπουργείο Οικονομικών, είχε καταλυτικό ρόλο στην απόσυρση της επίμαχης διάταξης, που προέβλεπε επέκταση του φορολογικού πιστοποιητικού και σε μικρές επιχειρήσεις, αποκλειστικά από ορκωτούς ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία.

18 ...και μία διευκρίνηση για να μην μας πουν κάποιοι ότι αφού είχατε εκπρόσωπο στην Κ.Δ. γιατί «ζητάτε και τα ρέστα». Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου μας. Όμως…………………………

19 Με πολλές γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις μας ζητήσαμε να ενεργήσει σε όλα τα ζητήματα εποπτείας του επαγγέλματος μας με συνθήκες fast track, με μεθοδικότητα, με εξειδικευμένη και αποτελεσματική νομική συμβουλία και κάλυψη, με καλά μελετημένο σχέδιο και αποτελεσματικές παρεμβάσεις στα Υπουργεία με επιχειρήματα και προτάσεις

20 Διαμαρτυρηθήκαμε και προειδοποιήσαμε έγκαιρα και τους δύο φορείς (Ο. Ε
Διαμαρτυρηθήκαμε και προειδοποιήσαμε έγκαιρα και τους δύο φορείς (Ο.Ε.Ε. και Γ.Γ.Π.Σ.) για τον κίνδυνο από την έλλειψη ασφαλιστικών δικλείδων διασταύρωσης του μητρώου Λ/Φ. και την καθυστέρηση υλοποίησης της διάταξης (ν.3842/2010, άρθρο 17) για την ψηφιακή υπογραφή.

21 Δυστυχώς επαληθευθήκαμε,
από τα αποτελέσματα, όπου «διαπιστώθηκε» ότι 1.326 Λογιστές- Φοροτεχνικοί ασκούσανε το επάγγελμα, χωρίς να έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

22 Συνάδελφοι, Τα μεγάλα και χρονίζοντα ζητήματα του κλάδου στο Οικονομικό Επιμελητήριο δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. για να δοθούν λύσεις και να επιτευχθεί το καλύτερο πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή της ανεξάρτητης παράταξής μας στην Κ.Δ.

23 Συνάδελφε, Τώρα γνωρίζεις ότι αυτές οι εκλογές στο Ο.Ε.Ε. αγγίζουν το παρόν και το μέλλον των Λ/Φ. Τώρα πρέπει να μπουν στη Διοίκηση του Ο.Ε.Ε, περισσότεροι άξιοι εκπρόσωποι των Λ/Φ.

24 Η «κακοποίηση» της πιστοποίησης,
χρειάζεται: Επαγρύπνηση και ενότητα. Πρέπει να στείλουμε στο Ο.Ε.Ε. όσο περισσότερους εκπροσώπους μπορούμε.

25 Απαιτούμε: ειδική και αυτόνομη Διεύθυνση – Γραμματεία μέσα στον Οργανισμό λειτουργίας του Ο.Ε.Ε. για το κλάδο των Λ/Φ.

26 ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι οι υποψήφιοι της Π. Ο. Φ. Ε. -Ε
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι οι υποψήφιοι της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. είναι συνάδελφοι σου και μπορούν να ενδιαφερθούν για σένα.

27 Συνάδελφε, Αγωνίσου δίπλα μας: για την πραγματική αναβάθμιση του Επαγγέλματος. Όχι ΜΟΝΟ με ευθύνες αλλά ΚΑΙ με δικαιώματα.

28 του Οικονομολόγου Λογιστή – Φοροτεχνικού και μόνο,
Με την ταυτότητα του Οικονομολόγου Λογιστή – Φοροτεχνικού και μόνο, η Παράταξή μας κάνει ανοιχτή πρόσκληση στους Συναδέλφους:

29 Να κατέβουμε ενωμένοι στις εκλογές του ΟΕΕ.
όχι με κομματικές ταυτότητες.

30 Έλα στην ανεξάρτητη παράταξη των Λογιστών – Φοροτεχνικών και δήλωσε υποψηφιότητα.
Έλα να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον του επαγγέλματος μας και της οικογένειας μας .

31 Ήλθε η στιγμή να διεκδικήσουμε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς και
όχι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι. Γιατί το σύνθημά μας : μπορεί και πρέπει να γίνει πράξη. …..και στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

32 Δεν έχουμε συντεχνιακές αντιλήψεις:
Μας ενδιαφέρει η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ και η επιστημονική ανάδειξη του Επαγγέλματος του Οικονομολόγου από όποια θέση εργάζεται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

33 πρέπει να δώσουμε νέα δυναμική και ώθηση στον Επιστημονικό μας Φορέα,
Πρέπει οι προβλεπόμενες από τον Ν.1100/1980 «αναγκαίες πρωτοβουλίες», να γίνουν πραγματικότητα και μαζί το όραμα όσων αγωνίσθηκαν για την ίδρυσή του.

34 Στο Οικονομικό Επιμελητήριο που οραματιζόμαστε ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει ενεργή συμμετοχή ΟΛΩΝ των Μελών του.

35 Συνάδελφε Οικονομολόγε, Λογιστή- Φοροτεχνικέ,
Ενίσχυσε την προσπάθεια της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, γιατί μόνο ……και στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

36 Συνάδελφε Οικονομολόγε, Λογιστή- Φοροτεχνικέ,
αυτές οι εκλογές στο ΟΕΕ είναι καθοριστικές για το ΠΑΡΟΝ & το ΜΕΛΛΟΝ του Επαγγέλματός μας. σε καλούμε να στηρίξεις τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ αγώνα, γιατί και στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.


Κατέβασμα ppt "ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google