Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Του Γιάννη Βουρδουμπά Λέκτορα στο τμήμα Φυσικών πόρων και περιβάλλοντος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Του Γιάννη Βουρδουμπά Λέκτορα στο τμήμα Φυσικών πόρων και περιβάλλοντος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Του Γιάννη Βουρδουμπά Λέκτορα στο τμήμα Φυσικών πόρων και περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης , Επιστημονικού συνεργάτη της θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων Χανίων

2 Η ΕΤΑΙΡΙΑ Η Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων Χανίων (Θ.Ν.Ε.Χ.) δημιουργήθηκε από τον ΕΟΜΜΕΧ στις εγκαταστάσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου Χανίων, στη περιοχή Σούδας - Τσικαλαριών που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6 χλμ από τη πόλη των Χανίων και 2 χλμ περίπου από το λιμάνι της Σούδας, με χρηματοδότηση από το Β' ΚΠΣ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βιομηχανίας.

3 ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΒΙΟΠΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΒΙΟΠΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

4 Η ΕΤΑΙΡΙΑ Για τη διαχείριση της Θ.Ν.Ε.Χ. συστάθηκε και λειτουργεί αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων Χανίων. Η έναρξη δραστηριότητος της έγινε την 30/6/2000. Οι εταίροι της θερμοκοιτίδας είναι: α) Ο ΕΟΜΜΕΧ 90% β) Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων 5% γ) Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων 5%

5 ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Η Θερμοκοιτίδα έχει στην ιδιοκτησία της ορισμένους βιοτεχνικούς και γραφειακούς χώρους στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας, τις οποίες ενοικιάζει σε νέες, καινοτομικές επιχειρήσεις - συνεισφέρει δηλαδή τη χρήση του χώρου εγκατάστασης της  νέας επιχείρησης στην Θερμοκοιτίδα. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που φιλοξενεί να χρησιμοποιούν και κάποιους άλλους χώρους της κτιριακής υποδομής, συμπεριλαμβανομένων και των κοινόχρηστων χώρων, των αιθουσών συνεδριάσεων, των εκθεσιακών χώρων και των εργαστηρίων, ώστε να βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων που στεγάζει.

6 ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Επίσης η Θερμοκοιτίδα παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο χώρο εγκατάστασης της Επιχείρησης στην Θερμοκοιτίδα, όπως ύδρευση, φύλαξη, συντήρηση κτιριακής υποδομής κλπ. Παράλληλα, παρέχει εξειδικευμένες, συμβουλευτικές υπηρεσίες ολοκληρωμένης τεχνικής βοήθειας προς τις φιλοξενούμενες επιχειρήσεις, ελάχιστης συνολικής διάρκειας 10 ανθρωποημερών ανά έτος, με στόχο την δημιουργία προϋποθέσεων υγιούς ανάπτυξης της και πραγματοποίησης των στόχων της. Αποστολή newsletters με χρήσιμα στοιχεία.

7 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ Οι χώροι που έχει στην ιδιοκτησία της η Θερμοκοιτίδα είναι ή γραφειακοί (50τ.μ.) ή βιοτεχνικοί (200τ.μ.). Για την είσοδο μια επιχείρησης στη Θερμοκοιτίδα, η επιχείρηση θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:  Να είναι νέα ή μέχρι τριών ετών Να μη ρυπαίνει το περιβάλλον Να είναι κατά κάποιον τρόπο καινοτομική

8 Διαδικασία εισόδου στη Θερμοκοιτίδα
Η είσοδος κάθε νέας επιχείρησης στη Θερμοκοιτίδα γίνεται σύμφωνα με τον κανονισμό. Η διαδικασία εισόδου χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και διασφαλίζει το επιχειρηματικό απόρρητο κάθε ενδιαφερόμενου. Ο φορέας διοίκησης της Θερμοκοιτίδας δημοσιεύει κατά καιρούς στο τύπο Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εισαγωγή κάθε ενδιαφερόμενου στη Θερμοκοιτίδα. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες παραλαμβάνουν τα έντυπα υποβολής πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα γραφεία της Θερμοκοιτίδας Νέων Επιχειρήσεων Χανίων και μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συνεχώς.

9 ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ Παραγωγή και τυποποίηση Κρητικού μελιού Υπεύθυνος: Νικολακάκης Κώστας Τηλ: / Website:

10 ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ: Η εταιρεία Άρωμα Κρήτης ιδρύθηκε το 1998 από τον Κωνσταντίνο Νικολακάκη με κύριο σκοπό την παραγωγή και τυποποίηση μελιού. Σήμερα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια τεχνολογικά σύγχρονη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης μελιού στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές για ποιοτική και ασφαλή τυποποίηση μελιού.

11 ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ: Τα προϊόντα της εταιρείας είναι: Κρητικό μέλι από θυμάρι συσκευασμένο σε μεταλλικές συσκευασίες, Κρητικό μέλι από θυμάρι, άνθη και κωνοφόρα δέντρα συσκευασμένο σε αμφορείς και γυάλινα βάζα, Κρητικό μέλι από θυμάρι, άνθη και κωνοφόρα δέντρα με ξηρούς καρπούς. Η εταιρεία έχει καταφέρει να ισχυροποιήσει τη παρουσία της εξάγοντας τα προϊόντα της τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο διεθνή αφού εξάγει προϊόντα στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Αυστραλία.

12 ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
CRETAN TASTE Ο.Ε. Παραγωγή και εμπορία αγροτικών παραδοσιακών Προϊόντων Υπεύθυνοι: Βλαχάκη Μαρία – Παπαδογιωργάκης Οδυσσέας ΒΙΟ.ΠΑ Χανίων (κτίριο 1801) - Σούδα, Χανιά, Κρήτης ΤΚ 73200 Τηλ: Fax: Website:

13 CRETAN TASTE Ο.Ε: H εταιρεία Cretan Taste συστάθηκε το 1999 από την κ. Μαρία Βλαχάκη και τον κ. Οδυσσέα Παπαδογιωργάκη με κύρια δραστηριότητα την τυποποίηση ελαιόλαδου. Τα προϊόντα που παράγουν είναι: Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμπάρι Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμπάρι Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με αρωματικά φυτά Κρήτης

14 ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΖΥΜΕΣ Παραγωγή προϊόντων ζύμης και σφολιάτας Υπεύθυνος: Καραχάλιος Κωνσταντίνος ΒΙΟ.ΠΑ Χανίων - Σούδα, Χανιά, Κρήτης ΤΚ 73200 Τηλ:

15 ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΖΥΜΕΣ: Η επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003 και στη συνέχεια, το Φεβρουάριο του 2008 αγοράστηκε από τις Ευβοϊκές Ζύμες.. Τα προϊόντα που παράγει η επιχείρηση απευθύνονται κυρίως στην τοπική αγορά της Κρήτης και αυτά είναι : Φύλλο κρούστας Φύλλο χωριάτικο Φύλλο για Κανταΐφι Καλτσούνια

16 ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
DIODEBELL AE Έρευνα σε πρωτότυπες ηλεκτρονικές συσκευές Υπεύθυνος : Μαρινάκης Κώστας ΒΙΟ.ΠΑ Χανίων (κτίριο 1802) - Σούδα,73200 Τηλ: Fax: Website:

17 DIODEBELL AE: H DiodeBell ιδρύθηκε το 1999 από κάποιους ανήσυχους μηχανικούς υπολογιστών και ηλεκτρονικούς, με κύρια δραστηριότητα την έρευνα σε πρωτότυπες ηλεκτρονικές συσκευές και την παροχή υπηρεσιών και ειδικευμένων λύσεων που δεν υπάρχουν στην αγορά. Το 2006 η DiodeBell άλλαξε την εταιρική της μορφή σε DiodeBell AE και θέτει σε λειτουργία μία γραμμή παραγωγής ηλεκτρονικών συσκευών και λύσεων, αναπτύσσοντας συγχρόνως και το εμπορικό της δίκτυο. Διαθέτει γραφεία στην έδρα της, στην Σητεία Κρήτης και υποκαταστήματα στα Χανιά και στην Αθήνα.

18 DIODEBELL AE: H DiodeBell συντάσσει συμφωνίες συνεργασίας εμπορικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας γραφεία επικοινωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα η DiodeBell AE σχεδιάζει, παράγει, εμπορεύεται και παρέχει υπηρεσίες, με μοναδικές ηλεκτρονικές συσκευές και λογισμικό, που ενημερώνουν ή/και ενεργούν σε αυτήν την περίπλοκη τεχνολογική εποχή, για να διευκολύνουν τις ζωές μας. Διαθέτει λύσεις για διάφορες αγορές, όπως επίσης και μία μεγάλη λίστα πελατών και εγκαταστάσεων.

19 DIODEBELL AE: Μερικά από τα προϊόντα της Diodebell είναι: Καταγραφικές λύσεις θερμοκρασιών θαλάμων, ψυγείων και χώρων Λύσεις διαχείρισης στόλου οχημάτων Συστήματα ελέχγου δεξαμενών Συστήματα ελέγχου ηλεκτρικού φορτίου Ανιχνευτές εκρηκτικών κλπ Διαθέτει δίκτυο μεταπωλητών σε όλη την Ελλάδα και εξάγει τα προϊόντα της σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μ.Ανατολή.

20 ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
WATERSAFE Τεχνολογίες περιβάλλοντος Υπεύθυνος: Νινολάκης Μάρκος BIO.ΠΑ Χανίων - Σούδα, 73200 Τηλ Fax: Website:

21 WATERSAFE : H εταιρεία WATERSAFE συστάθηκε το Μάιο του 2005 από τον κ. Μάρκο Νινολάκη με κύρια δραστηριότητα την εφαρμογή 7 διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, τα οποία αφορούν: Μεθόδους και μέταλλα για την κατασκευή ανόδου ηλεκτροδίου για την ηλεκτρόλυση υγρών. Ηλεκτροχημική μέθοδο υγρής οξείδωσης PCB's. Ηλεκτροχημική μέθοδο υγρής οξείδωσης αίματος από σφαγεία ψαριών. Ηλεκτροχημική μέθοδο υγρής οξείδωσης υδρογονανθράκων από πηγάδια αντλήσεως αυτών. Ηλεκτροχημική μέθοδο αποστείρωσης θαλάσσιου έρματος. Παραγωγή εδαφοβελτιοτικού από υποπροϊόντα ελαιοτριβείων. Ηλεκτρολυτική διαχείριση αστικών λυμάτων.

22 WATERSAFE : Η WATERSAFE μέχρι σήμερα εφαρμόζει τα αποτελέσματα των ερευνών της σε μεθόδους επεξεργασίας αστικών λυμάτων, στη διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων, σε πισίνες ξενοδοχείων και κολυμβητήρια, στη διαχείριση αποβλήτων των ελαιοτριβείων, στην απολύμανση πόσιμου νερού και στην απολύμανση νερού εκροής βιολογικών καθαρισμών.

23 WATERSAFE : Η τεχνολογία της WATERSAFE ενεργοποιείται σε μεθόδους καταστροφής PCB's, στην κατασκευή και πώληση συστημάτων για διαχείριση Ballast water πλοίων και σε μεθόδους καταστροφής υπολειμματικού πετρελαίου από πηγάδια αντλήσεως νερού. Επίσης, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα στο Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και στο εξωτερικό όπως, στο Πανεπιστήμιο Aalborg της Δανίας, το Πολυτεχνείο της Valencia στην Ισπανία και στη Unido - Ichet από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

24 ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Κατασκευή μεταλλικών προϊόντων ακριβείας Υπεύθυνος: Δασκαλάκης Εμμανουήλ BIO.ΠΑ Χανίων - Σούδα, 73200 Τηλ: Fax:

25 ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ :
Το μηχανουργείο Δασκαλάκη ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση από το 1975 και, μετά την αποφοίτηση του Εμμανουήλ Δασκαλάκη από το ΤΕΙ Ηρακλείου, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, το μηχανουργείο εξελίχθηκε από συμβατικό σε μηχανουργείο με κίνηση από υπολογιστές.

26 ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ :
Οι υπηρεσίες που προσφέρει το μηχανουργείο είναι: Κατασκευή εξαρτημάτων ακριβείας (στρατού) Επισκευή ναυτιλιακού εξοπλισμού Επισκευή ελαιουργείων, τυποποιητηρίων, συσκευαστηρίων και επαγγελματικών πλυντηρίων Εμπορία βανιλλομηχανών και ζυμωτηρίων. Η επιχείρηση διαθέτει κατάστημα στο 1ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνης και συνεργάζεται με επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

27 ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
AΦΟΙ ΠΟΛΛΑΚΗ Παραγωγή επίπλων Υπεύθυνος: Πολλάκης BIO.ΠΑ Χανίων - Σούδα, 73200 Τηλ Η επιχείρηση αυτή ασχολείται με την παραγωγή επίπλων για διάφορες εφαρμογές συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, έχοντας πολύ σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και απευθύνεται κυρίως στην τοπική αγορά.

28 ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Έρευνα για ακτίνες Λέιζερ Υπεύθυνος: Μιχάλης Ταταράκης BIO.ΠΑ Χανίων - Σούδα, 73200 Τηλ Fax Ε-mail:

29 ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ : Στην ερευνητική αυτή ομάδα καθηγητών του ΤΕΙ Κρήτης γίνεται προσπάθεια να τελειοποιηθούν ορισμένες τεχνικές των ακτινών λέιζερ και να βρουν εμπορικές εφαρμογές σε διάφορους κλάδους. Η εφαρμοσμένη αυτή έρευνα χρηματοδοτείται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω διαφόρων προγραμμάτων και συμμετέχουν ερευνητές από διάφορα μέρη του κόσμου.

30 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Η Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων Χανίων δραστηριοποιείται πολύ στο χώρο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, σε συνεργασία με διάφορους φορείς από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Θερμοκοιτίδα ήταν εταίρος σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα πλαίσια του INTERREG 3C, το FinNetSME και το E-Teams, ενώ έχει συμμετάσχει και στο πρόγραμμα CEBOS στα πλαίσια του IST. Σήμερα υλοποιεί σαν εταίρος το Ευρωπαικό πρόγραμμα SETCOM χρηματοδοτούμενο από το ΙΕΕ.

31 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1.  Λειτουργικές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Cebos) 2.  Δίκτυο για τη χρηματοδότηση περιφερειακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (FinNetSME) ( 3.  Διαπεριφερειακές Επιχειρηματικές Ομάδες (E-teams) ( 4.  Ευρωπαϊκό Προγραμμα SETCOM. (

32 FINNETSME Το πρόγραμμα FINNETSME υλοποιήθηκε τη περίοδο στα πλαίσια της πρωτοβουλίας INTERREG 3C , με συντονιστή την αναπτυξιακή τράπεζα της Σαξονίας ( Γερμανία ) . Στο πρόγραμμα αυτό που εστιαζόταν στη δημιουργία περιφερειακού δικτύου χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων , η θερμοκοιτίδα Χανίων συμμετείχε σαν εταίρος .

33 FINNETSME Το πρόγραμμα αυτό στόχευε στη βελτίωση των περιφερειακών μηχανισμών σε πολλές χώρες της ΕΕ σε θέματα χρηματοδότησης ΜΜΕ. Συμμετείχαν πολλοί φορείς από σχεδόν όλες τις χώρες της ΕΕ , και με την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών έγινε προσπάθεια να αναπτυχθούν ευέλικτοι μηχανισμοί χρηματοδότησης ΜΜΕ σε πολλές περιφέρειες.

34 FINNETSME Δεδομένου ότι το πρόβλημα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν τότε και είναι ακόμη σήμερα πολύ σημαντικό , το πρόγραμμα αυτό βοήθησε στην καταγραφή και τη προώθηση διαφόρων χρηματοδοτικών η μη χρηματοδοτικών μηχανισμών στήριξης των ΜΜΕ σε διάφορα κράτη.Ενδεικτικά αναφέρονται seed capital , venture capital , business angels , support of clusters , support of innovations κ. αλ.

35 E-TEAMS Το πρόγραμμα Ε-Teams υλοποιήθηκε τη περίοδο στα πλαίσια της Ευρωπαικής πρωτοβουλίας INTERREG 3C. Συντονιστής ήταν το Πανεπιστήμιο του Katowice της Πολωνίας ενώ συμμετείχαν εταίροι από 9 χώρες της Ε.Ε. , μεταξύ των οποίων και η θερμοκοιτίδα Χανίων.

36 E-TEAMS Στόχοι το προγράμματος αυτού (Διαπερειφερειακές επιχειρηματικές ομάδες ) , ήταν Α) Η δημιουργία αποτελεσματικών πολιτικών για τις ΜΜΕ στις περιφέρειες της Ε.Ε. Β) Η κατανόηση της αναγκαιότητας συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στη διαμόρφωση πολιτικών για τις ΜΜΕ σε περιφερειακό επίπεδο , με στόχο τη διατύπωση και τη παραγωγή των άριστων πολιτικών.

37 Ε-TEAMS Κατά την υλοποίηση του προγράμματος αυτού έγιναν επισκέψεις των εταίρων σε διάφορες περιφέρειες της Ε.Ε. , όπου μελετήθηκαν οι υπάρχουσες πολιτικές για τη στήριξη των ΜΜΕ, και καταγράφηκαν οι καλές και επιτυχημένες πρακτικές. Ακολούθως έγινε συγκριτική προτυποποίηση ( Benchmarking ) μεταξύ των περιφερειακών πολιτικών και εντοπίσθηκαν οι βέλτιστες πολιτικές.

38 SETCOM Το πρόγραμμα SETCOM υλοποιείται τη περίοδο , και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική πρωτοβουλία Ευφυής ενέργεια στην Ευρώπη. Συμμετέχουν 11 φορείς από την Ε.Ε. , με συντονιστή το εμπορικό επιμελητήριο του Πότσνταμ της Γερμανίας. Στο πρόγραμμα αυτό η Θερμοκοιτίδα Χανίων συμμετέχει σαν εταίρος με προυπολογισμό Ευρώ.

39 SETCOM Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη προώθηση των αειφορικών ενεργειακών τεχνολογιών σε τουριστικές περιοχές της Ε.Ε., και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία , εστιατόρια , κάμπιγκ και σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Στόχος είναι η προώθηση των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , και η μείωση των εκπομπών CO2 , λόγω της χρήσης ενέργειας στις δραστηριότητες αυτές.

40 SETCOM Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού υλοποιούνται δράσεις όπως η εκπόνηση τοπικού ενεργειακού σχεδίου , ενεργειακών επιθεωρήσεων σε ξενοδοχεία , ανάπτυξη του ενεργειακού τουρισμού , ενημέρωση των ξενοδόχων για τις αειφορικές ενεργειακές τεχνολογίες , εκπαίδευση τουριστών , και προώθηση οικολογικών τρόπων μετακίνησης σε τουριστικές περιοχές.

41 ΔΕΙΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ

42 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ
Δυσκολία εξόδου μιας επιχείρησης από τη θερμοκοιτίδα. Έλλειψη ενδιαφέροντος για δημιουργία επιχειρήσεων σε θέματα νέων τεχνολογιών Τα κτίρια είναι βιοτεχνικά κτίρια σχεδιασμένα για άλλο σκοπό και όχι για τη φιλοξενία επιχειρήσεων νέας τεχνολογίας. Δυσμενής οικονομική συγκυρία στη χώρα και παγκοσμίως.

43 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα έσοδα της θερμοκοιτίδας προέρχονται Α) Από τα μισθώματα των φιλοξενούμενων επιχειρήσεων. Β) Από επιχορηγήσεις των Ευρωπαικών προγραμμάτων που συμμετέχει. Τα οικονομικά αποτελέσματα της Θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων Χανίων είναι θετικά.

44

45

46 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Ευχαριστώ πολύ για τη προσοχή σας.


Κατέβασμα ppt "Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Του Γιάννη Βουρδουμπά Λέκτορα στο τμήμα Φυσικών πόρων και περιβάλλοντος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google