Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΜΦΥΛΗ-ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΜΦΥΛΗ-ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΜΦΥΛΗ-ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ
Ερευνητική εργασία

2 «Υπάρχει μια οικουμενική αλήθεια, που ισχύει για όλα τα κράτη, τους πολιτισμούς και τις κοινότητες: η βία κατά των γυναικών δεν είναι ποτέ αποδεκτή, ποτέ δικαιολογημένη, ποτέ ανεκτή».  Μπαν Κι Μουν

3 Ορισμός: Ο όρος έμφυλη βία χρησιμοποιείται για να καταδείξει ότι πολλά περιστατικά βίας κατά των γυναικών έχουν ως επίκεντρο τις ανισότητες κατά φύλο που προκαλούν την διαιώνιση της χαμηλότερης νομικής, κοινωνικής και οικονομικής θέσης των γυναικών στο κοινωνικό σύνολο.  

4 Ο θύτης-θύτες δεν έχει ερωτική σχέση με αυτό.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ : Ο θύτης-θύτες δεν έχει ερωτική σχέση με αυτό. Ο θύτης-θύτες έχει ερωτική σχέση με το θύμα-θύματα, απλώς την στιγμή του βιασμού το θύμα δεν συναίνεσε στην πράξη.

5 Συνέπειες : ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ

6 ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ Μόλυνση από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ιό HIV).
Εγκυμοσύνη-αποβολή ενός υπάρχοντα εμβρύου-έκτρωση. Εμμηνορροϊκές διαταραχές Σοκ-μούδιασμα-σοβαροί κοιλιακοί πόνοι. Ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων-εκτεταμένους τραυματισμούς.

7 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ Παράλυση από τον πόνο. Έντονη αηδία για τον εαυτό τους.
Έλλειψη δύναμης-συναισθηματική ισοπέδωση. Νιώθουν μολυσμένες Θυμός-οργή-ενοχή-απομόνωση-δυσπιστία Μυστικοπάθεια-φόβος-κατάθλιψη-άρνηση-ανασφάλεια

8 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ Απόρριψη από τα μέλη της οικογένειας
Στέρηση εκπαίδευσης, εργασίας, προστασίας , βοήθειας Εγκατάλειψη των βρεφών τους-βρεφοκτονία Στιγματισμός από την κοινωνία

9 ΡΟΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Αστυνομία: παρεμβαίνει σε περιστατικά κακοποίησης με δυσαρέσκεια και ύστερα από επίμονες προσκλήσεις.    Εκκλησία: δεν βρίσκουν την κατάλληλη αντιμετώπιση, καθώς πολλές φορές αυτοί τις προτρέπουν να υπακούσουν τους συζύγους τους. Ιατρική Νοσηλεία: Η νοσοκομειακή περίθαλψη δεν βοηθά μόνο στην ανάρρωση από τα τραύματα, αλλά λειτουργεί και σαν προσωρινό καταφύγιο.

10 Ιατρικές ενδείξεις Η κακοποίηση μπορεί να επηρεάσει στη μορφοποίηση του εγκεφάλου κατά 3-4 mm λόγω της πίεσης που δέχεται το θύμα. Ο εγκεφαλικός φλοιός αυξάνει την μάζα του ανάλογα με την χρήση .Υπάρχουν σημάδια στις περιοχές αυτές που σχετίζονται με τον έλεγχο των συναισθημάτων και την ανταπόκριση . Αυτή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη με ειδική φροντίδα .

11 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΙΠΛΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ 22ΧΡΟΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ
Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ Η «ΜΑΧΗ»

12 Σύλλογοι γυναικών ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.  Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας.  Δίκτυο για την καταπολέμηση της ανδρικής βίας κατά των γυναικών.  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ - ΠΑΙΔΙΟΥ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - WATCH FOR WOMEN'S RIGHTS.  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.  Κέντρα Υποδοχής Κακοποιημένων Γυναικών Γραμμή SOS «Δίπλα σου»: για θύματα οικογενειακής βίας και για θύματα σωματεμπορίας.. Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της γυναίκας – Βοήθεια για τη βία μέσα στην οικογένεια.

13 Οι πηγές μας: http://choustoulakis.blogspot.gr/2013/04/blog-post

14 Oνόματα Καλαϊτζάκη Βεατρίκη Καμαρίτη Κων/να Κωστάκη Δέσποινα
Σταύρου Γαρυφαλιά Χατζηδάκη Ασπασία

15 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! ΒΑΔΚΛ


Κατέβασμα ppt "ΕΜΦΥΛΗ-ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google