Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

2 ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑΣ Η εκτροφή μεταξοσκώληκα (σηροτροφία) ήταν ένα απόρρητο στοιχείο το οποίο γνώριζε μόνο η Κίνα μέχρι που δύο καλόγεροι, κάτοικοι της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ταξίδεψαν στη μεγάλη ασιατική χώρα κι έφεραν τα πολύτιμα σκουλήκια μες τα μπαστούνια τους.

3 ΚΛΑΔΩΜΑ Οι μεταξοσκώληκες και γενικότερα τα σκουλήκια μια περίοδο της ζωής τους την περνάνε πλέκοντας το κουκούλι τους. Αυτή η περίοδος λέγεται κλάδωμα. Στο μεταξοσκώληκα αυτή η περίοδος έρχεται την 8η μέρα της πέμπτης ηλικίας.

4 ΚΛΑΔΩΜΑ ( συνέχεια) Όταν φτάσει η περίοδος του κλαδώματος οι μεταξοσκώληκες κόβουν το φαγητό, γίνονται διαφανείς, μικραίνουν, κινούνται συνέχεια, σχεδιάζουν ομόκεντρους κύκλους με το κεφάλι τους βγάζοντας νήματα απ’ το στόμα τους και εκτελούν κι άλλες τέτοιες περίεργες ενέργειες.

5 ΚΛΑΔΩΜΑ (συνέχεια) Για το κλάδωμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικές ύλες σαν κλαδιά βελανιδιών, πεύκο κτλ. ή τεχνητές όπως πλαστικό. Σε 2-3 μέρες το τύλιγμα της φούσκας θα ‘χει γενικευτεί. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία το μήκος της μεταξωτής κλωστής θα φτάσει περίπου τα μέτρα.

6 ΞΕΚΛΑΔΩΜΑ Το ξεκλάδωμα είναι μια διαδικασία που έχει σκοπό τη συγκομιδή των κουκουλιών πάνω απ’ τα δέντρα. Τα κουκούλια χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες: τα κανονικά, τα διπλά, τα ανώμαλα και τα λερωμένα.

7 ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ Η σηροτροφία πρέπει να γίνεται σε κλειστούς χώρους, μια φορά το χρόνο, το Μάη στην Ευρώπη ενώ στην Κίνα 2 φορές. Ο χώρος εκτροφής πρέπει να αερίζετε καλά


Κατέβασμα ppt "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google