Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όταν ο άνθρωπος νομίζει ότι τα ξέρει όλα!!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όταν ο άνθρωπος νομίζει ότι τα ξέρει όλα!!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όταν ο άνθρωπος νομίζει ότι τα ξέρει όλα!!!

2 Μου έχουν στείλει τα πιο κάτω, τα θεωρώ ως πολύ σημαντικές προβλέψεις.
Ευχαριστώ όσους έψαξαν και βρήκαν τόσο παλιά, και τόσο σημαντικά γεγονότα!!

3 «Ό,τι ήταν δυνατόν να εφευρεθεί, έχει ήδη εφευρεθεί»
«Ό,τι ήταν δυνατόν να εφευρεθεί, έχει ήδη εφευρεθεί». Charles Duell, Διευθυντής της υπηρεσίας ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ, 1899. Και προσωπικά άκουσα κάτι σχετικό, περίπου το 1990, από κάποιον επιστήμονα της ΝΑΣΑ: «Τι άλλο να κάνουμε; Που να φτάσουμε;» Απορώ πως κάποιοι γίνονται επιστήμονες, και πως ανακαλύπτουν και εμμέσως συνιστούν, το τέλος των ανθρώπινων προσπαθειών!!

4 «...όσα βιβλία κι αν τυπωθούν, η καλλιτεχνική γραφή δεν θα υποχωρήσει ποτέ, γιατί τα έντυπα βιβλία δεν θα μπορέσουν να συναγωνιστούν σε ποιότητα τα χειρόγραφα...» Τζιοβάνι Τριτέμιο (1492), λίγο μετά την εφεύρεση της τυπογραφίας.

5 «Το κουτί που παίζει ασύρματα μουσική, δεν φαίνεται να έχει εμπορική αξία. Ποιος θα πλήρωνε για μηνύματα που στέλνονται στον αέρα;» Ο David Sarnoff στη δεκαετία του 1920, όταν του ζητήθηκε να συμμετάσχει σε εταιρία κατασκευής ραδιοφώνων. Τι να σχολιάσω; Ότι τρελαίνονται τα μυνήματα στον αέρα;

6 «Όχι κύριέ μου, μπορεί οι Αμερικάνοι να χρειάζονται το τηλέφωνο, αλλά εμείς στην Αγγλία δεν το χρειαζόμαστε! Έχουμε πολλούς κλητήρες!» Ο Sir William Preece, αρχιμηχανικός της βρετανικής τηλεφωνικής εταιρείας το έτος 1896 προς τον Graham Bell, όταν ο τελευταίος θέλησε να κάνει επίδειξη της τηλεφωνικής συσκευής του.

7 «H ασύρματη επικοινωνία δεν έχει μέλλον»

8 «Όποιος γνωρίζει το θέμα θα καταλάβει ότι πρόκειται για εμφανή αποτυχία». Χένρι Μόρτον, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Στήβενς, 1878, για την ηλεκτρική λάμπα. «Είναι χάσιμο χρόνου, κανείς δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει». Τόμας Έντισον, 1889, για το εναλλασσόμενο ρεύμα.

9 Ελάχιστα χρόνια πριν πατήσει ο άνθρωπος το φεγγάρι
«Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να πάει ποτέ άνθρωπος στο φεγγάρι, είναι πολύ δύσκολο». Richard Wooly, Βρετανός αστρονόμος, 1957.

10 Μόλις 30χρόνια πριν, από σήμερα!!!
«To είναι ένα προϊόν που καθ' ολοκληρίαν δεν μπορεί να πουληθεί». Ian Sharp, της εταιρείας Sharp Associates, το έτος 1979. Τι να πει ο απλός καθημερινός άνθρωπος!!!

11 Εδώ τουλάχιστο, είναι πιο παλιά, 52χρόνια!!!
«Ναι, αλλά πού μπορεί να χρησιμεύσει αυτό το πράγμα;» 'Ενας τεχνικός της IBM για τον πρώτο μικροεπεξεργαστή,1968.

12 Μόλις 60χρόνια πριν!! Προέβλεπαν τους υπολογιστές… περισσότερο από το βάρος δύο αυτοκινήτων !!
«Οι υπολογιστές δεν θα ζυγίζουν στο μέλλον πάνω από 1,5 τόνο» Το περιοδικό Popular Mechanics, το 1949, στις προβλέψεις του για την εξέλιξη της τεχνολογίας.

13 Μόλις 33χρόνια πριν!!! Σιωπή!!! Τι να πούμε;;;
Μόλις 33χρόνια πριν!!! Σιωπή!!! Τι να πούμε;;; «Δεν βλέπω απολύτως κανένα λόγο να χρειάζεται κάποιος έναν υπολογιστή στο σπίτι του». Ken Olson, Ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας Digital Equipment, 1977.

14 «Να μην κάνουμε όνειρα για την τηλεόραση, δεν είναι δυνατή η χρηματοδότησή της». Lee De Forest, εφευρέτης της τρίοδης λυχνίας, το έτος 1926.

15 Και 20χρόνια μετά.. πάλι τα ίδια!!
«Η τηλεόραση δεν πρόκειται να επικρατήσει στην αγορά, γιατί οι άνθρωποι θα βαρεθούν να κάθονται κάθε βράδυ και να κοιτάνε ένα κουτί!» Ο Darryl F. Zanuck, διευθυντής της εταιρείας 20th Century-Fox το έτος 1946.

16 Την ίδια περίπου χρονολογία!!!
«Εκτιμώ ότι σε παγκόσμια κλίμακα υπάρχει μία αγορά για 5 υπολογιστές». Thomas Watson, πρόεδρος της εταιρίας IBM το έτος 1943 Μεγάλη αισιοδοξία υπήρχε για τους υπολογιστές!!!

17 «Εχουμε εξαντλήσει τα όρια του δυνατού με τους υπολογιστές»
«Εχουμε εξαντλήσει τα όρια του δυνατού με τους υπολογιστές». Τζον Φον Νόϊμαν,1949, για τα έξυπνα τηλέφωνα. Να πούμε κάτι;;

18 Απόψεις, για τα σημερινά 20χρονα παιδιά!!!
Απόψεις, για τα σημερινά 20χρονα παιδιά!!! «Τά ψώνια εξ αποστάσεως, αν και είναι απολύτως δυνατά, δε θα γίνουν ποτέ επιτυχή, γιατί οι γυναίκες θέλουν να βγαίνουν έξω από το σπίτι, να διαχειρίζονται τα εμπορεύματα, να αλλάζουν γνώμη». Time, 1986.

19 Αντιλήψεις οικονομίας!!
«Ενώ θεωρητικά και τεχνικά η τηλεόραση είναι μία δυνατότητα, εμπορικά και οικονομικά είναι μια εξέλιξη για την οποία δεν αξίζει να δαπανήσουμε χρόνο». Λι Ντι Φόρεστ, εφευρέτης του σωλήνα κενού

20 Αντιλήψεις πολεμοχαρών!!
«Η ατομική ενέργεια θα μπορούσε να είναι τόσο καλή όσο τα σημερινά εκρηκτικά, αλλά είναι απίθανο να παράγει κάτι πολύ πιο επικίνδυνο». Ουίνστον Τσόρτσιλ, 1939.

21 Τον πιο κάτω καθηγητή στρατάρχη, έπρεπε να είχε σύμβουλο ο Χίτλερ!!
«Τα αεροπλάνα είναι ενδιαφέροντα παιχνίδια, αλλά δεν έχουν στρατιωτική σημασία» Στρατάρχης Ferdinand Foch, 1917, καθηγητής στρατηγικής, Ecole Superieure de Guerre.

22 «Γεωτρήσεις για πετρέλαιο; Εννοείς να κάνουμε τρύπες στη γη για να βρούμε πετρέλαιο; Είσαι τρελός;». Γεωτρυπανιστές το έτος 1859 προς τον Edwin L. Drake, όταν αυτός τους ζήτησε να κάνουν γεωτρήσεις για πετρέλαιο, αντί για νερό.

23 Από εδώ και κάτω πιο εξειδικευμένα…
«Ποτέ δεν θα έχουμε αρκετά αυτοκίνητα για να γεμίσουμε αυτούς τους δρόμους». Charles Scott, συγκοινωνιολόγος, στη δεκαετία του 1940 για τις λεωφόρους του Los Angeles. Ήταν και συγκοινωνιολόγος !!! Το 1940!!!

24 «Δεν είναι δυνατόν να πετάξουν μηχανές με μεγαλύτερο βάρος από τον αέρα» Ο William Thomson, αργότερα λόρδος Kelvin, πρόεδρος της Royal Society, το έτος 1895. Άραγε η γη και τα αστέρια, πώς να πετάνε;;

25 «Δεν θα υπάρξουν ποτέ πάνω από 1000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη, δεν θα βρεθούν τόσοι σωφέρ να τα οδηγήσουν». Ο υπεύθυνος τύπου της εταιρίας Daimler Benz, κατασκευάστριας των αυτοκινήτων Mercedes, το έτος 1928. Κι εγώ διαλαλώ στους πάντες, ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην μπορεί να οδηγήσει!!!

26 «Η άμαξα χωρίς άλογα είναι προς το παρόν μια πολυτέλεια για τους πλούσιους. Αν και η τιμή της πιθανότατα θα πέσει στο μέλλον, δεν θα γίνει ποτέ τόσο δημοφιλής όσο τα ποδήλατα».  Literary Digest,1899. Και να φανταστεί κανείς, ότι ένας τρελός δικός μας, τότε, που τελικά αγίασε, είχε πεί: «Θα έρθει εποχή που σ’ αυτό το δένδρο θα δένετε 40άλογα!!»

27 Επενδυτές!!! Μεγάλοι οικονομολόγοι!!
«Το άλογο θα συνεχίσει να υπάρχει, το αυτοκίνητο είναι μόνο ένας νεωτερισμός, μια μόδα!» Απάντηση ενός προέδρου της Michigan Savings Bank στην ερώτηση κάποιου δικηγόρου το έτος 1903, αν αξίζει να επενδύσει χρήματα σε μετοχές της Ford Motor Co.

28 Μεγάλοι οικονομολόγοι!!!
«Οι μετοχές έφτασαν σε ένα σταθερό ύψος που φαίνεται να είναι ένα μόνιμο πλατό». Irving Fisher, καθηγητής οικονομικών, Yale University, 1929, λίγο πριν από το κραχ των χρηματιστηρίων.

29 Τι έχουν να πούνε τα σημερινά μεγάλα κεφάλια;;;
Οι αυτοαποκαλούμενοι ως μεγάλοι φωστήρες, ή, οι διοριζόμενοι για τα μεγάλα συμφέροντα;; Τότε, υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να εισχωρήσει κάποιος άσημος σε κάποια παρέα, και να προσφέρει το μυαλό του!! Σήμερα, και να θέλει, είναι αδύνατο!!

30 Μεγάλοι φωστήρες της εποχής μας, στην ανθρωπότητα, πάντα είχαμε επαναστάσεις, κι αν συμβάδιζαν με τις φυσικές ανάγκες, πάντα πετύχαιναν!! Βέβαια, όλες οι επαναστάσεις κάποτε τελειώνουν, όμως, μήπως αυτό δεν είναι υγιές; Δεν είναι το σωστό;

31 Ακριβώς αυτό είναι το φυσιολογικό, το τέλος των επαναστάσεων να έρχεται με άλλες επαναστάσεις, πιο εξελιγμένες για την φύση-άνθρωπο!!

32 Τώρα βρισκόμαστε στην αρχή πολλών επαναστάσεων όπως:
Στην άφθονη ηλιακή ενέργεια και κάθε σχετική χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος! Στην κατάργηση κάθε υποχρεωτικής εργασίας!!

33 Στην παραδεισένια ζωή!!! Στην εναέρια ατομική κυκλοφορία!!
Στην κατάργηση των χρημάτων!! Στην διόγκωση πληροφοριών του εγκεφάλου μας, ώστε μην παράγει σκέψη μόνο το 10%, αλλά ν’ ανέβει κατά πολύ πιο πάνω!! Στην παραδεισένια ζωή!!!


Κατέβασμα ppt "Όταν ο άνθρωπος νομίζει ότι τα ξέρει όλα!!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google