Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EROS.COM.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EROS.COM."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EROS.COM

2 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΤΖΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΚΑΛΙΔΟΥ ΚΕΛΛΗ ΧΟΡΟΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑΗ

3 Twitter Vs Facebook Τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα τα οποία έχουν αλλάξει την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων είναι το Facebook και το twitter. Το Facebook και το Twitter είναι οι δυο μεγαλύτεροι μονομάχοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με πληθυσμό 750 εκατομμύρια το πρώτο και 100 εκατομμύρια το δεύτερο. Ενδεικτικό της μεγάλης δύναμης των δύο αυτών ιστοσελίδων είναι ότι στο Facebook πραγματοποιήθηκαν 4,5 εκατομμύρια ενημερώσεις προφίλ στις 11 Μαρτίου 2011, ήμερα που η Ιαπωνία επλήγη από τσουνάμι και σεισμό, ενώ αντίστοιχα πραγματοποιήθηκαν 1200 tweets ανά λεπτό μόνο στο Τόκιο 60 λεπτά μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία!

4 Το Facebook ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2004 και αποτελεί τον ιδανικό τόπο γνωριμιών, επικοινωνίας με τον κοινωνικό σας κύκλο, αλλά και επανασύνδεσης με πρόσωπα από το παρελθόν. 50% των χρηστών συνδέεται κάθε ημέρα και ξοδεύει 700 δις. λεπτά ενώ συγχρόνως ανεβαίνουν 100 εκατομμύρια φωτογραφίες και 900 εκατομμύρια αναρτημένα αντικείμενα. Η κορυφαία στιγμή του Facebook ήταν όταν ο Μπαράκ Ομπάμα,στις 20 Απρίλιου του 2011, έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραχώρησε συνέντευξη σε κοινωνικό δίκτυο, απαντώντας σε ερωτήσεις μελών του, ενώ η χειρότερη όταν η Βρετανίδα Σιμόν Μπακ αυτοκτόνησε τα Χριστούγεννα του 2010 από υπερβολική κατανάλωση χαπιών, έχοντας προαναγγείλει την πράξη της στο προφίλ της. Τέλος ένα πολύ εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει στις κόρες του Μπαράκ Ομπάμα να δημιουργήσουν λογαριασμό.

5

6 Το twitter αντίστοιχα ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2006 και είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει συνεχή ενημέρωση παντού και πάντα και από το οποίο μπορεί ο καθένας να πάρει άμεσες απαντήσεις στις ερωτήσεις του. Η κορυφαία στιγμή του twitter ήταν η παγκόσμια αποκλειστικότητα όταν ο Πακιστανός Σοχέιμπ Αθάρ μετέδωσε πρώτος την επιχείρηση εκτέλεσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου του 2011, ενώ η χειρότερη όταν ο Βρετανός ποδοσφαιριστής Ράιαν Γκιγκς μηνύει το twitter τον Μάιο του 2011 για συκοφαντικά, όπως υποστηρίζει, σχόλια χρηστών του κοινωνικού δικτύου. Διοικήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως ο Παναθηναϊκός, έχουν απαγορεύσει στους παίκτες τους να δημιουργήσουν λογαριασμό.

7 Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Δυστυχώς όμως η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δε σταματά απλώς στην ανταλλαγή και έκφραση απόψεων. Παιδιά του δημοτικού διαπιστώνεται ότι κάνουν αυξημένη χρήση του διαδικτύου, ενώ τα επίπεδα στις τάξεις του λυκείου αρχίζουν να χαμηλώνουν. Οι ψυχολόγοι που ερευνούν το θέμα φαίνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι, αφού το ποσοστό του 2,4% των εφήβων εμφανίζει συμπεριφορά εξάρτησης και το 19,1% παρουσιάζει οριακή χρήση, βρίσκεται δηλαδή ένα σκαλοπάτι πριν από τον εθισμό.

8 Τα παιδιά που κατοικούν στις περιοχές της περιφέρειας έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εξάρτησης από τα παιδιά που κατοικούν μέσα στην Αττική. Τα παιδιά της επαρχίας καταφεύγουν στο διαδίκτυο, διότι με τον τρόπο αυτό ξεφεύγουν από την απομόνωση της κοινωνίας τους και μπορούν να νιώσουν ότι είναι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου. Με κάθε μας επίσκεψη στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκθέτουμε αυτομάτως τον εαυτό μας σε μεγάλο κίνδυνο, αφού πολλά είναι τα παιδιά που κολακεύονται από το ενδιαφέρον των υποτιθέμενων συνομηλίκων τους και καταλήγουν να περνούν ώρες ατελείωτες στον υπολογιστή, να συνομιλούν με κάποιον άγνωστο και να του εκμυστηρεύονται λεπτομέρειες της προσωπικής και ερωτικής τους ζωής.

9

10

11 «Το πρόβλημα είναι ότι αρκετά παιδιά ανακαλύπτουν την εφηβεία τους μέσα στο facebook και όχι στον έξω κόσμο. Υπάρχουν έφηβοι που φτάνουν στα άκρα. Ειδικά τα κορίτσια προσπαθούν να αποδείξουν τη θηλυκότητά τους, με αποτέλεσμα να επιδίδονται σε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό ανάρτησης προκλητικών φωτογραφιών ή μηνυμάτων», εξηγεί, μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο Γιώργος Κορμάς, επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών

12 Μπαίνω κάθε μέρα στο facebook τουλάχιστον για δύο ώρες, κυρίως για να μάθω τα νέα των φίλων μου. Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύει αυτά που γράφουν οι άλλοι για τις ζωές τους», λέει στα «ΝΕΑ» η 18χρονη Μαρίλια Μαρίνου, φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. «Το facebook είναι ένας νέος τόπος κουτσομπολιού, όπως ήταν για τους άντρες το καφενείο και για τις γυναίκες το κομμωτήριο. Εκεί μέσα είναι πανεύκολο να μάθεις τα πάντα για οποιονδήποτε. Δεν μπαίνεις καν στον κόπο να ρωτήσεις. Απλά βλέπεις τον τοίχο του και σου λύνονται όλες οι απορίες. Μετά ανοίγεις παράθυρο με την κολλητή σου και σχολιάζετε. Ολοι για ένα like ζουν πλέον», λέει η 18χρονη φοιτήτρια.

13 Όλοι για ένα like ζουν πλέον

14 Στα κοινωνικά δίκτυα εξελίσσεται ένας άτυπος ανταγωνισμός δημοτικότητας. «Ποιος έχει ανεβάσει τις περισσότερες και τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες; Ποιος έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα like στις αναρτήσεις του; Ποιος έχει τους περισσότερους φίλους; Πολλοί έφηβοι δίνουν την εντύπωση ότι ζουν για να ανατροφοδοτούν το ψηφιακό τους προφίλ...».

15 Την ίδια στιγμή, στα κοινωνικά δίκτυα το κουτσομπολιό… αναστενάζει
Την ίδια στιγμή, στα κοινωνικά δίκτυα το κουτσομπολιό… αναστενάζει. Οι νέοι δεν περιμένουν να βρεθούν στο σχολείο για να σχολιάσουν τη χυλόπιτα που έριξαν το προηγούμενο βράδυ, ούτε χρεώνονται με γραπτά μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις για να μάθουν τα νέα των φίλων τους. Το κάνουν αφήνοντας ένα σχόλιο στον τοίχο των επαφών τους στο facebook, κάνοντας like στις αναρτήσεις τους ή - για τα πιο προσωπικά ζητήματα - στέλνοντας πριβέ μήνυμα και συνομιλώντας σε πραγματικό χρόνο στο chat room της ιστοσελίδας

16 Ψηφιακή χυλόπιτα

17 Η «μόδα» του sexting Ανθηση» γνωρίζει και το φαινόμενο του sexting, δηλαδή η ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, βίντεο και φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου. Ακόμη και μαθητές γυμνασίου ανταλλάσσουν άσεμνες φωτογραφίες που έχουν τραβήξει, προκειμένου να σκανδαλίσουν τους συμμαθητές τους.

18 1. Έχετε facebook ?

19 2. Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο facebook ?

20 3. Για ποιο λόγο χρησιμοποιείτε το facebook ?

21 4. Οι φίλοι σας στο facebook είναι από:

22 5. Έχετε συνομιλήσει πoτέ με άγνωστο?

23 Τι θέματα περιλαμβάνουν οι συζητήσεις σας?

24 Γνωρίζετε όλους τους φίλους σας στο facebook?

25 Έχετε φλερτάρει μέσω facebook?

26 Όταν έχετε κάποια σχέση επικοινωνείτε και μέσω facebook?

27 Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή σας χωρίς το facebook?

28 Η ζωή χωρίς το facebook


Κατέβασμα ppt "EROS.COM."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google