Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πόσο ηθικός/-ή είστε; Test προσωπικότητας Από το www.e-cool.grwww.e-cool.gr Ποια είναι η στάση σας απέναντι στην ηθική, το sex και την τιμιότητα;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πόσο ηθικός/-ή είστε; Test προσωπικότητας Από το www.e-cool.grwww.e-cool.gr Ποια είναι η στάση σας απέναντι στην ηθική, το sex και την τιμιότητα;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πόσο ηθικός/-ή είστε; Test προσωπικότητας Από το www.e-cool.grwww.e-cool.gr Ποια είναι η στάση σας απέναντι στην ηθική, το sex και την τιμιότητα;

2 Το παρακάτω συναρπαστικό τεστ προσωπικότητας, γράφτηκε από έναν εμπειρογνώμονα γάμου του Σίδνεϋ που είναι πιστοποιημένος ψυχολόγος. Άρχισε ως τέχνασμα συνομιλίας σε γεύμα-πάρτυ, αλλά έχει προετοιμαστεί με αυτήν την μορφή για να εξετάζονται οι αναγνώστες μόνοι τους. Για να κάνετε το τεστ πρέπει να εκφέρετε την τίμια γνώμη σας για την ηθική και την τιμιότητα των τεσσάρων χαρακτήρων στην ιστορία μας στο δάσος Sherwood. Ξεχάστε οποιεσδήποτε προκαταλήψεις που μπορείτε για αυτούς - αυτή είναι μια διαφορετική μορφή της γνωστής ιστορίας απ’ όλες τις άλλες.

3 "Ο Σερίφης του Νόττιγχαμ συνέλαβε τον Little John και τον Robin Hood και τους φυλάκισε στο υψίστης ασφαλείας μπουντρούμι του. Η Λαίδη Marion ικέτευσε το σερίφη να τους απελευθερώσει, παρασυρμένη από την αγάπη της για το Robin. Ο σερίφης συμφώνησε να τους απελευθερώσει μόνο εάν η Marion περνούσε τη νύχτα μαζί του. Αυτή δέχτηκε. Το επόμενο πρωί ο σερίφης απελευθέρωσε τους φυλακισμένους του. Ο Robin αμέσως απαίτησε να του πει η Marion πώς έπεισε το σερίφη να τους αφήσει ελεύθερους. Η Marion ομολόγησε την αλήθεια και συγχύστηκε όταν την κακομεταχειρίστηκε ο Robin, αποκαλώντας την παλιοθήλυκο και λέγοντας ότι δεν ήθελε να την ξαναδεί ποτέ. Σ’ αυτό το σημείο ο Little John την υπερασπίστηκε, προσκαλώντας την να φύγει από το Sherwood μαζί του και υποσχόμενος ισόβια αφοσίωση. Αυτή δέχτηκε κι έφυγαν μακριά οι δύο τους."

4 Τώρα σύμφωνα με τα ρεαλιστικά καθημερινά πρότυπα συμπεριφοράς, βάλτε το Robin, τη Λαίδη Marion, τον Little John και το Σερίφη, στη σειρά με την οποία θεωρείτε ότι αυτοί επέδειξαν τη μεγαλύτερη ηθική και τιμιότητα. Δεν υπάρχει καμία "σωστή" απάντηση και παρακάτω είναι η εκτίμηση του ψυχολόγου για κάθε μια από τις 23 περιπτώσεις. Μην προχωρήσετε παρακάτω έως ότου έχετε φτιάξει τη δική σας σειρά αξιολόγησης.

5 Για να έχετε σωστά αποτελέσματα πρέπει να είστε ειλικρινής !

6 ROBIN, MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ, LITTLE JOHN LITTLE JOHN, ROBIN, ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION ROBIN, MARION, LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN, MARION, LITTLE JOHN LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN, MARION LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION, ROBIN LITTLE JOHN, MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN LITTLE JOHN, MARION, ROBIN, ΣΕΡΙΦΗΣ ROBIN, LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION ROBIN, LITTLE JOHN, MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ ROBIN, ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION, LITTLE JOHN MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ, LITTLE JOHN, ROBIN LITTLE JOHN, ROBIN, MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ MARION, ROBIN, ΣΕΡΙΦΗΣ, LITTLE JOHN ΣΕΡΙΦΗΣ, LITTLE JOHN, MARION, ROBIN ΣΕΡΙΦΗΣ, LITTLE JOHN, ROBIN, MARION ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION, LITTLE JOHN, ROBIN ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION, ROBIN, LITTLE JOHN ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN, LITTLE JOHN, MARION MARION, LITTLE JOHN, ROBIN, ΣΕΡΙΦΗΣ MARION, LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN MARION, ROBIN, LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN, LITTLE JOHN

7 ROBIN, MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ, LITTLE JOHN: Το βρίσκετε δύσκολο να δεχτείτε τις συγκαταβατικές στάσεις των άλλων, ή να τους πείσετε για την ισχύ των δικών σας προτύπων. Δεν εμπιστεύεστε τους ανθρώπους και δεν έχετε μια πολύ ευτυχισμένη ζωή. ♂ Για σας "αγάπη" περιλαμβάνει περισσότερο το sex και το καθήκον, παρά την αγάπη για τους ανθρώπους και τη συγχώρεση. ♀ Κατηγορείτε τους άνδρες για ένα μεγάλο μέρος των βασάνων της ζωή σας.

8 ROBIN, MARION, LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ: Η φιλοσοφία ζωής σας είναι ένα θλιβερό συνοθύλευμα των κανόνων της κοινωνίας, των πεποιθήσεων και του ρομαντισμού σας. Δεν είστε αγενείς, μόνο σοβαροί και πεζοί. ♂ Βλέπετε μια γυναίκα ως αδύνατη, αλλά επιθυμητή. ♀ Αγανακτείτε με την υπεροψία των ανδρών.

9 ROBIN, ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION, LITTLE JOHN: ♂ Σκεφτόσαστε ότι είστε δυστυχισμένος, αν και πιθανώς δεν θα το αναγνωρίσετε. Σαν άσπλαχνος αυταρχικός, είστε τόσο ηθικός όσο σας ταιριάζει και όχι περισσότερο. Δεν εφαρμόζετε τους ίδιους κανόνες στους άνδρες όπως κάνετε στις γυναίκες. ♀ Πόσο άνευ αξίας, φαίνεστε να σκέφτεστε, ότι είναι οι γυναίκες.

10 ROBIN, LITTLE JOHN, MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ: Είστε ηθικολόγοι με συμβατικές ιδέες, τις οποίες μερικοί άνθρωποι θα αποκαλούσαν ντεμοντέ. ♂ Πιθανώς θεωρείτε τον εαυτό σας σαν ένα δίκαιο άνθρωπο, σ’ ένα κόσμο που πέφτει πολύ κάτω από τα πρότυπά σας. Οι απαγορεύσεις και η αίσθηση ενοχής σας συμπεριλαμβάνονται στον δικό σας τρόπο της ευτυχίας. ♀ Άτυχη στην αγάπη; Ίσως ελπίζετε για πάρα πολλά σε έναν άνδρα. Να είστε ρεαλίστρια κι όχι ρομαντική.

11 ROBIN, LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION: Είστε συμβατικοί και πουριτανοί. ♂ Ηθικολογείτε και θεωρείτε τις γυναίκες ως μεγάλη συνωμοσία ενάντια στον άνδρα, με το sex ως το κύριο όπλο τους. Χάνετε πολλά στη ζωή. ♀ Οι γονείς σας έπαιξαν πιθανώς σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός τέτοιου κόμπλεξ ενοχής, σαν το δικό σας. Το μυαλό σας είναι δεμένο με αλυσίδες κι είναι καιρός να κάνατε κάτι για να το απελευθερώσετε.

12 LITTLE JOHN, ROBIN, ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION: Δεν είναι εύκολο να σας καταλάβουμε. Βασικά κυβερνάστε από ένα κόμπλεξ κατωτερότητας και συναισθήματα αβεβαιότητας. Πώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας στον κόσμο; Ιδεαλιστές, ηθικολόγοι, κομφορμιστές; ♂ Οι συγκρουόμενες απόψεις σας σχετικά με το sex και την ηθική μπορούν να οδηγήσουν σε κάθε είδους σεξουαλικό πρόβλημα. Φοβάστε πάντα τις γυναίκες, πιθανώς αρχίζοντας από τη μητέρα σας. ♀ Είναι ντροπή για σας που δεν έχετε δεχτεί την ιδέα της γυναίκας ως ισότιμο (και μερικές φορές ισχυρότερο) εταίρο του άνδρα.

13 LITTLE JOHN, MARION, ROBIN, ΣΕΡΙΦΗΣ: Είστε αρκετά ανοιχτόμυαλοι, ρομαντικοί και ικανοποιείστε λογικά. Εκτιμάτε πολύ την ευγένεια και προσπαθείτε να ζήσετε με τα ιδανικά σας. Δεν κρύβεστε από τον εαυτό σας, ή από τους άλλους, έχετε ισχυρή ανάγκη για ασφάλεια, η οποία μπορεί να είναι είτε συναισθηματική είτε υλική. ♂ Ίσως τείνετε να εξιδανικεύετε τις γυναίκες και να τις πιστώνετε με αρετές που δεν έχουν. ♀ Οι εμπειρίες σας με τους άνδρες, δεν ήταν όλες ευτυχείς, ίσως επειδή ελπίζετε σε πάρα πολλά;

14 LITTLE JOHN, MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN: Είστε οι ελαφρά ρομαντικοί ρεαλιστές. Σέβεστε την αλήθεια και είστε ανοιχτόμυαλοι και ευέλικτοι. Ανεξάρτητα εάν είστε άνδρας ή γυναίκα, είστε πιθανώς ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Συμπαθείτε τους ανθρώπους και μπορεί κανείς εύκολα να κάνει φιλίες μαζί σας. Δεν είστε πολύ τολμηροί, αλλά αυτό δεν σας ενοχλεί.

15 LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION, ROBIN: Κι εσείς, θεωρείτε ότι η ηθική είναι μια άλλη λέξη για την κοινή λογική και το πρέπον κι όχι κάτι που ισχύει για όλο τον κόσμο ή μια θρησκευτική αλήθεια. Η αίσθηση σας για την ασφάλεια είναι δυνατή και θα εκτιμούσατε την αξιοπιστία ως μια από τις αρετές σας. ♂ Η εκτίμηση σας για τις γυναίκες ως κατώτερο φύλο, δείχνει ότι είστε λίγο αβέβαιοι γι’ αυτές. ♀ Είστε πιό ελαστική για την ηθική των άλλων, από όσο είστε για τη δική σας.

16 LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN, MARION: Είστε συμβατικοί, πεζοί και κάπως σεμνότυφοι. Θα ήταν έκπληξη εάν η συναισθηματική ζωή σας ήταν ένα «μουγκρητό» επιτυχίας. ♂ Έχετε μια «από τα παλιά» αυταρχική στάση. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, έχετε μερικές θλιβερές παραισθήσεις για τις γυναίκες. ♀ Αποδέχεστε ένα διπλό πρότυπο ηθικής, στο οποίο οι γυναίκες είναι το "δεύτερο φύλο".

17 ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN, MARION, LITTLE JOHN: ♂ Το βρίσκουμε δύσκολο να σας φανταστούμε να έχετε μια γεμάτη, ευτυχισμένη ζωή. Η ζεστασιά κι η αμοιβαία παραχώρηση της αγάπης, δεν είναι για σας. Η ερωτική σας ζωή είναι περικυκλωμένη από το φανταστικό κι ούτε καταλαβαίνετε, ούτε εκτιμάτε τις γυναίκες. ♀ Εάν πραγματικά θεωρείτε ότι αυτή είναι η σωστή σειρά, μας μπλέκετε εντελώς.

18 MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ, LITTLE JOHN, ROBIN: Μια τελείως εμφατική απόρριψη των έτοιμων αξιών, με πιθανώς μερικό καμουφλάζ. Μισείτε να θεωρείστε αδύνατοι ή ανασφαλείς. Εκτιμάτε την τιμιότητα, και απεχθάνεστε την κοροϊδία και την υποκρισία. ♂ Οι γυναίκες είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωή σας και είστε - ή ίσως θα θέλατε να είστε - αρκετά αδίστακτος και με τις γυναίκες και με τη ζωή γενικώτερα. ♀ Είστε ανεκτική με τους άνδρες και με τις αποτυχίες τους - αλλά επισημαίνουμε τους άνδρες, γιατί δεν έχετε καθόλου χρόνο για αγόρια που ζούν στις προσταγές ανδρών.

19 MARION, ROBIN, ΣΕΡΙΦΗΣ, LITTLE JOHN: Ξέρετε τα, όπως αυτά αποκαλούνται, γεγονότα της ζωής, αλλά όχι και το να απολαμβάνετε την ίδια τη ζωή. Δεν είστε ρεαλιστές και τείνετε να είστε επίμονοι. ♂ Οι γυναίκες, σκέφτεστε, είναι είτε πόρνες είτε άγγελοι και υπερεκτιμάτε τις διαφορές μεταξύ των φύλων. Μια γυναίκα μπορεί να βρεί δύσκολο το να ζήσει μαζί σας. ♀ Δεν είστε βέβαιες εάν η αλήθεια και η ηθική πηγαίνουν χέρι-χέρι ή είναι σε αντίθεση. Δεν έχετε μια πολύ καλή γνώμη για τους άνδρες.

20 MARION, ROBIN, LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ: Εάν δεν είστε ευτυχείς - και υποψιαζόμαστε οτι δεν είστε – πιθανόν είναι επειδή αισθάνεστε ένοχοι για τα συναισθήματα σας και δεν έχετε εμπιστοσύνη στις απόψεις σας. ♂ Χωρίς καμία αμφιβολία θεωρείτε τον εαυτό σας ηθικό και δίκαιο άνθρωπο. Οι συγκεχυμένες ιδέες σας για την ηθική μπορούν να σημαδέψουν την ερωτική ζωή σας. ♀ Ενδιαφέρεστε πάρα πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι.

21 MARION, LITTLE JOHN, ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN: Είστε ένας ουσιαστικά ικανοποιημένος άνθρωπος, ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας λίγο ανώτερο. Είστε ηθικοί λόγω των προτύπων σας, γιατί θεωρείτε ότι η ηθική είναι ό,τι καλύτερα ταιριάζει στην περίπτωση. ♂ Είστε σεξουαλικά απελευθερωμένος, περισσότερο ρομαντικός απ’ όσο μπορεί να φαίνεστε και περισσότερο εξαρτώμενος απ’ την αποδοχή των άλλων, απ’ όσο φροντίζετε να ομολογείτε. ♀ Σας αρέσει που είστε γυναίκα, καταλαβαίνετε τι είναι η αγάπη και απολαμβάνετε ειλικρινά το sex.

22 MARION, LITTLE JOHN, ROBIN, ΣΕΡΙΦΗΣ: Θα περιμέναμε να είστε ένα ευτυχές, ισορροπημένο άτομο που συμπαθεί τους ανθρώπους και είναι αρεστό στους άλλους. Διερωτάστε εάν πολλές συμβατικές απόψεις σχετικά με την ηθική, ισχύουν σ’ όλες τις περιστάσεις. ♂ Ανιχνεύουμε μια αίσθηση ιπποτισμού και ιδεαλισμού κάτω από την εκλέπτυνση; ♀ Περιμένετε υψηλά πρότυπα από τους άνδρες στους οποίους δίνετε την αγάπη σας.

23 LITTLE JOHN, ROBIN, MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ: Είστε ένας προσεκτικός τύπος, ουδέτερος και μάλλον ανασφαλής. Θα συμφωνούσατε με την ιδέα ότι καθένας έχει την τιμή του - κι αυτή στην περίπτωσή σας δεν θα ήταν ιδιαίτερα υψηλή. ♂ Είστε σεξουαλικά συνεσταλμένος με μια ελλοχεύουσα δυσπιστία για τις γυναίκες. ♀ Τουλάχιστον ένας άνδρας σας έχει κάνει δυστυχισμένη και τώρα είστε επιφυλακτική.

24 ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN, LITTLE JOHN, MARION: Αν και κάνετε μια γενναία επίδειξη αυτάρκειας, από κάτω είστε δυστυχισμένοι και μάλλον μπερδεμένοι. ♂ Δεν καταλαβαίνετε τις γυναίκες - πιθανώς τις φοβάστε. Δεν ξέρετε τι είναι η αγάπη κι είναι περισσότερο πιθανό να καυχιέστε για τις κατακτήσεις σας σ’ ένα μπαρ, από το να τις αποδεικνύετε σε μια κρεβατοκάμαρα. ♀ Εάν γενικά οι άνδρες σας προσελκύουν, τότε, είναι μάλλον καταστροφικά, το λάθος είδος.

25 ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION, ROBIN, LITTLE JOHN: Εάν δεν ζείτε μια ευτυχισμένη ζωή, η αιτία είναι μέσα σας. Είστε επαναστατικοί... με ένα ίχνος κακομαθημένου παιδιού. Εκτιμάτε την αλήθεια περισσότερο από την ηθική, αλλά είστε εύλογα ανεκτικοί μ’ αυτούς που διαφωνούν με σας. ♂ Οποιαδήποτε προβλήματα έχετε δεν είναι πιθανό να επικεντρωθούν στο sex. ♀ Παρά την εμπειρία και τη νοημοσύνη σας είστε ένας κακός κριτής των ανδρών.

26 ΣΕΡΙΦΗΣ, MARION, LITTLE JOHN, ROBIN: Υποστηρίζετε ότι είστε πραγματιστές ή ακόμα και κυνικοί, αλλά είστε περισσότερο συναισθηματικοί και ρομαντικοί και ειλικρινείς. ♂ Αν και δεν είστε με κανένα τρόπο συνεσταλμένος, οι ερωτικές σας περιπέτειες είναι περισσότερο θέμα φαντασίας, παρά πραγματικό γεγονός. ♀ Έχετε πληγωθεί στο παρελθόν από άνδρες - ή ίσως από ένα συγκεκριμένο άνδρα και μάλλον θα το αφήσετε να ξανασυμβεί και πάλι.

27 ΣΕΡΙΦΗΣ, LITTLE JOHN, ROBIN, MARION: Όχι μια ηθικολογική σειρά, αλλά... ♂ Μοιράζεστε με πολλούς άλλους άνδρες την ιδέα ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι ευμετάβλητες και κατώτερες από τους άνδρες. Ίσως μιά άποψη που πήρατε από τον πατέρα σας; Ή αντίδραση σε μια αυταρχική μητέρα; ♀ Έχετε μια αρκετά κακή άποψη για τον εαυτό σας, έτσι δεν είναι;

28 ΣΕΡΙΦΗΣ, LITTLE JOHN, MARION, ROBIN: Έχετε μια μπλεγμένη, ανώριμη αίσθηση των αξιών. Είστε αλλοπρόσαλλα επίμονοι και τείνετε να θυμώνετε ή να κατσουφιάζετε όταν κάτι δεν γίνεται με τον τρόπο σας. Τουλάχιστον δεν είστε ηθικά υποκριτές. ♂ "Αγάπησέ τις και άφησε τις", είναι το ρητό ενός άνδρα που βασικά φοβάται τις γυναίκες. ♀ Ίσως θα θέλατε να ήσαστε μάλλον άνδρας παρά γυναίκα;

29 MARION, ΣΕΡΙΦΗΣ, ROBIN, LITTLE JOHN: Συνδέετε την ηθική με την τιμιότητα και την αλήθεια, περισσότερο απ' ό,τι με τις θρησκευτικές αξίες. Είστε παρορμητικοί και κάπως απρόβλεπτοι. ♂ Υποψιαζόμαστε ότι είστε ένας «εν δυνάμει» εραστής, παρά ένας πολύ επιτυχημένος. ♀ Είστε ρεαλίστρια και επαναστάτρια, ένας υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών. Συμπαθείτε τους άνδρες, αλλά περιφρονείτε τους αδύναμους.


Κατέβασμα ppt "Πόσο ηθικός/-ή είστε; Test προσωπικότητας Από το www.e-cool.grwww.e-cool.gr Ποια είναι η στάση σας απέναντι στην ηθική, το sex και την τιμιότητα;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google