Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2Ο ΕΠΑ.Λ. ΔΡΑΜΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2Ο ΕΠΑ.Λ. ΔΡΑΜΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2Ο ΕΠΑ.Λ. ΔΡΑΜΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
2Ο ΕΠΑ.Λ. ΔΡΑΜΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α5 Αποστολίδης Κων/νος Γεωργιάδης Ανδρέας Γιώγκου Μαρία-Ελένη Διαμαντόγλου Δήμητρα Εφέογλου Χαράλαμπος Καλανίδου Αικατερίνη Κύρκου Παναγιώτα Λούζι Έντζι Μοχωρίδου Παρασκευή Μπαϊρακτάρη Γεωργία Πολυχρονιάδου Λασκαρούδα Σκάμπαλης Γεώργιος Σπυριδωνίδου Μαρλία Σταμπόλη Ειρήνη Σταφαρίδου Νεφέλη Τσαρσιταλίδης Νικόλαος Τσεκερίδου Σεβαστή Χατζηιγνατιάδου Σεβαστιανή Ψαθά Άννα

2

3 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ…
ναρκωτικό πιστεύεται Ο όρος ότι προτάθηκε από τον Γαληνό για να περιγράψει δραστικές ουσίες που μουδιάζουν ή νεκρώνουν, προκαλώντας απώλεια αισθήσεων ή παράλυση. Ο όρος νάρκωση χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Ιπποκράτη για τη διαδικασία ή την κατάσταση της έλλειψης αισθήσεων. Ο Γαληνός ανέφερε τη ρίζα μανδραγόρα, τους σπόρους του φυτού altercus και το χυμό παπαρούνας (όπιο) σαν βασικά παραδείγματα. Στο νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ, η λέξη ναρκωτικό αναφέρεται στο όπιο, τα παράγωγά του και τα ημισυνθετικά ή πλήρως συνθετικά υποκατάστατά τους "καθώς και στην κοκαΐνη και τα φύλλα κόκας", τα οποία αν και έχουν κατηγοριοποιηθεί ως ναρκωτικά σε σχετικό νόμο των ΗΠΑ (Controlled Substances Act), από χημικής άποψης δεν είναι ναρκωτικά.

4 ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ Η εφηβεία είναι η περίοδος της ζωής που αποκτάς πρωτόγνωρες εμπειρίες και σου αρέσει να δοκιμάζεις ΝΕΑ πράγματα. Υπάρχουν επιλογές που μπορεί να δημιουργήσουν ένα πραγματικό ΑΔΙΕΞΟΔΟ και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια σου τη ζωή. Τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ είναι ουσίες που μπορεί να σου προσφερθούν σε μια παρέα ή σε χώρους διασκέδασης. Τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ μπορούν να σε οδηγήσουν - σιγά σιγά και χωρίς να το καταλάβεις-σε ένα σκοτεινό λαβύρινθο και να δυσκολέψουν πολύ τη ζωή σου.

5 ΕΘΙΣΜΟΣ • Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΘΙΖΟΝΤΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΑΥΤΗ Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Η ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ - ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΡΙΣΗ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟ.

6 ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Τα ναρκωτικά μπορούν να χορηγηθούν με διάφορους τρόπους. Στα πλαίσια ιατρικής χρήσης λαμβάνονται στοματικά, επιδερμικά (τσιρότα), σε ενέσιμη μορφή ή ως υπόθετα. Στα πλαίσια ψυχαγωγικής χρήσης λαμβάνονται στοματικά, επίσης σε μορφή καπνού, ρινικά σε μορφή σκόνης, ενέσιμα (υποδόρια ή ενδοφλέβια), ανάλογα με την εκάστοτε ουσία. (Η ψυχαγωγική χρήση υποθέτων δεν είναι συνήθης.)

7 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

8 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ Τα αποτελέσματα της χρήσης ναρκωτικών εξαρτώνται κυρίως από τη δόση, τον τρόπο χορήγησης, προηγούμενη έκθεση στην ουσία και τις προσδοκίες του χρήστη. Εκτός από την χρήση τους σε κλινικό περιβάλλον για την αντιμετώπιση του πόνου, του βήχα και της οξείας διάρροιας, τα ναρκωτικά προκαλούν μια γενική αίσθηση ευφορίας και μειώνουν την ένταση, το άγχος και την επιθετικότητα. Αυτά τα αποτελέσματα είναι χρήσιμα σε ένα θεραπευτικό πλαίσιο και συνεισφέρουν στη διάδοσή τους ως ψυχαγωγικά φάρμακα, καθώς και στην πρόκληση εθισμού.

9 Η χρήση ναρκωτικών συνδέεται συχνά με ποικιλία παρενεργειών, οι οποίες περιλαμβάνουν ζάλη, κνησμό, αϋπνία, αδυναμία συγκέντρωσης, απάθεια, μειωμένη φυσική δραστηριότητα, συστολή ή διαστολή της κόρης αναλόγως της χορηγούμενης ουσίας, διαστολή των υποδόριων αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα κοκκίνισμα του προσώπου και του λαιμού, δυσκοιλιότητα, ναυτία, εμετό και, κυρίως, καταστολή της αναπνευστικής λειτουργίας. Καθώς η δόση αυξάνεται, τα υποκειμενικά, αναλγητικά και τοξικά αποτελέσματα γίνονται πιο έντονα. Εκτός από περιπτώσεις οξείας επιρροής των ουσιών, δεν υπάρχει απώλεια ελέγχου των κινήσεων ή ακατάληπτος λόγος, όπως συμβαίνει με πολλές αντικαταθλιπτικές ουσίες, όπως το αλκοόλ και τα βαρβιτουρικά.

10 ποσοστό που έκανε χρήση τους τελευταίους 12 μήνες φτάνει το 12,3%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι η πλειοψηφία των νέων δηλαδή το ποσοστό 52% έχει δεχτεί πρόταση από γνωστό η φίλο να δοκιμάσουν χασίς, ενώ το ποσοστό που έκανε χρήση τους τελευταίους 12 μήνες φτάνει το 12,3%. Αντίστοιχα, στην ερώτηση αν η χρήση ναρκωτικών είναι επικίνδυνη πράξη το 16,2% απάντησε αρνητικά, αν η χρήση όμως γίνεται περιστασιακά. Επίσης στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά τάχθηκε τα 34,6% των ερωτηθέντων , ενώ υπέρ της νομιμοποίησης των μαλακών ουσιών δηλώνει το 23,8%. Ακόμα εντυπωσιακή είναι η διατύπωση ότι ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα, δε γνώριζε που θα μπορούσε να απευθυνθεί κανείς αν αντιμετώπιζε πρόβλημα ναρκωτικών.

11 ΔΩΣΕ ΖΩΗ

12 ΚΙΝΔΥΝΟΙ Ανάμεσα στους κινδύνους της απρόσεκτης ή υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών είναι ο αυξανόμενος κίνδυνος μολύνσεων, ασθενειών και θανάτου από υπερβολική δόση. Οι πιο συχνές ιατρικές επιπλοκές ανάμεσα στους ψυχαγωγικούς χρήστες ναρκωτικών οφείλονται κυρίως στις μη στείρες διαδικασίες χορήγησης. Πυώδεις μολύνσεις σε δέρμα, πνεύμονες και εγκέφαλο, ενδοκαρδίτιδα, ηπατίτιδα και AIDS, είναι από τις επιπλοκές που συναντώνται συχνά σε άτομα τα οποία μοιράζονται σύριγγες ή αναπνέουν το ναρκωτικό. Γίνεται εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στην αραίωση των ναρκωτικών που πωλούνται στους δρόμους, π.χ. τριμμένο γυαλί, ταλκ, ποντικοφάρμακο, απορρυπαντικές σκόνες και άλλες διαλυτικές ουσίες. Καθώς δεν υπάρχει απλός τρόπος για να καθοριστεί η καθαρότητα ενός ναρκωτικού που πωλείται στο δρόμο, τα αποτελέσματα της χρήσης του είναι απρόβλεπτα.

13 ΕΡΕΥΝΑ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Έρευνες έχουν δείξει ότι τα νεαρά άτομα που καπνίζουν έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν χρήση αλκοόλ και απαγορευμένων ουσιών. Οι γονείς οφείλουν να αποθαρρύνουν το παιδί τους από το κάπνισμα. Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν οι ίδιοι να γίνονται παραδείγματα αποφεύγοντας να κάνουν υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, να μην καπνίζουν και να μην κάνουν χρήση ναρκωτικών. Επίσης πρέπει να ωθήσουν τα παιδιά τους σε αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες (όπως κολύμβηση, μπάσκετ, θέατρο, χορό, μουσική κλπ). Εκτός από την εξασφάλιση ενός ήρεμου οικογενειακού περιβάλλοντος, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν τι είδος παρέες κάνουν τα παιδιά τους. ο συνδυασμός επιθετικότητας, διαρκούς και υπερβολικού θυμού, κατάθλιψης, επαναστατικής συμπεριφοράς και κακής απόδοσης στο σχολείο αποτελούν ενδείξεις χρήσης ναρκωτικών.

14 ΟΠΙΟ, ΗΡΩΙΝΗ, ΜΟΡΦΙΝΗ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟ. ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. Η ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΦΟΒΕΡΟ: ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΗΘΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ.

15 LSD: (ΛΥΣΕΡΓΙΚΟ ΟΞΥ). ΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΟ

16 ΚΟΚΑΪΝΗ : Η ΚΟΚΑΪΝΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΚΟΚΑ
ΚΟΚΑΪΝΗ : Η ΚΟΚΑΪΝΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΚΟΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΦΟΡΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ, ΤΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΫΠΝΙΑ. Η ΣΥΧΝΗ ΕΙΣΠΝΟΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΛΑΨΕΙ.

17 ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΧΑΣΙΣ (ΧΑΣΙΣΙ, ΜΑΥΡΟ/ΜΑΥΡΗ, ΝΤΑΜΙΡΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ) ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΙΣ (CANNABIS INDICA). ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΩΝ ΕΙΔΩΝ: Ο ΑΝΘΟΣ (ΚΟΡΥΦΕΣ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ (ΚΟΙΝΩΣ ΦΟΥΝΤΑ), Η ΡΗΤΙΝΗ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΜΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΦΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΟ Η ΧΑΣΙΣΙΑ.

18 STOP DRUGS

19 Ο σημαντικότερος παράγοντας για την αποτροπή των εφήβων από τη χρήση των ναρκωτικών είναι η ενεργή παρουσία των γονέων στη ζωή των παιδιών τους. Η καλλιέργεια ενός υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος για τα παιδιά παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι  θα εκτεθούν στα ναρκωτικά είτε στο χώρο του σχολείου είτε από συνομηλίκους και γνωστούς.

20 Οι ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας αποτυπώθηκαν σε
έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία ΚΑΠΑ PISEPTS, σε νέους από 15‐29 ετών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο που αναζητά άμεσα λύση.

21

22 Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά, ένας στους τρεις εφήβους δηλώνει ότι έχει δοκιμάσει κάποια παράνομη ουσία και ένας στους έξι έχει κάνει χρήση τουλάχιστον 3 φορές σε όλη του τη ζωή (κάνναβη και κοκαΐνη).

23 ναρκωτικά είναι πολύ εύκολο αρκεί να έχει τα χρήματα.
Συγκεκριμένα 32%δεν ήξερε ποία κέντρα μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ή ενημέρωση. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως, προκαλεί το γεγονός ότι το 79% θεωρεί ότι το να προμηθευτεί ναρκωτικά είναι πολύ εύκολο αρκεί να έχει τα χρήματα.

24 •Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ
•Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ, Η ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΡΩΤΑ, Η ΟΥΣΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΕΤΣΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. •ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ, Η ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΣ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ. Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΣΙΜΟΣ. ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ.

25 http://www.youtube.com/watch?v=Smf -iMtgio8
ΒΙΝΤΕΟ -iMtgio8

26 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Κατέβασμα ppt "2Ο ΕΠΑ.Λ. ΔΡΑΜΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google