Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α 5 Αποστολίδης Κων / νος Γεωργιάδης Ανδρέας Γιώγκου Μαρία - Ελένη Διαμαντόγλου Δήμητρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α 5 Αποστολίδης Κων / νος Γεωργιάδης Ανδρέας Γιώγκου Μαρία - Ελένη Διαμαντόγλου Δήμητρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α 5 Αποστολίδης Κων / νος Γεωργιάδης Ανδρέας Γιώγκου Μαρία - Ελένη Διαμαντόγλου Δήμητρα Εφέογλου Χαράλαμπος Καλανίδου Αικατερίνη Κύρκου Παναγιώτα Λούζι Έντζι Μοχωρίδου Παρασκευή Μπαϊρακτάρη Γεωργία Πολυχρονιάδου Λασκαρούδα Σκάμπαλης Γεώργιος Σπυριδωνίδου Μαρλία Σταμπόλη Ειρήνη Σταφαρίδου Νεφέλη Τσαρσιταλίδης Νικόλαος Τσεκερίδου Σεβαστή Χατζηιγνατιάδου Σεβαστιανή Ψαθά Άννα 2 Ο ΕΠΑ. Λ. ΔΡΑΜΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

2

3 ναρκωτικό πιστεύεται Ο όρος ότι προτάθηκε από τον Γαληνό για να περιγράψει δραστικές ουσίες που μουδιάζουν ή νεκρώνουν, προκαλώντας απώλεια αισθήσεων ή παράλυση. Ο όρος νάρκωση χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Ιπποκράτη για τη διαδικασία ή την κατάσταση της έλλειψης αισθήσεων. Ο Γαληνός ανέφερε τη ρίζα μανδραγόρα, τους σπόρους του φυτού altercus και το χυμό παπαρούνας ( όπιο ) σαν βασικά παραδείγματα. Γαληνό αισθήσεων Ιπποκράτη μανδραγόρα παπαρούνας όπιο Στο νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ, η λέξη ναρκωτικό αναφέρεται στο όπιο, τα παράγωγά του και τα ημισυνθετικά ή πλήρως συνθετικά υποκατάστατά τους " καθώς και στην κοκαΐνη και τα φύλλα κόκας ", τα οποία αν και έχουν κατηγοριοποιηθεί ως ναρκωτικά σε σχετικό νόμο των ΗΠΑ (Controlled Substances Act), από χημικής άποψης δεν είναι ναρκωτικά. ΗΠΑ κοκαΐνη κόκας ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ …

4

5 ΕΘΙΣΜΟΣ • Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΘΙΖΟΝΤΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΑΥΤΗ Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Η ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ - ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΡΙΣΗ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟ.

6 Τα ναρκωτικά μπορούν να χορηγηθούν με διάφορους τρόπους. Στα πλαίσια ιατρικής χρήσης λαμβάνονται στοματικά, επιδερμικά ( τσιρότα ), σε ενέσιμη μορφή ή ως υπόθετα. Στα πλαίσια ψυχαγωγικής χρήσης λαμβάνονται στοματικά, επίσης σε μορφή καπνού, ρινικά σε μορφή σκόνης, ενέσιμα ( υποδόρια ή ενδοφλέβια ), ανάλογα με την εκάστοτε ουσία. ( Η ψυχαγωγική χρήση υποθέτων δεν είναι συνήθης.) ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

7 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

8 Τα αποτελέσματα της χρήσης ναρκωτικών εξαρτώνται κυρίως από τη δόση, τον τρόπο χορήγησης, προηγούμενη έκθεση στην ουσία και τις προσδοκίες του χρήστη. Εκτός από την χρήση τους σε κλινικό περιβάλλον για την αντιμετώπιση του πόνου, του βήχα και της οξείας διάρροιας, τα ναρκωτικά προκαλούν μια γενική αίσθηση ευφορίας και μειώνουν την ένταση, το άγχος και την επιθετικότητα. Αυτά τα αποτελέσματα είναι χρήσιμα σε ένα θεραπευτικό πλαίσιο και συνεισφέρουν στη διάδοσή τους ως ψυχαγωγικά φάρμακα, καθώς και στην πρόκληση εθισμού. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΗΣ

9 Η χρήση ναρκωτικών συνδέεται συχνά με ποικιλία παρενεργειών, οι οποίες περιλαμβάνουν ζάλη, κνησμό, αϋπνία, αδυναμία συγκέντρωσης, απάθεια, μειωμένη φυσική δραστηριότητα, συστολή ή διαστολή της κόρης αναλόγως της χορηγούμενης ουσίας, διαστολή των υποδόριων αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα κοκκίνισμα του προσώπου και του λαιμού, δυσκοιλιότητα, ναυτία, εμετό και, κυρίως, καταστολή της αναπνευστικής λειτουργίας. Καθώς η δόση αυξάνεται, τα υποκειμενικά, αναλγητικά και τοξικά αποτελέσματα γίνονται πιο έντονα. Εκτός από περιπτώσεις οξείας επιρροής των ουσιών, δεν υπάρχει απώλεια ελέγχου των κινήσεων ή ακατάληπτος λόγος, όπως συμβαίνει με πολλές αντικαταθλιπτικές ουσίες, όπως το αλκοόλ και τα βαρβιτουρικά. αλκοόλ βαρβιτουρικά

10 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι η πλειοψηφία των νέων δηλαδή το ποσοστό 52% έχει δεχτεί πρόταση από γνωστό η φίλο να δοκιμάσουν χασίς, ενώ το ποσοστό που έκανε χρήση τους τελευταίους 12 μήνες φτάνει το 12,3%. Αντίστοιχα, στην ερώτηση αν η χρήση ναρκωτικών είναι επικίνδυνη πράξη το 16,2% απάντησε αρνητικά, αν η χρήση όμως γίνεται περιστασιακά. Επίσης στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά τάχθηκε τα 34,6% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ της νομιμοποίησης των μαλακών ουσιών δηλώνει το 23,8%. Ακόμα εντυπωσιακή είναι η διατύπωση ότι ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα, δε γνώριζε που θα μπορούσε να απευθυνθεί κανείς αν αντιμετώπιζε πρόβλημα ναρκωτικών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι η πλειοψηφία των νέων δηλαδή το ποσοστό 52% έχει δεχτεί πρόταση από γνωστό η φίλο να δοκιμάσουν χασίς, ενώ το ποσοστό που έκανε χρήση τους τελευταίους 12 μήνες φτάνει το 12,3%. Αντίστοιχα, στην ερώτηση αν η χρήση ναρκωτικών είναι επικίνδυνη πράξη το 16,2% απάντησε αρνητικά, αν η χρήση όμως γίνεται περιστασιακά. Επίσης στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά τάχθηκε τα 34,6% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ της νομιμοποίησης των μαλακών ουσιών δηλώνει το 23,8%. Ακόμα εντυπωσιακή είναι η διατύπωση ότι ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα, δε γνώριζε που θα μπορούσε να απευθυνθεί κανείς αν αντιμετώπιζε πρόβλημα ναρκωτικών.

11 ΔΩΣΕ ΖΩΗ

12 Ανάμεσα στους κινδύνους της απρόσεκτης ή υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών είναι ο αυξανόμενος κίνδυνος μολύνσεων, ασθενειών και θανάτου από υπερβολική δόση. Οι πιο συχνές ιατρικές επιπλοκές ανάμεσα στους ψυχαγωγικούς χρήστες ναρκωτικών οφείλονται κυρίως στις μη στείρες διαδικασίες χορήγησης. Πυώδεις μολύνσεις σε δέρμα, πνεύμονες και εγκέφαλο, ενδοκαρδίτιδα, ηπατίτιδα και AIDS, είναι από τις επιπλοκές που συναντώνται συχνά σε άτομα τα οποία μοιράζονται σύριγγες ή αναπνέουν το ναρκωτικό. Γίνεται εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στην αραίωση των ναρκωτικών που πωλούνται στους δρόμους, π. χ. τριμμένο γυαλί, ταλκ, ποντικοφάρμακο, απορρυπαντικές σκόνες και άλλες διαλυτικές ουσίες. Καθώς δεν υπάρχει απλός τρόπος για να καθοριστεί η καθαρότητα ενός ναρκωτικού που πωλείται στο δρόμο, τα αποτελέσματα της χρήσης του είναι απρόβλεπτα. δέρμα πνεύμονες εγκέφαλο ενδοκαρδίτιδα ηπατίτιδαAIDS ΚΙΝΔΥΝΟΙ

13

14 ΟΠΙΟ, ΗΡΩΙΝΗ, ΜΟΡΦΙΝΗ : ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟ. ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. Η ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΦΟΒΕΡΟ : ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΗΘΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ.

15 LSD: ( ΛΥΣΕΡΓΙΚΟ ΟΞΥ ). ΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΟ. ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. Η ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

16 ΚΟΚΑΪΝΗ : Η ΚΟΚΑΪΝΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΚΟΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΦΟΡΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ, ΤΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΫΠΝΙΑ. Η ΣΥΧΝΗ ΕΙΣΠΝΟΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΛΑΨΕΙ.

17 ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΧΑΣΙΣ ( ΧΑΣΙΣΙ, ΜΑΥΡΟ / ΜΑΥΡΗ, ΝΤΑΜΙΡΑ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ ) ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΙΣ (CANNABIS INDICA). ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΩΝ ΕΙΔΩΝ : Ο ΑΝΘΟΣ ( ΚΟΡΥΦΕΣ ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ( ΚΟΙΝΩΣ ΦΟΥΝΤΑ ), Η ΡΗΤΙΝΗ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΜΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΦΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΟ Η ΧΑΣΙΣΙΑ.

18

19

20 Οι ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας αποτυπώθηκαν σε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία ΚΑΠΑ PISEPTS, σε νέους από 15 ‐ 29 ετών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο που αναζητά άμεσα λύση. Οι ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος των ναρκωτικών στη χώρα μας αποτυπώθηκαν σε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία ΚΑΠΑ PISEPTS, σε νέους από 15 ‐ 29 ετών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο που αναζητά άμεσα λύση.

21

22 Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά, ένας στους τρεις εφήβους δηλώνει ότι έχει δοκιμάσει κάποια παράνομη ουσία και ένας στους έξι έχει κάνει χρήση τουλάχιστον 3 φορές σε όλη του τη ζωή (κάνναβη και κοκαΐνη).

23 Συγκεκριμένα 32%δεν ήξερε ποία κέντρα μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ή ενημέρωση. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως, προκαλεί το γεγονός ότι το 79% θεωρεί ότι το να προμηθευτεί ναρκωτικά είναι πολύ εύκολο αρκεί να έχει τα χρήματα. Συγκεκριμένα 32%δεν ήξερε ποία κέντρα μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ή ενημέρωση. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως, προκαλεί το γεγονός ότι το 79% θεωρεί ότι το να προμηθευτεί ναρκωτικά είναι πολύ εύκολο αρκεί να έχει τα χρήματα.

24 • Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ, Η ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΡΩΤΑ, Η ΟΥΣΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΕΤΣΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. • ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ, Η ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΣ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ. Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΣΙΜΟΣ. ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ.

25 http://www.youtube.com/watch?v=Smf -iMtgio8 ΒΙΝΤΕΟ

26 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Κατέβασμα ppt "ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α 5 Αποστολίδης Κων / νος Γεωργιάδης Ανδρέας Γιώγκου Μαρία - Ελένη Διαμαντόγλου Δήμητρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google