Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤ’2 τάξη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤ’2 τάξη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤ’2 τάξη.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤ’2 τάξη.

2 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.
Η Πορτογαλία βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου στην νοτιοδυτική Ευρώπη. Νότια και δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό. Η χώρα περιλαμβάνει και δύο αρχιπελάγη στον Ατλαντικό, τις Αζόρες και την Μαδέρα. Ο πληθυσμός της είναι κάτοικοι.

3 Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ.
H σημαία της Πορτογαλίας αποτελείται από ένα ορθογώνιο με δύο χρωματιστά μέρη ένα πράσινο και ένα κόκκινο.  Στη μέση υπάρχει η μικρότερη έκδοση του εθνοσήμου της χώρας.

4 Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ. Η επίσημη καθιέρωση της σημαίας έγινε στις 30 Ιουνίου 1911. Η σημαία αυτή αντικατέστησε τη σημαία που χρησιμοποιούνταν από το μοναρχικό καθεστώς την περίοδο

5 ΣΥΝΕΧΕΙΑ Τα χρώματα στο φόντο -ιδιαίτερα το πράσινο- δεν είναι παραδοσιακά. Από την εποχή της αποτυχημένης επανάστασης στις 31 Ιανουαρίου 1891 για δημοκρατία, το πράσινο και το κόκκινο είχαν καθιερωθεί στη συνείδηση του λαού ως τα χρώματα του Δημοκρατικού Κόμματος.

6 ΣΥΝΕΧΕΙΑ Έχει χαρακτηριστεί "Πόλη του Οδυσσέα", επίσης "Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων - εξερευνητών", ως και "Πριγκίπισσα του Ωκεανού". Το ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας βρίσκεται κτισμένο επάνω σε επτά λόφους και των μεταξύ αυτών κοιλάδων κατά μήκος της βόρειας όχθης του ποταμού Τάγου και 17 χλμ. προ των εκβολών του στον Ατλαντικό, πράγμα που την καθιστά μεγαλοπρεπή από τη θάλασσα.

7 ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΑΓΟΣ Ο Τάγος  είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ιβηρικής Χερσονήσου. Το συνολικό μήκος του ανέρχεται σε 1.008 χιλιόμετρα.  Από το μήκος του, 686 χιλιόμετρα ανήκουν στην Ισπανία, 275 στην Πορτογαλία και τα υπόλοιπα 47 διαμορφώνουν το σύνορο μεταξύ των δύο αυτών κρατών.

8 Ο ΤΑΓΟΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

9 ΠΟΤΑΜΟΣ ΓΟΥΑΔΙΑΝΑ Ο Ποταμός Γουαδιάνα, ή είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ιβηρικής χερσονήσου χαρακτηρισμένος σήμερα διεθνής ποταμός. Πρόκειται για τον αρχαίο ποταμό Άνα που κατά τη περίοδο των Μαυριτανών ονομαζόταν "Ουάντι Άνα.

10 Το φράγμα Αλκέβα, στο νότιο τμήμα του ποταμού (Πορτογαλία).

11 ΒΟΥΝΟ PICO CASTELO Το PICO CASTELO είναι μια κορυφή που βρίσκεται στο νησί του Πόρτο Σάντο, που καλύπτεται με κωνοφόρα, με 437 μέτρα. Η πρόσβαση σε αυτό είναι κορυφή μέσω ενός δρόμου που πηγαίνει σχεδόν στην κορυφή της κορυφής, όπου υπάρχει ένα κατάστρωμα παρατήρησης με πανοραμική θέα.

12 ΣΥΝΟΡΑ Η Πορτογαλία συνορεύει με την Ισπανία. Ευτυχώς
Η Πορτογαλία συνορεύει με την Ισπανία. Ευτυχώς Όλα αυτά τα χρόνια που συνορεύουν αυτές οι δύο χώρες δεν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ τους.

13 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η Λισαβόνα, είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας. Η Λισαβόνα έχει πληθυσμό κατοίκους και η μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας έχει σχεδόν κατοίκους .

14 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ  Η παλαιότερη περιοχή της πόλης είναι η Alfama, κοντά στον Τάγο, γεγονός το οποίο την έχει καταστήσει σχετικά άτρωτη από τους διάφορους σεισμούς

15 ΑΞΙΟΘΕΤΑ 2 Άλλα αξιοθέατα είναι: Το κάστρο του São Jorge, επάνω στον πιο ψηλό λόφο της κεντρικής πόλης,  το μοναστήρι Jerónimos, τον πύργο Belém, και το Μνημείο των Ανακαλύψεων.

16 Το κάστρο του São Jorge.

17 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η Πορτογαλική γλώσσα  είναι ρομανική γλώσσα της ινδοευρωπαϊκής γλωσσικής οικογένειας.  Εμφανίστηκε στη Ισπανία και τη βόρεια Πορτογαλία. Είναι η επίσημη γλώσσα στην Πορτογαλία, αλλά και σε οχτώ ακόμα χώρες που είναι πρώην πορτογαλικές αποικίες.

18 ΣΥΝΕΧΕΙΑ Είναι η δεύτερη από τις ρομανικές γλώσσες από άποψη αριθμού ομιλητών, μετά την Ισπανική γλώσσα. Περίπου 210 με 215 εκατομμύρια ομιλητές έχουν την πορτογαλική ως μητρική γλώσσα ενώ συνολικά οι ομιλητές υπολογίζονται σε 240 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα η Πορτογαλική συνήθως να εμφανίζεται ως η έβδομη πλέον ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο.

19 ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΕΙΑ oi ΚΑΛΗΜΕΡΑ bom dia ΑΝΤΙΟ adeus
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Eu gosto ΜΕ ΛΕΝΕ diga-me ΕΙΜΑΙ 11 ΧΡΟΝΩΝ Eu sou 11 anos de idade

20 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Η Πορτογαλία δεν έχει κάπιο χαρακτηριστικό φαγήτο. Τα ψάρια, τα κρέατα και οι σούπες κυριαρχούν στα πορτογαλικά πιάτα και το αλάτι και τα παστά είναι άφθονα. Αν ποτέ δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ, φάτε το ρύζι με τη σως από το αίμα χοιρινού ή κοτόπουλο που είναι μία από τις πιο παραδοσιακές και γευστικές συνταγές.

21 ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ Σήμα κατατεθέν της Λισαβόνας είναι τα παραδοσιακά κίτρινα τραμ που διασχίζουν την πόλη ανεβοκατεβαίνοντας από λόφο σε λόφο. Ανεβείτε σε ένα από αυτά και κάντε μια μεγάλη βόλτα. 

22 ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ

23 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η χώρα στην αρχαιότητα αναφερόταν ως Λουζιτανία και οι ελληνικές πηγές ανέφεραν τους κατοίκους ως Βακκαιούς, Καλλαικούς, Ουετονούς και Καρπετανούς. Οταν επικράτησαν οι Καλλαικοί, η χώρα ονομάστηκε Καλλαικία [Είναι η σημερινή Γαλικία] στο βορά, που ανήκει τώρα στην Ισπανία.

24 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 2  Η χώρα κατακτήθηκε ύστερα από σκληρή αντίσταση, από τους Ρωμαίους, που την κράτησαν στην κατοχή τους περίπου 500 χρόνια. Οι Ρωμαίοι την ονόμασαν "επαρχία Λουσιτανίας.

25 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 3 ". Το 409 μ.Χ. η χώρα κατακτήθηκε από βόρειους λαούς, τους Αλανούς, τους Σουηβούς και τελικά από τους Βησιγότθους. Τον 8ο αιώνα μ.Χ. κατακτήθηκε από τους Σαρακηνούς.

26 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 4 Το 953 μ.Χ. οι ηγεμόνες της Αστουρίας έδιωξαν τους κατακτητές και απελευθέρωσαν την Λισαβώνα. Ο Φερδινάνδος της Καστίλης κατάκτησε όλη τη χώρα και της έδωσε το όνομα "Πορτογαλία".

27 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μουσική, τέχνη και η λογοτεχνία είναι ένα σημαντικό μέρος του πολιτισμού και διαμόρφωσαν την ιστορία της Πορτογαλίας. Για το πορτογαλικό έθνος έχουν γίνει ένα ουσιαστικό στοιχείο στη διαμόρφωση της εθνικής τους ταυτότητας.

28 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2 Η Πορτογαλία επίσης συμμετέχει σε πολλές Ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως η Eurovision το mundial και τo euro και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

29 ΤΕΧΝΕΣ Ένα απ’ τα πιο σημαντικά κομμάτια της τέχνης είναι η μούσικη. Η πιο επιτυχημένη και δημοφιλή μορφή μουσικής Φαντό στην Πορτογαλία είναι η Φαντό.  Η μουσική είναι αναγνωρίσιμη από ένα μελαγχολικό ήχο και τις λέξεις. fadista Joana Amendoeira

30 ΤΕΧΝΕΣ 2 Τα αζουλέζου  είναι ζωγραφική σε σμαλτωμένα κεραμικά πλακάκια, που χρησιμοποιούνται για την επένδυση και διακόσμηση τοίχων και προσόψεων ή και οροφών και δαπέδων σπιτιών, εκκλησιών, επαύλεων και ανακτόρων.

31 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΩΣΤΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤ’2 τάξη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google