Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ορυχείο είναι τόπος - επιφανειακός ή εσωτερικός στη Γη- από τον οποίο εξάγονται χρήσιμα ορυκτά κυρίως για τη βιομηχανία. Μεταλλείο είναι ένα ορυχείο από.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ορυχείο είναι τόπος - επιφανειακός ή εσωτερικός στη Γη- από τον οποίο εξάγονται χρήσιμα ορυκτά κυρίως για τη βιομηχανία. Μεταλλείο είναι ένα ορυχείο από."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ορυχείο είναι τόπος - επιφανειακός ή εσωτερικός στη Γη- από τον οποίο εξάγονται χρήσιμα ορυκτά κυρίως για τη βιομηχανία. Μεταλλείο είναι ένα ορυχείο από όπου εξορύσσονται μέταλλα. Λατομείο είναι ένα ορυχείο από όπου εξορύσσονται οικοδομικά υλικά.

3 • Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι ανέσκαπταν τη γη για την εξόρυξη ιδιαίτερα χρήσιμων υλικών • Τα αρχαία ορυχεία της Σάμου που βρίσκονται στους Μυτιληνιούς. • Οι είσοδοι του Αρχαίου Ορυχείου είναι 45 σπηλιές.

4 Επίσκεψη των μαθητών του 2 ου ΕΠΑΛ Αμαρουσίου

5 Στο Vagonettο, το πρώτο και πιό εντυπωσιακό θεματικό πάρκο της χώρας μας, ακολουθούμε τα χνάρια των μεταλλωρύχων μέσα στις υπόγειες στοές με τα κοιτάσματα του βωξίτη σε ένα παλιό μεταλλείο στην καρδιά της Γκιώνας τη Στοά 850.

6 Η εξόρυξη του μεταλλεύματος πραγματοποιείται αρχικά με το σύστημα «τσάπα - κόφα - βαγόνι» !

7 Παρατηρώντας τα εκθέματα του Πάρκου, οι μαθητές συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας μέσα σε ένα μεταλλείο.

8 Η εξόρυξη γίνεται με την τσάπα και μεταφέρεται στα βαγόνια με την κόφα, ενώ η διακίνηση του βωξίτη γίνεται με χειροκίνητα ανατρεπόμενα βαγόνια, τους προπολεμικούς προγόνους του σημερινού Vagonetto!

9 Μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων και φορώντας τα κράνη και τις στολές των μεταλλωρύχων οι μαθητές ανακαλύπτουν στοιχεία για τον τρόπο εργασίας σε μια Στοά εξόρυξης βωξίτη.

10 Παρατηρώντας τα εκθέματα του Πάρκου, οι μαθητές συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας μέσα σε ένα μεταλλείο.

11 Οι μαθητές χειρίζονται ακουστικές συσκευές και λαμβάνουν τη πληροφορία που ζητούν για τα εκθέματα του Πάρκου,


Κατέβασμα ppt "Ορυχείο είναι τόπος - επιφανειακός ή εσωτερικός στη Γη- από τον οποίο εξάγονται χρήσιμα ορυκτά κυρίως για τη βιομηχανία. Μεταλλείο είναι ένα ορυχείο από."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google