Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Το 4 ο Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας βρίσκεται στην περιφερειακή οδό της Καβάλας.

4

5 Το σχολικό έτος 2017-18 λειτουργούν τρεις Τομείς:

6 Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας

7 Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών

8 Τομέας Υγείας − Πρόνοιας - Ευεξίας

9 Τομείς: Διοίκησης και Οικονομίας Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας Εφαρμοσμένων Τεχνών

10 Τομέας: Διοίκησης και Οικονομίας

11 Ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας αναπτύσσεται στην Β΄ και Γ΄ τάξη στις παρακάτω τρεις (3) ειδικότητες: Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού Υπάλληλος Διοίκησης & Οικονομικών υπηρεσιών Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

12 Ειδικότητα: Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

13 Ο υπάλληλος «Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού» είναι αρμόδιος για την αποτελεσματική οργάνωση, τον συντονισμό και την εποπτεία της ροής των προϊόντων και πληροφοριών στην εφοδιαστική αλυσίδα κάθε εμπορικής ή και μεταποιητικής επιχείρησης. Ο κλάδος των Logistics γνωρίζει - και θα συνεχίσει να γνωρίζει - συνεχή ανάπτυξη, καθώς πρόκειται για τομέα νευραλγικό για την ομαλή λειτουργία, την κερδοφορία και την καλή εικόνα μιας επιχείρησης. Ειδικότητα: Υπάλληλος αποθήκης & Συστημάτων Εφοδιασμού Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

14 Ειδικότητα: Υπάλληλος αποθήκης & Συστημάτων Εφοδιασμού Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

15 Ο υπάλληλος «Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού» μπορεί να απασχοληθεί κυρίως σε: Εταιρείες Προμηθειών, Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις, Εμπορικές Εταιρείες, Αλυσίδες Καταστημάτων, Μεταφορικές Εταιρείες, ως Ελεύθερος επαγγελματίας, ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων κτλ., έχοντας αντικείμενο την εφοδιαστική, την οργάνωση αποθηκών και μεταφορών, τον ποιοτικό έλεγχο, την τυποποίηση και συσκευασία των προϊόντων κλπ. Ειδικότητα: Υπάλληλος αποθήκης & Συστημάτων Εφοδιασμού Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

16 Ειδικότητα: υπαλλήλων διοίκησης & οικονομικών υπηρεσιών Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

17 Ο υπάλληλος «διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών» είναι αρμόδιος για τις λειτουργίες οικονομικής διαχείρισης και προμηθειών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και υποστήριξης της ομαλής εσωτερικής λειτουργίας της μονάδας (εταιρίας, βιομηχανίας ή οργανισμού). Ειδικότητα: Υπαλλήλων διοίκησης & οικονομικών υπηρεσιών Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

18 Ειδικότητα: Υπαλλήλων διοίκησης & οικονομικών υπηρεσιών Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

19 Ο υπάλληλος «διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών» μπορεί να απασχοληθεί κυρίως σε: οικονομικές υπηρεσίες υπουργείων, τράπεζες, εταιρίες και λογιστικά γραφεία, χρηματιστηριακά γραφεία, ασφαλιστικά ταμεία, κ.ά. Ειδικότητα: Υπαλλήλων διοίκησης & οικονομικών υπηρεσιών Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

20 Ειδικότητα: Υπαλλήλων διοίκησης & οικονομικών υπηρεσιών Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

21 Ειδικότητα: υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

22 Ο υπάλληλος «τουριστικών επιχειρήσεων» είναι υπεύθυνος για την άψογη οργάνωση και λειτουργία κάθε ξενοδοχειακής μονάδας και οι γνώσεις που διαθέτει τον καθιστούν απαραίτητο σε όλους τους τομείς της ξενοδοχειακής και τουριστικής δραστηριότητας. Ειδικότητα: Υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

23 Ειδικότητα: Υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

24 Ο υπάλληλος «τουριστικών επιχειρήσεων» μπορεί να απασχοληθεί κυρίως σε: τουριστικά συγκροτήματα, ξενοδοχειακές μονάδες, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, τουριστικά γραφεία. Ειδικότητα: Υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

25 Ειδικότητα: Υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων Διοίκησης και Οικονομίας Τομέας:

26

27 Ο τομέας «εφαρμοσμένων τεχνών» διαθέτει την ειδικότητα: γραφικών τεχνών. Τομέας:

28 Οι γραφικές τέχνες είναι ένα επάγγελμα σύγχρονο, δημιουργικό με πάμπολλες εφαρμογές και προοπτικές εξέλιξης. Ιδανικό για νέους και νέες με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Ειδικότητα: Γραφικών τεχνών Τομέας:

29 Η γραφιστική είναι η δημιουργία της έντυπης και της ηλεκτρονικής σχεδίασης. Χάρις σε αυτήν σχεδιάζεται κάθε τι που βλέπουμε τυπωμένο γύρω μας, όπως: Ειδικότητα: Γραφικών τεχνών Τομέας:

30 αφίσες, εφημερίδες, περιοδικά, εξώφυλλα βιβλίων, Η γραφιστική είναι η δημιουργία της έντυπης και της ηλεκτρονικής σχεδίασης. Χάρις σε αυτήν σχεδιάζεται κάθε τι που βλέπουμε τυπωμένο γύρω μας, όπως: σήματα/λογότυπα, συσκευασίες, διαφημίσεις, καταχωρήσεις, κ.α. Ειδικότητα: Γραφικών τεχνών Τομέας:

31 Ειδικότητα: Γραφικών τεχνών Τομέας:

32 Ο απόφοιτος της ειδικότητας «γραφικών τεχνών» μπορεί να απασχοληθεί κυρίως σε: τυπογραφεία και εκδοτικούς οίκους, εφημερίδες και περιοδικά, διαφημιστικές εταιρίες και δημιουργικά γραφεία, δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. εθνικό τυπογραφείο), εταιρίες πολυμέσων/διαδικτύου, ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ειδικότητα: Γραφικών τεχνών Τομέας:

33 Ειδικότητα: Γραφικών τεχνών Τομέας:

34 Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας

35 Ο Τομέας «υγείας και πρόνοιας» διαθέτει τις παρακάτω δύο (2) ειδικότητες: βοηθών νοσηλευτών βοηθών βρεφονηπιοκόμων Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας:

36 Ειδικότητα: βοηθών νοσηλευτών Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας:

37 Ο απόφοιτος της ειδικότητας «βοηθών νοσηλευτών» εκπαιδεύεται θεωρητικά και πρακτικά, σε διαδικασίες και τεχνικές, που εφαρμόζονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα και σε υπηρεσίες παροχής ιατρικής φροντίδας. Ειδικότητα: Βοηθών νοσηλευτών Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας:

38 Ειδικότητα: Βοηθών νοσηλευτών Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας:

39 Ο απόφοιτος της ειδικότητας «βοηθών νοσηλευτών» με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί: σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, σε νοσηλευτικές μονάδες και υγειονομικούς σταθμούς, σε ΕΚΑΒ, σε οίκους ευγηρίας, σε κέντρα αποκατάστασης Α.Μ.Ε.Α., ως ελευθ. επαγγελματίας να προσφέρει κατ’ οίκον νοσηλεία σε ασθενείς υπό ιατρική παρακολούθηση. Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας: Ειδικότητα: Βοηθών νοσηλευτών

40 Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας:

41 Ειδικότητα: βοηθών βρεφονηπιοκόμων Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας:

42 Ο απόφοιτος της ειδικότητας «βοηθών βρεφονηπιοκόμων» ασχολείται με τη φροντίδα και την ασφάλεια βρεφών και νηπίων. Η αγάπη στα παιδιά, η δημιουργικότητα και η φαντασία, η υπομονή, η υπευθυνότητα, η συνέπεια, η ψυχραιμία, είναι μερικά από τα προσόντα που πρέπει να τον χαρακτηρίζουν. Ειδικότητα: Βοηθών βρεφονηπιοκόμων Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας:

43 Ειδικότητα: Βοηθών βρεφονηπιοκόμων Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας:

44 Ο απόφοιτος της ειδικότητας «βοηθών βρεφονηπιοκόμων» με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί σε: βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, μαιευτικές κλινικές, κατασκηνώσεις, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, ως ελευθ. επαγγελματίας αναλαμβάνοντας τη κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και παιδιών. Ειδικότητα: Βοηθών βρεφονηπιοκόμων Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας:

45 Ειδικότητα: Βοηθών βρεφονηπιοκόμων Υγείας -Πρόνοιας - Ευεξίας Τομέας:

46

47 Στα τμήματα ένταξης φοιτούν μαθητές με γενικευμένες μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία, κατόπιν αξιολόγησης και διάγνωσης από εξειδικευμένα κέντρα (ΚΕΔΔΥ).

48 Τα τμήματα είναι ολιγομελή και αφορούν τα μαθήματα γενικής παιδείας (φιλολογικά, φυσική, χημεία, μαθηματικά). Την ώρα διδασκαλίας των παραπάνω μαθημάτων, οι μαθητές παρακολουθούν τα αντίστοιχα μαθήματα σε ξεχωριστή αίθουσα με τον αντίστοιχο καθηγητή ειδικής αγωγής (φιλόλογο, φυσικό, μαθηματικό).

49 Τους μαθητές των τμημάτων ένταξης ενισχύει η παρουσία ψυχολόγου καθώς και κοινωνικού λειτουργού από το ΚΕΔΔΥ που βρίσκονται στο σχολείο μια ημέρα την εβδομάδα. Στόχος των τμημάτων αυτών, πέρα του μαθησιακού, είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης-αυτοεικόνας των μαθητών και η προώθηση της κοινωνικοποίησης τους.

50

51

52

53

54

55

56

57


Κατέβασμα ppt "4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καβάλας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google