Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!

2 ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!!! "Σιγκομιδή" καρπών κακάο Καβούρδισμα Αλεσμα
Ραφινάρισμα "κουραρισμα" Τελικές διαδικασίες

3 Καβούρδισμα Καρπών Κακάο
Μόλις παραληφθούν οι κόκκοι στο εργοστάσιο καθαρίζονται από τυχών ξένα σώματα και σκόνη και αποθηκεύονται σε silo ανά ποικιλία. Από εκεί μεταφέρονται στα ειδικά μηχανήματα τα καβουρντιστήρια και έτσι αναπτύσσεται το άρωμα και το χρώμα του κακάο και απομακρύνεται η υγρασία. Στην συνεχεια οι καβουρδισμένοι kakaovalanoi apofloiontai και οι καρποί τεμαχίζονται σε μικρά κομμάτια.

4 ΑΛΕΣΗ!!! Οι καβουρδισμένοι και τεμαχισμένοι kakaovalanoi από διαφορες ποικιλίες αναμειγνύονται και στην συνεχεια αλέθονται.Το προϊόν που προκύπτει ονομάζεται κακαοπολτος Ο κακαοπολτος στην συνεχεια υφίσταται θερμική επεξεργασία για την επίτευξη του τελικού αρώματος.

5 ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΑ!!! Το μείγμα μεταφέρεται αυτόματα σε ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται "πευτακυλινδροι" όπου επιτυγχάνεται οι λέπτυνση του μείγματος που μετατρέπεται σε λευκη σκόνη.Σε αυτό το στάδιο επεξεργασίας το τελικό προϊόν αποκτά την λευκη και βελούδινη υφή που αισθανόμαστε όταν λιώνει η σοκολάτα στο στόμα.

6 ΚΟΥΡΣΑΡΙΣΜΑ!!! Η λεπτή σκόνη μετά το "ραφιναισμα" μετατρέπεται σε ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται "κονοες" τα οποια έχουν θερμαινόμενες πλευρές. Εκεί η σκόνη ρευστοποιείτε και αυξάνεται ενώ ταυτόχρονα γίνονται αντιδράσεις που δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα σε κάθε είδους sokolatazzzz...Όσο περισσότερο καιρό το μείγμα βρίσκετε στις "κουσες" τόσο καλύτερα θα είναι και το αποτέλεσμα στην γεύση του μείγματος.

7 ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!! Αφού μετρηθεί η θερμοκρασία του μείγματος μεταφέρεται σε μηχάνημα σωλήνων όπου θα απλωθεί σε φόρμες πλακιδίων. Μετά από αυτή την διαδικασία θα προστεθούν στο μείγμα διαφορα υλικά όπως αμύγδαλο Κου Lou Που. Μετά από κει μεταφέρονται σε ψυγεία ώστε το μείγμα να στερεοποιηθεί. Στην συνεχεια οι πλάκες μεταφέρονται στις συσκευαστικές μηχανές τυλίγονται σε φύλλα κασσίτερου για να εξασφαλιστεί η διατήρηση του και αποθηκεύονται σε καταλληλους "κλιματισομενους" χώρους μέχρι να φτάσουν σε σημεία πωλήσεων


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google