Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι υδροβιότοπος Υδροβιότοπος ή υγρότοπος ονομάζεται κάθε περιοχή που καλύπτεται εποχικά ή μόνιμα από ρηχά νερά, ή που δεν καλύπτεται ποτέ από νερά,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι υδροβιότοπος Υδροβιότοπος ή υγρότοπος ονομάζεται κάθε περιοχή που καλύπτεται εποχικά ή μόνιμα από ρηχά νερά, ή που δεν καλύπτεται ποτέ από νερά,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι είναι υδροβιότοπος Υδροβιότοπος ή υγρότοπος ονομάζεται κάθε περιοχή που καλύπτεται εποχικά ή μόνιμα από ρηχά νερά, ή που δεν καλύπτεται ποτέ από νερά, αλλά το υπόστρωμά της είναι υγρό για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο έτος. Το υπόστρωμα των υγροτόπων μπορεί να είναι έδαφος, άμμος, χαλίκια κ.λπ.  

2 Φυσικοί υδροβιότοποι Στους φυσικούς υγροτόπους ανήκουν οι ποταμοί, οι εκβολές, τα δέλτα, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, τα έλη και οι πηγές. Οι φυσικοί υγρότοποι δημιουργούνται χωρίς τη μεσολάβηση του ανθρώπου.

3 Τεχνητοί υδροβιότοποι
Τεχνητοί υγρότοποι είναι οι αλυκές, οι τεχνητές λίμνες και οι ορυζώνες. Οι τεχνητοί υγρότοποι δημιουργούνται πρώτιστα για να καλύψουν συγκεκριμένες οικονομικές ανάγκες του ανθρώπου. Στη συνέχεια όμως, πολλοί από αυτούς εξελίσσονται σε σπουδαία οικοσυστήματα.

4 Λειτουργίες των υδροβιοτόπων
Εμπλουτισμός των υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων Τροποποίηση πλημμυρικών φαινομένων Παγίδευση ιζημάτων και άλλων ουσιών Αποθήκευση και ελευθέρωση θερμότητας Απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα Δέσμευση ηλιακής ακτινοβολίας και στήριξη τροφικών πλεγμάτων

5 Αξίες των υγροβιότοπων
Βιολογική αξία Υδρευτική αξία Αρδευτική αξία Αλιευτική αξία Κτηνοτροφική αξία Βελτιωτική της ποιότητας του νερού Αναψυχή Πολιτιστική Κλιματική Επιστημονική και εκπαιδευτική

6 Απειλές και Κίνδυνοι Η ανάγκη παραγωγής περισσότερων γεωργικών προϊόντων Η ρίψη σε αυτούς υγρών και στερεών αποβλήτων από βιομηχανίες και οικισμούς. Το βασικότερο αίτιο καταστροφής των υδροβιοτόπων είναι η άγνοια και η προσπάθεια για μακροπρόθεσμα μόνο οφέλη.


Κατέβασμα ppt "Τι είναι υδροβιότοπος Υδροβιότοπος ή υγρότοπος ονομάζεται κάθε περιοχή που καλύπτεται εποχικά ή μόνιμα από ρηχά νερά, ή που δεν καλύπτεται ποτέ από νερά,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google