Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο κύκλος του νερού. Μαλαματή Βελώνη Α.Μ:4190 Ο Κύκλος του νερού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο κύκλος του νερού. Μαλαματή Βελώνη Α.Μ:4190 Ο Κύκλος του νερού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο κύκλος του νερού. Μαλαματή Βελώνη Α.Μ:4190 Ο Κύκλος του νερού.

2 Ο κύκλος του νερού. O κύκλος του νερού, είναι η συνεχής ανακύκλωση του νερού της Γης μέσα στην υδρόσφαιρα, στην ατμόσφαιρα και στη λιθόσφαιρα. Η συνέχεια της κυκλικής διαδικασίας του κύκλου του νερού, επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας. Το νερό του πλανήτη αλλάζει συνεχώς φυσική κατάσταση, από τη στερεά μορφή των πάγων στην υγρή μορφή των ποταμών, λιμνών και των θαλασσών και την αέρια κατάσταση των υδρατμών. Πιο συγκεκριμένα, λόγω της θέρμανσης των ανέμων στην επιφάνεια της γης, τα νερά της εξατμίζονται και μαζεύονται ως υδρατμοί δημιουργώντας τα σύννεφα. Οι υδρατμοί συμπυκνώνονται, υγροποιούνται και στη συνέχεια πέφτουν ως βροχή ,χιόνι , χαλάζι, χιονόνερο κλπ. εμπλουτίζοντας έτσι τις αποθήκες νερού της γης, είτε είναι αυτές επιφανειακές(όπως οι θάλασσες και οι λίμνες) είτε είναι υπόγειες. Ο Κύκλος του νερού.

3 Πως επηρεάζει την καθημερινότητα;
Το νερό είναι βασικό αγαθό για τον άνθρωπο και για την επιβίωσή του, καθώς το χρησιμοποιεί σε πολλές περιπτώσεις στην καθημερινότητά του. Πιο συγκεκριμένα, το νερό αποτελεί απαραίτητο στοιχείο σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης ζωής όπως:1)στη γεωργία-κτηνοτροφία(πότισμα καλλιεργειών- κατανάλωση από ζώα), 2)στη βιομηχανία, 3) στη παραγωγή ενέργειας(υδροηλεκτρικά εργοστάσια) , 4) στα νοικοκυριά(προσωπική υγιεινή, κατανάλωση, οικιακή καθαριότητα) , και ας μη ξεχνάμε ότι χωρίς την ομαλή συνέχεια του κύκλου του νερού δεν θα επιβίωνε κανένας οργανισμός στη Γη. Ο Κύκλος του νερού.

4 Βασικά βήματα. Ο Κύκλος του νερού.

5 Με πιο απλά λόγια. Ο Κύκλος του νερού.
Ο ήλιος, προκαλεί την μετατροπή του νερού από την επιφάνεια της θάλασσας ,σε υδρατμούς( εξάτμιση). Οι υδρατμοί, σε συνδυασμό με την υγρασία του εδάφους, συμπυκνώνονται και δημιουργούν τα σύννεφα. Οι συμπυκνωμένοι υδρατμοί υγροποιούνται, και πέφτουν ως βροχή ,χιονόνερο, χαλάζι κλπ. Το νερό που πέφτει ως βροχή, μαζί με το λιωμένο χιόνι, πάγο κλπ. γίνεται ροή νερού στα ποτάμια και τις λίμνες. Η επιφανειακή ροή, και η ροή που απορροφάτε από το έδαφος καταλήγουν σε ρεύματα νερού στα ποτάμια, και σε υπόγεια ροή νερού αντίστοιχα. Τόσο τα ρεύματα νερού των ποταμών, όσο κι η υπόγεια ροή νερού καταλήγουν στη θάλασσα. Ο Κύκλος του νερού.

6 Επίλογος. «Σας ευχαριστούμε» Ο Κύκλος του νερού.


Κατέβασμα ppt "Ο κύκλος του νερού. Μαλαματή Βελώνη Α.Μ:4190 Ο Κύκλος του νερού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google