Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελληνογαλλική σχολή Άγιος Παύλος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελληνογαλλική σχολή Άγιος Παύλος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελληνογαλλική σχολή Άγιος Παύλος
Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Υπεύθυνη καθηγήτρια κα. Πρελορένζου Σχολικό έτος

2 Λάζαρος Χανιώτης Τεχνολογικό επίτευγμα Υποβρύχιο

3 Ορισμός Το υποβρύχιο είναι είδος σκάφους που έχει τη δυνατότητα να κινείται επί και υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

4 Ιστορική Εξέλιξη Προσπερνώντας τις διάφορες απόπειρες, από την αρχαιότητα, κατασκευής υποβρυχίων που όμως δεν τελεσφόρησαν λόγω τεχνικής ανεπάρκειας, τα πρώτα υποβρύχια κατασκευάστηκαν τον 17ο και 18ο αιώνα.

5 Έμοιαζαν περισσότερο με μεταλλικούς κώδωνες,που φιλοξενούσαν συνήθως ένα άτομο και στηρίζονταν για την κίνησή τους στη μυϊκή του δύναμη. Σήμερα τα υποβρύχια χρησιμοποιούνται κυρίως για στρατιωτικούς και ερευνητικούς σκοπούς αλλά και για αναψυχή, καλούμενα συνήθως βαθυσκάφη.

6 Βασικά μέρη του υποβρυχίου
Επίμηκες κυλινδρικός σκελετός Πυργίσκος παρακολούθησης Εκτοξευτήρες τορπιλλών 2 ή 3 περισκόπια κατά πλευρά Ραντάρ Προπέλα

7 Τρόπος λειτουργίας Φόρτιση μπαταριών για να μπορεί να παραμείνει υπό την επιφάνεια της θάλλασας. Σταδιακή, ελεγχόμενη παραμονή κάτω από το νερό και παρακολούθηση μέσω περισκοπιών. Απαραίτητη προϋπόθεση η μέθοδος << Αναπνευστήρας>> , δηλαδή η ανανέωση του αέρα του υποβρυχίου.

8 Μελλοντικές προεκτάσεις
Τα υποβρύχια απέκτησαν ξεχωριστό ρόλο και σημασία στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, ειδικά στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου, λόγω δύο σημαντικών εξελίξεων στην κατασκευή τους, της πυρηνικής πρόωσης και της δυνατότητας να εκτοξεύουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Η πρόωση με τη χρήση του πυρηνικού αντιδραστήρα επιτρέπει το υποβρύχιο να βρίσκεται για μήνες ή και για χρόνια – θεωρητικά τουλάχιστον- στη θάλασσα χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού σε καύσιμα ή οξυγόνο.

9 Το USS Nautilus (SSN-571) ήταν το πρώτο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στην ιστορία. Η δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές σε συνδυασμό με τον μη εύκολο εντοπισμό του υποβρυχίου από τον αντίπαλο, κάνουν ένα πυρηνικό υποβρύχιο πολύτιμο όπλο.

10 Τέλος, σας ευχαριστώ που με παρακολουθήσατε. Ερωτήσεις;


Κατέβασμα ppt "Ελληνογαλλική σχολή Άγιος Παύλος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google