Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ
Α' ΤΑΞΗ ΓΕΛ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ -Η κακομεταχείρηση των ζώων για εμπορικούς λόγους -Πειράματα στα ζώα - Άσχημες συνθήκες διαβίωσης -Κυνομαχίες -Ζώα τσίρκου

3 Κακοποίηση ζώων Η σκληρότητα στα ζώα επίσης ονομαζώμενη ως κακοποίηση ζώων είναι η επιβολή βασανισμού η πόνου από ανθρώπους σε ζώα,όμως όχι για αυτοάμυνα ή επιβίωση.Απλούστερα είναι η πρόκληση πόνου η κακού για συγκεκριμένο κέρδος,όπως ο θάνατος ζώων για φαγητό,γούνα,ψυχαγωγία και για ιατρική έρευνα.Υπάρχουν πολλές νομοθεσίες σχετικά με την κακοποίηση ζώων σε πολλές χώρες.Μερικοί σχεδιάστηκαν για να αποτρέψουν την αχρείαστη σκληρότητα σε οικόσητα ζώα και σε άλλα είδη άγριων ζώων.Πριν η βιολογία αποκαλύψει ομοιότητες μεταξυ των ανθρώπων και των ζώων,μερικοί διανοούμενοι θεωρούσαν τα ζώα τελείως διαφορετικά από τους ανθρώπους.Για παράδειγμα ο Ρενέ Ντεκάρτ νόμιζε ότι τα ζώα ήταν αυτόματες μηχανές χωρίς ψυχή,μυαλό ή λογική.

4 Ανενεργή κακοποίηση των ζώων
Η ανενεργή κακοποίηση των ζώων είναι η αδιαφορία και η αμέλεια. Παραδείγματα ανενεργής κακοποίησης είναι η λιμοκτονία, η αφυδάτωση, η μόλυνση από έντομα, το πρόχειρο κατάλυμα σε ακραίες καιρικές συνθήκες και η μηδενική κτηνιατρική φροντίδα. Ένα ακόμα απάνθρωπο γεγονός που δείχνει την αδιαφορία των ανθρώπων είναι περιπτώσεις σκύλων που το ίδιο κολάρο από μικρή ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση έχει παραμείνει στο δέρμα με αποτέλεσμα να έχει γίνει ένα με αυτό.

5 Κακομεταχείρηση των ζώων για εμπορικούς λόγους
Κακομεταχείρηση των ζώων για εμπορικούς λόγους Ο πόνος και ο θάνατος των ζώων εκτροφής κρύβεται κυριολεκτικά από τα μάτια των περισσότερων ανθρώπων. Τα βιβλία και τα παιχνίδια που μας δόθηκαν στην παίδικη ηλικία, μας ενθαρρύνουν να πιστέψουμε ότι τα εκτρεφόμενα ζώα είναι ευχαριστημένα και πρόθυμα να <<δίνουν>> το γάλα, τα αύγα ή και ακόμα τη σάρκα τους σε ΕΜΑΣ. Η Rada Das Bestas είναι ένα αρχαίο, σκληρό, βάρβαρο και πρωτόγονο ισπανίκο φεστιβάλ, στο οποίο άντρες και γυναίκες παλεύουν με άγρια άλογα με τα χέρια τους να κόβουν τις χαίτες και τις ουρές τους, προκαλώντας ταλαιπωρία και τραυματισμούς στα άλογα Ο άνθρωπος κακομεταχειρίζεται τα ζώα στο τσίρκο, όταν τα εκπαιδεύει, όπως π.χ. Την αρκούδα χορεύτρια, και όταν τα μεταφέρει από ένα μέρος στο άλλο χώρις φαγητό και νέρο με ανοιχτά φορτηγά σε κρύο και ζέστη για να τα οδηγήσει στο σφαγείο. Εκεί τα σφάζει με βασανιστίκο τρόπο.

6 Πειράματα στα ζώα Εκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο γίνονται σε όλο το κόσμο <<μοντέλα>> έρευνας και ανάλυσης ασθενειών κάθε είδους.Ποντίκια, αρουραίοι, κουνέλια, γουρούνια, γάτες, σκύλοι και πίθηκοι χρησιμοποιούνται σε επιστημονικά εργαστήρια προκειμένου να ελεγχθούν η τοξικότητα νέων φαρμάκων, η επίδραση τοξικών και χημικών ουσιών στη ανθρώπινη αναπαραγωγή, στη πρόκληση αλλεργιών, δερματικών προβλημάτων, καρκίνου κ.α. Κάθε φάρμακο, καλλυντικό θα πάντα τη <<σφραγίδα>> του πόνου, του αίματος, των ουρλιαχτών των ζώων που θανατώνονται στο όνομα της επιστήμης, της ιατρικής, της ομορφιάς, του κέρδους και του υπερκαταναλωτισμού.

7 Παραδείγματα πειραμάτων
Παραδείγματα πειραμάτων Τεστ ευαισθησίας των ματιών :περιλαμβάνει τον ερεθισμό των ματιών με τοξικές ουσίες. Τα ζώα κρατιούνται με ανοιχτά τα μάτια, ειδικά τα κουνέλια για να μην αποβάλλουν τις ουσίες στο τέλος τυφλώνονται. Υποφέρουν από φρικτούς πόνους στα μάτια για τουλάχιστον 21 μέρες συνεχόμενα. Δερματολογικά τεστ : Τα ακινητοποιούνται, τους ξυρίζουν το τρίχωμα σε διάφορα σημεία και τους ρίχνουν για περίπου 9 μήνες καυστικές ουσίες, ώστε να διαπιστώσουν σε πόσο χρόνο θα διαβρωθεί το δέρμα τους. Τεστ θανατηφόρας δόσης : To πείραμα περιλαμβάνει τη μετά βίας χρήση απο το στόμα, ή τη χορήγηση με ενέσεις και εισπνοή ουσιών που σκοτώνουν προκειμένου να διαπιστώσουν ποιά είναι τα επιτρεπόμενα όρια κατανάλωσης μιάς χημικής ουσίας προτού ο οργανισμός καταλήξει. Τα πειράματα αυτά προκαλούν στα ζώα διάρροια, εμετό, παράληση, αιμμοραγία από τα μάτια, τη μύτη, το στόμα, το δέρμα.

8 Τα ζώα στις βιομηχανίες
Κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες εκτρεφόμενα ζώα με προορισμό την παραγωγή κρέατος και γάλακτος , αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες ζωής. Οι χώροι εκτροφής τους , είναι προσαρμοσμένοι με βάση την ελαχιστοποίηση του κόστους και την μεγιστοποίηση του κέρδους χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι τα ζώα είναι καταρχήν ζωντανές υπάρξεις και ύστερα παραγωγικές μονάδες. Οι καλές συνθήκες διαβίωσης καθώς και η υγεία των ζώων, υποτάσσονται στη λογική της αποδοτικότητας της μονάδας και του κέρδους.Ο συνωστισμός των ζώων σε μικρούς εσωτερικούς χώρους αντικατέστησε την βοσκή τους στην ύπαιθρο με αποτέλεσμα αυτά να εκτίθενται σε υψηλά ποσοστά τοξινών λόγω της αποσύνθεσης της κοπριάς.Ο θάνατος των ζώων τις περισσότερες φορές είναι απάνθρωπος.Τα χτυπάνε ζωντανά στο έδαφος και πολλές φορές τα γδέρνουν.Ακτιβιστές έχουν δήθεν προσληφθεί ως υπάλληλοι και έχουν τραβήξει αποκαλυπτικά βίντεο που μας δείχνουν όλη την αλήθεια. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες βιομηχανίες που φροντίζουν τις συνθήκες διαβίωσης παρέχοντάς τους μεγαλύτερο χώρο, πιο επιλεγμένη διατροφή και τακτική κτηνιατρική φροντίδα. Βέβαια αυτές οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες.

9 Τα ζώα στις βιομηχανίες
Τα ζώα στις βιομηχανίες Παρά τις ανησυχίες αυτές, αποτελέσματα ερευνών δείχνουν ότι το ενδιαφέρον των ανθρώπων σχετικά με το θέμα αυτό είναι πολύ μικρότερο από ό,τι λένε πως είναι. Υπάρχουν λίγα στοιχεία ότι οι άνθρωποι θα αντάλλασαν την ποιότητα ζωής τους για την ευημερία των ζώων. Σε μία έρευνα το 68% των ανθρώπων απάντησαν πως οι χαμηλώτερες τιμές του κρέατος είναι πιο σημαντικές από την ευημερία των ζώων.

10 Ζώα του τσίρκου Η απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για την προστασία των δεσποζόμενων και των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (Greek Animal Welfare Fund-GAWF) που δίνει μάχη για το ζήτημα από το 2006 κάνει λόγο εξαιρετική διάταξη που επίσης αποτελεί Ευρωπαϊκή πρωτιά για τη χώρα μας. Συγκεκριμένα στο άρθρο 12 αναφέρεται η: «Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες δραστηριότητες»

11

12

13

14 Κυνομαχίες Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Σε μια υποτυπώδη αρένα, κάνουν την εμφάνισή τους δύο οργισμένα σκυλιά, τα οποία τα αφεντικά τους κρατούν σφικτά με αλυσίδες, μέχρι να δοθεί το σήμα της έναρξης του αγώνα. Ενός αγώνα για τον πιο δυνατό. Οι σκύλοι απελευθερώνονται από τα δεσμά τους με το σήμα του «διαιτητή» και ο ένας ορμάει πάνω στον άλλο. Η μάχη είναι σκληρή. Ο ένας σκύλος δαγκώνει τον άλλο, ματώνουν, τραυματίζονται. Το σφύριγμα της λήξης δεν δίνεται παρά μόνο όταν ο ένας από τους δύο σκύλους, πέσει σακατεμένος στο έδαφος. Ίσως και νεκρός. Γύρω από την αρένα θανάτου, οι «στοιχηματζήδες». Ενθαρρύνουν το σκύλο στον οποίο έχουν ποντάρει να δείξει τα… σαγόνια του, ζητωκραυγάζουν όταν κερδίζουν το στοίχημα, που πολλές φορές ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

15 Κυνομαχίες Προπονήσεις με αδέσποτα. Η κακοποίηση των ζώων ξεκινά από όταν συμπληρώσουν μόλις μήνες ζωής. Επιτήδειοι επιλέγουν το δικό τους πιτ- μπουλ και αναλαμβάνουν την «εκπαίδευσή» του: πώς να το μετατρέψουν σε μηχανή θανάτου. Η επιλογή των πιτ μπουλ δεν είναι τυχαία. Σκυλιά - ακατάβλητοι μαχητές με ιδιαιτέρως οξυμένο ένστικτο φύλαξης, κυριαρχικοί προστάτες της «περιοχής» και της «αγέλης» τους, τρομακτικοί στην όψη με αφύσικα μυώδη διάπλαση, θανάσιμα σαγόνια, ανοχή στον πόνο, ώστε να μην καταθέτουν ποτέ τα όπλα κατά τη διάρκεια της μάχης. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για σκυλιά, που μόλις φεύγουν από την αγκαλιά της μάνας τους ζουν την τρομοκρατία και την αγριότητα στα χέρια του αφεντικού τους. Τα ξυλορφοτώνουν για να τα αγριέψουν, παίζουν ακόμη και ποδόσφαιρο, με τα σκυλιά να χρησιμεύουν σαν μπάλες! Τα δένουν με πολύ κοντές αλυσίδες για να μην μπορούν ούτε καν να καθίσουν. Τα βασανιστήρια δεν σταματούν εκεί. Τα αφήνουν νηστικά και εκτεθειμένα σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Φροντίζουν μάλιστα να είναι μόνα τους για να μην κοινωνικοποιούνται.

16 Βάσσου Πηνελόπη Σαλταμάρα Δήμητρα
Διακόπουλος Βασίλης Στεφανή Μυρσίνη Καρνάς Παναγιώτης Τόπι Άντζελα Καστανάκη Μόρφο Τσελεπιδάκη Χαρά Κατσάνη Μυρσίνη Φραόλη Ευγενία Κεφαλά Ειρήνη Χυμέτη Μαρία Μαζέλλη Έλγκα Χυμέτη Ραφαέλλα Μοιρασγεντή Στέλλα Παχού Παναγιώτα Υπεύθυνη καθηγήτρια Πλάκα Αλεξάνδρα Λιακοπούλου Μαρία


Κατέβασμα ppt "ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google