Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συνταγεσ δρυμου ΜΥ.ΛΕ., ΜΥ.ΛΕ. που γυρίζεις…!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συνταγεσ δρυμου ΜΥ.ΛΕ., ΜΥ.ΛΕ. που γυρίζεις…!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συνταγεσ δρυμου ΜΥ.ΛΕ., ΜΥ.ΛΕ. που γυρίζεις…!
Παραδοσιακή κουζίνα και αγαπημένες συνταγές από τη Μυγδονία και τη Λευκάδα. ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Aγωγής Υείας Υπεύθυνες Προγράμματος: κ.Πούρικα, κ.Ξένου Συμμ.Καθηγ.: κ. Τσουγιάννη, κ.Δαγγλή, κ.Μυγδαναύλερος

2 Η μαγειρική του Δρυμού στηρίζονταν, κατά κύριο λόγο, στην τοπική
παραγωγή και αυτή καθόριζε την ποικιλία και την ποιότητά της. Τα παράγωγα του σιταριού, τα άγρια χόρτα («λάχανα») και τα καλλιεργήσιμα λαχανικά, τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια, κυρίως της Λίμνης, και το κρέας αποτελούσαν το σύνολο της ποικιλίας των φαγητών. Ιδιαίτερη προτίμηση έδειχναν οι Δρυμιώτες στα «κρομμύδια» και ιδίως στα σκόρδα, τα οποία ήταν εξαιρετικής ποιότητας λόγω της σύστασης των χωμάτων. Άλλωστε τα σκόρδα αποτελούσαν πρόχειρη, υγιεινή και απαραίτητη τροφή για ορισμένες εργασίες, όπως ο θερισμός. Αποκλειστικό, σχεδόν, φαγητό την εποχή του θερισμού αποτελούσε το περίφημο «σκορδάρημ» (σκορδάρμη). Στη συνέχεια δίνονται ορισμένες συνταγές αντιπροσωπευτικών φαγητών του Δρυμού, γνωστών σ’ όλους τους κατοίκους του. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τη φρασεολογία των πληροφορητών, χωρίς να τηρηθούν η φωνητική και η μορφολογία του ιδιώματος. Δεν δίνονται οι ποσότητες των υλικών, γιατί καμία από τις γυναίκες που υπαγόρευσαν τις συνταγές δεν μπορούσε να τις προσδιορίσει με ακρίβεια. Άλλωστε, εκείνο που προέχει είναι η διατήρηση της παράδοσης των φαγητών, των ονομάτων τους και των ονομάτων των υλικών και όχι το αποτέλεσμα το οποίο είναι εξίσου ελκυστικό, αν τηρήσει κανείς τις σωστές αναλογίες ή αν όχι.

3 Όρθα (κότα) με κρεμμύδια
Όρθα (κότα) με κρεμμύδια Υλικά: μια κότα εντόπια παλιά κρεμμύδια λάδι, αλάτι, πιπέρι σπυριά μπαχάρι, κανέλλα ξύλο, φύλλα δάφνης Εκτέλεση: Κόβουμε την κότα σε κομμάτια, τη βράζουμε και την ξαφρίζουμε. Ύστερα βάζουμε αλάτι και λάδι και την αφήνουμε να βράσει λίγο. Λιανίζουμε τα κρεμμύδια, τα αχνίζουμε λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε το πιπέρι και τα άλλα μπαχαρικά. Τα γυρίζουμε λίγο και μετά ρίχνουμε το ζουμί της κότας στα κρεμμύδια. Αφού βράσουν λίγο, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ταβά, βάζουμε τα κομμάτια της κότας και τα φουρνίζουμε για λίγο.

4 Ντέτζερης(μσούρα) Υλικά: πράσα εντόπια κρέας χοιρινό, βοδινά, αρνίσιο,
μια κότα αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο, κύμινο, σέλινο, λάδι, κάστανα, λίγο ρύζι, μια πήλινη κατσαρόλα Μέσα στον ντέντζερη βάζουμε μία στρώση κομμάτια κρέας. Ξανά μια στρώση πράσα και μια στρώση κομμάτια κρέας. Στο μεταξύ γεμίζουμε την κότα με συκωτάκια, κρεμμύδι, κάστανα, ρύζι και μπαχαρικά (κύμινο και μαυροπίπερο). Αφού πρώτα τη βράσουμε λίγο, στη συνέχεια τη βάζουμε στην πήλινη κατσαρόλα. Τέλος κάνουμε λίγο ζυμάρι και κλείνουμε το καπάκι του ντέτζερη. Τη βάζουμε να βράσει με ξύλα σε σιγανή φωτιά όλη τη νύχτα με τη φροντίδα του παππού που ξαπλώνει στο τζάκι. Σημ. η κότα μπαίνει γιατί είναι «πετούμενο» και ως τέτοιο θεωρείται απαραίτητη.

5 Αυγά με φρέσκα κρεμμυδάκια
Αυγά με φρέσκα κρεμμυδάκια Υλικά: αυγά φρέσκα κρεμμυδάκια αλάτι, λάδι, κόκκινο πιπέρι, δυόσμο Κόβουμε ψιλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καβουρδίζουμε για λίγο. Ύστερα ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο. Το γυρίζουμε λίγο ακόμη και τέλος τσακίζουμε τα αυγά και τα ρίχνουμε να βράσουν για λίγο.

6 Σπανάκι Υλικά: σπανάκι, αλάτι, σκόρδο, λάδι, πιπέρι κόκκινο, κρεμμύδια, ρύζι Ζεματούμε το σπανάκι και πετούμε το νερό. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με λάδι και αλάτι .Ύστερα ρίχνουμε τα σπανάκια και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Μετά, ρίχνουμε ένα κόμπο νερό. Άμα τσακουστούν να βράζουν, ρίχνουμε λίγο ρύζι και αφού αρχίσουν να χυλώνουν τα κατεβάζουμε. Σ΄ ένα τηγανούδι κάνουμε σύβραση με πιπέρι κόκκινο,λάδι, σκόρδο και αφού τσιγαριστούν για λίγο, περιχύνουμε τα σπανάκια με τη σύβραση που παίρνουν ωραίο άρωμα.

7 Νερό(όσο πάρει για να γίνει μαλακή η ζύμη) Για τη γέμιση: 1kg γάλα
Γαλατόπιτα Υλικά: Για τη ζύμη: 700g. Αλεύρι 1κ.γ αλάτι 2κ.σ. ξύδι ή λεμόνι 1φλ. Λάδι(ελαιόλαδο) Νερό(όσο πάρει για να γίνει μαλακή η ζύμη) Για τη γέμιση: 1kg γάλα 8 αυγά 1 κούπα λάδι Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά για τη ζύμη.Ζυμώνουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.Ανοίγουμε 8-10 φύλλα και βάζουμε ένα στο φούρνο για 5-10 να ξεραθεί.Όταν το βγάλουμε ο θρυματίζουμε σε ένα πιάτο.Λαδόνουμε ένα ταψί και βάζουμε ένα μεγάλο φύλλο από κάτω και έπειτα βάζουμε τα υπόλοιπα με τις άκρες προς τα έξω.Πάνω από κάθε φύλλο ρίχνουμε λίγο τυρί,το ζαρώνουμε και το βάζουμε γύρω στο ταψί.Γυρίζουμε τις άκρες και αφού έχουμε ανακατέψει λίγο τυρί με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση βάζουμε ένα φύλλο πάνω από τις γυρισμένες άκρες και ρίχνουμε την γέμιση.Το ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Συνολικός χρόνος προετιμασίας:περίπου 2 ώρες.

8 Κολομπαρόπιτα(πίτα χωρίς φύλλο)
Κολομπαρόπιτα(πίτα χωρίς φύλλο) Υλικά: 1kg κολοκύθια ½ kg τυρί 130g. βούτυρο 1 κούπα κεφαλοτύρι 1 κούπα λάδι(ελαιόλαδο) Αλεύρι(όσο πάρει για να γίνει λείος ο χυλός) 2κ.σ. άνιθο 1κ.γ. αλάτι 1κ.γ. πιπέρι 4 αυγά Εκτέλεση: Τρίβουμε τα κολοκύθια,τα βάζουμε με λίγο αλάτι στο τρυπιτό και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά.Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά(εκτός από το κεφαλοτύρι),ρίχνουμε αλεύρι και ανακατεύουμε για να γίνει ένας πηχτός χυλός.Βουτυρόνουμε ένα ταψί,ρίχνουμε λίγο αλεύρικαι το μισό υλικό.Αφού ρίξουμε το μισό υλικό ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι και μετά το υπόλοιπο υλικό.Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο αλεύρι,ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180Oc. Συνολικός χρόνος προετιμασίας:περίπου 2 ώρες.

9 ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΥΡΙ 3 ΦΕΤΕΣ ΚΑΣΕΡΙ ΜΠΟΥΚΟΥΒΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε μία μικρή κατσαρόλα και τι βάζουμε πάνω στο μάτι. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα και την αφήνουμε να βράσει. Κόβουμε το τυρί και το κασέρι σε κομμάτια και μόλις αρχίσει να βράσει τα ρίχνουμε μέσα. Το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα μέχρι να λιώσει το κασέρι. Όταν είναι έτοιμη σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο μπούκουβο αν θέλουμε.

10 Γριβάδι Μακεδονίας: 1 κιλο γριβαδι 1 κιλο κρεμμύδια ξερά
Γριβάδι Μακεδονίας: 1 κιλο γριβαδι 1 κιλο κρεμμύδια ξερά 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι φρέσκια ντομάτα ή τύπου κονκασέ ή 3-4 κ.σ. τοματοπολτό συμπυκνωμένο μαϊντανός ψιλοκκομενος μαυροπίπερο αλάτι 3-4 σκελίδες σκόρδο-προαιρετικά κόκκινο πιπέρι -προαιρετικά 2-3 δαφνόφυλλα-προαιρετικά 1 -2 πατάτες-προαιρετικά Διαδικασία: Καθαρίζουμε το γριβάδι, το αλατίζουμε, το χαράζουμε ελαφρώς , τοποθετούμε στις χαρακιές τις σκελίδες σκόρδου και το βάζουμε στη γάστρα ή στο ταψί ολόκληρο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πλένουμε. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε περίπου ένα τέταρτο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό, το αλάτι ,το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί . Ύστερα βάζουμε τα κρεμμύδια στο ταψί μας και με το λαδάκι που ίσως περίσσεψε περιχύνουμε το γριβάδι. Αν θέλουμε βάζουμε και πατάτες ανάμεσα στο ταψί. Ρίχνουμε και μισό ποτήρι νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Καταλαβαίνουμε πως έχει ψηθεί το ψάρι όταν ξεκολλάει εύκολα από το κόκκαλο.

11 ΡΥΖΟΓΑΛΟ 1 ποτήρι ρύζι 3 ποτήρια νερού 1 ποτήρι γάλα
7 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλάκι κορν φλάουρ Κανέλα Βάζουμε το ρύζι μέσα στο νερό να βράσει μετά ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη και τέλος το κορν φλάου διαλυμένο σε κρύο νερό. Όταν πυκνώσει το βάζουμε σε μπολ και το αρωματίζουμε με κανέλα.

12 ΥΛΙΚΑ ΣΑΡΑΓΛΙ ΓΙΑ ΖΥΜΗ 1,5 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ 570GR ΝΕΡΟ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΛΙΓΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ 1,5 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΝΕΡΟ 0,5 ΛΕΜΟΝΙ ΧΥΜΟΥ ΓΑΡΙΦΑΛΟ 2 ΞΥΛΑ ΚΑΝΕΛΑ   ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΟΥΣΑΜΙ Πλένουμε καλά το σουσάμι από βραδύς και το αφήνουμε να στραγγίσει πάνω σε μια σήτα που κοσκινίζουμε το αλεύρι. Μετά το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο. Πιάνουμε με το χέρι μας το σουσάμι και το τρίβουμε για να δούμε αν έχει ψηθεί. Όταν ψηθεί το ψιλοχτυπαμε στο γουδί ή στο μίξερ. Το βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα λίγη ζάχαρη, κανέλα σπασμένη και λίγο γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. ΖΥΜΗ Παίρνουμε τη ζύμη κόβουμε μικρές μπαλίτσες πάνω από 10 και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα, ένα φίλο. Σε κάθε ρίχνουμε λαδάκι με το πινέλο. Μετά ρίχνουμε το σουσάμι και λίγα ψηλοκομένα καρύδια. Αυτό γίνεται σε κάθε φύλο. (ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ) Για να μην μας κολλάνε τα φύλλα στο άνοιχμά τους ρίχνουμε πάνω NICISTE αντί για αλεύρι. Αφού τελειώσει ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Παίρνουμε ένα μαχαίρι και κόβουμε την πίτα μας τρυγονάκια. Σε κάθε τρυγονάκι βάζουμε ένα γαρίφαλο και λίγο λάδι. (ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ) Το λάδι μας σε όλη την πίτα πρέπει να είναι ένα φλιτζάνι του τσαγιού. Το αφήνουμε να ψηθεί στους 150 βαθμούς για μισή ώρα και μετά το βάζουμε στους βαθμούς για άλλη μισή ώρα μέχρι να ροδίσει το φύλο. ΣΙΡΟΠΙ Βάζουμε 1,5 κιλό χάχαρη μέσα σε μία κατσαρόλα, 1 κιλό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Βγάζουμε στο κουτάλι λίγο σιρόπι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μία σταγόνα πάνω στο νύχι μας για να δούμε αν σταθεί. Αν σταθεί πάνω το σιρόπι είναι έτοιμο αλλιώς θέλει λίγο ακόμα βράσιμο. ΠΙΤΑ Τα βγάζουμε και τα 2 από τη φωτιά και σιροπιάζουμε την πίτα. Αφήνουμε μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι της.

13 Σαραλί Υλικά: Για το φύλλο: 1kg αλεύρι 1 ποτήρι νερό 1κ.σ. λάδι
1κ.σ. ζάχαρη 1κ.γ. κανέλα 1κ.γ. γαρύφαλο(σκόνη) Για το σιρόπι: 1kg ζάχαρη 1kg νερό 1 ξυλάκι κανέλας Χυμό από μισό λεμόνι Εκτέλεση: Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,το νερό,το λάδι και τη ζάχαρη.Κάνουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε μισή ώρα.Πλένουμε το σουσάμι,το ψήνουμε και το σπάμε.Κόβουμε τα καρύδια(να είναι χοντροκομμένα).Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα,το γαρύφαλο και τη ζάχαρη και τα κάνουμε ένα μείγμα.Ανοίγουμε ένα φύλλο,ρίχνουμε γέμιση.λίγο λάδι,το σουρώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.Έτσι κάνουμε όλα τα φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί ώσπου να γεμίσει.Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180Oc.Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5-10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο,ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό και το αφήνουμε να σταθεί για να μπορούμε να το σερβίρουμε. Συνολικός χρόνος προετιμασίας:περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

14 ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΥΛΙΚΑ 2 ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΔΥΟΣΜΟ
ΥΛΙΚΑ 2 ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΔΥΟΣΜΟ ΛΑΔΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΑΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, 5 κουταλιές μουστάρδα και λίγο λάδι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και προσέχουμε να μην σβολιάσει. Μετά ρίχνουμε τον δυόσμο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτεί ο δυόσμος. Η σος είναι έτοιμη και μπορούμε να τη βάλουμε στην πιατέλα.

15 ΤΕΤΖΕΡΙΣ (χοιρινό με πράσα)
ΤΕΤΖΕΡΙΣ (χοιρινό με πράσα) ΠΡΑΣΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΥΖΙ ΑΛΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΥΜΗΝΟ ΛΑΔΙ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ 1 ΚΡΕΜΜΙΔΙ ΞΕΡΟ 1 ΡΙΖΑ ΣΕΛΙΝΟ  ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αρχικά κόβουμε τα πράσα και το χοιρινό σε κομματάκια. Αφού τα πλένουμε καλά τα βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Πλένουμε και το κοτόπουλο και αρχίζουμε την εκτέλεση.  Καβουρδίζουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια και βάζουμε λίγα κομματάκια από το χοιρινό. Ένα φλιτζάνι ρύζι πλυμένο καλά το ρίχνουμε μέσα στα συκωτάκια και το καβουρδίζουμε με λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι και κύμινο. Προσθέτουμε λίγο νερό και η γέμιση είναι έτοιμη. Παίρνουμε το κοτόπουλο αφού έχει καθαριστεί και γεμίζουμε με τη γέμιση το κοτόπουλο. Τέλος το ράβουμε για να μη φύγει η γέμιση. Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε λίγα πράσα και λίγο σέλινο από κάτω, ρίχνουμε λίγο λάδι και κόκκινο πιπέρι. Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στη μέση της κατσαρόλας. Βάζουμε το χοιρινό που έχουμε κόψει γύρω από το κοτόπουλο. Ρίχνουμε αλάτι, κόκκινο πιπέρι και μετά βάζουμε τα υπόλοιπα πράσα και το σέλινο για να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Ρίχνουμε λίγο κύμινο, λίγο κόκκινο και μαύρο πιπέρι, βάζουμε μισό ποτήρι χυμό λεμόνι (προαιρετικό) και στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι με ένα ποτήρι νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα.Στην αρχή η φωτιά είναι δυνατή και μετά τη χαμηλώνουμε. Σιγοβράζουμε για 3 ώρες. Κάπου ανοίγουμε και βλέπουμε αν χρειαστεί λίγο ζεστό νεράκι.

16 Χοιρινό με πράσα Υλικά: 1 ποτήρι νερό 1kg χοιρινό κρέας 2kg πράσα
1 ρίζα σέληνο 1κ.γ. αλάτι 1κ.γ. μαύρο πιπέρι 1κ.γ. κόκκινο πιπέρι 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 1κ.γ. κίμυνο 1 ξερό κρεμμύδι Εκτέλεση: Πλένουμε τα υλικά.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι,το κρέας και το κρεμμύδι.Έπειτα ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι,το κρασί και το νερό.Αφήνουμε για περίπου μισή ώρα το κρέας να βράσει.Ρίχνουμε τα πράσα,το αλάτι.το μαύρο πιπέρι,το κίμυνο και το σέληνο.Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου ¾ και είναι έτοιμο. Συνολικός χρόνος προετιμασίας:περίπου 2 ώρες.

17 ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ ΥΛΙΚΑ 4 ψάρια λαβράκια Πατάτες Φρέσκια ντομάτα Μαϊντανό
Σκόρδο Λάδι Αλάτι Λίγο Αλεύρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα ψάρια και ύστερα τα αλευρώνουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε ψηλές φέτες, τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη ή στο μπλέντερ. Βάζουμε το λάδι μέσα στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε καλά. Τοποθετούμε τις πατάτες μέσα και τις ψιλό τηγανίζουμε. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε μία πιατέλα. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τα ψάρια. Αφού τηγανιστούν από την μία μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην πιατέλα. Έχουμε έτοιμη την ντομάτα με το μαϊντανό και το σκόρδο. Παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε σε μία άκρη τις πατάτες στην άλλη άκρη την ντομάτα και από πάνω βάζουμε τα ψάρια. Παίρνουμε λίγοι ντομάτα και τη ρίχνουμε πάνω στα ψάρια, ρίχνουμε λίγο λάδι και συμπληρώνουμε με λίγο αλάτι. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς


Κατέβασμα ppt "Συνταγεσ δρυμου ΜΥ.ΛΕ., ΜΥ.ΛΕ. που γυρίζεις…!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google