Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
ΗΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20ΕΤΙΑ Υπεύθυνη καθηγήτρια Γιαννούλα Γεωργία ΠΕ1702

2 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 1η ομάδα Παπαχατζής Μούργη Λουράντου Καραμιχάλης Παπασταματίου 2η ομάδα Διαβολίτσης Αθανασίου Φατσέας Τσίτουρας 3η ομάδα Σαμωνάς Σταυροπιερράκος Τσούχλαρης 4η ομάδα Αλτουβάς Αβδάλας Μιχελετάκης Μητσόπουλος 5η ομάδα Μπαρδακου Φραγκούλης Παντουβέρη Τσίρος

3 Χαρακτηριστικό του αιώνα που διανύουμε όπως και του προηγούμενου είναι η αλματώδης εξέλιξη πολλών τεχνολογικών επιτευγμάτων. Επιτεύγματα που ανακαλύφθηκαν, ίσως χρόνια πριν, όμως την τελευταία εικοσαετία εξελίσσονται ταχύτατα και συνεχώς. Η ταχύτατη τεχνολογική εξέλιξη επηρέασε την καθημερινότητά μας και τη ζωή μας ,σε τομείς επικοινωνίας, πληροφόρησης, μετακίνησης κ.π.λ. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά τεχνολογικά επιτεύγματα που εξελί-χθηκαν απίστευτα τα τελευταία είκοσι χρόνια αν και δημιουργήθηκαν πολύ νωρίτερα.

4 Γιωργος Σαμωνας Στελιος Σταυροπιερρακος Χρηστος Τσουχλαρης
Οπτικές ίνες Γιωργος Σαμωνας Στελιος Σταυροπιερρακος Χρηστος Τσουχλαρης

5 Τι είναι ακριβώς οι οπτικές ίνες;
Οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά νήματα από πλαστικό ή γυαλί πυριτίου που μέσα τους μεταδίδονται ψηφιακά μηνύματα υπό τη μορφή ακτινών laser.

6 Πωσ και γιατι δημιουργηθηκαν;
Οι οπτικές ίνες δημιουργήθηκαν την δεκαετία του 1960 στην Αγγλία για να εξυπηρετήσουν την ανάγκη επικοινωνίας εξ αποστάσεως

7 Ποια ειναι τα χαρακτηριστικά τους;
Στο κέντρο της ίνας βρίσκεται ο πυρήνας που είναι γυαλί υψηλού δείκτη διάθλασης. Ο πυρήνας περιβάλλεται από υλικό χαμηλότερου δείκτη διάθλασης, το μανδύα ή περίβλημα. Το φως εγκλωβίζεται στον πυρήνα και διαδίδεται μέσα στην ίνα. Η εξωτερική περιοχή της ίνας καλείται απομονωτής. Ο απομονωτής, που είναι πλαστικός, παρέχει προστασία και αντοχή στο γυαλί. Το υλικό κατασκευής τόσο του πυρήνα όσο και του μανδύα είναι συνήθως υψηλής καθαρότητας γυαλί (SiO2).

8 Ποια ειναι τα μειονεκτήματα;
1) Είναι πιο ακριβές από τα χάλκινα καλώδια. Επίσης το κόστος των ηλεκτρονικών και οπτικοηλεκτρονικών διατάξεων μπορεί να είναι μεγάλο. 2) Είναι πιο δύσκολη η εγκατάστασή τους. 3) Είναι πολύ εύθραυστες. 4) Δεν είναι αρκετά ευλύγιστες. 5) Θα πρέπει η εγκατάσταση τους να γίνεται με ελαφριά κλίση γιατί διαφορετικά θα υπάρχει απώλεια δεδομένων ή σήματος.

9 τα πλεονεκτήματα; 1) Μεγάλη χωρητικότητα πληροφορίας.
2) Μικρό κόστος. το γυαλί είναι πολύ φθηνό και τα αποθέματα του ανεξάντλητα (έχουμε μπόλικη άμμο στον πλανήτη μας). 3) Χαμηλό βάρος και μικρό μέγεθος της οπτικής ίνας. 4) Αναισθησία στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. 5) Ασφάλεια. Είναι αδύνατον να γίνει υποκλοπή του οπτικού σήματος. Δεν μπορεί κανένας να χρησιμοποιήσει «κροδειλάκια» για να κλέψει πληροφορίες

10

11 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ Κανέλλος Τσίτουρας Γιάννης Φατσέας Νίκος Διαβολίτσης
Δημήτρης Αθανασίου

12 Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο
Ως υβριδικό θεωρείται το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερες διαφορετικές τεχνολογίες προκειμένου να επιτύχει την κίνησή του. Οι τεχνολογίες αυτές περιλαμβάνουν συνήθως τον κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης και μια πιο «ήπια» προς το περιβάλλον τεχνολογία, συνήθως ηλεκτρικό κινητήρα, ή εναλλακτικά πνευματικό κινητήρα, βιοκαύσιμο, φυσικό αέριο κ.α.

13 Γιατί είναι ακριβό; Είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι πιο ακριβό, γιατί έχει εξτρά εξοπλισμό (ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίες, συστήματα). Επίσης η μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στα συστήματά του, προκαλεί αυξημένα έξοδα στο service.

14 Συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος
Τα υβριδικά αυτοκίνητα συμβάλλουν στη μείωση της ρύπανσης. Αυτό συμβαίνει διότι θεωρούνται φιλικότερα προς το περιβάλλον, σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την κίνησή τους ως καύσιμο, βενζίνη ή πετρέλαιο, καθώς παράγουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και άλλες επιβλαβείς ουσίες, που συμβάλλουν σε ένα μολυσμένο και ανθυγιεινό περιβάλλον. Επειδή όλο και περισσότερο αυξάνεται η τιμή της βενζίνης, υπάρχει η τάση σιγά σιγά να αρχίζουμε να το προτιμάμε, αν και πιο ακριβό.

15 Καθοριστικός παράγοντας αγοράς υβριδικού
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος που το οδηγούμε! Αν έχουμε έναν "χαλαρό" τρόπο οδήγησης, τότε σίγουρα το χρησιμοποιούμε σωστά: περισσότερη οικονομία στα καύσιμα, λιγότερη ρύπανση, κλπ. Τα υβριδικό δεν είναι για όλους. Αυτοί που οδηγούν επιθετικά ή που κάνουν ταξίδια, δεν πρόκειται να γλυτώσουν και τίποτα ιδιαίτερο από τα έξοδα της βενζίνης. Αν όμως πηγαίνετε χαλαρά και οδηγείτε κυρίως μέσα στην πόλη, τότε μπορούμε να πούμε πως αξίζει τον κόπο η αγορά του.

16 H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ
ΜΑΘΗΤΕΣ: ΑΒΔΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΤΟΥΒΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΕΛΕΤΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

17 Θεωρείται ως η πιο σύγχρονη εφεύρεση
 Θεωρείται ως η πιο σύγχρονη εφεύρεση. Το πρώτο κινητό φυσικά δεν είχε τη μορφή που έχει σήμερα.

18 Το 1972 ο εφευρέτης της κινητής τηλεφωνίας, Αμερικανός Μάρτιν Κούπερ, δούλευε στη Motorola στο Σικάγο και ανέπτυξε ένα τηλέφωνο χωρίς καλώδια, με το οποίο μπορούσε κάποιος να τηλεφωνήσει παντού. Το υβριδικό αυτό κινητό τηλέφωνο ήταν 33 εκατοστά, τεράστιο για τα σημερινά δεδομένα, και ζύγιζε ένα κιλό, βαρύ και ασήκωτο.

19 Η δε μπαταρία του έφτανε για συνδιαλέξεις το πολύ 20 λεπτών
Η δε μπαταρία του έφτανε για συνδιαλέξεις το πολύ 20 λεπτών. Επομένως δεν ήταν καθόλου εύχρηστο.  Σιγά σιγά η ιδέα της μαζικής του παραγωγής επηρέασε τη βελτίωσή του, τόσο στις λειτουργίες, όσο και στο μέγεθός του. Έτσι έχουμε πια τις σημερινές εύχρηστες και απαραίτητες συσκευές σε όλους μας.

20 ΠΡΟΣΟΧΗ. Το κινητό τηλέφωνο δεν είναι τόσο αθώο
 ΠΡΟΣΟΧΗ!  Το κινητό τηλέφωνο δεν είναι τόσο αθώο. Θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε με μέτρο, γιατί μπορεί να έχει πολλές παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

21 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Εργασία μαθητών: Νικόλαος Παπαχατζής Εμμανουήλ Παπασταματίου Κωνσταντίνος Καραμιχάλης Νικολέττα Μουργή Γρηγορία Λουράντου

22 Οι πρώτες απόπειρες για την δημιουργία ενός διαδικτύου ξεκίνησαν στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Οι Αμερικάνοι θέλοντας να προστατευτούν από μια πιθανή πυρηνική επίθεση των Ρώσων δημιούργησαν την υπηρεσία προηγμένων αμυντικών ερευνών. Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο είδος διαδικτύου γνωστό ως ARPANET. Εγκαταστάθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1969.

23 Το 1984 υλοποιείται το πρώτο DNS (Domain Name System) σύστημα στο οποίο καταγράφονται 1000 κεντρικοί κόμβοι και οι υπολογιστές του διαδικτύου πλέον αναγνωρίζονται από διευθύνσεις κωδικοποιημένων αριθμών. Η μεγάλη άνθιση του Διαδικτύου όμως, ξεκίνησε με την εφαρμογή της υπηρεσίας του Παγκόσμιου Ιστού στο ερευνητικό ίδρυμα CERN στην Ελβετία το 1989 με την παρουσίαση του World Wide Web (WWW) (Παγκόσμιου Ιστού).

24 Η ανακάλυψη του WWW σε συνδυασμό με την ευκολία απόκτησης πρόσβασης στο Internet προσέλκυσε έναν μεγάλο αριθμό καινούργιων χρηστών και έφερε την “έκρηξη” που παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια.

25 Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης ζει σε χώρες που είναι συνδεδεμένες στο Internet. Το Internet επεκτείνεται και επιδρά στις καθημερινές πρακτικές όλων μας. Ήδη μιλάμε για ηλεκτρονικό εμπόριο, τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, τηλεϊατρική, κλπ. μέσα από το Internet.

26 ΕΠΟΜΕΝΩΣ, Το διαδίκτυο αποτελεί ένα απ’ τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής μας…

27 Το Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( ) επιτρέπει τη συγγραφή, αποστολή, λήψη και αποθήκευση μηνυμάτων με χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεπικοινωνιών. Το πλεονέκτημα είναι το ότι υπάρχει άμεση λήψη της αλληλογραφίας.

28 E-banking Η ηλεκτρονική τράπεζα παρέχει στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις την δυνατότητα της εύκολης διαχείρισης τραπεζικών εργασιών από το σπίτι, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές μπορούν επίσης να είναι μια σανίδα σωτηρίας για εκείνους που δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι τους, ή ζουν σε αγροτικές περιοχές όπου η πρόσβαση στις τράπεζες είναι περιορισμένη.

29 Chat Σύμφωνα με έρευνες οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο έχουν ενταχθεί δυναμικά στην καθημερινή ζωή μας. Η χρήση Η/Υ και η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι πολύ πιο έντονη στις ηλικιακές κατηγορίες , με τα άτομα ηλικίας ετών να εμφανίζουν πολύ υψηλά ποσοστά χρήσης

30 Αυτό συμβαίνει διότι το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με εκατομμύρια άτομα που επιθυμούν να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους, να αναπτύξουν φιλίες ή επαγγελματικές συμμαχίες, να αναζητήσουν εργασία, να σχηματίσουν ομάδες και να μοιράζονται από πρώτο χέρι πληροφορίες και εμπειρίες σχετικά με τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά τους.

31 Ηλεκτρονικό Εμπόριο E-COMMERCE
Το ηλεκτρονικό εμπόριο περιλαμβάνει την αγορά και την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου. Το ηλεκτρονικό εμπόριο προσφέρει στρατηγικά πλεονεκτήματα σε μια επιχείρηση. Μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις έχουν την ίδια πρόσβαση στους πελάτες και μπορούν να δημιουργήσουν παρόμοια παρουσία στο διαδίκτυο.

32 Αυτά ήταν μερικά από τα τεχνολογικά επιτεύγματα που είχαν ραγδαία εξέλιξη την τελευταία εικοσαετία ,συνεχίζουν να εξελίσσονται μπήκαν στα σπίτια μας και κατάφεραν να μην μπορούμε να τα αποχωριστούμε.


Κατέβασμα ppt "2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google