Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σουηδία: Η Σουηδία είναι η πολυπληθέστερη από τις σκανδιναβικές χώρες και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ε.Ε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σουηδία: Η Σουηδία είναι η πολυπληθέστερη από τις σκανδιναβικές χώρες και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ε.Ε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σουηδία: Η Σουηδία είναι η πολυπληθέστερη από τις σκανδιναβικές χώρες και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ε.Ε.

2 Κάποιες βασικές πληροφορίες:
Πρωτεύουσα: Στοκχόλμη Έκταση: km2 Πληθυσμός: (2015) Νόμισμα: Σουηδική κορόνα (SEK) Πολίτευμα: κοινοβουλευτική συνταγματική μοναρχία Επίσημη γλωσσά :Σουηδίκα Σημαία: Εθνόσημο:

3 Οικονομία: Η Σουηδία είναι σημαντικός εξαγωγέας: 1) ξυλείας 2) σιδήρου 3) Χαλκού 4) Η βελτίωση των μεταφορών και των τηλεπικοινωνιών έκανε δυνατή την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου διαφόρων περιοχών της χώρας, ιδιαίτερα της ξυλείας και του σιδηρομεταλλεύματος. 5)Η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και η ανάπτυξη της εκπαίδευσης συνέβαλαν στη γρήγορη εκβιομηχάνιση 

4 Η ιστορία της Σουηδίας:
Η Σουηδία συμμετείχε στους μεγάλους πολέμους του 17ου αιώνα και αναδείχτηκε σε μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκρατορία, έχοντας έκταση διπλάσια από τη σημερινή της. : Μεταξύ 1700 - 1723 έχασε τις κτήσεις της στη νότια και την ανατολική Βαλτική, ενώ το 1809 έχασε και τη Φινλανδία που προσαρτήθηκε στη Ρωσία. Το 1814 ο βασιλιάς της Σουηδίας απέκτησε (για λίγο) και το θρόνο της Νορβηγίας. Από το 1814, η Σουηδία βρίσκεται σε ειρήνη, αποφεύγοντας να συμμετέχει σε συμμαχίες σε καιρό ειρήνης και παραμένοντας ουδέτερη σε περιόδους πολέμου, πράγμα που κατάφερε και κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά το γεγονός ότι ο Χίτλερ την εποφθαλμιούσε λόγω του άφθονου και πρώτης ποιότητας σιδηρομεταλλεύματος που διαθέτει.

5 Αξιοθέατα Σουηδίας και Στοκχόλμης
Μουσείο Βάσα Djurgarden Stockholm old town.

6 Ανάκτορο της Στοκχόλμης. Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.
Μουσείο φωτογραφίας. Ανάκτορο της Στοκχόλμης. Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Lund Domkirke (καθολικός ναός)

7

8 5 Μεγάλες πόλεις Σουηδίας:
Γκέτεμποργκ: Ουψάλα: Έρεμπρο: Μάλμε: Βεστερός:

9 Μορφολογία εδάφους & κλίμα:
Η Σουηδία ανήκει στην Σκανδιναβική χερσόνησο και το κλίμα είναι κάπως διαφορετικό και δεν εξαρτάται μόνο από το γεωγραφικό πλάτος γι αυτό οι βροχές οφείλονται στους υγρούς ανέμους του Ατλαντικού ωκεανού . Το κλίμα γενικά είναι: 1)πολύ ψυχρό, 2)έντονα ηπειρωτικό με μεγάλες θερμομετρικές διαφορές ανάλογα με την εναλλαγή των εποχών.

10 Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά Σουηδίας:
Η ανακύκλωση είναι υποχρεωτική Μονοπώλιο… στο αλκοόλ Η παστή ρέγγα είναι τρόπος ζωής Τάξη σε σειρές αναμονής Η γιορτή του καλοκαιριού

11 Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!


Κατέβασμα ppt "Σουηδία: Η Σουηδία είναι η πολυπληθέστερη από τις σκανδιναβικές χώρες και η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ε.Ε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google