Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής

2 Το καλοκαίρι περιλαμβάνει για το Βόρειο ημισφαίριο τους μήνες Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου και διαρκεί από το ηλιοστάσιο φθινοπωρινής ισημερίας . Στο Νότιου ημισφαίριο το καλοκαίρι ξεκινά κατά τις 21 Δεκεμβρίου, και περιλαμβάνει συμβατικά τους μήνες Δεκεμβρίου, Ιανουάριου και Φεβρουαρίου. Κατά την διάρκεια του (Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου) και (Δεκέμβρη, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου), το Βόρειο και το Νότιο ημισφαίριο ξεπερνούν αντίστοιχα σε άνοδο της θερμοκρασίας τους υπόλοιπους μήνες.

3 Λαχανικά του καλοκαιριού
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που «σνομπάρουμε» τα λαχανικά με ρίζες και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, για να απολαύσουμε τα ζουμερά και δροσιστικά λαχανικά με έντονα χρώματα, που επιπλέον, κάνουν καλό στην υγεία μας.

4 Φρούτα του καλοκαιριού
Το καλοκαίρι είναι μια εποχή του χρόνου που προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από φρούτα. Καρπούζι, κεράσια, σταφύλια και πολλά άλλα – πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και με υπέροχη γεύση.

5 Μήνες του καλοκαιριού

6 Γιορτές καλοκαιριού Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι Θεομητορική εορτή των Χριστιανικών Εκκλησιών, η οποία εορτάζεται στις 15 Αυγούστου. Στην Ελλάδα γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της χώρας, ονομάζεται δε και «Πάσχα του καλοκαιριού». Είναι μια από τις επίσημες αργίες στην Ελλάδα. Κατά την παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους. Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεθσημανής. Μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία μετατεθεί τους ουρανούς.[1]

7 Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν Juno. Είναι ο δέκατος μήνας κατά το Εκκλησιαστικό ημερολόγιο που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, και ο τέταρτος κατά το παλαιό ρωμαικό ημερολόγιο.  . Στο αττικό ημερολόγιο ήταν ο πρώτος μήνας του έτους και ονομάζονταν Εκατόβων διάρκειας 30 ημερών που αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα από 23 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου.  Ο Αύγουστος, κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, ήταν ο έκτος μήνας, γι' αυτό αρχικά στα Λατινικά ονομάζοντανSextilis και είχε 31 ημέρες, ευθύς εξ αρχής από την εγκαθίδρυση του Ιουλιανού ημερολογίου το 45 π.Χ. (έτος 709 από κτίσεως Ρώμης). Το έτος 8 π.Χ. ο Αύγουστος Καίσαρας του έδωσε το όνομά του χωρίς την προσθήκη μίας ημέρας από τον Φεβρουάριο (όπως λανθασμένα αναγράφεται σε ορισμένες αναφορές). 


Κατέβασμα ppt "Το καλοκαίρι Σταύρος Θοδωρής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google