Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπολογισμός του λειτουργικού κόστους κάθε Τμήματος του Νοσοκομείου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπολογισμός του λειτουργικού κόστους κάθε Τμήματος του Νοσοκομείου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπολογισμός του λειτουργικού κόστους κάθε Τμήματος του Νοσοκομείου
B. Spyropoulos, TEI Athens Υπολογισμός του λειτουργικού κόστους κάθε Τμήματος του Νοσοκομείου Β. Σπυρόπουλος, Μ. Μποτσιβάλη, Κ. Κουτσουράκης et.al Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων Tεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Αθήνας

2 Εισαγωγή Για τον υπολογισμό των εξόδων κάθε τμήμα του νοσοκομείου αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή οντότητα στα αναλώσιμα, τα αντιδραστήρια, τα φάρμακα, το ιατρονοσηλευτικό και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται όχι όμως και στα πάγια λειτουργικά έξοδα (Overheads). Τα στοιχεία για τα λειτουργικά έξοδα συγκεντρώνονται για το σύνολο του νοσοκομείου και στη συνέχεια βάσει των τετραγωνικών μέτρων που αντιστοιχούν σε κάθε τμήμα υπολογίζεται το κόστος σε αυτή την κατηγορία εξόδων. Στα λειτουργικά έξοδα ανήκουν τα ποσά εξόφλησης λογαριασμών της Δ.Ε.Η., του Ο.Τ.Ε., της Ε.Υ.Δ.ΑΠ., αλλά και η πληρωμή του διοικητικού - λοιπού προσωπικού και διαφόρων εξωτερικών συνεργείων που συνεργάζονται με το νοσοκομείο.

3 Πως δομήθηκε το πρόγραμμα
Για την δημιουργία αυτού του υπολογιστικού συστήματος χρησιμοποιήθηκαν δύο βασικά εργαλεία. Το πρώτο είναι η βάση δεδομένων και το δεύτερο είναι η επιφάνεια επικοινωνίας της βάσης με τον χρήστη (interface). Σαν βάση δεδομένων επιλέχθηκε η Access ενώ σαν interface η Visual Basic 6.0. Τα προγράμματα αυτά επιλέχθηκάν τόσο για την συμβατότητα μεταξύ τους αφού αποτελούν προϊόντα ίδιας εταιρίας, της Microsoft, αλλά και για την ευρεία χρήση της Access σε αντίθεση με άλλες βάσεις δεδομένων.

4 Τα επίπεδα πρόσβασης Το χαμηλό επίπεδο πρόσβασης (LOW PASS) δίνεται σε χρήστες που δεν μπορούν να επέμβουν στη βάση δεδομένων δηλαδή δεν μπορούν να εισάγουν ή να διαγράψουν στοιχεία, πρόκειται για απλή περιήγηση του προγράμματος. Το μεσαίο επίπεδο(INTER. PASS) δίνεται στους καθημερινούς χρήστες του προγράμματος που έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τη βάση με το να εισάγουν και να διαγράφουν πληροφορίες του τμήματος τους. Το υψηλό επίπεδο (HIGH PASS) επιτρέπει την διαχείριση της βάσης του συγκεκριμένου τμήματος αλλά και την πρόσθεση νέων χρηστών στο πρόγραμμα. Το επίπεδο του διαχειριστή του προγράμματος (ADMIN. PASS) δίνεται στο άτομο που είναι υπεύθυνο για την συντήρηση του προγράμματος και της βάσης δεδομένων.

5 Βάση Δεδομένων Επειδή κάποια από τα δεδομένα που αντλούνται από τη βάση είναι στοιχεία από ταξινομήσεις που δημιουργήθηκαν από διάφορούς οργανισμούς εισάγονται στη βάση με το χαρακτηριστικό όνομα global για να διαχωρίζονται από τις πληροφορίες που εισάγει ο χρήστης. Οι πίνακες global είναι αυτοί οι πίνακες οι οποίοι περιέχουν τις επίσημες κωδικοποιήσεις και από το περιεχόμενό τους ο χρήστης αντλεί δεδομένα. Η δυνατότητα χρησιμοποίησης του περιεχομένου των global πινάκων γίνεται κυρίως με την προβολή τους είτε με μορφή Roll Menu είτε με την μορφή πίνακα (Grid).

6 Roll Menu και Grid πίνακες

7 Η δομή των global πινάκων
Τα πρότυπα κωδικοποίησης είναι αυτά που προτείνει το Υπουργείο Υγείας και είναι τα εξής: Ε.Ο.Φ. (Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων) για την ταξινόμηση των φαρμάκων ICD (International Classification of Diseases) για την ταξινόμηση των ασθενειών ECRI (Emergency Care Research Institute) για την ταξινόμηση των μηχανημάτων EDMA (European Diagnostic Manufacturers Assiciation) για την ταξινόμηση των αντιδραστηρίων

8 Κωδικοποίηση και ονομασία Φαρμάκων

9 Αύξοντας αριθμός της βάσης, κωδικοποίηση και ονομασία των ιατρικών συσκευών

10 Το interface της βάσης Το interface της βάσης αναπτύχθηκε ώστε να μπορεί να υπάρχει καλύτερη διαχείριση της βάσης από χρήστες οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι στην χρήση της Access αλλά και των ηλεκτρονικών υπολογιστών γενικότερα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο η επιφάνεια αυτή εργασίας μέσω της Microsoft Visual Basic 6.0 είναι πολύ φιλική με τον χρήστη ώστε να τον βοηθήσει να εκτελέσει την εφαρμογή εύκολα και γρήγορα. Για διευκόλυνση του χρήστη ακολουθεί ένας οδηγός χειρισμού του προγράμματος.

11 Στοιχεία νέου χρήστη του συστήματος με ADMINΙSTRATOR PASS ή HIGH PASS

12 Πληροφορίες για το Νοσοκομείο

13 Εισαγωγή νέων πόλεων

14 Πάγια έξοδα ενός Νοσοκομείου

15 Εισαγωγή νέων Τμημάτων

16 Επιλογή τομέα εισαγωγής στοιχείων

17 Οθόνη διαχείρισης των ιατρικών συσκευών
Οθόνη διαχείρισης των ιατρικών συσκευών

18 Κατηγορία, κατασκευαστής, προμηθευτής και οικονομικά στοιχεία Ιατρικής Συσκευής

19 Καταγραφή οικονομικών απολαβών του προσωπικού ενός Τμήματος βάση της θέσης του

20 Καταγραφή των αναλωσίμων και οικονομικές λεπτομέρειες των παραγγελιών τους.

21 Καταγραφή προμηθευτών αναλωσίμων

22 Εισαγωγή ιατρικών πράξεων ταξινομημένων σύμφωνα με το ICD-9

23 Εισαγωγή Φαρμάκων ταξινομημένων σύμφωνα με τον ΕΟΦ
Εισαγωγή Φαρμάκων ταξινομημένων σύμφωνα με τον ΕΟΦ

24 Εισαγωγή Αντιδραστηρίων ταξινομημένων σύμφωνα με το ΕDMA

25 Εισαγωγή κατασκευαστή και προμηθευτή Αντιδραστηρίων


Κατέβασμα ppt "Υπολογισμός του λειτουργικού κόστους κάθε Τμήματος του Νοσοκομείου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google