Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενότητα 12: Πάσχα Διδάσκουσα: Βασιλική Φωτοπούλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενότητα 12: Πάσχα Διδάσκουσα: Βασιλική Φωτοπούλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διδασκαλία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο: Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Ι
Ενότητα 12: Πάσχα Διδάσκουσα: Βασιλική Φωτοπούλου Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία

2 Περιεχόμενα ενότητας Περιγραφή: Γίνεται αναφορά στο Πάσχα, τι γιορτάζουμε, τα ήθη και τα έθιμα. Γνωρίζουμε έθιμα από διάφορες περιοχές του τόπου μας. Οργανώνουμε σχετικές κατασκευές. Λέξεις κλειδιά: Πάσχα, γιορτή, λεξιλόγιο του Πάσχα, ήθη, έθιμα

3 Πάσχα! Εντοπίζουμε στο ημερολόγιό μας τη μεγάλη γιορτή, το Πάσχα.
Εντοπίζουμε στο ημερολόγιό μας τη μεγάλη γιορτή, το Πάσχα. Ζητάμε από τα νήπια να μας πουν τι γιορτάζουμε αυτές τις ημέρες. Τι έθιμα έχουμε. Τις εμπειρίες τους και τις αναμνήσεις τους. Ευχές που ανταλλάσσουμε το Πάσχα.

4 Λεξιλόγιο γύρω από το Πάσχα
Στόχος: βελτιώνουν και εμπλουτίζουν τον προφορικό τους λόγο. Γράφουμε σε ένα χαρτί τη λέξη «Πάσχα» και ζητάμε από τα παιδιά να πουν λέξεις που τους έρχονται στο μυαλό σχετικά με αυτό: -Πασχαλιά, σοκολατένιο αυγό, λαγός, λαμπάδα κ.ά. Γράφουμε όλες τις λέξεις που αναφέρουν τα παιδιά.

5 Στη συνέχεια ζητάμε από τα παιδιά να φτιάξουν μια πρόταση με μια λέξη από αυτές.
Η δραστηριότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της ιδεοθύελλας. Οι λέξεις που θα αναφέρουν οι μαθητές μπορούν να αποτυπωθούν με ζωγραφιές σε μεγάλο χαρτί/χαρτόνι .

6 Μπορούμε να κατασκευάσουμε μια υπερμεγέθη μαργαρίτα με αρκετά πέταλα και σε κάθε ένα πέταλο να γράψουμε τις λέξεις των παιδιών σχετικά με το Πάσχα. Στο κέντρο της μαργαρίτας θα είναι σημειωμένη η λέξη (Πάσχα). Μπορεί να γίνει και με ένα υπερμεγέθες χαρτονένιο αυγό ή κοτόπουλο.

7 Τέλος Ενότητας

8 Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στo πλαίσιo του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα. Το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών» έχει χρηματοδοτήσει μόνο την αναδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού υλικού. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

9 Σημείωμα Αναφοράς Copyright Πανεπιστήμιο Πατρών, Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Βασιλική Φωτοπούλου, «Διδασκαλία και Μάθηση στο Νηπιαγωγείο: Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Ι». Ενότητα 12: Το Πάσχα Έκδοση: 1.0. Πάτρα Διαθέσιμο από τη δικτυακή διεύθυνση:

10 Σημείωμα Αδειοδότησης
Το παρόν υλικό διατίθεται με τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Αναφορά, Μη Εμπορική Χρήση Παρόμοια Διανομή 4.0 [1] ή μεταγενέστερη, Διεθνής Έκδοση. Εξαιρούνται τα αυτοτελή έργα τρίτων π.χ. φωτογραφίες, διαγράμματα κ.λ.π., τα οποία εμπεριέχονται σε αυτό και τα οποία αναφέρονται μαζί με τους όρους χρήσης τους στο «Σημείωμα Χρήσης Έργων Τρίτων». [1] Ως Μη Εμπορική ορίζεται η χρήση: που δεν περιλαμβάνει άμεσο ή έμμεσο οικονομικό όφελος από την χρήση του έργου, για το διανομέα του έργου και αδειοδόχο που δεν περιλαμβάνει οικονομική συναλλαγή ως προϋπόθεση για τη χρήση ή πρόσβαση στο έργο που δεν προσπορίζει στο διανομέα του έργου και αδειοδόχο έμμεσο οικονομικό όφελος (π.χ. διαφημίσεις) από την προβολή του έργου σε διαδικτυακό τόπο Ο δικαιούχος μπορεί να παρέχει στον αδειοδόχο ξεχωριστή άδεια να χρησιμοποιεί το έργο για εμπορική χρήση, εφόσον αυτό του ζητηθεί.


Κατέβασμα ppt "Ενότητα 12: Πάσχα Διδάσκουσα: Βασιλική Φωτοπούλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google