Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 25 Σεπτεμβρίου ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ

2 ΝΑΝΝΙΝΑ ΣΑΚΚΑ-ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 2000» ΝΑΝΝΙΝΑ ΣΑΚΚΑ-ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

3 Λίγα λόγια για το βιβλίο μου
Ο Μιχάλης και οι φίλοι του πάνε στην ίδια τάξη. Η δασκάλα τους προσπαθεί να μοιραστεί μαζί τους γνώση. Εκείνοι φτιάχνουν μιαν εφημερίδα όλο «Τσιμπήματα», που έχει αγγελίες όπου ΠΩΛΕΙΤΑΙ αέρας καπνιστός και ΖΗΤΕΙΤΑΙ ψάρι για τραγουδιστής! Έτσι προσπαθούν να φέρουν το σχολείο στα μέτρα τους.

4

5 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ
Ο χαρακτήρας του βιβλίου που διάβασα είναι ο Μιχάλης. Ο Μιχάλης είναι ένα παιδί που δε διαβάζει καθόλου. Έφτιαξαν μια εφημερίδα «Τσιμπήματα» και η δασκάλα τους προσπαθεί να τους συμμορφώσει.

6 ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΗΡΩΑ
O Μιχάλης πήγαινε σχολείο και συναντά ένα παιδί που κατα τύχη ήταν ο παλιός του φίλος από το παιδικό σταθμό, ο Γιάννης ο Σταματόπουλος. Τον χαιρετάει και ο Γιάννης τον ρωτάει ποιος είναι και του απαντάει: ο Μιχάλης. Το παιδί έτρεξε τρομαγμένο επειδή δεν τον θυμόταν. Ο Μιχάλης έτρεξε και αυτός. Τον είδε να πηγαίνει προς το σχολείο του. Μπήκε στην τάξη του Μιχάλη. Ξαφνικά τον είδε να λέει την στριμμένη του κυρία μαμά. Μετά απ’αυτό τον μίσησε.

7 Τι γίνεται στο τέλος Στο τέλος ένα κορίτσι η Σόνια ζήτησε να βγει έξω να βγάλει το δόντι της. Όλοι θέλανε να πάνε μαζί της, αλλά η κυρία είπε να πάει η Μάνια που είναι η καλύτερη της φίλη και οι άλλοι να κάτσουνε στα αβγά τους. Όταν πήγε σπίτι της η ανόητη γιαγιά της λέει, όταν βγάζει δόντι να το τυλίγει προσεκτικά με ασημόχαρτο και να το πετάει στα κεραμίδια λέγοντας ένα χαζό ποίημα που το έφτιαξε μόνη της.

8 Γράφω ένα δικό μου τέλος
Ο Μιχάλης πήγαινε στο σχολείο και ήταν η τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς. Ο Μιχάλης πάλι πήγαινε αδιάβαστος. Όταν πήγε μες την τάξη η πρώτη ερώτηση της κυρίας ήταν άμα είχε διαβάσει. Ο Μιχάλης απάντησε όχι. Η κυρία εξαγριωμένη του είπε να πάει στον διευθυντή. Ο Μιχάλης έτρεξε να φύγει από τον σχολείο. Ξαφνικά ο Μιχάλης είδε τους γονείς του. Οι γονείς του φώναξαν πολύ. Ο Μιχάλης από τότε και στο γυμνάσιο διάβαζε με την μαμά του.

9 Γράφω την γνώμη μου για το βιβλίο.
Το βιβλίο μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να το διαβάσω πολλές φορές γιατί είχε πολύ πλάκα.

10 Γράφω λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το1941. Είναι απόφοιτος της Αρσάκειου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας. Από το 1965 ως το 2002 εργάστηκε στο Αρσάκειο Σχολείο, ενώ από το 1976 γράφει βιβλία για παιδιά. Έχει συνεργαστεί, επίσης, με τα περιοδικά ΔΥΟ, ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, Ανοιχτό σχολείο και Διαδρομές. Ασχολείται κυρίως με το ιστορικό μυθιστόρημα για παιδιά και νέους, ενώ επίσης έχει γράψει πολλά εκπαιδευτικά βιβλία για το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο και έχει μεταφράσει βιβλία και εγκυκλοπαίδειες από την αγγλική γλώσσα. Βιβλία της έχουν βραβευθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, ενώ για τη συμβολή της στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας στο σχολείο ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου την τίμησε με το Bραβείο «Κώστα Δεμερτζή προς τον Έλληνα δάσκαλο» το Δύο χρόνια μετά της απονεμήθηκε το Βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το σύνολο του έργου της. Από το 2008 η Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου είναι Πρόεδρος του Σωματείου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.


Κατέβασμα ppt "25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google