Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Κοζάνη, Επιστημονικός Υπεύθυνός: Επίκουρος Καθ. Γ. Μαρνέλλος

2 Πρακτική Άσκηση Αποτελεί έναν τρόπο σύνδεσης της θεωρίας με την πράξη, καθώς αφορά σε μια πρώτη επαφή των φοιτητών με τον εργασιακό χώρο.

3 Πλεονεκτήματα Πρακτικής Άσκησης
Η Πρακτική Άσκηση συμβάλλει: Στην καλύτερη αξιοποίηση σε επαγγελματικό επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων που απέκτησαν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Στην ομαλότερη και επωφελέστερη ένταξη/κατάρτιση των αποφοίτων στο παραγωγικό σύστημα της χώρας. Στη δημιουργία ενός δίαυλου αμφίδρομης μετάδοσης των πληροφοριών μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των παραγωγικών φορέων. Η εφαρμογή της αποκτημένης γνώσης στην αγορά εργασίας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, καθώς και στην ανάπτυξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των τελειόφοιτων.

4 Επιλογή φοιτητών Α φάση: Προκαταρκτική επιλογή (Δικαιούχοι – Προσόντα)
Να έχει συμπληρώσει κατά τη χρονική στιγμή έναρξης της πρακτικής του το έκτο εξάμηνο σπουδών. Να μην έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε προηγούμενα έτη. Η δυνατότητα ανταπόκρισής του στο συνδυασμό της πρακτικής άσκησης και των υπολοίπων εκπαιδευτικών του υποχρεώσεων. Β φάση: Τελική επιλογή Τελική ανακοίνωση σε πίνακα: της αξιολόγησης, της κατάταξης των φοιτητών στις θέσεις άσκησης και του θέματος που τους ανατίθεται. Λόγος μαθημάτων επιλογής στα οποία εξετάστηκε με επιτυχία προς το σύνολο των μαθημάτων επιλογής που αντιστοιχούν στο εξάμηνο φοίτησης του φοιτητή Λόγος υποχρεωτικών μαθημάτων στα οποία εξετάστηκε με επιτυχία προς το σύνολο των υποχρεωτικών μαθημάτων που αντιστοιχούν στο εξάμηνο φοίτησης του φοιτητή Μέσος όρος της βαθμολογίας των μαθημάτων στα οποία έχει εξετασθεί με επιτυχία (με χρήση των συντελεστών βαρύτητας που αναφέρονται στον Ο.Σ. εισαγωγής του φοιτητή)

5 Μέχρι σήμερα… Περίπου 60 φοιτητές έχουν πραγματοποιήσει Πρακτική Άσκηση σε πάνω από 40 φορείς στην Κοζάνη αλλά και σε όλη την Ελλάδα

6 Η Συνέχεια Ο φοιτητής που επιλέγεται να συμμετάσχει στη ΠΑ:
Έχει τη δυνατότητα απαλλαγής από την Εργασία Μηχανολογικού Σχεδιασμού (Σπουδαστική). Κατά τη διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης ο φοιτητής καλύπτεται ασφαλιστικά και αποζημιώνεται με το ποσό των 350,11 €/μήνα (μεικτά).

7 Διαδικασία (για τον φοιτητή)
Αίτηση Συμμετοχής 2. Ενδιάμεση Έκθεση 3. Τελική Έκθεση 4. Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης

8 Διαδικασία (για την επιχείρηση)
Δήλωση Συμμετοχής Φορέα Τεχνική Περιγραφή Έργου Πρωτόκολλο Συνεργασία Ενδιάμεση Έκθεση Τελική Έκθεση 4. Ερωτηματολόγιο Αξιολόγησης

9 Αίτηση συμμετοχής Το έντυπο της αίτησης:

10 Ενδιάμεση` Έκθεση Στοιχεία φοιτητή, Πρακτικής Άσκησης, κλπ.
Παρατηρήσεις και σχόλια Στοιχεία φοιτητή, Πρακτικής Άσκησης, κλπ. Συνοπτική περιγραφή του έργου που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το πέρας του μέσου της ΠΑ

11 Τελική Έκθεση Με το πέρας της ΠΑ καλείστε να συμπληρώσετε μια Τελική Έκθεση, στην οποία θα περιγράφεται συνοπτικά αλλά και με τα απαραίτητα δεδομένα (πειραματικά, υπολογιστικά, κλπ.), το κύριο θέμα της εργασίας/απασχόλησή σας, ο τρόπος διεξαγωγής της καθώς και τα σημαντικότερα συμπεράσματα που έχουν προκύψει. Στο διαδίκτυο θα αναρτηθεί ένα πρότυπο για την ορθότερη σύνταξη της Τελικής Έκθεσης.

12 Απορίες – Ερωτήσεις ;

13 Επικοινωνία-Πληροφορίες
Επιστημονικός Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης: Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Μαρνέλλος ( , Υπεύθυνος Διαχείρισης Πρακτικής Άσκησης: Κυριάκος Βαφειάδης ( , Aιτήσεις, έντυπο υλικό και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα διατίθενται στο e-class:


Κατέβασμα ppt "Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google